Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
mirro napisał:

Przed chwilą, Roman176 napisał:

mam dużego dji mini 3 

Roman ty przed 22.00 o takich rzeczach? A jak dzieci przeczytają?

Ma dużego mini ? Dobrze, że mój po prostu działa...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jahooo napisał:

a bezdomnym człowiekiem pies z kulawa noga się nie interesuje

A to są jacyś bezdomni ??? Przecież PiS tak wspaniale rządził, ludziom pomagał to skąd są Ci bezdomni ??? Może Niemcy nam ich podrzucają xD PiS tak dobrze pomagał przecież ludziom, ludzie już mają dobrze, to można zająć się rybkami, ptaszkami, pieskami i krówkami ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

Widzę że nowy Sejm dyskutuje nad najważniejszymi z punktu widzenia sprawami - aborcja, transport zwierząt, dobrostan. Zwierzęta mają zagwarantowany lepszy dobrostan niż ludzie, bo za bezdomne zwierzę jest kara i odsiadka, a bezdomnym człowiekiem pies z kulawa noga się nie interesuje

To są sprawy które nic nie kosztują..... więc można je wprowadzać z marszu.... jak się ma większość i podpis prezydenta. 

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

a bezdomnym człowiekiem pies z kulawa noga się nie interesuje

Ooooo przepraszam. Poprzedni, obecny rząd uruchomił programy i kilka osób wyszło z bezdomności. Taki progran choćby jak "Willa +":lol:

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

A to są jacyś bezdomni ??? Przecież PiS tak wspaniale rządził, ludziom pomagał to skąd są Ci bezdomni ??? Może Niemcy nam ich podrzucają xD 

za Tuska się szykują 

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Nikt ci nie będzie wymieniał żadnych sukcesów bo to jest twój skowyt

:D buaaahaaaahaaaaaa

nie potrafisz wymienić ani jednego sukcesu poprzednich rządów tuska i ani jednej pozytywnej rzeczy, którą zrobił dla sądownictwa - to jest mega żałosne

jakim trzeba być miernotą żeby głosować na miernoty, które nic nie potrafią dobrze zrobić

#donaldwaswydyma :D :D :D 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

No na bank bym skręcił ogrzewanie - utrzymywać 28 stopni gdzie może być 16 a nawet mniej to nie po mojemu.

wszyscy to mają w d*pie .. najlepiej jest jak przywiążą paleta mięsa na grilla  w największym upale czeka 24h aż znajdzie się chętny co powykłada 

Przed chwilą, DTaras napisał:

Aaa była dziś rano, widziałem. Skąd wiesz?

zauważyłem po twoich kudłatych myślach 😛

Opublikowano
6 minut temu, nie napisał:

nie potrafisz wymienić ani jednego sukcesu poprzednich rządów tuska i ani jednej pozytywnej rzeczy, którą zrobił dla sądownictwa - to jest mega żałosne

jakim trzeba być miernotą żeby głosować na miernoty, które nic nie potrafią dobrze zrobić

image.jpeg.fd9899cedf882d1754da594b7a67e69a.jpeg

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, mirro napisał:

Kupi se jaszczembia i wyszkoli do łapania dronów.:lol:

A przy okazji może i karpi nałapie. Żywych.

13 minut temu, jahooo napisał:

Widzę że nowy Sejm dyskutuje nad najważniejszymi z punktu widzenia sprawami - aborcja, transport zwierząt, dobrostan. Zwierzęta mają zagwarantowany lepszy dobrostan niż ludzie, bo za bezdomne zwierzę jest kara i odsiadka, a bezdomnym człowiekiem pies z kulawa noga się nie interesuje

No jak ktoś nie ma wanny ani brodzika to dobrostan kupionego żywego karpia zagrożony. No chyba, że może do.... pralki?

9 minut temu, nie napisał:

A ty dalej bredzisz. Już ci wymieniałem ze dwa tygodnie temu a ty dalej, że nikt nie potrafi. Po co ci wymieniać, żyj sobie dalej w przeświadczeniu, ze sukcesów nie było. Będziesz się lepiej czuł.

Z tymi miernotami to przykro mi, ze tak myślisz o sobie i pisie ale masz racje.

14 minut temu, mirro napisał:

Ooooo przepraszam. Poprzedni, obecny rząd uruchomił programy i kilka osób wyszło z bezdomności. Taki progran choćby jak "Willa +":lol:

A Rydzykowi bezdomny nawet Mercedesa dał. Szkoda, ze umarł może jeszcze komuś by dał. To jest dopiero dobrobyt.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Tak z ciekawości - rybki złapane rekreacyjnie gdzieś nad stawem, rzeką można oprawić i zabrać do domu? czy jak zakaz to zakaż i trzeba wypuścić z powrotem?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Agrest napisał:

Czekajcie jak drony będą wam grila gasić i rachunki za akcję przysyłać.

Jeszcze chwila i jak w filmach, wolny człowiek będzie jak kret w kanałach siedział.

A to nie przypadkiem  w Krakowie w cywilizowanej Małopolsce  był zakaz rozpalania grilla?🤔

Za to króliki będą swobodnie sobie biegać 🤭

https://fb.watch/om3waNZ1I5/

1 minutę temu, binek napisał:

Tak z ciekawości - rybki złapane rekreacyjnie gdzieś nad stawem, rzeką można oprawić i zabrać do domu? czy jak zakaz to zakaż i trzeba wypuścić z powrotem?

Jak nie ma zakazu na zbiorniku lub okresu ochronnego możesz brać. 

W pobliskim zbiorniku niedawno PZW zarabiało karpiem i amirem to był zakaz zabierania tych gatunków przez pewien okres.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Jak nie ma zakazu na zbiorniku lub okresu ochronnego możesz brać. 

Yyyyyy a kiedy jest okres ochronny na śledzia po wiejsku? Tak pytam, bo mnie ochota naszła a nie wiem czy można?:lol:

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Yyyyyy a kiedy jest okres ochronny na śledzia po wiejsku? Tak pytam, bo mnie ochota naszła a nie wiem czy można?:lol:

A to nie wiem, z bałtyku syfu nie jadam😁 tam wszystkie szczyny z Czajki i innych wpływają, i jakiś ta rybka nie przemawia do mnie.😎

3 minuty temu, binek napisał:

To jak sam sobie złowię to mogę zabrać i oprawić, ale kupić sobie nie mogę żywego? ot  filozofia 🤔

Ot taka Demokracja nastała😄

Opublikowano

kurna jeszcze  zimy nie ma a wy juz napieprzyliscie postow. ja na kombajn czekam a wam sie nudzi.. jesli w blocie nie polegnie to moze cos skosze.

56 minut temu, binek napisał:

Panowie pro animals, czy insyminacja krów to gwałt?

a co martwisz sie  jaki wyrok dostaneisz ?? saiadowi krowy po kryjomy zapladniales ??

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Ty. Kiedyś tłumaczyłeś ten neologizm jako zbitkę złożoną z wyrazu telewizja i Kurski. Kurskiego już tam niema kolego...

kurwizja to bardziej od najstarszego zawodu swiata... jej "dziennikarze" to sprzedajne kur.

40 minut temu, Roman176 napisał:

no właśnie jeden myśli mogą ci z chin karpia przywieść ... reszta to sie nadaje .... 

karp  z chin pochodzi..

34 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Chcą zakazać TRANSPORTU żywych ryb, a nie przemieszczania do "czystych" zbiorników podczas hodowli. A za tym jestem jak najbardziej, po co ma się to zwierzę męczyć.

ja mam tyle stawow w kolo ze nie ma zadnego problemu  zakupem zywego ..

23 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A to są jacyś bezdomni ??? Przecież PiS tak wspaniale rządził, ludziom pomagał to skąd są Ci bezdomni ??? Może Niemcy nam ich podrzucają xD PiS tak dobrze pomagał przecież ludziom, ludzie już mają dobrze, to można zająć się rybkami, ptaszkami, pieskami i krówkami ;) 

wiekszsoc bezdomnych na wlasne zyczenie wybrala sobie taki los. do krakowa zjezdzaj z calej polski-tu maja raj.na kredyt. dawny hotel robotniczy chemobudowy przeksztalcili na noclegownie.

tez sobie kupiem sledzikow dzisiaj..

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

a co martwisz sie  jaki wyrok dostaneisz ?? saiadowi krowy po kryjomy zapladniales ??

pajacuś jak nie masz nic do powiedzenia to na siłę się nie produkuj tylko po to by zabłysnąć, bo wyszło jak zawsze 😜

pytam bo to bardzo ważny aspekt który drzazgą stoi wśród koalicjantów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v