Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

PiS zwiększył bazę podatkowa, uszczelniając pobór podatków. Dzięki temu wzrosły dochody budżetu. Mając ciut więcej kasy zaczął rozdawać socjal na lewo i prawo. To spowoduje wkrótce zapaść budżetu. Teraz wkurwienie są ci , co pracują i zarabiają, a już wkrótce będą cięcia w socjalu i Wedy wk***i się szlachta co nie pracuje. Dla mnie dobrze, bo znalezienie człowieka do pracy graniczy z cudem, gdy taka część społeczeństwa żyje z socjalu.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Jaki fanatyzm , jest kasa na rynku to jest i robota a nie jak za PO PSL schładzanie gospodarki .

te 500+ to już na wszystko starcza🤣.

Robotę to tworzą przedsiębiorcy a nie rząd

10 minut temu, jahooo napisał:

PiS zwiększył bazę podatkowa, uszczelniając pobór podatków. Dzięki temu wzrosły dochody budżetu. Mając ciut więcej kasy zaczął rozdawać socjal na lewo i prawo. To spowoduje wkrótce zapaść budżetu. Teraz wkurwienie są ci , co pracują i zarabiają, a już wkrótce będą cięcia w socjalu i Wedy wk***i się szlachta co nie pracuje. Dla mnie dobrze, bo znalezienie człowieka do pracy graniczy z cudem, gdy taka część społeczeństwa żyje z socjalu.

w końcu coś mądrego napisałeś

większa baza podatkowa to też przez nowe podatki i szalejącą inflację

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Król bezrobocia Donald Tusk , najniższe bezrobocie za Jarosława Kaczyńskiego - dane nie kłamią .

Tyle pracy i dalej siejesz jęczmień  i owiesek a potem plon 4 tony albo i mniej bo szkoda na nawóz 🤣🤣

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Po co narzekać czy to na 500 + czy na 13 i 14 kogo to obchodzi każdy sam niech zadba o siebie . Po co patrzeć czy ktoś będzie miał , niech każdy  zadba o swój los .

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Twój sukces szczęście leżą. W Twoich rękach. Akasza AkaszaAgnieszk Agnieszk”

I tego się trzymaj...

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

kazdy rolnik ma dzialalnosc gospodarcza..wedlug jednych przepisow ,wedlug innych nie ..

No to ma czy nie ma?

Opublikowano
2 minuty temu, v11 napisał:

A było kiedyś dużo lepiej ?

Nie wiem, bo początkowa faza.

4 minuty temu, galan99 napisał:

@jacus bywasz tu .

Sukiennice, Kraków, Polska

Może być zdjęciem przedstawiającym 6 osób

A dojeżdżają tam autokary?

Opublikowano
20 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No to ma czy nie ma?

ma i nie ma..

to jest polska wlasnie...

gdy wprowadzali na olx ogloszenia prywatne i firmowe to zadalem pytanie co mam zrobic jako  rolnik?? odpowiedz w stylu -zaloz jaie chcesz.

2 minuty temu, galan99 napisał:

@jacus bywasz tu .

Sukiennice, Kraków, Polska

Może być zdjęciem przedstawiającym 6 osób

a po co ?? to dla bogatych,glupich i naiwnych -czytaj turystow.w zyciu tu nic nie kupilem. 

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Po co narzekać czy to na 500 + czy na 13 i 14 kogo to obchodzi każdy sam niech zadba o siebie . Po co patrzeć czy ktoś będzie miał , niech każdy  zadba o swój los .

Kwintesencja liberalizmu.  Twierdzę to od zawsze - zabrać socjal i niech każdy za***prza na swoje utrzymanie. Tyle tylko że zaraz odezwią się PISocjaliści że mądrzejszym i zarzdniejszym bedzie lepiej niż głupim nierobom i jest to niesrawiedliwe społecznie.

Opublikowano
8 godzin temu, v11 napisał:

to czymu nie narzekosz 

Bo to wszystko jest tak chore że szkoda łba żeby się przejmować. Jak bym zaczął, to chyba i wódka przestałaby mi smakować.:lol:

Opublikowano (edytowane)

O.o Co Ty mówisz? a opozycja już ostrzyła sobie zęby że jeszcze coś sprzeda, czego przedtem nie zdążyła sprzedać.    :P

22 minuty temu, hubertuss napisał:

Słyszeliśta? Pis Okęcie chce zlikwidować a 600 ha ziemi w Warszawie sprzedać.

Edytowane przez Desperado
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

To jak zlikwidują Okęcie, to też jego część wojskową. No i wtedy Pan prezydent RP ( oby Allach był dla niego łaskawy) będzie musiał gnać do Radomia aby zdążyć na samolot.:lol:

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v