Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, biznesmen95 napisał:

Jutro przed południem konferencja Kowalczyka z Sasinem.

Więc coś się będzie działo.

Ciekawie będzie. Jeden lepszy od drugiego, taki pis w pigułce. Już lepiej niech nic nie kombinują. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, soltys48 napisał:

Raczej wziąłeś 

Masz rację. A powiedz w jaki inny sposób pokazać IM że to co zrobili to było k**estwo?

Dokładnie! Myślę, że bardziej się będą przejmować brakiem sprzedaży swoich produktów niż pultaniem się rolników na blokadach, a powiem więcej nawet to im na rękę bo reszta społeczeństwa się wkurza na tamowanie ruchu i tak dzielą społeczeństwo od lat . Najlepiej im dowalić po kieszeni tak ten świat działa - kasa misiek kasa...

Edytowane przez yooo
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Jak by to powiedzieć. Pies ich jeba...ł. wywalone mieli na to że ludzie płacą po 4k za saletrę. A w między czasie pchając całymi wagonami nawóz na Ukrainę za pół ceny. Ludzie nic nie powinni kupić od GA. Dla zasady.

Edytowane przez PanPawel
  • Like 4
  • Thanks 3
Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

Z jednej strony jest to sranie we własne gniazdo i osłabianie NASZEJ firmy jak wspominał @JanKrzysztofz drugiej zaś pokazanie naszego niezadowolenia ze sposobu zarządzania rynkiem.....

Dobrze tylko kto pierwszy sobie zrobił z naszego rolnictwa wychodek ? Przecież pomijając matematykę niech sobie każdy odpowie w głębi duszy jak można windować ceny azotu gdy po przeliczeniu z giełdy cen gazu + kursy walut sprzedawać trzykrotnie drożej saletrę? Dodając do tego o cło na nawozy , nie wspominając o ich braku na zboża z ukrainy? Czy oni mają nas za ułomnych? Rozumiem są trudne czasy , ale oni nie mają żadnych hamulców 

• Like 4
  • Thanks 3
Opublikowano

Prawda jest taka że nikt nie kazał kupować saletry po 4000 zł 

Zwłaszcza że zboże od żniw nie było drogie, w żniwa też w porównaniu do wiosny 

U nas kupili po 5000 Saletrę na cały sezon, inni po 5200 na cały sezon i w kredycie 

Też straciłem na letnim zakupie

• Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano

Ja też 50 % azotu w sierpniu :D na resztę czekam jak nie stanieje nie kupię , albo połowę potrzebnej ilości. Gdyby nie cło na nawozy było by taniej z importu tylko o to mi chodzi . Gdyby wszędzie było drogo to ok z tym , że PiS może ustawić cło na nawozy i ma firmę azotową nie widzisz powiązania ?

Opublikowano

Nie pis ma, tylko MY mamy 

Co do cła to masz rację, tyle że jak robił by inaczej to by był niegospodarny, a przecież nie może nas "okradać" 

Oczywiście ceny powinny być do 1500 tona max 

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Karol6130 napisał:

U nas kupili po 5000 Saletrę na cały sezon, inni po 5200 na cały sezon i w kredycie 

Prawda jest taka że jakby nie zaczęli sprowadzać improtu na dużą skalę to nadal byś kupował saletrę po 5 tys. Te obniżki są z powodu  tylko i wyłącznie dużej ilości sprowadzonego taniego nawozu. Przecież jakby GA zależało na tym aby polskie rolnictwo miało się dobrze to już na jesieni saletra była by po około 3 brutto a teraz poniżej 2,5 brutto. Rolników traktuje sie jak dojne krowy, mieliśmy trochę lepszy czas że kasy wpadło to teraz trzeba od nas wyciągnąć ile się da.

9 godzin temu, krilan06 napisał:

Człowieku, jak to nic? Dzisiaj ''Wiadomości'' -pierwsza informacja że Orlen obniżył cenę paliw o 20gr 😂

Jak takie informacje już podają w wiadomościach że cena spadła 20 gr i robią z tego sensację mimo iż cena nadal zawyżona jest o około złotówkę to trzeba się szykować w niedalekiej przyszłości na skok ceny na 8-9 zł i to będzie wszystko wina Putina i jego taniej ropy , której podobno nie bierzemy. A Orlen i tak nam paliwo sprzedaje po kosztach. Ba, on nawet sprzedaje nam paliwo dokładając do interesu a przy okazji za sprawą czarodziejskiej różdżki ma wielomiliardowe zyski 

• Like 6
Opublikowano
30 minut temu, Karol6130 napisał:

Zboża od żniw były w nie takiej złej cenie , tylko ludziom było mało i mało , sam zostałem z pszenicą i pszenzytem ale to z braku czasu żeby wywieść jesienią

Opublikowano
56 minut temu, soltys48 napisał:

Z jednej strony jest to sranie we własne gniazdo i osłabianie NASZEJ firmy jak wspominał @JanKrzysztofz drugiej zaś pokazanie naszego niezadowolenia ze sposobu zarządzania rynkiem.....

Też uważam że nie powinno tak być i powinniśmy wspierać polskie firmy a już zwłaszcza państwowe. Bo jak są silne spółki skarbu państwa to silne jest państwo ale jak państwo dy.a nas bez mydła i pluje prosto w twarz twierdząc że to deszcz pada to ile można dać się wykorzystywać. To jest chore żeby państwo tak zerowalo na obywatelu i w tv robiło z tego zaszczyty ze spółki takie zyski przynoszą. Przecież teraz każdy kto ma trochę rozumu potrafi sprawdzić co jest gdzie i za ile. Ale widać niektórzy bez pomocy państwa do kibla by nie poszli tak są zniewoleni. A już o używaniu własnego mózgu to trzeba zapomnieć. Są tacy przedstawiciele tu na forum 

• Like 6
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Zboża od żniw były w nie takiej złej cenie , tylko ludziom było mało i mało , sam zostałem z pszenicą i pszenzytem ale to z braku czasu żeby wywieść jesienią

Ooo, jeden co się potrafi przyznać że dał du..... 

Edytowane przez ozotek
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

A jak te sk***ysyny osłabiają NASZE rolnictwo to jest dobrze? ***** *** i GA.

• Like 2
Opublikowano
47 minut temu, krzychu121 napisał:

Prawda jest taka że jakby nie zaczęli sprowadzać improtu na dużą skalę to nadal byś kupował saletrę po 5 tys. Te obniżki są z powodu  tylko i wyłącznie dużej ilości sprowadzonego taniego nawozu. Przecież jakby GA zależało na tym aby polskie rolnictwo miało się dobrze to już na jesieni saletra była by po około 3 brutto a teraz poniżej 2,5 brutto. Rolników traktuje sie jak dojne krowy, mieliśmy trochę lepszy czas że kasy wpadło to teraz trzeba od nas wyciągnąć ile się da.

No nie kupił bym 

Zastanawiałem się czy kupić po 3800 po dopłatach, wkońcu przyszły deszcze i kupiłem na drugi pokos. 

Przyszła susza i tyle dało że jeszcze więcej trawy na tym straciłem 

Trzeba było czekać aż minie karencja 

Latem na pierwszy pokos płaciłem saletrę 3400

Na tamten sezon 2900

Opublikowano
10 godzin temu, krzychu121 napisał:

Ty tak serio ??? Orlen też nic nie zrobił przez ostatni rok a już o 2-3 miesiącach z końcówki poprzedniego roku nawet wspominać się nie chce 

Widocznie niektórzy lubią być d... i jeszcze są z tego powodu zadowoleni. Co za czasy. Zero poszanowania samego siebie a o honorze to już trzeba zapomnieć. Wystarczy pomachać pieniążkami które najpierw nam zabrano i już niektórzy amnezję mają 

Tak na serio konkretnie co takiego zrobiła GA, bo ten potok emocjonalnych zdań nic nie znaczy.

Opublikowano
15 minut temu, ozotek napisał:

O jeden co się potrafi przyznać że dał du..... 

Nadwyżka płodów rolnych i tobie się odbije czkawką, chyba że ugorujesz ziemię w tym roku.

@EppS, jeżeli marże GA i Orlenu są dla ciebie normalne, to już dziś wyślij swoje cv na Nowogrodzką. Może okaże się, że jesteś jeszcze większą mendą od Obajtka i wyciśniesz coś ekstra z państwowych spółek.

• Like 4
Opublikowano

Może rozrysować ci trzeba skoro nadal nie wiesz co zrobiła GA? Co drugi post jest na temat sztucznego zawyżania cen i żerowania na rolnikach a ten nadal się pyta co konkretnie zrobiła GA . Masakra. Aż szkoda czasu na uświadamianie skoro najprostszych informacji nie potrafisz przyswoić 

8 minut temu, EppS napisał:

Tak na serio konkretnie co takiego zrobiła GA, bo ten potok emocjonalnych zdań nic nie znaczy.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie pitol głupot , jak byś wiedział że stanieje to byś znalazł czas, skoro jesteś taki zapracowany to żal mi Ciebie, nic z tego życia nie masz

Opublikowano
10 godzin temu, pawel885 napisał:

Nie za tanie 

Po prostu pewne 

Nie wiem co jest w moczniku z Honolulu 

Nie chcę eksperymentować 

Takie pewne że rozpuszczalność fosforu w polidapie w wodzie spadła z 41% na 37%? Chwalili się tym głośno? Ile osób kupiło że świadomością mniejszej rozpuszczalności? Złodzieje i nic więcej 

Opublikowano
3 minuty temu, miwigos napisał:

Nie pitol głupot , jak byś wiedział że stanieje to byś znalazł czas, skoro jesteś taki zapracowany to żal mi Ciebie, nic z tego życia nie masz

Jestem , mam bydło przy którym ręcznie robie do tego jesienią i początek zimy dwa dachy robiłem , także nie każdy może sobie poleżeć 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v