Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak się tylko ciebie zapyta o szczegóły które wymagają własnych przemyśleń to okazuje się że nie masz kompletnie nic do powiedzenia. Czy ty w ogóle myślisz ?

A już myślałem że Gałgan nagle wyzdrowiał🤣

Opublikowano
11 godzin temu, witejus napisał:

A już myślałem że Gałgan nagle wyzdrowiał🤣

Przemyślenia a co to jest .

Przemyślenia maja politycy oczarować jak teraz , Rudy jak czaruje naobiecywał jak rządził przez 8 lat to tylko Polskę na zielono  malował . 

Każdy dba o własną d*pę mało kogo obchodzi że mleko tanie , tych co uprawiają zboże i tak na zmianę leci .

Emeryci myślą by mieli wyrze świadczenia i gó...o obchodzi ich że tania pszenica .

Nauczyciele też chcą zarabiać po 9 tyś .

Służba zdrowia tak samo po 10 tyś .

Mają do tego prawo i gó...o taki rolnik ma do gadania że za dużo chcą .

Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał:

kNNsXN9wDViPYxaE.jpg

Cóż tak przyczepiliście się do tego Kaczyńskiego? nawet jeśli jest pedałem to dzisiaj to jest trendy i powód do dumy a nie temat do kpin i szyderstw.Szydząc z Kaczyńskiego szydzicie z Biedronia, Śmieszka i całego pedalstwa w Polsce i na świecie, jego ,,winą" jest chyba to, wg was, że nie obnosi się z tym publicznie. Ładnie to tak?

Opublikowano
51 minut temu, Andpol napisał:

" By zostać lekarzem kształconym w uczelni o. Rydzyka, trzeba mieć zaświadczenie od proboszcza,"

no jak to żeby szaman tak bod bokiem kapłana uroki odczyniał bez wsparcia "jedynie słusznej religii"

takie rzeczy tylko w Polsce ... no może jeszcze we współczesnym Iranie

• Like 1
Opublikowano
21 godzin temu, jahooo napisał:

rolnictwo jednak konsumuje sporo z krajowej produkcji, jest też klientem banków i wielu innych firm

nawet niewielkie tapnięcie może pójść falą po gospodarce u nas w kraju

bez różnicy, można olać nieistotne dla gospodarki. Istotne dla naszej gospodarki to będzie tąpnięcie w dojczach, gdzie to  nasz podstawowy odbiorca eksportowy.

Dla rolnictwa istotniejszym było stracenie rynku rosyjskiego i białoruskiego

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Takeda napisał:

Istotne dla naszej gospodarki to będzie tąpnięcie w dojczach

Tąpnięcie w kwestii żarcia już było. Tylko tak bez echa, Tzn Ja robiłem za echo.

Jest kolejny hit tego sezonu, W porcie jest w ch*j suszonej marchwi i nikt nie do końca wie skąd. Efekt taki że suszarnie polskie odmawiają przyjmowania marchewki z tegorocznych kontraktów.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Widząc co wyprawia Żełeński i jego świta muszą ci przyznać za rację że ich atakowałeś , wyczerpał Polskę i wchodzi w sojusz z Niemcami , nie będę opisywał tego bo to tylko plan UA jak na razie . Nawet zełenski liczy na zwycięstwo PO bo wtedy łatwiej będzie mu o opisany wyżej sojusz . 

Opublikowano
37 minut temu, DTaras napisał:

Too się zateguje i będzie bajka... za***iście się stało uważam. Im więcej takich kiksów tym bardziej ukraińcy będą mieli nad czym myśleć.

Oni nie będą mieli żadnych refleksji bo im się wydaje że są pępkiem świata i im sie po prostu wszystko należy. Dalej bedą stawiać pomniki banderze i wiwatować na cześć "bohaterów" z SS Galizien. Jakie plemie tacy bohaterowie. 

Co do myślenia to jest to materiał dla nas. Kompletna porażka  naszych przygłupów i ich pro upaińskiej narracji. Nie wypadało wspominać o ludobójstwie na wołyniu żeby ich nie urazić bo to nasi wielcy przyjaciele. Fajnie jest mieć rację że to jest była i jest swołocz i trzeba ich traktować z buta i od czasu do czasu pałą. To było przetrenowane przez wieki i zawsze działało. 

Jeszcze parę takich numerów i sie okaże że jak ruscy mówili że walczą z upaińskim nazizmem to nie do końca był jakiś urojony wymysł.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Jeszcze parę takich numerów i sie okaże że jak ruscy mówili że walczą z upaińskim nazizmem to nie do końca był jakiś urojony wymysł.

No wiesz. Co dla jednych jest nazizmem, dla drugich jest marszem patriotów. Gorzej jak rusy stwierdzą że u nas marsze patriotów ( czytaj nazistów) są jednak liczniejsze niż na Ukrainie i faktycznie pierdolnęli się w obliczeniach o jedną granicę.:lol:

Opublikowano (edytowane)

Podejrzewają że chińska ale może i tego obywatela się okazać, Chyba że zajumana z Ukrainy przez KGBistów. Ale wtedy byłby cyrk.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
mirro napisał:

Już k**wa nawet suszoną marchew im podrzucą.

techniczną

witejus napisał:

4 godziny temu, Ulman napisał:

Zdziwiony?przecież do Kanady uciekła większość banderowskich bandytów

Dwa miliardy usdolców dostaliśmy pożyczki - to lepiej ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v