Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jest pasmo porażek zaczęło się w kwietniu i pier**li się non stop -ale siano jeszcze w kopcu dosycha więc głód nie grozi (nie liczę dobrej sprzedaży QQ)

Edytowane przez v11
Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Najwięcej piszesz o ogromnych stratach, niewykorzystanych szansach, zdarzeniach losowych...

Zyski ostatni miewasz?

Opublikowano

Nie wiem czemu, ale jakoś nie dowierzam tym wszystkim opowieściom ....no nie wiem czemu...

Opublikowano

Myślę czy pszenżyta nie puścić po niedzieli. Cena nędza, w piątek 630 netto, jutro pewno będzie taniej

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Mirek, u ciebie też chudy rok?

Jeszce nie wiem. Groszek zebrany. Zbieram fasolę, jeszcze z tydzień. Potem brokuł i marchewka. Czas na rozliczenie przyjdzie . Na razie jest 1,5 bańki kosztów.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Nie wiem czemu, ale jakoś nie dowierzam tym wszystkim opowieściom ....no nie wiem czemu...

A w Boga wierzysz ? A dowodów brak 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Jeszce nie wiem. Groszek zebrany. Zbieram fasolę, jeszcze z tydzień. Potem brokuł i marchewka. Czas na rozliczenie przyjdzie . Na razie jest 1,5 bańki kosztów.

Masz nerwy znam to z młodych lat 

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Nieźle się porownałes...

Pozwól że nie odpowiem ..

Nic nie porównywałem przytoczyłem czym jest wiara w słowo lub pismo

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Ale nie wierzysz że tak się może wszystko pier**lić czy że będzie koniec tego pasma pechów 

Opublikowano

Może się pier**lić i powiem szczerze iż czasami ręce i nogi opadają. Podstawa to nie złorzeczyć. Nie wyklinać w pień losu. Czasami trza na parę dni stanąć, rozgonić wszystkich, ogarnąć temat najpilniejszy i samemu odpocząć. Na chłodno przynajmniej samemu nie jest się przyczyną następnych nieszczęść.

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, Pafnucy12 napisał:

a co ci sie nie sklada- chlop probuje efektownie i z hukiem pozegnac sie z tym swiatem i mu nie wychodzi 😂

zamyka firme ktora przynosi wielkie dochody -kto bogatemu zabroni ?

wplaca setki tysiecy zaliczki za odpad firme krzak -patrz wyzej.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

wplaca setki tysiecy zaliczki za odpad firme krzak -patrz wyzej.

A prawda... Zapomniałem....

Niezły kabareciarz...

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Jeżeli wierzy to bardziej  tak na wszelki wypadek i jak wiatr zawieje.  :D

Wiara na wszelki wypadek to dość popularne .Patrząc historycznie i dowodowo to na krzyżowanie setek czy tysięcy ludzi jest tylko jeden dowód przebita gwoździem pięta ukrzyżowanego i to w inny sposób niż podaje to kościół .Symbol krzyża pojawił się dopiero w chrześcijaństwie w V wieku wcześniej była ryba . Najstarsze przekazy na piśmie powstały w III W  wcześniej tylko przekaz ustny . Wybiórczość ewangelii do jakiej doszło w Konstantynopolu jest umowna to im pasowało a tamto nie -do tego stopnia że pozostałe przekazy niszczono aby nie powielać sprzeczności z jedynie słusznym wyborem .Nauka i wiara to dość oddalone od siebie pojęcia

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, v11 napisał:

Wybiórczość ewangelii do jakiej doszło w Konstantynopolu jest umowna to im pasowało a tamto nie -do tego stopnia że pozostałe przekazy niszczono aby nie powielać sprzeczności z jedynie słusznym wyborem .Nauka i wiara to dość oddalone od siebie pojęcia

Generalnie, czasami naukowe odkrycia też przyjmujemy na wiarę, bo sami drogi tych odkryć powtórzyć nie jesteśmy w stanie. :lol:

"A co dla zmysłów niepojęte, Niech dopełni wiara w nas" 

Problem w tym, że sacrum chcielibyśmy opisać dostępnymi narzędziami i wymiarami , a tak się nie da. Coś nam umyka. 

Ale to już @dysydent kiedyś klarował a szukać mi się nie chce.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

W piśmie świętym jest jedno zdanie którego nikt nie podważy i zawierające wszystko -- 14 A jeśli Chrystus nie zmartwychwstał, daremne jest nasze nauczanie, próżna jest także wasza wiara.

Opublikowano

Religia jest jedną z odmian ucisku duchowego, który wszędzie dławi masy ludowe, przytłoczone wieczną pracą na innych, biedą i osamotnieniem. Bezsilność klas wyzyskiwanych w walce z wyzyskiwaczami równie nieuchronnie rodzi wiarę w lepsze życie pozagrobowe, jak bezsilność dzikusa w walce z przyrodą rodzi wiarę w bogów, diabły, cuda itp. Tego, kto przez całe życie pracuje i cierpi nędzę, religia uczy pokory i cierpliwości w życiu ziemskim, pocieszając nadzieją nagrody w niebie. Tych zaś, którzy żyją z cudzej pracy, religia uczy dobroczynności w życiu ziemskim, oferując im bardzo tanie usprawiedliwienie ich całej egzystencji wyzyskiwaczy i sprzedając po przystępnej cenie bilety wstępu do szczęśliwości niebieskiej. Religia to opium ludu. Religia to rodzaj duchowej gorzałki, w której niewolnicy kapitału topią swe ludzkie oblicze, swoje roszczenia do choćby trochę godnego ludzkiego życia.

Włodzimierz Lenin, Socjalizm a religia
Opublikowano
1 minutę temu, barrei napisał:

Religia jest jedną z odmian ucisku duchowego, który wszędzie dławi masy ludowe,

Za to propagatorzy walki klasowej nigdy nikogo nie dławili, ani nie przyciskali. Szkoda tylko że terroryzm uznali za jedno z dopuszczalnych narzędzi tej walki.

:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v