Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

trzeba jakiegos hindusa albo pakistanczyka czy filipinczyka sprowadzic...

2 godziny temu, v11 napisał:

Gdzie kuźwa moja dopłata znowu wpierw tych biorą co po kilka zł a większe kwoty na koniec 

ee gdzie jo mom 4 morgi i tez jeszcze nie dostalem pincet ..

Opublikowano
56 minut temu, Mariusz2903 napisał:

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/1081290/byl-faworytem-mediow-kozminski-skresla-tego-szkoleniowca

Po dymisji Santosa , był ranking kilku trenerów na selekcjonera kadry , już wczoraj miałem napisać że jeden z nich nie pasuje do układu mafijnego czyli PZPNu a tu nagle Koźmiński mnie wyprzedził . Czyli najlepszego szkoleniowca w Polsce PZPN nie chce .

To w PZPN też jest mafia i układ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Nie wiem czy powinienem głośno o tym mówić ale po marszu miliona serc , jedna lista opozycji .

A co to ten marsz?

Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Rzutem na taśmę aferą wizową opozycja chce coś ugrać

A Ty jesteś choć trochę świadomy co te matoły odj.bały z tymi wizami? Skoro rok temu nasi dostali cynk od US manów że coś nie halo i to grubo.

Opublikowano
2 godziny temu, v11 napisał:

Musze napisać do jarka że mój głos będzie decydujący więc niech nie naciąga gumy 

ale ciebie sie chyba nic nie nalezy-przeciez ty tanio nawozy upiles ,ponizej ceny referencyjnej  z listy ministerstwa.

na festiwalu indyjskim sporo tych indian to po ukrainsku gadalo. ci prawdziwi to do holywood wyjechalo ..

kampania sie rozpoczela.

taka zagadka - na dwoch plotach juz plakaty wisza

jeden nalezy do zlodzieja,oszusta,kryminalisty [niedawno go wypuscili] i najwiekszego kurwiarza w okolicy

drugi do zlodzieja, kryminalisty. alimenciarza,klusownika,

1.jakiej parti sa to plakaty ?

2.dlaczego od razu domyslacie sie ze to pis-u ??

Opublikowano
Dnia 13.09.2023 o 06:04, mirro napisał:

Nie dotykam się do tych ciągników bo nie muszę. Nawet nie próbuję wnikać co autor miał tam na myśli.

nie dotykasz a fendzie nie Masz df ?  skrzynia podobno ta sama tylko bez jak vario tms ...........  tylko ta pojemność 3,8l 140km 

Dnia 13.09.2023 o 08:33, Ulman napisał:

Eeechhhhh, każdy pisowski dureń widzi wszedzie tylko komunę, układy i sPISek. Ty jako że chlejesz to widzisz podwójnie i już nawet piszesz podwojnie🤣

jesteś naprawdę idiotą i to wielkim wiesz ogóle jakie były ostatnie afery ?  wszyscy sponsorzy odeszli a ty buraka zgrywasz jak prawdziwy komunista 

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Kup se Roman najlepszego na świecie ursusa i sie jakimiś obrzydliwymi hitlerowskimi traktorami nie zajmuj. To pisowskiemu patridiocie nie przystoi😆

mam i nikt mi nie zabroni kupić co mi się podoba 

Przed chwilą, Ulman napisał:

To że wszędzie widzisz sPISki można łatwo wytłumaczyć. Po wódzie masz fobie  i schizy a chleje się u was najwięcej Tak wygląda alkoholowa mapa Polski. Zobaczcie, gdzie pije się najwięcej - o2 - Serce Internetu

idiota podobno ma studia a głupi jak podeszwa  to najczęściej odwiedzany region przez turystów -  jest że to oni właśnie nadrabiają statystyki za mieszkańców regionu.  a ze u ciebie onuca uciekają to wiesz ..

Opublikowano (edytowane)

No to kup se Valtre albo JD a nie jakieś faszystowskie dzieło. Tak to plujesz na niemców i wszystko co niemieckie a tu prosze jaka odmiana🤣 Prawdziwy pisowski patridiota zaprzaniec.

Skąd żeś  ten tekst wyciął? Daj źródło albo jakieś dane.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
39 minut temu, Ulman napisał:

No to kup se Valtre albo JD a nie jakieś faszystowskie dzieło. Tak to plujesz na niemców i wszystko co niemieckie a tu prosze jaka odmiana🤣 Prawdziwy pisowski patridiota zaprzaniec.

jd przygłupie masz produkowany w Niemczech  a df należy do włoskiego koncernu  

co tam słychać na blokach przygłupie miastowy ? 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Roman176 napisał:

nie dotykasz a fendzie nie Masz df ?  skrzynia podobno ta sama tylko bez jak vario tms ...........  tylko ta pojemność 3,8l 140km 

W Fendzie, w kombajnach  mam Deuza. Leję paliwo, wymieniam olej a jak się rozleci to naprawiam. Silnik jak silnik. Trza tylko regulować zawory zgodnie ze wskazaniami producenta, bo większość awarii popychaczy właśnie przez zaniechanie tej czynności. 

A co do skrzyni to nie wiem, bo jakoś specjalnie nigdy DF mnie nie interesowały. Wiem jedno, jeżdżą wolniej bo ostatnio jakiegoś wyprzedzałem.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Nie wierzę ta cała unia wypowiedziała wojnę handlową Chinom .

Europa musi z tym walczyć". UE idzie na wojnę handlową z Chinami — może oberwać się również niemieckim markom

Rywalizacja między Unią Europejską a Chinami przybiera nową odsłonę. Przewodnicząca Komisji Europejskiej stwierdziła wczoraj, że chińskie samochody elektryczne zalewają globalne rynki i zagrażają interesom wspólnoty, zapowiadając wszczęcie dochodzenia w tej sprawie. Choć deklaracja ta została przyjęta w Europie z entuzjazmem, może ona sprawić, że rykoszetem oberwą szczególnie niemieckie marki.

Przewodnicząca Komisji Europejskiej Ursula von der Leyen wszczęła w środę postępowanie antysubsydyjne przeciwko importowi pojazdów elektrycznych z Chin, które jej zdaniem zalewają światowe rynki.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/ue-idzie-na-wojne-handlowa-z-chinami-chodzi-o-samochody-elektryczne/398yb5v,79cfc278

Opublikowano
galan99 napisał:

PiS WYGRA MA PRZEWAGĘ .

On jak ilościowo nawet przegra to wygra. To już taki nasz folklor społeczny.

mirro napisał:

8 godzin temu, Roman176 napisał:

W Fendzie, w kombajnach  mam Deuza. Leję paliwo, wymieniam olej a jak się rozleci to naprawiam. Silnik jak silnik. Trza tylko regulować zawory zgodnie ze wskazaniami producenta, bo większość awarii popychaczy właśnie przez zaniechanie tej czynności. 

A co do skrzyni to nie wiem, bo jakoś specjalnie nigdy DF mnie nie interesowały. Wiem jedno, jeżdżą wolniej bo ostatnio jakiegoś wyprzedzałem.

Bo pojebane to jakieś, że siada jakby na gazie hulało ... rozumiem, po zdjęciu kopuły ale pierwszy dizel z podpartymi zaworami ot tak to był właśnie Deutz ale nie we Fahr rze.

Leszy napisał:

4 minuty temu, galan99 napisał:

PiS WYGRA MA PRZEWAGĘ .

Boże chroń Polskie..... 

Kurna. Odrzucanie związku przyczynowo - skutkowego na rzecz woli Boga to debilizm a nie wiara. Bogu co Boskie. A reszta w naszych rękach. Niech Bóg chroni po swojemu a my dbajmy o to co mamy. Mimo, że odpowiadam na sarkazm to piszę za wczasu aby tu się niektórzy nie pouruchamiali...

3,8 litra i 140 kuni w doładowanym kuniu to wynik jak najbardziej prawidłowy. Co tam @Roman176 Ci nie pasuje?

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.wp.pl/tajny-przekaz-dnia-pis-ws-afery-poszlo-polecenie-z-gory-6941772952599168a

"W podrozdziale "główny przekaz medialny" PiS wymienia punkty (pisownia oryginalna): - "RZĄD PRAWA I SPRAWIEDLIWOŚĆ NIE ZGODZI SIĘ NA ŻADNE EKSPERYMENTY, KWOTY, SIŁOWE RELOKACJE I PRZYMUSOWE OPŁATY

Nie będziemy płacić i pokutować za błędy imperializmu i polityki imigracyjnej bogatych krajów zachodu";

Ja pierdzielę. Aż oplułem ekran ze śmiechu. Toż to czysta propaganda z PRL.:lol:

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano

Oni tego Wawrzyka gotowi w kosmos wysłać byle by uciszyć aferę .Niestety teraz do PiS pasuje stare powiedzenie chyba Goryszewskiego ; Co by tu jeszcze spie...yć panowi , co by s...przy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v