Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

@Agrest co Wy tam się takich fajnych ciągników pozbywacie?

https://www.olx.pl/d/oferta/fendt-942-550h-2021r-CID757-IDVP59M.html

O popatrz...

Dwa lata temu flotę jd wyprzedawał.  Kilkaset ha w kilkudziesięciu działkach, 

To nie są dobre czasy...😉

46 minut temu, jacus napisał:

sprawdz dlugosc zycia w powiecie krakowski i w twoim-nawet nie wiem jakie to zadupie, pochwal sie..

zaczales dobrze bo od W 😂 ale reszty to na oczy nie ujrzysz w polsce i europie... ani w gorach ani nad morzem polskim czy innym -warszawka,slask poznan,wroclaw,nasi i belchatow a tak to jednostki.

bardzo duzy ?? chyba terytorialnie, ludnosciowo to moja gmina i sasiednia..w sumie to patologia ze tyle darmozjadow urzednikow jest tam gdzie nie ma potrzeby zadnej,

tez chcieli zrobic jakis gowniany powiat  w krzeszowicach ale ludzie ich wysmiali..ta jedna gmina to wasz caly powiat

twoje kompleksy robia sie juz smieszne- bierz motor i jedz wzdloz torow 😂.. albo kup se drezyne i wio wtedy tonawet z zona mozesz jechac  😂

dzisiaj swieto kobiet wiejskich,,

do tego hubertusa swietuja mysliwi ,widze ze polowanie maja.

Jedź do Szwecji, uważaj na tiry WLI.

Nad morzem co i rusz wli, w góry nie jeżdżę ale jak byłem to też widziałem.

Po prostu Ty jadąc patrzysz na banery reklamowe marketòw spożywczych za promocją na bułkę wrocławską, i  żeby reklamówka była gratis, a nie na rejestracje🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

To święto przełożyliśmy z kumplem na przyszłą sobotę. Tzn połaczyliśmy go z innym, bo wtedy będzie nas do świętowania więcej. Generalnie obchodzimy święta wielu rodzajów wojsk.

Jak to przełożyliście ? Jak to właśnie w sobotę wychodzi Międzynarodowy dzień bez świętowania ?!?!?! Chociaż skarpetek nie zakładajcie bo wtedy wypad dzień bez skarpetek . Jest jeszcze w sobote międzynarodowy dzień naprawy :) to może uda sie od tego dnia zacząć naprawiać Polskę :) 

A jeśli już świętujecie dopiero w sobotę to śwętujcie godnie , do oporu by na następny dzień w niedzielę móc świętowąć światowy dzień osób jąkających , mi sie tak kiedyś zdarzyło po "świętowaniu" że mało mówiłem aż się przycinałem , tak więc życzę wszystkim by świętowali ile się da :) /

Edytowane przez marks50
Opublikowano

milicjantów z komend nawet wygonili w teren. 

dawno tyle radiowozów w regionie nie widziałem. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

By tylko ta frekwencja się nam czkawką nie odbiła...  

Boisz się że Twoi przerżną  🤔

Opublikowano

A ja zadam pytanie, w jakim czasie po ogłoszeniu wyników wyborów może dojść do samorozwiązania Sejmu i rozpisania nowych? Już to chyba przerabialiśmy i czuję że powtórzymy to

Opublikowano

Frekwencja o godzinie 12 jest ponad 4% wyższa jak w 2019

7 minut temu, Agrest napisał:

A ja zadam pytanie, w jakim czasie po ogłoszeniu wyników wyborów może dojść do samorozwiązania Sejmu i rozpisania nowych? Już to chyba przerabialiśmy i czuję że powtórzymy to

Sławku , jeszcze się wybory nie skończyły a a Ty już chcesz rozwiązania 😛

Opublikowano
30 minut temu, marks50 napisał:

Jak to przełożyliście ?

Ano normalnie, telefonicznie. Wódka będzie stygła tydzień dłużej i tyle. A godnie to my zawsze świętujemy. I są zasady. Telefony nie wchodzą do lokalu, A zdjęcia nie lataja po sieci,

• Like 1
Opublikowano

Ja już zaraz po rannej mszy spełniłem swój obywatelski obowiązek. Na co dzień polityką mało się interesuje, ale tak na szybko przejrzałem obietnice i jako stary kawaler nic dla siebie nie znalazłem, to zagłosowałem bardziej ideologicznie zgodnie z własnym światopoglądem i nauką kościoła.

• Sad 1
Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Muszę wiedzieć czy długopis będzie jeszcze potrzebny😁

Długopis też się nad tym zastanawia.

1 minutę temu, gringo1984 napisał:

to zagłosowałem bardziej ideologicznie zgodnie z własnym światopoglądem i nauką kościoła.

A tyle prosiłem. Nie głosuj na LGBT.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

po obiedzie pojde ze stara na spacer- na silowni trzeba pare kalorii spalic i wtedy zaglosuje.

1 godzinę temu, Leszy napisał:

By tylko ta frekwencja się nam czkawką nie odbiła...  

nieobecni nie maja racji..

52 minuty temu, KarolTD90 napisał:

I wszyscy głosują za 14 15 16 i 17 emeryturą

a mlodzi i ich emerytury ??? 

wiekszosc ma swadomosc ze nie ma co na nie liczyc.

stare dziadki niszcza przyszlosc swoim nastepca..

36 minut temu, Agrest napisał:

O popatrz...

Dwa lata temu flotę jd wyprzedawał.  Kilkaset ha w kilkudziesięciu działkach, 

To nie są dobre czasy...😉

Jedź do Szwecji, uważaj na tiry WLI.

Nad morzem co i rusz wli, w góry nie jeżdżę ale jak byłem to też widziałem.

Po prostu Ty jadąc patrzysz na banery reklamowe marketòw spożywczych za promocją na bułkę wrocławską, i  żeby reklamówka była gratis, a nie na rejestracje🤣🤣🤣

dziwne -taki ciagnik w 2 lata 550 mtg zrobil ??

i tak pewnei sprzeda drozej niz kupil 😂

bulka wroclawska-co to jest ??

realnie to wgm rzadzi na autostradach. nad morze ? chyba jedna literke za duzo widzisz 

2 minuty temu, gringo1984 napisał:

Ja już zaraz po rannej mszy spełniłem swój obywatelski obowiązek. Na co dzień polityką mało się interesuje, ale tak na szybko przejrzałem obietnice i jako stary kawaler nic dla siebie nie znalazłem, to zagłosowałem bardziej ideologicznie zgodnie z własnym światopoglądem i nauką kościoła.

rodem z dabrowy gorniczej czy torunia ??

Opublikowano
12 minut temu, Leszy napisał:

Boję się, że nie moi wygrają 🙃

Ale to i tak ktoś się będzie cieszył , patrz na bliźniego 🙂

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

dziwne -taki ciagnik w 2 lata 550 mtg zrobil ??

i tak pewnei sprzeda drozej niz kupil 😂

To już jest maszyna pod konkretnego kupca, Ale i tak chyba seria 700 tera coś koło 1,2 miliona trza dać. Takie coś do 300 koni.

Opublikowano

Tam nastąpiła szybka wymiana  ciemniejszej zieleni  na jaśniejszy odcień, rzekomo  to takie przeciągnięcie terminu spłat w oczekiwaniu na lepszą koniunkturę...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Agrest napisał:

rzekomo  to takie przeciągnięcie terminu spłat w oczekiwaniu na lepszą koniunkturę...

No to pewnie znowu chcą odwlec spłatę.:lol:To już równia pochyła.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Ja się w kolejce wystałem ale poszło.

Agrest napisał:

Tam nastąpiła szybka wymiana  ciemniejszej zieleni  na jaśniejszy odcień, rzekomo  to takie przeciągnięcie terminu spłat w oczekiwaniu na lepszą koniunkturę...

Kiedyś się z jednego śmiałem że sobie tylko koła na żółte zmienił.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

30 dni na zwołanie pierwszego posiedzenia przez prezydenta, następnie 14 dni na powołanie nowego rządu, potem expose nowego premiera. Czyli w skrócie ok. 2-3 miesiące max.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v