Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Oddałem głos na człowieka, i tak samo oddałbym na niego głos jeśli byłby w PO SLD Konfie czy PiSie, za to co zrobił dla regionu należy mu się.

a slyszales o dyscyplinie partyjnej ?? ciekawe czy do konca wytrwa na trzeciej nodze ?? kto to ?

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „Janusz Wojciechowski @jwojc Sondażowe wyniki wyborów wśród rolników (w nawiasie wyniki z 2019 roku) 2.TD-10,4 jako PSL) .KO-9,7(7,8) Ponad 2/3 rolników poparło Prawo Sprawiedliwość, które w pełni zachowało poparcie rolników uzyskane w 2019 roku. 00:40 16.10.2023 Earth Wyświetlenia: 7443 Wpisy podane dalej: 49 Cytaty: 3 Polubień: 156 Zakładka Michał @zm0990 godz. Zupełnie nie zrozumiałe.. Czyżby 2/3 rolników jednak popierałoby 5 dla zwierząt? 小 292 × Janusz Wojciechowski @jw... godz.”

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Oddałem głos na człowieka, i tak samo oddałbym na niego głos jeśli byłby w PO SLD Konfie czy PiSie, za to co zrobił dla regionu należy mu się.

Jak dobry człowiek 👍 dużo ludzi tym wreszcie zaczyna się kierować. Ale uczciwych w polityce do głosu nie dopuszcza .

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

a slyszales o dyscyplinie partyjnej ?? ciekawe czy do konca wytrwa na trzeciej nodze ?? kto to ?

Nawet jeżeli, to program trzeciej drogi mi pasuje ;)

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Jak dobry człowiek 👍 dużo ludzi tym wreszcie zaczyna się kierować. Ale uczciwych w polityce do głosu nie dopuszcza .

Nie wiem czy dopuszcza, ale wiem że lepszy on niż Małecki z PiSu ...

Opublikowano

miasteczko objechałem i w zasadzie tylko pisiory jeszcze po sobie nie posprzatali śmieci. 

Opublikowano

bo pewnei mieli ich najwiecej 😂 u was tez tak bylo im wiekszy zlodzisj,oszutk,krurwa to wiecej mial plakatow pis-u na plocie ???

piekne miny maja redaktorzy gazet dojnej zmiany- juz niedlugo ich koniec.  miliony co miesiac od panstwowych spolek odplyna w ostry cien smolenskiej mgly..

ciekawe czy skok-i i srebrna je utrzymaja przy zyciu na diecie ? do tego trzeba bedzie redaktorow kurwizji przygarnac ... trwam i republika  ich nie bedzie chciala bo tam fachowcy pracuja.

Opublikowano
32 minuty temu, Roman4321 napisał:

dziwne to referendum,frekfencja niska w każdym województwie

ale za to bony frekfencyjne wiekszość dostanie

Czyli kawałki tektury z wypisanymi sumami za które rząd nie popłacił jeszcze z czasów gdy je przedtem rozdawał.

Opublikowano
51 minut temu, jacus napisał:

pis-owskeij glupoty w glowach wsiokow nie da sie zablokowac..

poczytaj co bylo w kopenhadze .. spokojnie znajdziesz informacje ze  poszedl spac bo  wnocy nie bedzie negocjowal

Większego wsioka od ciebie na tym fotum nie ma. 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertuss napisał:

Czyli kawałki tektury z wypisanymi sumami za które rząd nie popłacił jeszcze z czasów gdy je przedtem rozdawał.

Oj, Małecki u nas z 10 takich tektur do gminy w ostatnie 2 tygodnie przywiózł xD Najpierw zabrali gminom podatki a potem kartoniki wozili ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
22 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

PiS odchodzi w polityczny niebyt, za 4 lata nikt o nich pamiętał nie będzie ...

Za 4 lata będziesz błagał aby wrócili.

PIS otrzymał rekordowe poparcie rolników, a tu 2 czy 3 krzykaczy a la kołodziejczak sprawia wrażenie jakby było zupełnie na odwrót.

Spójrzmy więc na decyzje wyborcze samych rolników. Takie informacje jako część tzw. late poll zbierał Ipsos. I tak, rolnicy zadeklarowali, że aż 66,6 proc. z nich oddało głos na partię Jarosława Kaczyńskiego. To najwyższe poparcie dla któregokolwiek z komitetów wśród wszystkich grup zawodowych, na jakie sondażownia Ipsos podzieliła ankietowanych. Kolejne miejsca wśród rolników zajęła Trzecia Droga (11,5 proc.) – której jedną z nóg jest przecież Polskie Stronnictwo Ludowe - a następne KO (9,5 proc.), Konfederacja (5,3 proc.) i Lewica (3,0 proc.).

• Haha 2
Opublikowano
17 minut temu, sakala napisał:

Za 4 lata będziesz błagał aby wrócili.

PIS otrzymał rekordowe poparcie rolników, a tu 2 czy 3 krzykaczy a la kołodziejczak sprawia wrażenie jakby było zupełnie na odwrót.

Spójrzmy więc na decyzje wyborcze samych rolników. Takie informacje jako część tzw. late poll zbierał Ipsos. I tak, rolnicy zadeklarowali, że aż 66,6 proc. z nich oddało głos na partię Jarosława Kaczyńskiego. To najwyższe poparcie dla któregokolwiek z komitetów wśród wszystkich grup zawodowych, na jakie sondażownia Ipsos podzieliła ankietowanych. Kolejne miejsca wśród rolników zajęła Trzecia Droga (11,5 proc.) – której jedną z nóg jest przecież Polskie Stronnictwo Ludowe - a następne KO (9,5 proc.), Konfederacja (5,3 proc.) i Lewica (3,0 proc.).

Mylisz rolników z mieszkańcami wsi ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v