Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
nie napisał:

reklama za reklamą, co się będzie patyczkował, kasy jest w bród; a jakby co to się wygoni dzieci żeby zebrały i przyniosły fałszywemy jurasowi

podłość ludzka nie ma granic

Napisane, że ze sepsą...

Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, jahooo napisał:

Dziś prawie godzinę krążyłem, aby kupic ON na stacji - paranoja, niedługo będą społeczne zapisy kolejkowe

No i dlaczego kłamiesz, w TVP mówili, że paliwa nie brakuje i można je bez problemu kupić, i tylko opozycja nakręca aferę xD 

U mnie dowieźli ale ja mam blisko do niemców..

nie napisał:

3 godziny temu, mirro napisał:

Bo dla Ciebie zdanie "Głosuję na PiS bo ze wszystkimi jego niedoskonałościami:" jest usprawiedliwieniem wszystkich kretyństw które zrobili albo zrobią

co jeszcze mi imputujesz?

1 godzinę temu, mirro napisał:

PKP Cargo to spółka, która jest dziś warta 10 proc. tego, co w 2015 r. Mniej dziś wozi po polskich torach towarów intermodalnych niż niemiecki DB Schenker. W 2015 r. to była ponad połowa. Liczy się tylko i wyłącznie krótkookresowy interes polityczny, a zasoby spółki są używane tylko do celów politycznych."

A to pogrubione, to specjalnie dla @nie może entuzjazm nie opadnie ale zawsze można próbować.

buuaaachachachaaaaaaaaaaaaa :D 

2015 -zysk netto 31,4 mln

2022 - zysk netto 148 mln (i to przy ogromnym wzroście kosztów)

zaorane :D 

Wartość księgowa akcji pkp cargo 1q 2015 1,07 wartość księgowa obecnie 0,23. A jeszcze waluta osłabła... Serio zaorane?

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Wartość księgowa akcji pkp cargo 1q 2015 1,07 wartość księgowa obecnie 0,23. A jeszcze waluta osłabła... Serio zaorane?

przyszedłeś ratować kolegę? a zrobiłeś z siebie głupa

sam te mądrości wymyśliłeś? pomieszałeś wartość księgową z p/bv, które zależy od ceny akcji, a wartość księgowa nie jest pochodną bieżącego kursu akcji

zaorane x2 :D 

Opublikowano

Powiem tak wielu powiada jebać PiS - a Tak naprawdę zagłosują na pis , bo boją się o swoje przywileje , kasę nawet rolnicy zagłosują na PiS . Dobrze wiedzą że żadna inna partia nic nie dała .

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Cześć zagłosuję a Cześć  nie,  za dwa tyg będzie wiadomo. Ale jak wróci PO to uj z tym wszystkim.

Na niego nie żałował bym głosu. 

Tęskno niektórym za nimi jeszcze , widać choćby po wpisach tutaj.🤦‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ja jestem rolnikiem i nigdy w życiu nie zagłosuje na PiS ... na PiS zagłosuje patologia mieszkająca na wsi uprawiająca dopłaty a nie prawdziwi rolnicy ...

Serio, Ciekawe ile tej patologii masz w rodzinie. Napweno ktoś na nich odda głos, też w oczy im to mówisz że są patologią? Posłuchaj co patologią w mieście na marszach mówi, jakie teksty, jak miłością tryskają do innych.

13 minut temu, galan99 napisał:

A kto by miał gnać ?.

Opozycja sama się wygania czym bliżej wyborów tym dalej do koryta .

I dobrze, bo to już dawno wy***ać powinni. Dno I resztę mułu. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ja nie zamierzam płacić za prawo jazdy córek mojego sąsiada alkoholika tak jak im obiecuje to PiS ... nie stać na prawko to jeździć rowerem a nie za państwowe.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ja jestem rolnikiem i nigdy w życiu nie zagłosuje na PiS ... na PiS zagłosuje patologia mieszkająca na wsi uprawiająca dopłaty a nie prawdziwi rolnicy ...

Ta twoja patologia głosująca na PIS, niejeden raz kupiła by ciebie z twoim majątkiem za drobne wg nich😆

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

Ta twoja patologia głosująca na PIS, niejeden raz kupiła by ciebie z twoim majątkiem za drobne wg nich😆

7mln PLN i zapraszam, tylko bez kredytów, za gotówkę bo na kredyt to każdy frajer potrafi ...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Masz wysokie mniemanie o sobie😆, podaj realną cenę tych 20 ha a nie wymysły z d*py🤣

Pieniądze z kredytu mają mniejszą wartość jak te z gotówki?😂, pisz dalej te bzdury

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)

120 tys za ha, taka jest u nas cena ... budynki, dom, samochody, sprzęt i 30ha. Wyceniam to na wartość 7mln PLN. Trochę akcji, obligacji, środki zgromadzone na koncie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, racyl napisał:

385910239_654214053359508_3357424949659697197_n.jpg

Wątpię czy ta babina wie co się dzieje

24 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

30ha

Zapomniałeś zero jeszcze dopisać😆, albo razem z sąsiadem

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano
21 minut temu, GRZES1545 napisał:

Jakie to aktualne nie sądzicie, wiedział jak się to skończy, a gdzie naród i nasza polityka co zrobiła?

czemu nie masz ursusa na zdjeciu ??

przez takich jak ty padla polska fabryka- czemu nie kupiles polskiego ciagnika ???

jak myslisz czemu padaly fabryki -przez polityke czy takich jak ty, co kupowali zachodnie sprzety ??

ludzie z zadupia polski wschodniej nie powinni dyskutowac o przemysle-bo co najwyzje na zdjeciach go moga zobaczyc.

w okolicy wiecej ludzi pracuje  w przemysle niz w calej polsce krowy doi..

w samym outsourcingu w krakowie pracuje prawie polowa z tego ilu w calej polsce jest prawdziwch rolnikow.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

w okolicy wiecej ludzi pracuje  w przemysle niz w calej polsce krowy doi.

Czemu Ty nie pracujesz ani w przemyśle, ani krów nie doisz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v