Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Eee, nic nie lądowało w Lipsku. Nawet lotniska nie mamy. Chyba że siadł na nowo budowanej obwodnicy😁

Opublikowano
Agrest napisał:

Eee, nic nie lądowało w Lipsku. Nawet lotniska nie mamy. Chyba że siadł na nowo budowanej obwodnicy😁

Lajpciś. To by wychodziło, że Lipsk, nie Lipsko. Za to macie Babilon...

Opublikowano (edytowane)

Tak więc wszyscy na wybory (to można pisać ) . Sam się szykuje od rana , "wykompłem" sie  bo ciepła woda w kranie była, :) , rowerem na wybory nie pojadę bo wiemy że winni wszystkiemu są palestyńczycy z wzgórz golan, i cykliści .Problem będzie bo nie mam paliwa i pewnie będzie problem bo instrybutory popsute a moja zamówiona Izera nie dotarła a to by rozwiązała problem komunikacyjny bo nabił bym baterie pod "korek" wszak prąd pół darmo do 3tys kW .Jak się już wyrwę z domu to od razu zrobię zakupy , myślę że kupie mały bochenek chleba za 1 zł wszak cena zbóż wskazuje na taka cenę , z 1,5 litra "cystej" ale bez zapojki bo jakoś dziwnie droga sie zrobiła (nie wiedzieć czemu)  , kompotu se nagotuje wszak malin na kopy . na szczęście zbiorkomy  we wsi działają dziś OK , PKS działa sprawnie tylko nie wiem dlaczego na boku ma napisane Straż ? może firma odkupiła od straży stary złom :) . nie ważne -ważne że dojadę dziś a jutro niech wali się świat i pewnie się zwali jak będę miał gigantycznego kaca :) ale nie ważne nie wybiegajmy w przyszłość , bądźmy Polakami i martwy się dziś tu teraz a w przyszłości najwyżej będziemy ,zamykac oczy ,zaciskać zęby i pić wodę po ogórkach :)  Zróbmy frekwencje  :) .jak w Toronto , prawdopodobnie potroiła się :) wszystkie Hunki już dziś głosują :) , w USA wszyscy ...... , w niemczech tez kolejki :) czyżby dziś było święto demokracji na całym świecie ???? że wszyscy tłumnie głosują :) .Ciekawe czy jutro wszyscy za granicami będą robili to co ja jutro :) . Ale nie ważne , martwmy się na zapas , dziś jest masa świąt do świętowania 

https://www.kalbi.pl/kalendarz-swiat-nietypowych

Mi odpowiada trzecie święto - bo gdzie dziś nie zajdę do sąsiadów to jest okazja do świętowania :) Międzynarodowy dzień kobiet wiejskich = ot chyba nie tylko ja będę miał jutro ból głowy :) albo będzie jutro obchodzone dzisiejsze święto wojsk radiotechnicznych , jak jutro każdy zacznie nadawać "morsem"wczorajsza sałatką  i jednocześnie nasłuchiwać nad muszlą porcelanowa jakieś głosy :) to może nawet złapiemy Wolna Europę :) w sumie UE jest bardzo powolna :) a nie wolna .

Edytowane przez marks50
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marks50 napisał:

albo będzie jutro obchodzone dzisiejsze święto wojsk radiotechnicznych 

To święto przełożyliśmy z kumplem na przyszłą sobotę. Tzn połaczyliśmy go z innym, bo wtedy będzie nas do świętowania więcej. Generalnie obchodzimy święta wielu rodzajów wojsk.

Opublikowano

To ile ich w ciągu roku jest ?

14 godzin temu, jacus napisał:

na orlenie sobotnia noca kolejka.. ciekawe co beda od poniedzialku robic-zalegle urlopy ..

Wreszcie jutro może będzie normalnie. Znika tylko ON dziwnym trafem po to by następnego dnia znów się pojawić 😛. Ciekawe czego gazu nikt nie tankuje na zapas :ph34r:. Skubaniec trzyma stałą cenę.

Opublikowano
12 godzin temu, Agrest napisał:

raz pod pensjonatem w gorach widzialem auto z jakas dziwna rejestracja-az sprawdzilem co to jest , wtedy dowiedzialem sie ze jest takie miasto..

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

raz pod pensjonatem w gorach widzialem auto z jakas dziwna rejestracja-az sprawdzilem co to jest , wtedy dowiedzialem sie ze jest takie miasto..

Jaka dziwna? To tylko świadczy że za mało autobusami podróżujesz🤣

A jakbyś nie wiedział to drugie Lipsko jest pod Zamościem

Opublikowano

Jeżdżą autobusy z PKSu po gminie i zbierają dziadków na głosowanie 

Będzie frekwencja 🙂

Opublikowano
33 minuty temu, Agrest napisał:

Jaka dziwna? To tylko świadczy że za mało autobusami podróżujesz🤣

A jakbyś nie wiedział to drugie Lipsko jest pod Zamościem

u was powiecie to pewnie niewiele wiecej  samochodow niz u nas w gminie.. wiec gdzie mozna zobaczyc wasza rejestracje ?

ja pociagiem duzo jezdze ostatnio i tez nie widzialem..

Opublikowano

Wszędzie , w każdej podróży spotka się WLI, tak samo jak polskie nazwisko w amerykańskim filmie. A powiat mamy bardzo duży

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał:

u was powiecie to pewnie niewiele wiecej  samochodow niz u nas w gminie..

Się dorwały dziady do nowoczesności z wozu i konika  xD a teraz płaczą że smog ich dobija,  :D straszne mundre żeśta tam som.    :P

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano

sprawdz dlugosc zycia w powiecie krakowski i w twoim-nawet nie wiem jakie to zadupie, pochwal sie..

16 minut temu, Agrest napisał:

Wszędzie , w każdej podróży spotka się WLI, tak samo jak polskie nazwisko w amerykańskim filmie. A powiat mamy bardzo duży

zaczales dobrze bo od W 😂 ale reszty to na oczy nie ujrzysz w polsce i europie... ani w gorach ani nad morzem polskim czy innym -warszawka,slask poznan,wroclaw,nasi i belchatow a tak to jednostki.

bardzo duzy ?? chyba terytorialnie, ludnosciowo to moja gmina i sasiednia..w sumie to patologia ze tyle darmozjadow urzednikow jest tam gdzie nie ma potrzeby zadnej,

tez chcieli zrobic jakis gowniany powiat  w krzeszowicach ale ludzie ich wysmiali..ta jedna gmina to wasz caly powiat

16 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Już nawet na autokar cię nie stać że pociągami się tluczesz xD

twoje kompleksy robia sie juz smieszne- bierz motor i jedz wzdloz torow 😂.. albo kup se drezyne i wio wtedy tonawet z zona mozesz jechac  😂

dzisiaj swieto kobiet wiejskich,,

do tego hubertusa swietuja mysliwi ,widze ze polowanie maja.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jacus napisał:

twoje kompleksy robia sie juz smieszne- bierz motor i jedz wzdloz torow 😂.. albo kup se drezyne i wio wtedy tonawet z zona mozesz jechac  😂

A po co jeździć wzdłuż torów ?? Żeby zobaczyć renciste-babochłopa w oknie pociągu ? 

2:30h motocyklem z W-wy do Poznania kontra 3:26h pociągiem, niby XXIw. a pociągi w Polsce nadal ledwo kręcą do 100km/h ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jeżdżą autobusy z PKSu po gminie i zbierają dziadków na głosowanie 

Będzie frekwencja 🙂

By tylko ta frekwencja się nam czkawką nie odbiła...  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v