Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, 6465 napisał:

Ja zazwyczaj chodzę na głosowanie po mszy, ile to razy stare babki mówiły "pan młody pomoże mi pan postawić krzyżyk na tego i tego bo ja stara nie dowidze"

a jakie zdziwienie było tych dewot

jak Mama mi swoją kartę do głosowania zawsze oddaje. 

Pani, a jak on nie tych skreśli, a moja Mama zawsze się śmieje, że to jego zmartwienie, bo i tak to on będzie ponosił tego konsekwencję przez lata 😉

Opublikowano

ja nie dostane wcale- jako ze 8 gwiazdek to moj herb rodowy[nie jestem zaprzancem jak wy] i sprzedalem za raz po tym jak minister powedzial zeby nie sprzedawac 🤣

7 godzin temu, v11 napisał:

A to źle bo mieli zaatakować w 2010 i było mniej burdelu .No jak my też mamy takie gwarancje to super już Cwiczę " ałfavit uże my znajem uże piszem i czytajem  "

i wsie bukwy po pariadku,bez aszybki nazywajem.. 

miale mierny w 4 klasie,ktory na swiadectwie maturalnym zmenil sie w 4-nie wiem jakim sposobem.

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Nigdy, przecież to jest najpiękniejszy kwiat wydany przez to województwo xD jak każdy PiSior xD każde województwo ma takie piękne kwiaty, mazowsze ma Jarka, Lubelszczyzna czarnka itd a Małopolska Beti Dudusia i Zero xD

no i jeszcze3 psa..

Dlatego zabrać 500+ a dać żłobek za darmo dla pracujących ...

zlobek dla dziecka to tragedia nie warta zadnych pieniedzy.

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

ja nie dostane wcale- jako ze 8 gwiazdek to moj herb rodowy[nie jestem zaprzancem jak wy] i sprzedalem za raz po tym jak minister powedzial zeby nie sprzedawac 🤣

A ja nie sprzedałem bo QQale  jak mówił nie sprzedawać podpisałem umowę na zimę ale z dobrą ceną a później odebrali dopiero wiosną i tak wyszło że i dobra cena i dopłata - chyba że te łajzy każą mi jeszcze dopłacić 

5 minut temu, witejus napisał:

dokładnie

moi już stare konie ale drugi kuzyn twierdzi że to oddech dla rodziców 

Opublikowano

Dlatego zabrać 500+ a dać żłobek za darmo dla pracujących ...

Zabrać 500+ i nie dać ani grosza. Niech zapieprzają na swoje utrzymanie.

2 godziny temu, galan99 napisał:

Holenderski zasiłek dla bezrobotnych może wynosić od 75% do 70% wcześniejszych poborów, przez okres nie dłuższy niż 33 miesiące. Od 1 stycznia 2023 r. maksymalna stawka dzienna zostanie podwyższona z 232,90 € brutto do 256,54 € brutto, co oznacza, że można uzyskać maksymalnie 5579,66 € brutto miesięcznie.

Od stycznia 2023 roku w Niemczech ma zacząć obowiązywać Bürgergeld, czyli "zasiłek obywatelski", o ile reforma zostanie wprowadzona. Nowy system wsparcia ma zastąpić zasiłek dla bezrobotnych II lub Hartz IV. Stawka świadczenia wzrośnie z 449 do 502 euro miesięcznie, ale to tylko początek zmian .

Ile trzeba przepracować we Francji Aby dostać zasiłek dla bezrobotnych?

Przesłanki uzyskania zasiłku dla bezrobotnych

Pracownik powinien udowodnić, iż w ciągu ostatnich 24 miesięcy przepracował co najmniej 6 miesięcy czyli 130 dni pracy lub też 910 godzin.

Generalnie zasiłek we Francji nie może być niższy niż 26,66 euro dziennie, ale też nie wyższy niż 75 proc. otrzymywanego wynagrodzenia.

W POLCE NIE MA JAK TO MA BYĆ .

Widać jaki z ciebie pisowski patol. Tylko zasiłki i życie na krzywy ryj cię interesują 

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Widać jaki z ciebie pisowski patol. Tylko zasiłki i życie na krzywy ryj cię interesują 

Jeśli w całej Europie zasiłek dla bezrobotnych pozwala na jakies w miarę sensowne utrzymanie się przez kilka miesięcy, to i u nas w kraju powinni go w końcu urealnić. Najniższą krajową ciągna w górę, od pensji odciągają na fundusz pracy coraz więcej, a zasiłek dla bezrobotnych to śmiech na sali. To tak, jakbyś obowiązkowo ubezpieczał OC na samochód , płacił składki, a po wypadku zostało ci tylko na holowanie auta na złom.

I nie, nie jestem za wysokimi zasiłkami, ale albo zasiłek ma jakąś sensowna wysokość, rosnąca wraz z minimalna płacą, albo państwo niech przestanie łoić na niego kasę i nie płacić, bo ja nienawidzę kure.... i złodziejstwa

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Popatrzcie ile policji pilnuje schodów.

Obojętne która z opcji by to robiła to chore jak trzeba mieć nawalone pod deklem i ile nienawiści nosić w sobie -w imię czego  ?

• Like 1
Opublikowano
mirro napisał:

33 minuty temu, jahooo napisał:

Juz mówi się  w kuluarach o tym, aby 800+ przyznawać tylko pracującym i matkom na zasiłkach macierzyńskich,

To dla kogo w końcu to 800 PLN ma być? Dla matek czy dla dzieci?

Boo jest niewielka rozbieżność. Telewizor uciera iż to dla dzieci a kwity znów iż to dla rodziców z okazji posiadania dzieci.

Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał:

Obojętne która z opcji by to robiła

A to właśnie jest skutek. Nie przyczyna. Inaczej mówiąc owoce długiej, żmudnej i wyczerpującej pracy samego PiSu. A wkład Pana Maciarewicza w to dzieło, bezcenny.

• Like 1
Opublikowano
HF86 napisał:

rozdawanie 500 plus rodzi tylko dalszą patologię. 

wystarczyło zdjąć podatek z produktów dla niemowląt. 

potem żłobki i przedszkola z wyżywieniem i to czynne na zasadach prywatnych czyli 6 do 18 potem podstawówka ze świetlicą i 12 miesięcy. 

a dorośli do rooooboty 

ale toto nie brzmiałoby tak pięknie 🤣

Weź... To owa co cycem cały rok karmi a dzieciak wcześniej na nocnik wskoczy będzie stratna.

galan99 napisał:

Holenderski zasiłek dla bezrobotnych może wynosić od 75% do 70% wcześniejszych poborów, przez okres nie dłuższy niż 33 miesiące. Od 1 stycznia 2023 r. maksymalna stawka dzienna zostanie podwyższona z 232,90 € brutto do 256,54 € brutto, co oznacza, że można uzyskać maksymalnie 5579,66 € brutto miesięcznie.

Od stycznia 2023 roku w Niemczech ma zacząć obowiązywać Bürgergeld, czyli "zasiłek obywatelski", o ile reforma zostanie wprowadzona. Nowy system wsparcia ma zastąpić zasiłek dla bezrobotnych II lub Hartz IV. Stawka świadczenia wzrośnie z 449 do 502 euro miesięcznie, ale to tylko początek zmian .

Ile trzeba przepracować we Francji Aby dostać zasiłek dla bezrobotnych?

Przesłanki uzyskania zasiłku dla bezrobotnych

Pracownik powinien udowodnić, iż w ciągu ostatnich 24 miesięcy przepracował co najmniej 6 miesięcy czyli 130 dni pracy lub też 910 godzin.

Generalnie zasiłek we Francji nie może być niższy niż 26,66 euro dziennie, ale też nie wyższy niż 75 proc. otrzymywanego wynagrodzenia.

W POLCE NIE MA JAK TO MA BYĆ .

Zamień euro i złote na jednostki monetarne i potem porównuj z Polską...

Kurcze... trzeci raz mi sanepid wskoczył.

Opublikowano
13 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Ale zamiast nich ty tyrasz na Niemca xD

@galan99, może i tyra w dojczach u niemca, natomiast ty jestes jeszcze gorszy, bo pieniądze wydarte z polskiej ziemi, radośnie oddajesz z pieśnią na ustach obcym państwom kupując w Lidlu, kaufie czy Biedrze i jeszcze gorzej kupując cały sprzęt rolniczy bo to albo Fendt, albo Lemken itd.

przewaga galana nad tobą jest oczywista, on zarobione pieniądze za granicą przywozi do Polski poprawiając krajową sytuację gospodarczą, ty swoje zyski transferujesz za granicę zubożając swój kraj

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Takeda napisał:

@galan99, może i tyra w dojczach u niemca, natomiast ty jestes jeszcze gorszy, bo pieniądze wydarte z polskiej ziemi, radośnie oddajesz z pieśnią na ustach obcym państwom kupując w Lidlu, kaufie czy Biedrze i jeszcze gorzej kupując cały sprzęt rolniczy bo to albo Fendt, albo Lemken itd.

przewaga galana nad tobą jest oczywista, on zarobione pieniądze za granicą przywozi do Polski poprawiając krajową sytuację gospodarczą, ty swoje zyski transferujesz za granicę zubożając swój kraj

I tu się mylisz, jedyny zagraniczny sprzęt jaki mam to ciągnik New Holland, włoska deszczownia i stara niemiecka przyczepa HW, reszta to krajowa produkcja np Akpil, Bizon, Ursus, unia group, tolmet , ad-rol, kam-rol,mcms Warka więc nie trafiłeś z oczernianiem. A zakupy ostatnio często w Dino robimy bo może lekko drożej, ale za to pod nosem a do Biedronek itp trzeba conajmniej 10km jechać, a Dino mam 800m od domu. Wiec teraz czekam na przeprosiny ... 

Żadnych Fendtow, John Deere itp nie mam. Nawet chyba francuski pług Huard ostatnio wymieniłem na krajowego Akpila. Więc zaatakowałes chyba nie ta osobę co trzeba. W ciągu ostatnich trzech lat na krajowy sprzęt wydałem prawie pół miliona złotych, z czego 200.000 wydałem z pieniędzy złej Brukseli, więc też niemieckie pieniądze ściągam do kraju i daje zarabiać polskim przedsiębiorcom.

Z kraju Angeli Merkel mam na podwórku tylko jeden samochód, reszta to Włochy, Francja i Korea, motocykl japoński.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

U mnie PIORIN wczoraj sie anonsował, tradycyjnie po próbki fasoli. Ale dopiero na ostatnie kawałki czyli wrzesień.

No i wczoraj udało mi się po tylu latach wy***ać opryskiwacz na bok.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Żadnych Fendtow

Jak żadnych? Fendt only.:lol: I Mercedes only tyż.

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Weź... To owa co cycem cały rok karmi a dzieciak wcześniej na nocnik wskoczy będzie stratna.

Zamień euro i złote na jednostki monetarne i potem porównuj z Polską...

kawka ,ciastko ,koperta i ida ??

trzeba cos zaczac zniwowac po poludniu. 

czy chcesz byc piekny ,mlody i bogaty ??

czy chcesz zeby polska rosla w sile a ludziom zylo sie dostatniej ?

czy chcesz zeby jeden brat byl ogloszony swietym a drugi blogoslawionym ?

czy chcesz utajnienia majatku pinokia na wieki wiekow ament ?

to moje propozycje na referendum.

• Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, mirro napisał:

No i wczoraj udało mi się po tylu latach wy***ać opryskiwacz na bok.

Ło tak?

Ja wiosną, 4 beczka po zakupie i taki psikus😁

20230323_073700.jpg

Opublikowano

A bo se wziąłem ten od marchwi na wąskim rozstawie i drogę chciałem skrócić przez łąkę. No i wyszło jak wyszło. Tyle że wracałem  już na pusto. Ale rozwadniacz zgniotło. 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

I tu się mylisz, jedyny zagraniczny sprzęt jaki mam to ciągnik New Holland, włoska deszczownia i stara niemiecka przyczepa HW, reszta to krajowa produkcja np Akpil, Bizon, Ursus, unia group, tolmet , ad-rol, kam-rol,mcms Warka więc nie trafiłeś z oczernianiem. A zakupy ostatnio często w Dino robimy bo może lekko drożej, ale za to pod nosem a do Biedronek itp trzeba conajmniej 10km jechać, a Dino mam 800m od domu. Wiec teraz czekam na przeprosiny ... 

Żadnych Fendtow, John Deere itp nie mam. Nawet chyba francuski pług Huard ostatnio wymieniłem na krajowego Akpila. Więc zaatakowałes chyba nie ta osobę co trzeba. W ciągu ostatnich trzech lat na krajowy sprzęt wydałem prawie pół miliona złotych, z czego 200.000 wydałem z pieniędzy złej Brukseli, więc też niemieckie pieniądze ściągam do kraju i daje zarabiać polskim przedsiębiorcom.

Z kraju Angeli Merkel mam na podwórku tylko jeden samochód, reszta to Włochy, Francja i Korea, motocykl japoński.

Ni uja nic Polskiego nie chcę widzieć na podwórku może z wyjątkiem przyczep - pl maszyny zrobione z gówna pomalowane gównem i a myśl technologiczna też gówniana Jak będę chciał mieć pretekst do samobójstwa to coś kupię made i pl przecież te cule nie potrafią nawet zrobić akumulatora  a wybierają się w kosmos ?

Edytowane przez v11
Opublikowano (edytowane)

To są politycy do Sejmu dziecinada .

Kołodziejczakowi puściły nerwy! Wkurzył się na Hołownię! Tak się mu się ZREWANŻOWAŁ!

https://fb.watch/mmeJwQspZu/

Chłopaki nie płaczą .

22 godziny temu, Ulman napisał:

Las u dziadka w Niemczech .

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „Po co pan przyjechał? Na grzyby I co? I gówno! Lasu nie ma Sarka Farka”

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v