Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, mirro napisał:

Ja nie mam problemu, tylko chyba Błaszczak ma. Bo krzyż nie jest porosty na odznace a taki jakiś powyginany.:lol:

To rolnicy mieli jaja i tak PiSowców ścisnęli za nabiał, że ze strachu o stołki ruszyli dupska. 

Co by  nie było ale wiem jedno że PO nigdy  unii sie nie postawiła

27 minut temu, hubertuss napisał:

Polacy płacą więcej niż dostają. Dostają ukry a pis zwozi do kraju ciapatych sprzedając im wizy. Nawet w miastach powiatowych za pisu ciapaci biznesy otwiera

Ciekawe, ledwo przyjechali na lewe wizy w niecały rok a już biznesy pootwierali 😂

które to miasta i jak się te biznesy nazywają

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-trzesienie-ziemi-w-wojsku-polskim-rezygnacja-najwazniejszych,nId,7078576

A tam co znów się dzieje ? Czy to a związek podpisania umowy z Izraelem przez Błaszczaka ? Może mamy tak samo wspierać jak ukrainę ? Tylko czym jak wszystko oddaliśmy ? No chyba ze chodzi o nasza 'krew'' bo nabór był konkretny ostatnio . Dymisje ? rezygnacje ? Jeszcze się sprawdzą moje słowa ze przed wyborami zechcą pisowcy odwalić jakąś manianę . Chodził po internecie filmik z którego wynikało że Natalia Adam, Tomek i Ola zechcą nas wciągnąć do wojny na którą nie możemy się zgodzić a na czele polskich wojsk ma stanąć generał NATO , może właśnie jest to ta chwila że robią wakaty :) . Dla nas najważniejsze jest by zachować się jak wojskowi -odmówić pomocy eskimosom , a że Błaszczak będzie rzucał rozkazami to sam podpisał umowę z eskimosami to niech sam ją wykonuje - kupić ci Błaszczak bilet do Telawiwu ? Czy polecisz herkulesem razem ze sprzętem który chcesz oddać wbrew woli Polaków ? 

Edytowane przez marks50
  • Like 1
Opublikowano

Andrzejczak i Piotrowski podali się do dymisji... Idź Pan w uj.

Popsztykali się o rakietę a teraz chlopców malowanych dają do kampanii wyborczej i zapewne nabyli wkurwa.

Popsztykali się o rakietę a teraz chlopców malowanych dają do kampanii wyborczej i zapewne nabyli wkurwa.

Opublikowano
racyl napisał:

Odsunąć a co potem ? na wszystko się godzić co unia zaproponuje ? PIS narozrabiał ale miał jaja i się postawił ukrainie i UE ze zbożem

Właśnie idzie o to, że nawet w Unii nie liczą na to aby się na wszystko zgadzać. Ot wysoko licytują. A PiS żadnych jaj nie miał. Oni są narcyze, celebryci. Narobili bałaganu a potem zbierają wyświetlenia ze swych krzyków i lamentów i traktują to jak kapitał.

Opublikowano
22 minuty temu, racyl napisał:

Co by  nie było ale wiem jedno że PO nigdy  unii sie nie postawiła

Ciekawe, ledwo przyjechali na lewe wizy w niecały rok a już biznesy pootwierali 😂

które to miasta i jak się te biznesy nazywają

A co tu ciekawego? Kupili sobie od Morawieckiego wize z pozwoleniem na pracę i oni lub ktoś otworzył biznes gdzie pracują. W Siemiatyczach przy tgz małym rondzie jest buda z kebabem od jakichś 2 może 2,5 roku tam pracują kolesie z Bangladeszu. Gadałem z kumpel z Kępna u nich też się pojawili Filipińczycy.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

A już przeczytałem to ci z linku

Mają racje

Wojsko to najgorszy kawałek chleba

Nie wiem co trza mieć we łbie by iść tam

Ja też niewiem ale się oderwać nie mogę😁

• Haha 1
Opublikowano
hubertuss napisał:

54 minuty temu, sakala napisał:

Teraz dostają Polacy i ukry a za Peło będą naturalizowani ciapaci i ukry. Polak dostanie najwyżej po d*pie. Jako rolnik i porządny obywatel powinineś docenić co dostajesz od Pisu, bo najwięcej z tego tortu.

Polacy płacą więcej niż dostają. Dostają ukry a pis zwozi do kraju ciapatych sprzedając im wizy. Nawet w miastach powiatowych za pisu ciapaci biznesy otwierają.

Co te Ukraińce dostają szyset złoty. A dodatek z okazji dziecka? Nosz wszystkie dzieci nasze są. Ruskie to wiedzą i zaopiekowali się wieloma na swój sposób.

• Haha 1
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Wczoraj na debacie to konfederacja była najlepsza. 

Może z pisem się dogadają. 

Oby nie Tusk tem machacz rekami

Owszem. Przygotował się Bosak. I to by było na tyle. Formuła była taka a pytania tak przeładowane, że chodziło tylko aby Tusk nikogo nie przekonał a Morawiecki robił kampanijny zajazd. Tusk w to poszedł i to był błąd a Morawiecki się wyżył czego oczekiwali pieniacze. Reszta musiała się do pytań dostosować a skutek tego taki iż wszyscy PiS popierają bo tak samo odpowiadają. Ot cały myk za publiczną kasę. Tak samo są sformułowane pytania w referendum. Wał jak murzyński uj i nic więcej.

Opublikowano
21 minut temu, DTaras napisał:

Andrzejczak i Piotrowski podali się do dymisji... Idź Pan w uj.

To jest właśnie demontaż kraju robiony przez pis pod hasłami obrony bezpieczeństwa. WSI cały szereg innych działań szkodzących wojsku fale dymisji za Macierewicza teraz kolejni. Pis to genialny sojusznik Putina. Robi Putinowi genialną robotę w UE a przy okazji rozwala po cichu polską armię

Opublikowano

u was tez pogoda barowa-bo widze ze wam sie nudzi od rana 

nasi gora nawet we wojsku..

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Mam tydzień wolnego , w Chorwacji z kobitka byliśmy, a to co piszesz pojechała z koleżanką i jej dzieciakami, a my z facetem tej koleżanki na weekend dojechaliśmy. Ale co może wiedzieć rencista z małej polski .... 

tez bylem w chorwacji.. na pewno wiecej widze i obserwuje niz ty -bo nie pije 😂..

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

A już przeczytałem to ci z linku

Mają racje

Wojsko to najgorszy kawałek chleba

Nie wiem co trza mieć we łbie by iść tam

chlopaki z naszego rocznika juz sa na emeryturach a my co .. i kto okazal sie glupi ??  tylko misje odbily sie na psychice - paru znam osobiscie..

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

tez bylem w chorwacji.. na pewno wiecej widze i obserwuje niz ty -bo nie pije 😂..

A skąd wiesz, że ja piję ?? To że ty byś się z chęcią nachlał w tej Chorwacji ale baba nie pozwalała to nie znaczy że wszyscy tak mają ...

Opublikowano
53 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Wczoraj na debacie to konfederacja była najlepsza. 

Może z pisem się dogadają. 

Oby nie Tusk tem machacz rekami

Za dawnych czasów popierałem Samo Obronę, jak się rozpadła partia wolałem pójść do obozu PiS . Mam tam znajomych posłów .

Z nimi zostaje na zawsze .

Nie będę jak Sikorski i wieli innych padalców co przeszło do obozu  Rudego podpisali Listę jak za Niemca . 

Polecieli za kasą nie to żeby dobrze robić Polakom . Co do Rolników kto by nie był i tak o was nie będzie pamiętał , macie szczęście że dostaliście socjal bo są wybory . 

Nawet Ukraińcy wolą uciekać z Polski do Niemca lepiej płacą i wyższy socjal dostają niż w Polsce .

Zaś Niemiec da nam czarnych do pracy dużo młodych zdrowych chłopów gospodarka zakwitnie .

Opublikowano
galan99 napisał:

Z nimi zostaje na zawsze . Nie będę jak Sikorski i wieli innych padalców co przeszło do obozu  Rudego podpisali Listę jak za Niemca .  Polecieli za kasą nie to żeby dobrze robić Polakom . Nawet Ukraińcy wolą uciekać z Polski do Niemca lepiej płacą i wyższy socjal dostają niż w Polsce .

I tak Ci dobrze? Polaku? No chyba, że znajomość z posłami profituje to idzie Twoją sytuację zrozumieć. Ukraińcy mają w Niemczech znajomych i się ogarneli po przystanku w Polsce w tamtym kierunku. A tak przy okazji: "nawet Ukraińcy"? Co to usprawiedliwia?

W jednej wypowiedzi takie rozdwojenie? Galanie, Polaku !

Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A skąd wiesz, że ja piję ?? To że ty byś się z chęcią nachlał w tej Chorwacji ale baba nie pozwalała to nie znaczy że wszyscy tak mają ...

sam o tym pisales ..

17 minut temu, galan99 napisał:

Za dawnych czasów popierałem Samo Obronę, jak się rozpadła partia wolałem pójść do obozu PiS . Mam tam znajomych posłów .

Z nimi zostaje na zawsze .

Nie będę jak Sikorski i wieli innych padalców co przeszło do obozu  Rudego podpisali Listę jak za Niemca . 

Polecieli za kasą nie to żeby dobrze robić Polakom . Co do Rolników kto by nie był i tak o was nie będzie pamiętał , macie szczęście że dostaliście socjal bo są wybory . 

Nawet Ukraińcy wolą uciekać z Polski do Niemca lepiej płacą i wyższy socjal dostają niż w Polsce .

Zaś Niemiec da nam czarnych do pracy dużo młodych zdrowych chłopów gospodarka zakwitnie .

warto przypomniec ze pod czestochowa walczyl jako prywatny niejaki jan sobieski..zreszta wiekszosc oblegajacych to byli polacy i niemcy ,szwedzi tylko dowodzili. i wlasnie temu klasztor nie zostal zdobyty-nikomu nie chcialo sie narazac, naprawde walki trwaly pare dni..

o kurna slonce wyszlo..

Opublikowano (edytowane)

W Wiadomościach TVP o 12 oczywiście ani słowa o rezygnacji dowódców wojskowych, ważniejszy był dla nich jakiś konkurs bodypaintingu w Austrii ...

A taka szmatę dzisiaj rozwoziła państwowa poczta polska ...

IMG_20231010_115949.jpg

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

A co tu ciekawego? Kupili sobie od Morawieckiego wize z pozwoleniem na pracę i oni lub ktoś otworzył biznes gdzie pracują. W Siemiatyczach przy tgz małym rondzie jest buda z kebabem od jakichś 2 może 2,5 roku tam pracują kolesie z Bangladeszu. Gadałem z kumpel z Kępna u nich też się pojawili Filipińczycy.

No widzisz ci ludzie chcą akurat pracować co sobie kupili te wizy a to co się pchało szturmem z białorusi czy do włoch nie będzie chciało pracować

Zawsze granica bez murów, płotów będzie bardziej szturmowana. A co robi unia ? nic nie stawia zaporowego tylko chcę rozdzielać tych migrantów .

Trzeba jakoś zniechecać ich a nie relokować po unii

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v