Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale na prawdę nie masz na chleb że musisz kible sprzątać?  :P

5 minut temu, jacus napisał:

ciebie i parobka niewielu w nowoczesnosci przebije 😂

ty i zdrowy rozum 😂🤣😂, nie wiesz skad pochodzisz, gdzie mieszkasz, ile miales ha zanimcie ubezwlasnowolnili..

nawet jak na imie masz to zapomniales-mocne piguly ci daja , moze bys ogarka tam przygarnal.. co on bidak bedzie sam robil gdy parobka wykonczy ??

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Gdzie ta mądrala która wczoraj negowała masowe bankructwa w rolnictwie?   xD

kilku i w regionie przestrzeliło. 

ale toto liczyli na pewniaka mleko po minimum 3 zł, psienica 1,5 i kukurydza 1000 

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Oj tam u nas normalne że parobek na oborach robi ...wiesz inny świat ,tego sprzątając kible nie pojmiesz .🤪

u nas to robia pracownicy.... ty juz na nocnik robisz ze nie musisz w domu kibla sprzatac ??

3 minuty temu, Desperado napisał:

Ale na prawdę nie masz na chleb że musisz kible sprzątać?  :P

wiesz juz kim jestes ??ty o chleb nie musisz sie obawiac ,w szpitalu za darmo daja.. ja was tam karmia ?? szpital ma kuchnie czy katernig przyjezdza ?? 

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

wiesz juz kim jestes ??ty o chleb nie musisz sie obawiac ,w szpitalu za darmo daja.. ja was tam karmia ?? szpital ma kuchnie czy katernig przyjezdza ?? 

Nie ja mam drugą grupę na łeb tylko ty panie Adamczyk.   :P

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Skoro nawet busiarze ciągnęli potłuczone to znaczy popyt jest heheh. Jak zechce to se kupie w salonie. Nie oglądam się za tłuczonymi ale ty widać tak.

No jest. Takie POpaprańce pokupują i to zaraz bo już zapowiedzieli to nie będzie czym jeździć. A ja mam to głęboko....

Obejrzałem się w lusterku jak pięknie wyglądały w chmurze dymu z mojego 3 litrowego diesla 🤣

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, hubertuss napisał:

Co do kosztów zakupu autobusów elektrycznych i kosztów eksploatacji nie będę się wypowiadał bo nie mam z tym do czynienia. Ale patrząc na auta osobowe pisanie, że jest droższy w eksploatacji raczej jest mitem niż prawdą.

Poczekaj aż prąd pójdzie w górę. Samochody na prąd, ogrzewanie na prąd, myślisz, że będzie tanio ?

9 godzin temu, hubertuss napisał:

@GRZES1545 Czego ty nie rozumiesz? Bierzesz autobus na testy jedziesz nim na planowaną dla niego trasę i sprawdzasz ile przejedzie. Możesz se go obciążyć lub włączyć ogrzewanie i klimę i sprawdzasz. To proste jak cep po co ci tu ten kowid?

Weź sobie internet na testy zobaczysz jak zapier.ala, dopóki nie podpiszesz umowy i na kilka mln abonentów operator wie, że to ty testujesz. To co mówić o jednym autobusie.

5 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Gorzej jak baterie się rozlecą/zużyją, wtedy lepiej na złom oddać ... Sam silnik elektryczny rzeczywiście jest prosty w budowie, ale baterie go zasilające w elektryku to już inna sprawa ...

To mnie ciekawi ile taka bateria wytrzyma ładowań i jaki jest koszt jej utylizacji ? Bo wiatraki najtaniej wywalić na śmietnik i żaden ekolog nie protestuje.

4 godziny temu, hubertuss napisał:

Czas pokaże czy nie weźmie. Ja obstawiam, ze weźmie. Tylko nie jutro nie za rok. Myśmy negocjowali 10 lat a u nas wojny nie było. U nich jest wojna ale za 5 lat może jej nie być jak nie szybciej z ruskiem się dogadają coś oddadzą terenu i z UE się dogadają.

A po co UE Rosja skoro odchodzimy od paliw kopalnianych na rzecz energii odnawialnej ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v