Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

To zagrywka pod publiczkę z tym Sawickim i to nic nie da bo PSL już przed wyborami dogadany był z Tuskiem . PIS nie ma szans na koalicję niech się zresetują bo 8 lat to już się znudzili co niektórym wyborcom .

42 osób niepartyjnych.

dadzą się  kupić , za kilka milionów ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

ja pszenice sieje a wy sie bzdurami zajmujecie..

2 godziny temu, Takeda napisał:

Naprawdę galan ja ciebie ni ..uja nie rozumiem miotasz się od prawej do lewej, czasem jak dziecko czasem jak dorosły, czasem jak starzec się wypowiadasz, frustracji i niezadowolenia co niemiara z ciebie wyziera i potrzeba autorytetów które będą mówiły jak masz myśleć, co robić by żyło się łatwiej. Normalnie powiedziałby,m, że taki nieudany homo sovietikus.

Piłsudski nie był twórcą niepodległej Polski, przyjmując to założenie, przyjmujesz automatycznie także, że to Wałęsa obalił komunę (ten sam casus). Człowiek który od 1927 roku powinien nie tyle siedzieć w więzieniu co tak naprawdę zostać rozstrzelany za zdradę. Nie był bezinteresowny a tym bardziej uczciwy, brał kasę od wywiadu Japonii czy Niemiec, także od  Austro-Węgier.

Piłsudski był ciepły i ludzki jak Łukaszenka, to pewnie z miłości i dobroci nakazał utworzenie Berezy Kartuskiej, z miłości robił czystki w armii. Zaden wzór to tylko mitologia jakiej pełno w naszej historii. Nawet ten "cud na Wisłą" był nie dzięki niemu tylko pomimo., a 11 listopada 1918 jest w historii świata nieistotny.

jesli powstala niepodlegla czechoslowacja czy litwa to i polska by pewnie powstala.. wielkim bledem byla agresja na zacofany i bedny wschod a nie odebranie niemcom bogatego slaska,pomorza i wielkopolski//

a 11 to nie podpisano zawieszenia broni ?? to byl faktyczny koniec I wojny.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

zdrajcy komunistyczni pułkownicy) nie chcieli za żadne skarby wyprowadzać wojska na ulicę.

Za  późno już było na wyprowadzenie wojska .

wlasnie II rp rzadzili polkownicy wp.

Opublikowano
4 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Czego nie ogarniasz że PiS jest skończony razem z morawieckim 😁

Jądro wyborców PIS 25% tak samo PO ,PSL 5 % reszta to plankton to niby dla czego koniec PISu wieszczysz .

Opublikowano (edytowane)

Co mi tu powiadasz o uzbrojeniu rozdał czy nie i tak za słaba Polska jest na obronę w pojedynkę .

Tylko czy zachód za cenę porozumienia daruje byłe kraje bloku wschodniego rusowi .

Trwają tajne rozmowy Unii i NATO Z RUSEM . By zakończyć wojnę ?.

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
galan99 napisał:

Co mi tu powiadasz o uzbrojeniu rozdał czy nie i tak za słaba Polska jest na obronę w pojedynkę .

Tylko czy zachód za cenę porozumienia daruje byłe kraje bloku wschodniego rusowi .

u Ciebie w stodole te tajne rozmowy?

• Haha 3
Opublikowano
44 minuty temu, galan99 napisał:

Myślałem że to niemożliwe ale jednak ci się jeszcze bardziej pogorszyło

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, galan99 napisał:

A to Polska nie jest w Unii i w NATO? Nasi tez tam rozmawiają czy może maja coś lepszego do roboty?

Ale widać że jak tu się o tym pisze, to wcale takie tajne nie są.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał:

ngahRBfIkWS3fkDFPFztF1RKIRydnQgZ.png

A cio to tam się schowało?

Aj, waj, nie zdrowo pytać

Opublikowano
3 godziny temu, Takeda napisał:

Piłsudski nie był twórcą niepodległej Polski, przyjmując to założenie, przyjmujesz automatycznie także, że to Wałęsa obalił komunę (ten sam casus). Człowiek który od 1927 roku powinien nie tyle siedzieć w więzieniu co tak naprawdę zostać rozstrzelany za zdradę. Nie był bezinteresowny a tym bardziej uczciwy, brał kasę od wywiadu Japonii czy Niemiec, także od  Austro-Węgier.

Piłsudski był ciepły i ludzki jak Łukaszenka, to pewnie z miłości i dobroci nakazał utworzenie Berezy Kartuskiej, z miłości robił czystki w armii. Zaden wzór to tylko mitologia jakiej pełno w naszej historii. Nawet ten "cud na Wisłą" był nie dzięki niemu tylko pomimo., a 11 listopada 1918 jest w historii świata nieistotny.

Jest to bardzo subiektywna ocena faktów . 

Opublikowano
1 godzinę temu, PolandOnion napisał:

PiS= PO = Jeden syf. Jeszcze kukle będą swędziały lemingów po rządach lewackiej hołoty. Ale czy PiS czy PO to i tak wiadomo że jest ktoś dużo gorszy, tak to tfu lewica.

PIS i PO to lewicowcy więc lewica nie może być od nich gorsza.

Opublikowano
PolandOnion napisał:

PiS= PO = Jeden syf. Jeszcze kukle będą swędziały lemingów po rządach lewackiej hołoty. Ale czy PiS czy PO to i tak wiadomo że jest ktoś dużo gorszy, tak to tfu lewica.

lewackiej hołoty? To jednak PiS dalej rządzi?

jacus napisał:

wlasnie II rp rzadzili polkownicy wp.

mam wrażenie, żeście mirra nie zrozumieli

• Haha 2
Opublikowano
galan99 napisał:

@mirro jak to będzie Ukra przegrywa wojnę , rus naciera na całej linii frontu .

Co zrobią kraje zachodnie z Krajami byłego bloku wschodniego ?.

Będziesz się martwił jak się Ukraińcy do Polski będą wycofywać.

Opublikowano

Może nie być miejsca u nas. Na razie chyba innych przyjmujemy

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Widzisz, tylko co innego być przystawką w koalicji a co innego na prawdę rządzić ... PSL od 1989r. miał zawsze wyniki w widełkach 5-10 proc. co oznaczało tyle, że jak już byli w rządzie to byli przystawką a ich pomysły były spychane na dalszy plan ... Co możesz wywalczyć mając w koalicji 20-30-40 posłów ? 

PiS też miał w programie w 2015r. podniesienie kwoty wolnej od podatku, zeszło im się prawie 7 lat zanim to wprowadzili ... Tylko przy okazji inflacja tak strzeliła w górę, że z tej kwoty to niewiele zostało ...

To po cholerę się pchają skoro nic nie wywalczą, nie lepiej być w opozycji i mieć czyste konto ?

To sobie dzisiaj zaszaleje :ph34r:.

vpkz35gaJmvgeXabEXKdQCgMJ3JNPEZKeOrH9uS7

https://files.niezalezna.tech/images/upload/2023/11/04/w_204fa4c4e8bdad1946736c9fe71109125394800531516fdcf037b3468d357960_o.jpg?r=0,0

https://pbs.twimg.com/media/F-ROT77XEAAT64m?format=jpg&name=900x900

Opublikowano

to galan bedzie ogladal terz pasjami tv-niemiecki zna bo u bauera robi 🤣..ja sporo zapomnialem . ale jakos  w austri sie niedawno dogadywalem..

13 godzin temu, mirro napisał:

Zjednoczoną Prawicę już mieliśmy. A jakby tak teraz Zjednoczoną Lewicę powołać? Ciekawe kto by zgłosił akces? 

zjednocona lewica to wiele lat byla..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v