Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Tylko że tu nie chodzi o wypełnianie rozkazu, tylko o samą modernizację z WKU na WCR,

kolega jest szefem WCR, jak go o coś zapytać w temacie, to tylko energicznie spier......

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Tusk jednak kłamał, że do dymisji poddało się 10 oficerów. W dniach 1 do 10 października do dymisji poddało się 11.

Możesz spać spokojnie TUSk będzie osobiście pilnował twojego wieku emerytalnego 🤣

• Thanks 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, mirro napisał:

Jeszce raz powtarzam. Nie ma czegoś takiego jak podanie się do dymisji w wojsku. 

ale cywile tylko takie stwierdzenie rozumieją

no i przez te dyskusje z wami, znowu zawalę tłumaczenia dokumentów

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

Możesz spać spokojnie TUSk będzie osobiście pilnował twojego wieku emerytalnego 🤣

Ma w d*pie wiek emerytalny. Za 10 lat oby nie ale może będąc w innym rzadzie dzisiejsi politycy pisu w wieku 40 stu a jest ich tam kilku. Mogą mi powiedzieć, że albo robię do 67 albo będę bulił większy vat lub inne podatki na emerytury dla starzejącego się społeczeństwa. Mnie wiekiem emerytalnym nie nastraszysz.

Opublikowano
racyl napisał:

7 minut temu, hubertuss napisał:

Umiejętności to ci ludzie mieli tylko musieli robić cyrk na polityczne zamówienie. Helikopter miał latać nisko i latał. Czołg miał jeździć między wozami strażackimi i jeździł. Miało być show polityków pis i było.

Jasne a kierowca Tira jak dostarcza towar to może taranować inne pojazdy 🤣

Nie od dziś na dożynkach czy innych imprezach można polatać cywilnym helikopterem czy inną maszyną za kasę i jakoś żadne wypadki się nie zdarzają.

Po prostu brak umiejętności i tego nie da się zwalić na polityków

Cywilnym już nie za bardzo a wojskowy mógł.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mirro napisał:

Jeszce raz powtarzam. Nie ma czegoś takiego jak podanie się do dymisji w wojsku. 

Ok tak jest to nazywane potocznie. W materiale jaki oglądałem było to nazwane inaczej ale nie pamiętam coś tam wypowiedzieli. Służbę? Fakt faktem sami zrezygnowali nikt ich nie wywalił. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Ma w d*pie wiek emerytalny. Za 10 lat oby nie ale może będąc w innym rzadzie dzisiejsi politycy pisu w wieku 40 stu a jest ich tam kilku. Mogą mi powiedzieć, że albo robię do 67 albo będę bulił większy vat lub inne podatki na emerytury dla starzejącego się społeczeństwa. Mnie wiekiem emerytalnym nie nastraszysz.

ja bym jeszcze chciał, żeby zagwarantowaki, że te wszelkie OFE IKE i inne fundusze, to są MOJE nienaruszalne pieniądze na MOJĄ emeyturę i nikt na tym łapy nie położy

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

ja bym jeszcze chciał, żeby zagwarantowaki, że te wszelkie OFE IKE i inne fundusze, to są MOJE nienaruszalne pieniądze na MOJĄ emeyturę i nikt na tym łapy nie położy

Tylko Jarek sam zabrał pozostałą część z OFE po Tusku xD 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Czy ja cię straszę ? to były słowa tuska z poniedziałkowej debaty

Tak wiemy że niektórzy lubią powiedzenie pieniędzy nie ma i nie będzie 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

Czy ja cię straszę ? to były słowa tuska z poniedziałkowej debaty

Wiesz, mnie emerytura czeka za około 30 lat, i patrzę tylko na jedno, jak najmniej płacić tych ZUS-ów i KRUS-ów, bo ten system i tak padnie, jak każda piramida finansowa i moim celem jest umoczyć jak najmniej w tej piramidzie finansowej ...

Opublikowano
mirro napisał:

Przed chwilą, hubertuss napisał:

do dymisji poddało się

O. To by można teraz podrzucić do dyskusji o generałach. Niech pismaki albo kandydaci to ludziom wpoją iż żołnierz zwalnia się sam.

Opublikowano
jahooo napisał:

Przed chwilą, DTaras napisał:

Do Bangladeszu. A co?

podobno to tylko przykrywka, a uzbrojenie było z "darów" dla Ukrainy, ale to niedobra o tym mówić

11 ton? Co by to miało być niezbędnego iż samolot, który i tak pewnie by nie doleciał, to wiózł od Serbów?

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

O. To by można teraz podrzucić do dyskusji o generałach. Niech pismaki albo kandydaci to ludziom wpoją iż żołnierz zwalnia się sam.

tak jak u mnie w firmie wszyscy odchodzą "za porozumieniem stron"

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Wiesz, mnie emerytura czeka za około 30 lat, i patrzę tylko na jedno, jak najmniej płacić tych ZUS-ów i KRUS-ów, bo ten system i tak padnie, jak każda piramida finansowa i moim celem jest umoczyć jak najmniej w tej piramidzie finansowej ...

właśnie tacy byli co niektórzy aktorzy, celebryci co mało płacili a teraz płaczą jak mają żyć z takiej niskiej emerytury 😄 też nie chcieli się dokładać do piramidy

To do ilu lat chcesz pracować jak dopiero za 30 lat ?

Opublikowano (edytowane)

A kto to wie do ilu lat będziemy pracować za 20 czy 30 lat. Powiedzą ci, że albo dłużej pracujesz albo wyższe składki albo grosze emy albo wyższy vat i podatki bo społeczeństwo się starzeje i tyle. I jak pisałem mogą być to ci sami politycy co dzisiaj tak pomstują na tego Tuska za to co zrobił.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

11 ton? Co by to miało być niezbędnego iż samolot, który i tak pewnie by nie doleciał, to wiózł od Serbów?

a to akurat zostało utajnione i szybko nie ujrzy światła dziennego, dopiszę tylko, że korupcja w UA ma się dobrze, a "dary" podobnie jak u nas w stanie wojennym "dary z USA" odpowiedni ludzie przerabiają na gotówkę

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

W materiale jaki oglądałem było to nazwane inaczej ale nie pamiętam coś tam wypowiedzieli. Służbę? Fakt faktem sami zrezygnowali nikt ich nie wywalił. 

To wytłumaczę jeszcze raz, 

Szefa sztabu generalnego  i Dowódce operacyjnego powołuje na stanowisko i odwołuje z niego Prezydent RP i nikt inny. 

Tu Panowie złożyli wnioski o rozwiązanie stosunku służbowego ( co może zrobić każdy żołnierz w każdej chwili i bez potrzeby argumentacji)

A jak będziecie grzeczni, to wam napiszę dlaczego złożyli teraz i nie są to powody polityczne a zwyczajnie finansowe.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v