Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Była mowa o tych zamiarach już dawno , czas realizacji pozostał wielu się śmiało z tego jak to mięsa nie będzie . A no kur...a nie będzie .

W którym miejscu tego artykułu jest napisane ze miesa nie będzie i/lub , bedzie tylko dla najbogatszych?

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Komorowski wypowiadał się co do Tuska że nie powinien być Premierem  . Tusk  ma zwolenników i przeciwników jest znienawidzonym politykiem .

Bo Kaczyński to jest powszechnie kochany..... 

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Nie przejrzeli tylko od dobrobytu się we łbach popier🔨oliło

Pewnie nabrali za dużo socjali, robić się nie chciało i z nudów zaczęli wymyślać głupoty ;) 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Pewnie nabrali za dużo socjali, robić się nie chciało i z nudów zaczęli wymyślać głupoty ;) 

I dlatego od zawsze postuluję by socjal zlikwidować. Zgadzasz się z takim podejściem?

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Dopiero co przejrzeli, i już chcesz by znowu to robili? 

Gdzie przejrzeli 🤔

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

Poziom ubóstwa w Niemczech jest większy niż w Polsce bo.......  Granica ubóstwa: czym jest, kwota - Blog GoWork.pl   😅😂🤣

"Próg ubóstwa w Polsce to 700 zł miesięcznie

....

Próg ubóstwa w Niemczech to… 4,5 tys. zł dochodu miesięcznie"

noo to niemiecka nędza to polska "klasa średnia" wszak chodzi o dochód netto na osobę i jak by niemieckie statystyki w Polsce prowadzić to większość Polaków to nędzarze (żeby nie napisać - dziady)
Toż pono za osiem lat rządów PiSu my tych szkopów już prawie dogonili w/g szczujni a tu suche liczby wprost plują w twarz że nic się nie zmieniło przez te osiem lat a teraz zadłużenie jakie pozostawił PiS po sobie skutecznie ten dystans zakonserwuje na kolejne dekady.

Oto dlaczego pis musiał przegrać nawet z taką mizerią z  jaką przegrał

a tak na marginesie to czego Ty tam na tym "gowork" szukałeś? tylko dowodu na manipulację statystyczną jaką propagandzista @nie wkleił?
Skoro tylko tego to szacun i dzięki bo nawet ja dałem się na te słupki nabrać puszczając tę manipulację bez weryfikacji czy nawet uwagi bo Ten osobnik u mnie już wcześniej sobie opinię nieobiektywnego propagandzisty wyrobił i poważniej potraktowałeś delikwenta niż... ktokolwiek inny z nas tu na forum za co powinien Ci wręcz podziękować.

zaś co do nadal zapaści gospodarczej Polski względem tzw "starego zachodu" to PiS na pewno nie znalazł recepty aby bodaj zmniejszyć ten dystans

Ci co wygrali też nie znajdą ale to jest już temat bieżący tego forum i nie omieszkamy nieudolstwa i Tym tu wypominać tak jak PiSowi dotychczas i nadal

idzie ku zimie i będzie dużo oj dużo czasu

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 2
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

I dlatego od zawsze postuluję by socjal zlikwidować. Zgadzasz się z takim podejściem?

Gdyby ktoś z polityków powiedział, że koniec z suszowym, wapniowym, nawozowym, zbożowym, itd. to popieram go w ciemno. 

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

A co powiadają?

To se umyj uszy posłuchaj jest 17 partii jak byś nie wiedział każda składała własne postulaty , teraz chcą wypełniać .

Nie przegap bo będziesz palił głupa 2 miesiące będą się dogadywać nie prześpij .

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Gdyby ktoś z polityków powiedział, że koniec z suszowym, wapniowym, nawozowym, zbożowym, itd. to popieram go w ciemno. 

Pójdę dalej,  xD   dopierd*lił bym ci jeszcze ZUS i podatek dochodowy. :P

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Eeeee tam rolnicy.... O wszelakim socjalu piszę

A co do rolników to zbożowe, nawozowe, to zwalczanie skutków własnych debilnych decyzji naszymi pieniędzmi. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

To se umyj uszy posłuchaj jest 17 partii jak byś nie wiedział każda składała własne postulaty , teraz chcą wypełniać .

Nie przegap bo będziesz palił głupa 2 miesiące będą się dogadywać nie prześpij .

Ja się nie pytam ile jest partii tylko co mówią ale jak widzę ty jako wzorzec durnia nie umiesz tego własnymi słowami wyrazic..

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Dureń to żeś sam bo nic nie wiesz . 

Temat burak pytasz o takie rzeczy a taki bamber .

kto pyta jak uprawia wiele ha buraka widocznie masz 1 ha i taczką dostarczasz .

Kumple mają po 70 ha i oni mają pytać czy będzie dopłata czy nie bo wiedzą . 

Prowadzisz rozmowy czy ci dadzą więcej limitu na miłość boską daj spokój .

Bambrowi nie dają jakoś kumplom dają limity będą mieli po 100 ha .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v