Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

urban to amator przy nich, nawet szczepanski by wymiekl..

1 godzinę temu, DTaras napisał:

A samochody ze spalonego Fremantle Highway a...

sledztwo wykazalo ze zapalily sie pierwsze samochody spalinowe.

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Popatrzeć na niemieckiego giganta przewórczego Dohlera to niestety ale wybrał ukrainę i już dobra cena malin nie powróci

https://www.e-sadownictwo.pl/wiadomosci/z-kraju/12832-d-hler-wybral-niestety-nie-nas?fbclid=IwAR0OWHXAPFP9XNWLb9ZbQsC_V18bcQuhERAK_IpF-bJeY5oZ9cKEUTyaFcU

O jejku jejku. I medal dla prezesa, co go PiSowski minister zawiózł nie pomógł? No jak to tak?:lol:

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Bardzo trafnie piszesz ale o sobie ...🤪

Ilu was tu jest ....na szczęście można was na palcach policzyć pomylone wyznawcy pisdzielcow 

Głupiś jeśli nie wiesz co to znaczy cudzysłów, w sumie to nie dziwi że sraki dostajesz ty i kilku innych gdy ktoś nie pluje na PIS a wyśmiewa obłudę i hipokryzję, waszą.

Mam podejrzenie, graniczące z pewnością że jesteście członkami😂 #sinigazem, i tak jak oni każdego co powie coś rozsądnego o pisie a nie tylko pluje jadem i wydala z siebie stek bluzgów ogłaszacie symetrystą i najchętniej byście co najmniej rozstrzelali😝

3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

A tu nie jest moje imię ....😁😁😁

Zapewne janusz imię Twe🤣

15 minut temu, jacus napisał:

sledztwo wykazalo ze zapalily sie pierwsze samochody spalinowe.

Taa😝, tak prawda że najpierw był jeden elektryk, potem 5, a ostatnio 500, ciekawe jak do tego doszli jak palił się tydzień czasu i wszystko wypaliło się doszczętnie. Równie dobrze mogli ogłosić że kosmici zaprószyli ogień rzucając peta🤣

Opublikowano
4 godziny temu, Roman176 napisał:

nie ludzie idiocieją ... jedzenie bierze się z marketu  prąd jest z gniazdka a ciepło z grzejnika ..... ups wymiąłem wyborców Tuska 

Dla równowagi tu masz wyborcę PiSu. 🤣😂

9 minut temu, sakala napisał:

Trzymaj się za kieszeń trzymaj😂

Nie "trzymaj się za kieszeń " tylko "TRZYMAJMY SIĘ ZA KIESZEŃ ".

Opublikowano
14 minut temu, racyl napisał:

A skąd niby są pieniądze na wydatki państwa ?😄 partia rządząca ma swój fundusz partyjny i  z niego wypłaca 800+, 13,14-tki itp😄

Noo z rolników zdzierają z tych na vacie. Wiem wiem nie muszą tam być, ale cierpią na syndrom sztokholmski😁 

Może sam mi odpowiesz, bo ja wszędzie widzę niższe podatki niż za peło, ale ja jestem zaślepiony miłością do pana prezesa więc mogę nie dostrzegać. Póki co od Was dowiedziałem się tylko, że prezes jest niski i ma kotaxD

18 minut temu, PRIMO napisał:

Nie "trzymaj się za kieszeń " tylko "TRZYMAJMY SIĘ ZA KIESZEŃ ".

To się trzymaj

Opublikowano
38 minut temu, sakala napisał:

Noo z rolników zdzierają z tych na vacie. Wiem wiem nie muszą tam być, ale cierpią na syndrom sztokholmski😁 

Może sam mi odpowiesz, bo ja wszędzie widzę niższe podatki niż za peło, ale ja jestem zaślepiony miłością do pana prezesa więc mogę nie dostrzegać. Póki co od Was dowiedziałem się tylko, że prezes jest niski i ma kotaxD

Każdy płaci podatki w tym co kupuje i nie jest to tylko sam vat.

Gdzie są te niższe podatki że powodują że coś jest tańsze niż za po ?😄

Może w paliwie i energii masz niższe 🤣

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Roman176 napisał:

nie ludzie idiocieją ... jedzenie bierze się z marketu  prąd jest z gniazdka a ciepło z grzejnika ..... ups wymiąłem wyborców Tuska 

Boguś ciebie wszędzie tu jebią jak psa  BOGDAN TO NIE IMIE TO STAN UMYSŁU 

jedzenie bierze się z marketu  prąd jest z gniazdka a ciepło z grzejnika

Prawdziwa prawda nawet na wsi krowy , konia nie widać by małe dziecko mogło się obeznać .

Wiec mleko z marketu i tak jak wymieniasz jest prawdą .

Byk Ali to prawdziwy łobuz, ale ma słabość - uwielbia jabłka | Romek Zaklinacz Byków

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

gdzie to masz napisane jakieś znowu urojenia w które bardzo chcesz wierzyć ? 

1 godzinę temu, racyl napisał:

Każdy płaci podatki w tym co kupuje i nie jest to tylko sam vat.

Gdzie są te niższe podatki że powodują że coś jest tańsze niż za po ?😄

Może w paliwie i energii masz niższe 🤣

czekaj platforma głosuje za eko to bd płacił i uj boś głupi i naiwny 

ja jestem rząd ty podatek ... za peło wszystko ładowałem do swojej kieszeni  za pis dzielą się z dziećmi   ja rozumie ze masz większe podatki o 6tyś zł na jedno dziecko 

Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

Głupiś jeśli nie wiesz co to znaczy cudzysłów, w sumie to nie dziwi że sraki dostajesz ty i kilku innych gdy ktoś nie pluje na PIS a wyśmiewa obłudę i hipokryzję, waszą.

Mam podejrzenie, graniczące z pewnością że jesteście członkami😂 #sinigazem, i tak jak oni każdego co powie coś rozsądnego o pisie a nie tylko pluje jadem i wydala z siebie stek bluzgów ogłaszacie symetrystą i najchętniej byście co najmniej rozstrzelali

Już od dawna jest tu grupa co zajadle atakuje PIS myśląc że coś na tym ugra .

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Już od dawna jest tu grupa co zajadle atakuje PIS myśląc że coś na tym ugra .

I vice versa...

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, witejus napisał:

i tak jak oni każdego co powie coś rozsądnego o pisie a nie tylko pluje jadem i wydala z siebie stek bluzgów ogłaszacie symetrystą i najchętniej byście co najmniej rozstrzelali😝

Tak, owszem słyszałem o tym pradawnym zwyczaju rozstrzeliwania symetrystów, ale go nie praktykuję.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

do "Kilera'' "'Siara" się kiedyś skarżył - ".... wokół sami kryminaliści"

tylko tamto była fikcja filmowa

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/mariusz-kaminski-jedynka-pis-w-chelmie-kaczynski-uzasadnia-to-okreg-graniczny/g3frs6w

(tytuł linka wystarczy bez klikania a ja piszę spod Zamościa i aż się boję sprawdzać kto w... pozostałej okolicy )

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Można powiedzieć zamienił stryjek siekierke na kijek , Wymienili Sasina który może był w swoim okręgu z trzy razy na Kamińskiego który nie będzie ani razu , w sumie podeszli do podmianki taktycznie bo nikt z pisiorów nie za bardzo sie może wychylić bo rolnicy ich zjedzą a taki Kamiński jak przyjedzie z kiełbasą wyborczą to jako agent będzie tak obstawiony ze rolnika to nie dopuszcza nawet na kilometr do niego :) , nie mniej kiepski wybór dla uczciwych , tradycyjnych katolików wystawić ułaskawionego rozwodnika ateistę :) , tyle dobrego że będzie łatwo bedzie do niego zniechęcić emerytów i katolików , kampanię na niszczenie PiS uważam za otwartą :) 

Edytowane przez marks50
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

" Tutaj pewne wyjaśnienie. To, że pan minister Mariusz Kamiński jest na pierwszym miejscu w Chełmie, wynika z tego, że jest to okręg graniczny. Jakie są problemy na granicy z Białorusią, państwo wiedzą. Obecność pana ministra w tamtym okręgu ma wymiar symboliczny. Kieruje on jednym z tych ministerstw, które bronią polskich obywateli i Polski — powiedział Kaczyński, przedstawiając szefa MSWiA."

Oczywiście że symboliczny, Tylko trza Białorusinów poinformować że Pan Kamiński tam będzie kandydował. Jak wieści do Łukaszenki dojdą, to chłop złoży samokrytykę i odda się w ręce jakiego trybunału europejskiego. Tak się boi Kamińskiego.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

gdzie to masz napisane jakieś znowu urojenia w które bardzo chcesz wierzyć ? 

Nie tak nerwowo rumek bo na cere Ci szkodzi. 🤣😂

Opublikowano
7 minut temu, marks50 napisał:

Można powiedzieć zamienił stryjek siekierke na kijek ,

Bo to taka zamiana, że  zamienili Sasina na ułaskawionego dzbana.(z całym szacunkiem):lol:

• Haha 1
Opublikowano

Panowie z innej beczki może komuś się przyda temat ubezpieczeń gospodarstwa .Gdyby komuś przydarzyła się szkoda wielkiego rozmiaru to bardzo uważajcie co mówicie -co piszą i co podpisujecie  -potrafią przekręcić i szukać opcji współwiny w kilku kierunkach czyli jakieś zaniedbania typu UDT badania instalacji elektrycznej okresowe kontrole budynku przechowywanie paliwa i inne pomysły o których nawet nie myślimy  .Rozumowanie ubezpieczyciela jest takie jeżeli szkoda na kilka czy kilkanaście tyś to przyznają dość ochoczo bo w ciągu kilku lat się odkują. Jeżeli szkoda kilkaset tyś czy idzie w miliony zaczynają się prawdziwe problemy zrobią was w konia nawet się nie kapniecie i po ptokach i jedynie zostaje sąd biegli i lata problemów 

Opublikowano

Pamiętacie jak zapowiadali że przyjadą na granicę do rolników ??? Oni sie po prostu boja przygranicznych terenów , Kowalczyk tyle razu obiecał że przyjedzie i stchórzył , Telus raz przyjechał cichaczem w nocy by rolnicy łupnia nie dali i raz podjechał daleko od granicy , było to wtedy gdy zrobili ustawkę ze niby oszukana wieś jest na negocjacjach bo jeden z resortowych podstawionych rolników udawał działacza oszukanej wsi , to sa właśnie metody PiS podstawić agentów udających rolników by tylko w mediach pokazać niby jakiś kompromis :) , cały PiS , teraz będzie Agent z centrali , moze nawet Kamiński będzie zakładał gumofilce i żółtą kamizelkę byle by przypodobać się rolnikom :) .A może liczy że uda mu się załapać na nową aferę gruntową wszak Długopis ułaskawi go awansem na kilka lat do przodu :) .

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v