Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dysydent napisał:

...uwagi na wyznawane wartości sprzeciwia się nadaniu przywilejów...

Tego no - a czy to nie będzie ,łatwiejsza do udowodnienia, dyskryminacja? To już lepiej by poradzili aby wstrzymał konie i powiedział że prądu zabrakło... a nie. Tego nie mogą poradzić bo to klęska wizerunku. Cukier też odpada. No to by zamknął dziub w ogóle albo żeby powiedział, że zamyka biznes bo idzie na doradcę do ordo juris.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

a będzie?

Oby nie nie niżej było .

Pozwól że wyjasnię co jest z maliną. Ano ci co nakupili surowca powyżej 8 PLN a sa i tacy co po 18 PLN nakupili, obecnie handlują ukraińska maliną kupowaną po 9PLN . Opychają ją oraz tę swoją drogo kupioną po 13 PLN. Na razie to idzie, ale chęć zminimalizowania własnych strat spowodowała że na rynku jest dwa razy więcej maliny🤣Kiedy rynek powie stop, więcej nie bierzemy? Pewnie powie i to niedługo..

• Like 1
Opublikowano

Jak tak dalej pójdzie to za dwa lata nie będziesz miał komu sprzedać maliny, bo nikt nie będzie chciał tego mrozić. Malina to kolejny temat przejebany przez nasz rząd.🤣

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Jak tak dalej pójdzie to za dwa lata nie będziesz miał komu sprzedać maliny, bo nikt nie będzie chciał tego mrozić. Malina to kolejny temat przejebany przez nasz rząd.🤣

I na cholerę ja te 10 krzaków posadziłem? 🤔

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Teraz nasieją lub nasadzą cebuli bo cena dobra .

A to jako odbiorcę polecam pewien zakład w okolicach Kazimierza nad Wisłą. Podobno facet jest dobry w przyjmowaniu cebuli i niepłaceniu za towar.😂

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Co się nie sprawdza? 

z tą głupią wiekszością, bo i  ci mali tak mają...

Opublikowano
5 minut temu, peugeot napisał:

Najgorsi są ci którzy uważają że są lepsi i wiedzą lepiej , zakładają że upoważnia ich to do narzucania siła swych zasad .

Chcesz rozwinąć dyskusję w tym kierunku?😂

Opublikowano

Pytanie czy nie ujebią każdej gałęzi ogrodnictwa.

Czerwona ma taki poziom nasadzeń że to i za 10 lat nie powstanie z dna.

Czarna podobnie.

Wiśni dużo się likwiduje ale sprzedaż kombajnów całorzędowych i duże nasadzenia idą pełną parą.

Śliwka już ponownie rynek się nasycił nowymi nasadzeniami.

Agrestu nie chcą widzieć od czasu jak ukrainiec pektynę z wytłoczyn jabłek ciągnie.

Teraz niech od czerwca na legalu napłynie świeże dobro ukrowskie i kaput.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Wiśni dużo się likwiduje ale sprzedaż kombajnów całorzędowych i duże nasadzenia idą pełną parą.

Po usłudze drylowania duża firma nie odebrała jeszcze 250 ton wiśni. Leży i czeka.

Opublikowano

Liczyłem że lada chwila znowu górka na wiśni będzie ale widać nie

A tymczasem kolacja że swojej mrożonej wiśni, kamczackiej, truskawki, brzoskwinia z kompotu oraz pomarańcza, mandarynka i banan z biedronki🤭

20230127_181848.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Chcesz rozwinąć dyskusję w tym kierunku?😂

Niekoniecznie   bo jeśli odrzucimy przyjęte zasady to wnioski z tej dyskusji często są rozbieżne , coś na wzór wiary . 

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

A nie dałoby się tam troszkę spirytu dolać?😂Też bym pojadł.

Pewnie dało.

Brykaj do mroźni😁

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Liczyłem że lada chwila znowu górka na wiśni będzie ale widać nie

A tymczasem kolacja że swojej mrożonej wiśni, kamczackiej, truskawki, brzoskwinia z kompotu oraz pomarańcza, mandarynka i banan z biedronki🤭

20230127_181848.jpg

i dobre to?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

i dobre to?

W skali od 1 do 10?

11!!!!👍

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Brykaj do mroźni😁

Byłem rano. Przyszły truskawki wiśnia i warzywa do pizzy. Córka z koleżankami całą kuchnię zajęły.

Opublikowano

Takiej pizzy to nie jadłem.

Koleżanki w wieku tartacznym?😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v