Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Pytanie mam do was na jakim koncentracie jedziecie. Ja z firmy Kwidzyn ten różowy miałem od 2 lat było ok 41% białka ale teraz coś od pół roku do kitu i teraz daje pół na pół kupuje protan z ekoplonu. Wcześniej był biofeed i było super ale na południu Polski ciężko go gdzieś kupić. Jak polecacie de Haus sano czy może coś innego 

Edytowane przez bandzior11
Opublikowano (edytowane)

ja jadę od 15lat na koncentratach z neorolu i powiem ci że jak dasz taka dawkę jak na worku jest to świnie tylko leżą i pierdzą a przyrosty bardo dobre

Raz pokusiłem się na premiksy to szybciej zrezygnowałem niz zaczołem

od pewnego czasu zrezygnowałem z pszenicy dla warchlaków odkąd z niej zrezygnowałem i zaczołem dawać 50/50 jęczmień pszenżyto skończył się problemy z biegunką u warchlaków

Edytowane przez Skowron16
Opublikowano
5 minut temu, Peron napisał:

Ja od dłuższego czasu na Kwidzyniu optimer lecę i jest ok. 

Nawet w tedy jak w 2022 zrobili białka na 38 % przedstawiciel w tedy tłumaczył że źle się etykiety wydrukowały tylko u mnie w 2 kojcach tak się zaczęły obgryzać że masakra oczywiście nic nie zmieniałem tylko później doszedłem do wniosku że białka zabrakło i dlatego tak nagle 

Opublikowano
12 minut temu, Skowron16 napisał:

ja jadę od 15lat na koncentratach z neorolu i powiem ci że jak dasz taka dawkę jak na worku jest to świnie tylko leżą i pierdzą a przyrosty bardo dobre

Raz pokusiłem się na premiksy to szybciej zrezygnowałem niz zaczołem

od pewnego czasu zrezygnowałem z pszenicy dla warchlaków odkąd z niej zrezygnowałem i zaczołem dawać 50/50 jęczmień pszenżyto skończył się problemy z biegunką u warchlaków

Też praktycznie wyłączyłem pszenicę z żywienia jęczmień i pszenżyto od 85 kg 70 % pszenżyta 

Opublikowano

Ja jadę małe na neorolu. A starsze lecę na rozalczyku. I na rozalczyku idzie 5 worków na tone i do tego kiedyś 25kg śpi a obecnie około 80kg bobiku. Powiem wam że na bobiku jest pięknie.

Opublikowano

Giełda stoi a u nas znów wymyśla obniżki. A jak giełda 2 razy w górę poszła to u nas zamiast 1 zł w górę to 2 razy po 30-40 groszy a teraz w dół 50-60 gr a Niemcy stabilnie Cena powinna być za żywa 8.2-8.5 zł a nie teraz poniżej 8 proponują 

Opublikowano
Dnia 6.03.2023 o 22:12, Skowron16 napisał:

ja jak przechodzę z paszy od warchlaków na paszę dla tuczników czyli jakies 40kg to też około 70% to pszenżyto

Nic się nie dzieje dajesz jakieś enzymy? 

Dnia 6.03.2023 o 23:15, kopin napisał:

Jadę już sporo lat na neorolu i na razie nie mam powodu do zmian,wszystko oki

Który dajesz dla poszczególnych grup jak można wiedzieć,  ja tuczniki jasny,  lochy uniwrrsal /mlekonasks , prosiaki idol i bio prosie 

Opublikowano
9 godzin temu, damianos95 napisał:

Ruszyły coś te dopłaty do prosiąt ?

Cisza a do końca marca 3 tygodnie może być tak że dostaniemy decyzję na e-mail 😁 i w tym samym czasie pieniądze na konto. 

Opublikowano
10 godzin temu, mesi napisał:

Który dajesz dla poszczególnych grup jak można wiedzieć,  ja tuczniki jasny,  lochy uniwrrsal /mlekonasks , prosiaki idol i bio prosie 

gwarant potem neostarter a następnie na 600+

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, mesi napisał:

Lochy prośne-Mlekomaks

Idol-Prosiaki tak do 15kg

Pw Jasny od 15kg do 35kg-40kg

Wt jasny od 40kg do końca

Kiedyś dawałem jeszcze zakwaszacz ale zrezygnowałem

Edytowane przez Skowron16
Opublikowano
2 godziny temu, Skowron16 napisał:

Lochy prośne-Mlekomaks

Idol-Prosiaki tak do 15kg

Pw Jasny od 15kg do 35kg-40kg

Wt jasny od 40kg do końca

Kiedyś dawałem jeszcze zakwaszacz ale zrezygnowałem

To podobnie kiedyś do 25 kg dawałem gotowa,  potem jasny teraz na bio prosie robię,  jaka u Cb cena jasny u mnie 105 , wczoraj po 98  mi policzyl , dajesz jakieś enzymy przy takiej dawce pszenzyta? Zakwaszacz też nie  daje tzn tylko na początku,  niby jest zakwaszony i naoleiony 

Opublikowano
2 godziny temu, krilan06 napisał:

U mnie powyżej 145kg to minus 50% ceny 😂

Że co ? W mojej sprzedaży to tuczniki powyżej 140 kg  -30 groszy od ceny wyjściowej.