Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Tylko on szuka powodów do zaczepki.

To że kilku z was wszystko się z d*pą kojarzy to nie mój problem, z tego zaślepienia na każdym kroku wyskakujecie z PISem i pisiorami, często bez żadnego związku tym co napisałem. To co napisałem a co was tak niezdrowo podnieciło odnosiło się do linku który mirro wkleił, katastrofy z 96 roku, wróć przeczytaj ze ZROZUMIENIEM, a także do zerwania liny odgromowej, i chodziło mi o to że ci piloci stracili instynkt latając kilka metrów nad ziemią.Wąsik kazał latać pilotowi nad samą ziemią?PiS rządził w 96 roku?magistrze nieuku.

8 minut temu, hubertuss napisał:

Na moje argumenty

Jakie argumenty?😂, pijacki bełkot nazywasz argumentami?😆

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, witejus napisał:

hodziło mi o to że ci piloci stracili instynkt latając kilka metrów nad ziemią.Wąsik kazał latać pilotowi nad samą ziemią?PiS rządził w 96 roku?magistrze nieuku.

Akurat tam jednej babie się ujebało takie latanie a gościu się zgodził. 

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

No i mamy sensowne wyjaśnienie, co nie zmienia faktu że ci piloci to ... nie wiem ,chyba im rozum odebrało.

Opublikowano

@witejus u nas problemem jest brak poszanowania jakichkolwiek procedur i olewanie teorii. "Bo praktyka się liczy, a nie jakieś książkowe bzdety". "X lat latam, to mnie nie pouczajcie". Zaś potem mamy tego takie skutki. Czasem się nic nie stanie, jak z samolotem z Dudą który wystartował bez pozwolenia, a czasem walnie wszystko jak pod Smoleńskiem. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, witejus napisał:

To że kilku z was wszystko się z d*pą kojarzy to nie mój problem, z tego zaślepienia na każdym kroku wyskakujecie z PISem i pisiorami, często bez żadnego związku tym co napisałem. To co napisałem a co was tak niezdrowo podnieciło odnosiło się do linku który mirro wkleił, katastrofy z 96 roku, wróć przeczytaj ze ZROZUMIENIEM, a także do zerwania liny odgromowej, i chodziło mi o to że ci piloci stracili instynkt latając kilka metrów nad ziemią.Wąsik kazał latać pilotowi nad samą ziemią?PiS rządził w 96 roku?magistrze nieuku.

Jakie argumenty?😂, pijacki bełkot nazywasz argumentami?😆

To żaden zaślepienie to fakty. W Gruzji kazali lądować pilotowi. Nie posłuchał był gnojony. W Smoleńsku piloci usłyszeli wyraźnie musimy próbować do skutku. To bym się nie zdziwił, że tu też kazali pilotowi latać nad ludźmi by było wow. Boli cię, że twój kochany pis tonie, wiemy. I daj se spokój z tym magistrem. Prezentujesz tylko swój kompleks braku wykształcenia wytykając to innym I to też aż bije po oczach.

28 minut temu, Leszy napisał:

@witejus u nas problemem jest brak poszanowania jakichkolwiek procedur i olewanie teorii. "Bo praktyka się liczy, a nie jakieś książkowe bzdety". "X lat latam, to mnie nie pouczajcie". Zaś potem mamy tego takie skutki. Czasem się nic nie stanie, jak z samolotem z Dudą który wystartował bez pozwolenia, a czasem walnie wszystko jak pod Smoleńskiem. 

On tego nie zrozumie on tego nie widzi. Ataki na jego kochany pis go bolą i w ten sposób się odszczekuje swoim prześladowcom. Parafrazując pewien film. A przypomnieć można jeszcze tylko kolumnę Szydło Czy ostatni wypadek radiowozu z kolumny Morawieckiego na Podlasiu gdzie byli poważnie ranni. Pis ma nie jako wpisane w status łamać procedury i robić tak jak chcą politycy pisu a nie jak ma być robione. Przypomnę wypadek policjantów odwożących do Siedlec pisowskiego notabla. Takich zdarzeń z udziałem polityków pisu są już setki.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, witejus napisał:

No i mamy sensowne wyjaśnienie, co nie zmienia faktu że ci piloci to ... nie wiem ,chyba im rozum odebrało.

Masz do wyboru, albo lecisz 30m nad tłumem albo tracisz pracę, co wybierasz ?? Bo twój szef jest kolega PiSiora ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Tak jak by się przyjrzeć i po wspominać od wypadku tych policjantów w 2008 roku. Na skutek wykonywania dziwnych poleceń ludzi z pisu trochę ludzi już zginęło. Całej masy różnych wypadków gdzie na szczęście nic nikomu się nie stało to już nawet nie zliczysz.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
38 minut temu, hubertuss napisał:

To bym się nie zdziwił, że tu też kazali pilotowi latać nad ludźmi by było wow. Boli cię, że twój kochany pis tonie,

Wąsik kazał pilotowi latać nad ziemią?🔨, tylko i wyłącznie wina pilota, lub co też możliwe warunki atmosferyczne.To ty srasz w gacie że PIS może rządzić trzeci raz, stąd te nerwowe chichoty, akolito Tuska , a teraz i Kołodziejczaka.

38 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Masz do wyboru, albo lecisz 30m nad tłumem albo tracisz pracę, co wybierasz ?

Będąc przy zdrowych zmysłach nikt nie może zmusić pilota do łamania prawa i logiki lotu a jeśli już by ktoś dla efektu kazał by latać nad głowami ludzi to pokazałbym mu środkowy palec i kazał latać samemu.

• Haha 2
Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

twoje jedyne zdarzenie jakie w życiu miałeś to podczas narodzin brakło do ciebie inkubatora wiec powiesili cię na grzejniku w reklamówce o dziwo to przeżyłeś ...

jest to prawda ze byłeś tak brzydki ze mama całowała łożysko zamiast ciebie ?    

Po co pokazujesz jakim bucem i prostakiem jesteś? Nie umiesz odpowiedzieć inteligentnie bo jesteś za prymitywny to nie odpowiadaj wcale. No ewentualnie niech ci ktoś mądrzejszy coś podpowie bo teksty takie ja twoj to zapodają dzieci w podstawówce.  Z tym to już w szkole średniej byłby obciach.

Opublikowano
26 minut temu, witejus napisał:

Wąsik kazał pilotowi latać nad ziemią?🔨, tylko i wyłącznie wina pilota, lub co też możliwe warunki atmosferyczne.To ty srasz w gacie że PIS może rządzić trzeci raz, stąd te nerwowe chichoty, akolito Tuska , a teraz i Kołodziejczaka.

Będąc przy zdrowych zmysłach nikt nie może zmusić pilota do łamania prawa i logiki lotu a jeśli już by ktoś dla efektu kazał by latać nad głowami ludzi to pokazałbym mu środkowy palec i kazał latać samemu.

Jest wysokie prawdopodobieństwo, ze mógł kazać a dlaczego to napisałem wcześniej i to po kilka razy. Pis ma bardzo duża praktykę na wysyłanie ludzi do łamania procedur czego przykłady podałem tu już nie raz. I nie spinaj się tak. Bo po twoim języku widać, że to ty bardziej robisz w gacie niż ja.

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

chyba kpisz-kazdy wie ze to pic na wode,fotomontaz.. 

dobrze ze wyjechalem  w polske bo by i mnie to trzesienie ziemi dotknelo. w sasiedniej gminie maja siedzibe..

o skardze paulianskiej nie slyszales ? bo komornik i wierzyciele na pewno-chyba ze sie przedawnilo i sami sa sobie winni.

tak to wyglada naprawde- 

https://www.onet.pl/kultura/onetkultura/pamietam-jak-rzadzil-tusk-wiemy-kim-jest-bohater-spotu-pis/28zdnmy,681c1dfa

Nic nie wiesz o skardze i jej procedurach -udowodnienie że przepisanie majątku miało na celu u niknięcie spłaty jest prawie nie do udowodnienia a to jest warunkiem po drugie prawo jest tak chore że mają+c np w parku maszynowym po jednej maszynie -jeden kombajn jeden ciągnik jeden siewnik itd komornik nic nie może ruszyć nawet jeżeli to sprzęty warte miliony .A drugą rzeczą jest wielość wierzycieli jeden ma odwalić czarną robotę a "ewentualna egzekucja " podział na wszystkich .Nawet przekazanie 1/100 majątku np synowi tworzy problemy do egzekucji na lata .A co piszę wiem bo gimnastykuję się z tym od lat -więc opowieści opowieściami a realia trochę inne 

Opublikowano
19 minut temu, jacus napisał:

babka miala tak na imie 😂.

Chcesz o tym porozmawiać..?

Opublikowano
11 godzin temu, jacek1296 napisał:

Z czego wnioskuję? Od ok.1-2mies. wychwalasz pis. Tyle w temacie.

Co do drugiej części postu: słoma z butów wystaje.

Brak ujadania to wychwalanie? -nie jestem po prostu fanatykiem i nie obwiniam nikogo za swoją nieudolność .Okradali mnie przed 2000 r to samo przed 2015 i teraz za rządów pisiorów  i daje sobie radę więc prosty wniosek jeżeli jedni mogą a inni nie to coś jest nie tak na poziomie zarzadzania gospodarstwem a nie polityką .A z tą słomą to zapewniam że chciałbyś żeby chociaż ci wystawało kilka moich źdźbeł . Na kogo zwalisz swoją nieudolność po wyborach ? =będziesz obwiniał PO? bo dziś obwiniasz pis- pis obwinia unię -unia obwinia brak praworządności a wszystko kończy się na wojnie i Putine  a co po wyborach -płakać i narzekać będziesz tak samo tyle że ty będziesz obwiniał PO ,PO będzie obwiniać zrujnowany przez pis  budżet . Oczywiście życzę ci żeby zmiana rządu przysporzyła ci dochodów ale to złudne nadzieje .Teraz nas  okradają jednak coś ci z tego kapnie oby nie było tak że będą nas okradać tak samo  a nie kapnie nic. Coś ci kolego uświadomię ceny płodów będą zbliżone do europejskich minus wpływ zalewu z Ukrainy a nawozy paliwa i sor będą też europejskie -cudów nie oczekuj  .Słynne KPO i ' praworządność " nic mi ani tobie nie przyniosą (a jak jestem w błędzie to mi wytłumacz jak) Słynne obietnice dotyczące ,aborcji ,pedałów ,kościoła ,i cudownego ozdrowienia gospodarki nie wiele mnie dotyczą a nic powtarzam nic dotyczącego zmian w rolnictwie nie słyszałam (jak się mylę to przytocz ze 2-3 pozycje )  

Opublikowano

v11-ty chyba urodziles sie 13 w piatek..zawsze masz pod gorke.. dobrze ze jestes jak kon pociagowy i zadne trudnosci ci nie zalamuja 🤣

42 minuty temu, v11 napisał:

Nic nie wiesz o skardze i jej procedurach -udowodnienie że przepisanie majątku miało na celu u niknięcie spłaty jest prawie nie do udowodnienia a to jest warunkiem po drugie prawo jest tak chore że mają+c np w parku maszynowym po jednej maszynie -jeden kombajn jeden ciągnik jeden siewnik itd komornik nic nie może ruszyć nawet jeżeli to sprzęty warte miliony .A drugą rzeczą jest wielość wierzycieli jeden ma odwalić czarną robotę a "ewentualna egzekucja " podział na wszystkich .Nawet przekazanie 1/100 majątku np synowi tworzy problemy do egzekucji na lata .A co piszę wiem bo gimnastykuję się z tym od lat -więc opowieści opowieściami a realia trochę inne 

a kto pisze ze jest to latwe i przyjemne-to kosztuje czas i pieniadze i nie zawsze sie oplaci- jesli trafisz na oszusta to on wie jak sie zabezpieczyc ,jesli na niedacznika to nie ma z czego odzyskac. takie sprawy ciagna sie latami ,

te przepisy o egzekucji niedawno zmieniono- czy na lepsze czy gorsze ?? zalezy z ktorej strony patrzec.

19 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Chcesz o tym porozmawiać..?

na temat kobiet to zawsze..

10 minut temu, Desperado napisał:

Dostał od jakieś Pauliny w jaja kopa, to myślisz że chce o tym porozmawiać?   :P

nawet jednego prostego zdania nie potrafisz zrozumiec ?🤣

Opublikowano
25 minut temu, v11 napisał:

Brak ujadania to wychwalanie? -nie jestem po prostu fanatykiem i nie obwiniam nikogo za swoją nieudolność .Okradali mnie przed 2000 r to samo przed 2015 i teraz za rządów pisiorów  i daje sobie radę więc prosty wniosek jeżeli jedni mogą a inni nie to coś jest nie tak na poziomie zarzadzania gospodarstwem a nie polityką .A z tą słomą to zapewniam że chciałbyś żeby chociaż ci wystawało kilka moich źdźbeł . Na kogo zwalisz swoją nieudolność po wyborach ? =będziesz obwiniał PO? bo dziś obwiniasz pis- pis obwinia unię -unia obwinia brak praworządności a wszystko kończy się na wojnie i Putine  a co po wyborach -płakać i narzekać będziesz tak samo tyle że ty będziesz obwiniał PO ,PO będzie obwiniać zrujnowany przez pis  budżet . Oczywiście życzę ci żeby zmiana rządu przysporzyła ci dochodów ale to złudne nadzieje .Teraz nas  okradają jednak coś ci z tego kapnie oby nie było tak że będą nas okradać tak samo  a nie kapnie nic. Coś ci kolego uświadomię ceny płodów będą zbliżone do europejskich minus wpływ zalewu z Ukrainy a nawozy paliwa i sor będą też europejskie -cudów nie oczekuj  .Słynne KPO i ' praworządność " nic mi ani tobie nie przyniosą (a jak jestem w błędzie to mi wytłumacz jak) Słynne obietnice dotyczące ,aborcji ,pedałów ,kościoła ,i cudownego ozdrowienia gospodarki nie wiele mnie dotyczą a nic powtarzam nic dotyczącego zmian w rolnictwie nie słyszałam (jak się mylę to przytocz ze 2-3 pozycje )  

Co ty z tą nieudolnością? Nie znasz mnie i próbujesz coś wmówić, że niby tylko ty umiesz zarabiać, a reszta to nieudacznicy. Nic o tym nie pisałem. Piszę tylko, że chwalisz pis. Tyle w temacie. A o moje dochody się nie martw.

Opublikowano
mirro napisał:

8 minut temu, witejus napisał:

hodziło mi o to że ci piloci stracili instynkt latając kilka metrów nad ziemią.Wąsik kazał latać pilotowi nad samą ziemią?PiS rządził w 96 roku?magistrze nieuku.

Rozbujał pewno nitkę i się zesrało. Nie wiedział, że w gorąc to się wydłuża i że te słupy stoją dalej od siebie. Przegioł imć... Ale tylko trochę bo śmigło ma jeno dziabnięte śmigło.

Ja się zastanawiam - skoro milicja fruwa na Bell ach to po grzyba ciągneli Blackhawka jednostki specjalnej tej formacji? Chiba, że to jeszcze więcej paliwa na ogień...

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

v11-ty chyba urodziles sie 13 w piatek..zawsze masz pod gorke.. dobrze ze jestes jak kon pociagowy i zadne trudnosci ci nie zalamuja 🤣

O nie ostatni pożar mnie wykończył a raczej ubezpieczenie i pierdolenie ludzi snucie opowiadań domniemań ( z góry dziękuję za odpowiedzi typu boś uj itd) -jakbym nie był na usłudze 50 km od domu to by mi chyba  wcisnęli podpalenie własnoręczne  A żeś trafił  prawie  dychę   tak  13 ale w czwartek .A z tym że pod górkę nie do końca się zgodzę  przychodzą serie -jak za długo jest  rewelacyjnie to się coś popierdoli i jakiś czas  znowu spokój . A żeby nie zapeszyć finansowo  to raczej jest bardzo dobrze więc jak w okolicy mają mnie uwielbiać -dodatkowo nie owijam problemów w bawełnę tylko ładuje jak świni do koryta jak na to ktoś zasługuje 

3 godziny temu, jacek1296 napisał:

Co ty z tą nieudolnością? Nie znasz mnie i próbujesz coś wmówić, że niby tylko ty umiesz zarabiać, a reszta to nieudacznicy. Nic o tym nie pisałem. Piszę tylko, że chwalisz pis. Tyle w temacie. A o moje dochody się nie martw.

Po tym płaczu i jadze jaki sączysz  to musi ci  być ciężko bo w jakieś opowiadania typu patriotyzm praworządność itd nie wierzę -natomiast polityka i pieniądze lub nadzieja ich zdobycia to prawie to samo .I nie wmawiaj ani mi ani sobie że do rządzenia pcha się ktoś z pobudek innych niż pieniądze  a durni wszyscy jednakowo od prawa do lewa .I prosiłem 2-3 przykłady koncepcji dla rolnictwa na tej wychwalanej opozycji 

Importu nie wstrzymają ani jedni ani drudzy to samo z cenami bo to reguluje rynek ,ceny środków produkcji to samo .nic nie słyszę aby jedni czy drudzy mieli chęć rozbudować nabrzeża zbożowe czy coś w podobnym kierunku jeden głupszy i bardziej chciwy od drugiego . 

A jak trzeba mieć zryty umysł żeby na dziś dla przykładu przechowywać zboże jak prawie na 100% będzie puszczona ukraina i wwiozą to nie przez wschodnią granicę ale przez pozostałe i co na dopłaty liczą ci magazynujący 

Opublikowano

pewnie doskonale wiesz kto podpalil i za co ???  chyba ze gownazeria z nudow..

2 godziny temu, Desperado napisał:

Potrafię zrozumieć twój ból jak dostałeś w torbę.     xD

o czym ty piszesz ?? mam ci napisac duzymi literami ze moja babka-czytaj matka ojca-miala na imie paulina...to tak trudno zrozumiec ??

Opublikowano

Przyczyna akurat inna a usytuowanie wyklucza podpalenie nawet pora nie pasuje a biegły nie stwierdził podpalenia 

32 minuty temu, jacus napisał:

pewnie doskonale wiesz kto podpalil i za co ???  chyba ze gownazeria z nudow..

Za bardzo się mnie boją żeby podpalić a jest i monitoring i brak dostępu więc nie te przypuszczenia 

Opublikowano
6 godzin temu, witejus napisał:

a jeśli już by ktoś dla efektu kazał by latać nad głowami ludzi to pokazałbym mu środkowy palec i kazał latać samemu.

Eeeeee tam. Głupsze rzeczy w życiu robiłem na polecenie. Bo miał być piękny pokaz.

5 godzin temu, jacus napisał:

jakos na sam dzwiek tego imienia mam zle wspomnienia.. babka miala tak na imie 😂.

A skąd. To było jak nas na pierwszym roku zaprosiło liceum pielęgniarskie, na imprezę. Taka, tam Paulinka bodaj z Milicza była.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v