Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Składać gratulacje młodym teraz będą oczekiwać potomka by mógł pracować na ich emeryturę .

Robert Biedroń pokazał zdjęcia ze swojego ślubu. Udało mu się w Polsce poślubić partnera?
Krzysztof Śmiszek i Robert Biedroń

Opublikowano

im sie udalo teraz czas na ciebie🤣..ogladalem taki slub w dreznie-jakis uszczegolnych uczuc we mnie nie wzbudzil,

6 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

https://images.app.goo.gl/vA5G7RRGWMSTbgZq8 

I taka z Tobą rozmowa... 

Chwalisz się, ale zapytać o szczegóły, to uciekasz od odpowiedzi...

Czyli albo fantasta, albo klamczuszek...

to nie moja babka -cos pokreciles.

image.jpeg.78213e2b9b34fcfadf30868b61822930.jpeg

2 godziny temu, witejus napisał:

Przecinek zgubiłeś między 2 a 5 bajkopisarzu.

no wlasnie cos kolo 8 sie kapnalem ze zasialem za szybko.  tak naprawde to 2.6 bo zaoralem kawalek laki kuzyna za ogrodzeniem.

bajki z kapusty ,czosnku i oleju napedowego  to chyba twoja specjalizacja..

2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Jaki siewnik?

U siebie? Tyle to ja... a nie ważne...

Ja siewy zakończyłem... wprawdzie było jeszcze zlecenie, ale powiedziałem że nieczynne..

jedyny sluszny dla prawdziwego polaka 😂

ja dopiero dzisiaj zaczalem .

zapowiadaj 2 miesiace lata wiec nie widze sensu siac jak w ksiazkach z lat 80..

az dziw ze nikt nie zmienia zalecen sprzed dziesiecioleci

na farmerze byl pare dni temu taki artykul o terminach siewu- sam redaktor na koncu zauwazyle ze te terminy to dzisiaj mozna sobie ...

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Składać gratulacje młodym teraz będą oczekiwać potomka by mógł pracować na ich emeryturę .

Robert Biedroń pokazał zdjęcia ze swojego ślubu. Udało mu się w Polsce poślubić partnera?

Tacy na uja powinni zakładać obrączki

• Haha 2
Opublikowano
13 godzin temu, DTaras napisał:

Wódeczka mrożona suchym lodem z termosu... mniam.

ze niby co ? 

3 godziny temu, jahooo napisał:

mój dostawca zrezygnował z innvigo ze względu na g... nośniki

ja w rzepaku stosowałem i jest czysto 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 9.03.2023 o 21:17, Ulman napisał:

A co Panowie Szlachta sądzicie o rewelacjach szefa NBP? Według tego szaleńca mamy zbić 10% inflacji w 9 miesięcy. Nie wiem czy w historii światowej ekonomii ktokolwiek zbił inflację bez drastycznej terapii szokowej a nasze społeczeństwo jest na tyle ciemne ze ich takie bzdury nie ruszają. Każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o ekonomii wie że z inflacji wychodzi się latami jeśli chce się wyjść z tego w miarę bezboleśnie. Do tego mały komunista na konwencji wyborczej obiecuje że płaca minimalna dużo wzrośnie. Czy ich elektorat to tacy kretyni którzy w to uwierzą?  Przecież te dwie sprawy się kompletnie wykluczają i są sprzeczne. Jednak Kurski miał racje ze ciemnota wszystko kupi. 

luty 18,4% - wrzesień 8,2%

10,2pp w 7 miesięcy :D :D :D 

Dnia 9.03.2023 o 21:23, Ulman napisał:

Żeby zbić ceny zywności to by trzeba drastycznie ograniczyć koszty wytworzenia produktu. Obnizyć pensje podatki, energię i inne składowe o kilkanaście/kilkadziesiąt procent. Opowieadją bzdury dla idiotów którzy nie maja bladego pojęcia jak to działa.

Dnia 9.03.2023 o 21:51, Ulman napisał:

Istotne są ceny końcowe dla konsumenta a tu ruchu wielkiego nie ma. Zbicie inflacji o 10 % w tak krótkim czasie musiałoby być spowodowane drastycznym ograniczeniem siły nabywczej i zapaścią gospodarki. By to osiągnąć trzeba by obnizyć pensje a nie je podwyższać jak PISkomuna obiecuje.

więc. mówisz, że nie jesteś ciemnotą i kretynem i masz pojęcie o ekonomii, że nie jesteś idiotą i wiesz jak to działa?? :D :D :D 

buuaaachachachaaaaaaaaaaaaaa

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, galan99 napisał:

3 godziny temu, witejus napisał:

Wolę takich jak oni, czy podobnie Raczka ze Szczygielskim. 

Wasz prymitywny sarkazm jest żałosny. Wolicie pewnie katolickie k**ewstwo odwalane przez Martę Kaczyńską, czy jeszcze większe k**ewstwo Jacka Kurskiego (bo podwójne razem z nową żoną) o k**ewstwie KK nawet nie wspomnę co za pieniądze unieważnił trzy małżeństwa mimo braku ekumenicznych przesłanek do tego.

No ale prosty lud woli rechotać o jakiś "j**anych pedałach"

Te dwie pary gejów mają wyższą moralność niż te pisowskie symbole

1 godzinę temu, nie napisał:

luty 18,4% - wrzesień 8,2%

10,2pp w 7 miesięcy :D :D :D 

więc. mówisz, że nie jesteś ciemnotą i kretynem i masz pojęcie o ekonomii, że nie jesteś idiotą i wiesz jak to działa?? :D :D :D 

buuaaachachachaaaaaaaaaaaaaa

leki ci przestały działać? Ześ ciemny jak chłop sanacyjny. Widzę, że władzy wystarczyło 8 lat by urobić tępych buców nie mających pojęcia o realnym świecie. Ty to musisz mieć dużo rosyjskiej, białoruskiej  albo północnokoreańskiej krwi w sobie, że tak dobrze poszło. Ciemnogród w natarciu.

Wyborcza cena paliwa zrobiła wynik. Wysil się i popytaj w domu kogoś mądrzejszego jak wygląda twój koszyk inflacyjny

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

a nie problemami prawdziwymi...

A widzisz - w życiu niektórych może właśnie to są prawdziwe problemy, że sobie dwóch chlopow obrączki założyło 🤷 

Opublikowano
5 godzin temu, Takeda napisał:

Wolicie pewnie katolickie k**ewstwo odwalane przez Martę Kaczyńską, czy jeszcze większe k**ewstwo Jacka Kurskiego (bo podwójne razem z nową żoną) o k**ewstwie KK nawet nie wspomnę co za pieniądze unieważnił trzy małżeństwa mimo braku ekumenicznych przesłanek do tego.

M grubo się mylisz, jest przeciwnie

5 godzin temu, Takeda napisał:

Te dwie pary gejów mają wyższą moralność niż te pisowskie symbole

🤣🤣🤣

Opublikowano
8 godzin temu, witejus napisał:

dziwne masz fantazje... za duzo na plebanie zagladasz ?? 😂

mialem ziemniaki skonczyc a tu pada..zostala mi pare workow sadzeniakow i zamiast kukurydzy zasadzilem pare rzadkow-to chyba byl dobry ruch 😂

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

dziwne masz fantazje... za duzo na plebanie zagladasz ?? 😂

mialem ziemniaki skonczyc a tu pada..zostala mi pare workow sadzeniakow i zamiast kukurydzy zasadzilem pare rzadkow-to chyba byl dobry ruch 😂

Biznes życia zrobisz na tych kilku rządkach ziemniaków, będzie na kanapki i herbatkę do termosa xD

Opublikowano

Biznesy to się robi tak jak tu.

Ano w Lublinie mówi się co raz głośniej o Hotelu Huzar , byłym hotelu garnizonowym jako o hotelu Kaczyńskiego. W tym hotelu miałem okazję alkoholizować się niejednokrotnie w zacnym gronie. Oto ten hotel został sprzedany za 3mln PLN z zasobu Agencji Mienia Wojskowego, razem z gruntem a to centrum Lublina.  A potem na remont spółka dostała 60 mln dotacji. A zgadnicie jakaż to spółka i kto tam paluszki tłuste macza?

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Tak dla sąsiada pytam, skąd masz tyle wiadomości o tym co się dzieje na plebanii?oglądasz serial Plebania w TVP?

nie czytam niedziele wydanie z dabrowy gorniczej...

tomus- w sumie nie dziwie sie twojej zonie ze wszedzie jezdzi bez ciebie.. moze  wkoncu znajdzie jakiegos prawdziwego mezczyzne,nawet na boku 😂

Opublikowano
29 minut temu, jacus napisał:

tomus- w sumie nie dziwie sie twojej zonie ze wszedzie jezdzi bez ciebie.. moze  wkoncu znajdzie jakiegos prawdziwego mezczyzne,nawet na boku 😂

Ale ty tępy jesteś, i jeszcze się tym w internecie chwalisz xD

• Haha 1
Opublikowano

rzeczywiscie tepy jestem -uwierzylem ze ktos taki jak ty moze miec kogokolwiek😂/

ty jedynie na motorze mozesz milosniczki zbeirania grzybow w lesie przewiezc-mam nadzieje ze choc lateksowych reklamowek na te grzyby uzywasz.

wicia idz popisz w temacie ceny on -bo nie ma sie  z kogo posmiac.

• Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

Biznesy to się robi tak jak tu.

Ano w Lublinie mówi się co raz głośniej o Hotelu Huzar , byłym hotelu garnizonowym jako o hotelu Kaczyńskiego. W tym hotelu miałem okazję alkoholizować się niejednokrotnie w zacnym gronie. Oto ten hotel został sprzedany za 3mln PLN z zasobu Agencji Mienia Wojskowego, razem z gruntem a to centrum Lublina.  A potem na remont spółka dostała 60 mln dotacji. A zgadnicie jakaż to spółka i kto tam paluszki tłuste macza?

Szefernaker jest ze Szczecina to chyba o innego misia pisia chodzi...

Opublikowano (edytowane)

50 najbardziej wpływowych żydów czyt. chazarów na świecie. Warto zwrócić uwage na brak pładków uszu u tych gadów, cecha charakterystyczna oprócz wlosów tzw. myszki miki xd https://www.jpost.com/influencers/50jews-23

a tu jak ktoś chce głosować na Konfederację, ten pan na 100 % beznapletkowiec, Kto wie kto to na zdjęciu?

mentsen.jpg

Edytowane przez Pitekk
Opublikowano
Przed chwilą, Pitekk napisał:

50 najbardziej wpływowych rzydów

Tylko jedno pytanie....

Co to te rzydy?😄

Opublikowano

Zamość twierdza parking zapchany i ludzie kasy nie mają ?.

Dochód rolnika z 1 ha 5549 zł zostało podane . Gu....o kogo obchodzi jakie ma ktoś o tym zdanie . Tak wyliczyli i z tego będą brane dane z urzędów jak podał GUS. Rolnicy się bulwersują bo są za bogaci ?.

Przystąpienia Ukrainy do Unii to rok 2030 podano w piątek w Kijowie Katarina Mathernova .

Zapewne handel będzie do tego czasu bardzo rozwijany i owocny .

Niemcy chcą znieść dopłaty bezpośrednie dla rolników w całej UNII .

Niemiecki  minister rolnictwa chce aby zacząć odchodzić od podstawowych dopłat bezpośrednich za takim rozwiązaniem opowiedzieli się inni politycy Niemiec .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Dochód rolnika z 1 ha 5549 zł

Masz spory dochód a musisz dorabiać u jakiegoś Pana i to za granicą...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v