Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

gdy powstawala cywilizacja europejska to w krakowie smoki grasowaly..

iiiiiiiiii Krystyna Pawłowicz.:lol:

https://wiadomosci.wp.pl/robert-bakiewicz-skazany-za-chuliganski-wybryk-szarpal-i-wynosil-kobiety-spod-kosciola-6959525723859488a

""Oskarżony twierdził, że bronił kościoła, ale w ocenie sądu twierdzenia te nie znajdują aprobaty w świetle polskiego porządku prawnego. Oskarżony sam sobie określił, co jest zgodne z prawem, a co nie jest zgodne z prawem. To nie oskarżony ma decydować, co jest boskie i co podoba się Bogu, oskarżony ma przestrzegać praw do przestrzegania porządku" - cytuje sędzię Małgorzatę Drewin "Rzeczpospolita". 

I tak oto w krótkich żołnierskich słowach Pani Sędzia, wyjaśniła matołowi gdzie jego miejsce.

A sentencja tego wyroku powinna zostać powielona w stosunku do tych, których uczucia religijne zostały obrażone. Nareszcie jakieś światełko w tunelu.

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, galan99 napisał:

@jacus Kto rozwalił Cesarstwo Rzymskie .

cyna z talerzy....

samo sie zawalilo pod wlasnym ciezarem.

nasi przodkowie ,ktory przybyli ze wschodu i polnocy a potem do afryki sie udali zeby sie lepiej opalic.

najbardziej prawdopodobna wersja ze chemia ich wykonczyla..

Opublikowano (edytowane)

To która wersja 1 ,2 , 3 ,4  .  

To ci pomogę .

Cesarstwo Rzymskie rozwinęło się tak jak teraz Europa . Taka sama sytuacja jaka była Cesarstwie Rzymskim .

Najważniejsze przyczyny upadku cesarstwa zachodniorzymskiego to wielka wędrówka ludów rozwaliło Cesarstwo i zbyt słaba Armia kryzys ekonomiczny.

cyna z talerzy.... 1

samo sie zawalilo pod wlasnym ciezarem. 2

nasi przodkowie ,ktory przybyli ze wschodu i polnocy a potem do afryki sie udali zeby sie lepiej opalic. 3

najbardziej prawdopodobna wersja ze chemia ich wykonczyla.. 4

Edytowane przez galan99
Opublikowano
28 minut temu, jahooo napisał:

Drugi kierunek to sztuczna inteligencja, dominacja humanoidów,  transformers i resztki ludzi ukrywający się w kanałach🤷‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

I tak oto w krótkich żołnierskich słowach Pani Sędzia, wyjaśniła matołowi gdzie jego miejsce.

A sentencja tego wyroku powinna zostać powielona w stosunku do tych, których uczucia religijne zostały obrażone. Nareszcie jakieś światełko w tunelu.

czyli jeśli ja pójdę podpalić kościół ktoś mnie powstrzyma to pójdzie siedzieć ?

5 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko w truskawce masz kilka zabiegów preparatami o takiej cenie, na chemię + odżywki dolistne wyjdzie minimum z 20.000 na ha ... A jeszcze 3 lata temu na ten sam pakiet by starczyło z 15.000

bo podobno kaczystan zasiada w bajernie i basf 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

https://www.o2.pl/informacje/wszystko-idzie-w-piach-co-tym-razem-rozwscieczylo-pawlowicz-6959535885695488a

"Była posłanka PiS, a od 2019 roku sędzia Trybunału Konstytucyjnego Julii Przyłębskiej, po raz kolejny ostro skomentowała wyniki wyborów i znów napisała kilka mocnych słów o osobach, które oddały głos na partie opozycyjne. Tym razem uznała, że w Polakach "odżywa instynkt samobójczy" i narzekała na brak "godnych Polski dziedziców".

Pani Krystyno droga. Tu nie ma czego dziedziczyć. Tu trza zapie.dalać!:lol:

Bezdzietna stara panna prawi o dziedziczeniu? Tak samo się na tym zna jak prezes na wychowaniu dzieci 🤣

Opublikowano
34 minuty temu, DTaras napisał:

Przecież PiS ogłosił zwycięstwo

no bo zwyciężyli z 11 partiami ale po zjednoczeniu łopozycji już inaczej wygląda  

34 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak to, przecież Morawiecki mówi ciągle, że to on rząd stworzy xD

też tak może być jak oszuka rudy 3 drogę 

Opublikowano

Rozmowa 2 komuchów rozmowa nie spójna .

Były premier ocenił wizytę szefowej Komisji Europejskiej w Ukrainie. "Teatr

Jednak zdaniem byłego premiera RP Leszka Millera, to, że Ursula von der Leyen mówi publicznie, o tym, że Ukraina ma drzwi otwarte do Unii Europejskiej, "to taki teatr".

Miler powiada że są prowadzone  rozmowy pokojowe . W tym celu pojechała  Ursula von der Leyen .

Zaś Bronek co innego powiada .

Bronisław Komorowski. — Chcę bardzo stanowczo zaprotestować przeciwko temu, co przedstawił pan premier Miller. Ja nie wiem, skąd pan ma taką wiedzę, że von der Layen pojechała namawiać Zełenskiego do kompromisu i do rozejmu z Rosją. Ja takiej wiedzy nie mam i nigdy o czymś takim nie słyszałem — zaznaczył Komorowski.

Opublikowano (edytowane)

Zatem Leszek Miller po prostu umie wyciągać logiczne wnioski , jest doświadczonym politykiem, a Komorowski to zwykły kretyn, strażnik kandelabru.

Sytuacja na froncie ukraińsko rosyjckim osiągnęła taki sam etap, jak w listopadzie 1914 roku. Obie strony dysponują podobnym potencjałem i technologią.

Tak jak ostrzegałem, armi rosyjskiej nie można ignorować. Może jest niedoinwestowana, rozkradana i wydaje się słaba, ale jak pokazują doświadczenia 1941-45 - ona się szybko uczy i wyciąga wnioski. Nieudolni dowódcy w tej machinie są szybko i bez skrupułów eliminowani, szybko promuje się zdolnych i z pomysłem, którzy potrafią z posiadanych elementów wyciągnąć więcej i zatrzymać przeciwnika.

Niektórym laikom, jak Ursula, wydawało się, że wystarczy rzucić parę euro ukrainie, a ona rzuci rosję na kolana. Tak się niestety nie da.

Albo Ukraina dostanie 200-300 (conajmniej ) samolotów i ze 400-600 czołgów , do tego porządne szkolenie personelu, albo front utknie tu gdzie jest na całe lata.

A trzeba pamiętać, że potencjał gospodarczy rosji jest większy niż ukrainy. Jak pokazują doświadczenia IWS zwycięży strona, która ma lepsze warunki gospodarcze. Niemcom po 4 latach wojny zaczęło brakować surowców, których z powodu blokady nie mogli sprowadzac z zagranicy. Ukrainie po prostu zabraknie pieniędzy

@mirro

obraz.png.2695731a46e2dc31c7d644bda176f1c1.png

Edytowane przez jahooo
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Wymień który rząd po 1989 roku rządził 3 kadencje , kto rządził samodzielnie 2 kadencje . Po 8 latach PIS się znudził ale zapytam czy ta nowa stara opozycja będzie rządzić 12 lat ? . Pseudo elity nie mogły już patrzeć na to że zwykli ludzie mają już to co oni .

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

@mirro w parku karmi gołębie .

Porządek musi być.

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Pseudo elity nie mogły już patrzeć na to że zwykli ludzie mają już to co oni .

Przecież nie było u nas po 2015 elit. PiS je zdelegalizował i zaczął tworzyć swoje. Zdaje się ze teraz tez nie mamy elit, bo PiSowi nie wyszło.:lol:

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v