Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

PiSiorki już nie mogą wytrzymać tego, że Jarek i ekipa pójdą w odstawkę xD

Ludzie będą żyć dalej z tą różnicą że będą tęsknic za PIS-em.

Tu nie ma w czym wybierać. tusk będzie osobiście pilnował wieku emerytalnego i uchodźców a hołownia chwali ostatnie 30 lat tuska😄

wszyscy naobiecują a potem okaże się że nie ma pieniędzy na nic

12 minut temu, PRIMO napisał:

Słychać wycie znakomicie. 🤣😂

wycie to będzie jak trzeba będzie zwijać polskie rolnictwo pod naporem importu z ukrainy

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No i bardzo dobrze, że pieniędzy na nic nie będzie, bo pieniądze się zarabia w pracy a nie wyciąga łapę po państwowe na które muszą się składać pracujący mieszkańcy ... Socjal wszelkiego rodzaju powinien zostać ograniczony do absolutnego minimum ... I podstawowy warunek, nie pracujesz to 500+ itp nie dostajesz. Darmowe przedszkole i żłobek tylko dla pracujących.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Socjal to są też  wszelkie dopłaty do rolnictwa, akcyza paliwa, nawozy, dopłaty do materiału siewnego

Już tak było że rolnik nic nie dostawał tak jak pracujący bo miał pole

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

I niech nie dają tych dodatków, lepiej niech będą godne place za nasze towary, ale ty już chyba zapomniałeś o 8gr za kilogram jabłek czy 3.5zl za kilogram malin w tym roku za rządów PiSu ... Truskawka też w tym roku po tyle co za czasów PO, tylko wtedy Poli6 kosztowała 1600 a nie 4500 ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Takeda napisał:

a jak myslisz dlaczego przez pierwszą kadencję PiS nie drukował pieniędzy, nie pożyczał na obligacjach nie robił inflacji? Się kaska po platformersach skończyła to się zaczęło 50% inflacji w 4 lata ( tutaj ma świetne spoty konfa, na prądzie licząc ceny od kwietnia przyszłego roku to i 100%) wyprowadzanie długu poza budżet i kreatywna księgowośc, a z niej banksterzy słyną

Kaska się skończyła po Platfusach dobre sobie .

Covid to g,,,,o ponabierali kasy wielcy muzycy bo grać nie mogli miliony brali za co tyle komu dawać .

Wasi koledzy co sprzedają wam nawozy kupują od was zboże i inni co sprzedają wam maszyny tez ponabierali . 

dziś was robią w durnia z cenami .

Tak powstała inflacja .

• Like 2
Opublikowano

Będzie jeszcze gorzej jak się ukraina rozkręci na dobre. ukraina była i będzie największym zagraożeniem dla polskiej wsi

Za PIS też polifoska była po 1600-1800 i saletra po 900zł . Wariactwo cenowe zaczęło się 3 lata temu kiedy cena gazu szalała . W jednym roku ta polifoska dochodząca do 5 tys była

Dla mnie tą truskawkę za czasów PIS miał kto kupić

• Like 2
Opublikowano
12 godzin temu, dsbh napisał:

Ale ja nie jestem pomijany. Sam nic nie chcę. Nie brałem żadnych suszowych, nawozowych czy zbożowych. Nie jestem hipokrytą, gdzie z jednej strony krytykuję Pis a z tyłu wyciągam rękę po kasę, tłumacząc się, że coś mi tam zabrał i mi się należy

To źle robisz. Trzeba brać skoro dają i podziękować pięknie przy urnie.

• Haha 2
Opublikowano
32 minuty temu, racyl napisał:

wycie to będzie jak trzeba będzie zwijać polskie rolnictwo pod naporem importu z ukrainy

To po wuj jeszcze trzymasz stronę tych sprzedawczyków z PiSu?

Przecież to tylko i wyłącznie wina naszych rządzących imbecyli i nikogo więcej. 

Opublikowano
1 minutę temu, sakala napisał:

To źle robisz. Trzeba brać skoro dają i podziękować pięknie przy urnie.

Rudy też będzie trzymał a Ukrainą tym bardziej otworzy granice .

Tylko na to czekają na nowy reset .

Tylko w tedy kopa z dopalaczem jeden z drugim dostanie w du....e .

Będzie płacz i dobrze  niech się tak stanie .

• Like 1
Opublikowano

Nie patrzcie na słowa tego niJakiego ,sam przyznaje że sie myli , ostatnio pomylił sie nad głosowaniem w sprawie otwarcia rynku na ukrainę na kolejny rok , wszyscy z PiS głosowali z resztą tak samo . Tak więc Jaki jest niJaki -mówi jedno robi drugie . Dlatego przy urnie pamiętamy jako rolnicy że PiS jest za otwarciem granicy na kolejny rok a zapewne i na następne , te pozorowanie niby zatrzymywanie zboża na miesiąc przed wyborami jest tylko parszywym kłamstwem bo nawet nie czekali do wyborów by zdjąć badanie zbóż na granicy i t o w chwili gdy raport nik wykazał że z ukrainy jedzie najgorszy syf a nie zboża to w zamian Telus zniósł badanie na granicy dla tranzytu niby litewskiego . Czyli dalej chca nas truć . Aż strach pomyśleć co wymyśla po wyborach -jeśli wygrają :) . Może Sójka będzie przymusowo szczepić jak psy a Telus na siłę będzie nas karmić spleśniałym zbożem łyżką , może dlatego nic nie robią z ta breją w wagonach w Dorohusku bo czekają na po wyborach jeszcze nas tym nakarmia :) , bedzie za mamusię , za tatusia , za jarusia ... smacznego 

Opublikowano
9 minut temu, PRIMO napisał:

Ci to chociaż zmądrzeli, nie wiem na ile czy tylko na wybory ale dostrzegli że ukraina jest zagrożeniem.

Jeszcze konfederacja przeciwstawia się ukrainie a PO, trzecia droga ukrainie i unii nigdy się nie postawi

Przed chwilą, marks50 napisał:

Nie patrzcie na słowa tego niJakiego ,sam przyznaje że sie myli , ostatnio pomylił sie nad głosowaniem w sprawie otwarcia rynku na ukrainę na kolejny rok , wszyscy z PiS głosowali z resztą tak samo . Tak więc Jaki jest niJaki -mówi jedno robi drugie . Dlatego przy urnie pamiętamy jako rolnicy że PiS jest za otwarciem granicy na kolejny rok a zapewne i na następne , te pozorowanie niby zatrzymywanie zboża na miesiąc przed wyborami jest tylko parszywym kłamstwem bo nawet nie czekali do wyborów by zdjąć badanie zbóż na granicy i t o w chwili gdy raport nik wykazał że z ukrainy jedzie najgorszy syf a nie zboża to w zamian Telus zniósł badanie na granicy dla tranzytu niby litewskiego . Czyli dalej chca nas truć . Aż strach pomyśleć co wymyśla po wyborach -jeśli wygrają :) . Może Sójka będzie przymusowo szczepić jak psy a Telus na siłę będzie nas karmić spleśniałym zbożem łyżką , może dlatego nic nie robią z ta breją w wagonach w Dorohusku bo czekają na po wyborach jeszcze nas tym nakarmia :) , bedzie za mamusię , za tatusia , za jarusia ... smaczn

No to powiedz kto zatrzyma ? Tusk, hołownia, lewica , psl ?

Opublikowano (edytowane)

Już się wypowiedziałem że przystawki czyli koalicjanci i na tym powinni sie skupić rolnicy bo emeryci sa manipulowani jak i cały socjal . Każdy niech założy kto wygra a do tego wybierze przyszłego koalicjanta który otwarcie deklaruje zamkniecie rynku ukraińskiego . PiSjuz dobitnie pokazał że napewno otworzy rynek bo jest sługa narodu ukraińskiego . KO zrobi co mu UE każe - tego możemy być pewni ale też mozemy byc pewni że żadna partia nie bedzie miała większości a rząd mniejszościowy to będzie trwał dosłownie pół roku , dlatego skupmy się na wyborze przyszłego koalicjanta który będzie w stanie zaszantażować rząd rozwiazaniem koalicji . 

Edytowane przez marks50
Opublikowano
21 minut temu, PRIMO napisał:

To na kogo głosować aby Cię uszczęśliwić?

Opublikowano
1 minutę temu, sakala napisał:

To na kogo głosować aby Cię uszczęśliwić?

Konfederusja!😂🤣

Opublikowano
12 godzin temu, galan99 napisał:

Wychowani na wartościach nie na LGBT .

„Pan Wołodyjowski”

„W stepie szerokim”

„I szmaty białej nie zatknę, choćby mi też pod gruzami pogrzebać mi przyszło. Tak mi dopomóż Bóg i Święty Krzyż. Amen”

Dlaczego polska husaria przez ponad 300 lat była niepokonana. Bo wychowywani byli do szabli czyli do wartości.

https://www.facebook.com/watch?v=829648035565936

To mają być współcześni obrońcy ojcowie i dziadkowie to jest koszmar człowieka dno .

Choristoneura-fumiferana-2252020-LGPT - Entomology TodayChoristoneura-fumiferana-2252020-LGPT - Entomology TodayChoristoneura-fumiferana-2252020-LGPT - Entomology TodayChoristoneura-fumiferana-2252020-LGPT - Entomology Today

Może zamiast  oceniać  innych zacznij  od  siebie  , jak ktoś jest gejem to  jest  kimś  gorszym  ,  dnem sam  jesteś  dnem  w najgorszym  wydaniu . Słyszałeś  słowo  TOLERANCJA  ,   Jak  taki młody człowiek  może  mieć  takie   płytkie  myślenie 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

lepiej niech będą godne place za nasze towary,

Nie ma szansy żadnej.

36 minut temu, racyl napisał:

Ci to chociaż zmądrzeli, nie wiem na ile czy tylko na wybory ale dostrzegli że ukraina jest zagrożeniem.

Ani nie zmądrzeli, ani nie dostrzegli. Bo jak nie zmądrzeli, to i jak mają dostrzegać?

36 minut temu, marks50 napisał:

dlatego skupmy się na wyborze przyszłego koalicjanta który będzie w stanie zaszantażować rząd rozwiazaniem koalicji . 

To już było, już przerabialiśmy i zawsze sprawy rolnictwa były ofiarą na ołtarzu utrzymania tej koalicji, 

14 minut temu, Pablos_1970 napisał:

Słyszałeś  słowo  TOLERANCJA  , 

To słowo ma jednak swoje znaczenie, ponieważ ( z całym szacunkiem) geje wciąż tolerują Galana.:lol:

Opublikowano (edytowane)

Już były oświadczenia, wieczory, konferencje, konwencje gdzie Tusk zarzekał się że nie wybiera się na stołek do unii 😄

Biedroń też obiecywał że nie będzie europosłem i nie zostawi polaków i tak samo się skończyło 😄

Jak to było jak robili konferencje na stacjach żeby obniżyć ceny paliw bo inflacja szaleje a teraz gdy są obniżone i inflacja spadła to mówią że ceny są nie rynkowe tylko ręcznie sterowane 🤣

Raz chcą ręcznie sterować a drugi już nie

Z tą cudowną opozycją i ich obietnicami wiemy co są warte

Przegrać nie przegrają tylko rządzić nie będą

Edytowane przez racyl
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, nie napisał:

takie pytanie

rząd tuska zaciągnął 330mld zł długu, 380mld dostał z ue, zabrał z ofe 150mld, za 60 mld wyprzedał państwowy majątek, 

razem 920 mld zł - gdzie są te pieniądze??

Pis już dawno ich przebił w zadłużaniu kraju.

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, mirro napisał:

To już było, już przerabialiśmy i zawsze sprawy rolnictwa były ofiarą na ołtarzu utrzymania tej koalicji, 

Nie do końca bo 5 kaczyńskiego pokazała że nawet rozpad robił sie w parti i wyłamywali się posłowie by nie poprzeć tego kretyńsskiego planu . Nie mniej widac jak postapili PiSowcy którzy oczyścili w wyborach z posłów którzy nie poparli piatki kaczyńskiego , dziś juz nie ma ich na listach PiS a w zamian nabrali nawet hłoty z SLD -taki jest PiS że kaczyński mówił że nie zawrze nigdy koalicji z SLD a dziś SLD jest na ich listach i to na wysokich miejscach :) . Tak więc nie mamy wpływu na PiS KO ale możemy wybrać kto będzie mógł mówić "NIE " zgadzam się . Niestety to jedyna szansa a nie ślepe twierdzenie że to nic nie da .Z takim pesymistycznym podejściem to można sie tylko położyć w łóżku i czekać na śmierć bo przecież i tak umrzemy i nie warto nic robić . Głosujmy na przystawki które będą szansa na wpływanie na partyjniacki beton . Wiecie jak jest w polityce że po wyborach zaczyna sie kampania do nastepnych wyborów nawet za 4 lata . POPiS to już przejedzone dzziady które maja swój betonowy elektorat i przez cztery lata będą robić co robili w poprzednich latach . Natomiast nowe partie jakie by nie były od lewej do prawej jeszcze im się chce , muszą pracować na ciągłym przyciaganiem elektoratu , nie mogą robić takich wałów że zgadzaj się na przywóz zbóż z ukrainy bo będą politycznie skończeni , oni nie maja mało inteligentnego  elektoratu jak PiS który na nich zagłosuje ślepo choćby ich wieszali , muszą podejmować decyzje myśląc o przyszłosci a nie typu "Chłop jest pazerny to dq im się parę złotych ..."

Edytowane przez marks50
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Już były oświadczenia, wieczory, konferencje, konwencje gdzie Tusk zarzekał się że nie wybiera się na stołek do unii 😄

Biedroń też obiecywał że nie będzie europosłem i nie zostawi polaków i tak samo się skończyło 😄

Z tą cudowną opozycją i ich obietnicami wiemy co są warte

Przegrać nie przegrają tylko rządzić nie będą

Ale jeszcze żadna partia nie rezygnowała z wieczoru wyborczego. I nie zapraszała na wydanie oświadczenia 40 redakcji.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Pis już dawno ich przebił w zadłużaniu kraju.

DZisiaj pis zadłuża polskę dla polaków a za pare lat PO i lewica będzie zadłużać dla uchodźców 🤣

Opublikowano

A tutaj jest pani kandydatka pis od nagich zdjęć wysianych europosłowi pis Rzońcy. Przy czym pani kandydatka nie zaprzecza nigdzie, że to nie jej zdjęcia. A już na twiterze krążą nagie zdjęcia któe kolejna kandydatka pis wysyłała jakiemuś staroście oczywiście też żonatemu jak Rzońca. W pisie to jednak gorące kobiety są.

W sieci pojawiły się nagie zdjęcia. Kandydatka PiS zgłosiła sprawę (msn.com)

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, hubertuss napisał:

Pi snie robi wieczoru wyborczego będzie tylko oświadczeniem. Opozycja już żartuje, że wprowadzą stan wojenny gdy przegrają wybory.

Nawet coraz więcej spływa informacji  tak zwanych ekspertów że wybory mogą być podważone przez nierównomierne mandaty , chodzi o turystyke wyborczą że ani PO ani PiS nie uwzględniła rozłożenia mandatów do liczby wyborców , tak więc się szykują na awaryjna przegraną , by jeszcze raz rozspisać wybory więc nie beda szastać kasą :) .PiS sie nie boi że wygra Tusk bo ich nie rozliczy tak jak oni nie ruszali poprzedników . PiS się boi że znaczenie bedzie miała jakaś inna partia poza układu i posypie sie lawina przekrętów która odsunie nawet beton partyjny od POPiSu

Edytowane przez marks50
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v