Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
45 minut temu, Mariusz2903 napisał:

News z pierwszej ręki Senat RP pod wodzą PO chce odebrać 6,5 miliarda zł dla rolników .

Zawsze powtarzałem, że to PO rządzi Polską więc nie wiem czemu ludzie tak dziękują pisowi

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

„Można rwać za darmo”. Tłumy na plantacji porzeczek .

Po darmowe czerwone porzeczki każdego dnia przyjeżdża do niego kilkadziesiąt osób z całego regionu. Plantator z Kiełczewic Maryjskich w gminie Strzyżewice przed polem uprawnym ustawił tabliczkę z napisem – „Można rwać za darmo i bez pytania”.

https://radio.lublin.pl/2023/07/mozna-rwac-za-darmo-tlumy-na-plantacji-porzeczek/?fbclid=IwAR24h-4BZkPS1FRDGOzEbafTAFsJnX5sieFjlWpa9VSnBrhBLyImIm8OplU

20230726_105216.jpg

Edytowane przez galan99
Opublikowano
39 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Politycznie bo przecież jak by oni rządzili to zboże max 500 zł , malina 1,8 zł , porzeczka 0, 30 zł wiśnia 0, 80 zł 

No przecież z artykułu Galana wynika że porzeczka jest po 0,30 PLN.:lol:

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

„Można rwać za darmo”. Tłumy na plantacji porzeczek .

Po darmowe czerwone porzeczki każdego dnia przyjeżdża do niego kilkadziesiąt osób z całego regionu. Plantator z Kiełczewic Maryjskich w gminie Strzyżewice przed polem uprawnym ustawił tabliczkę z napisem – „Można rwać za darmo i bez pytania”.

https://radio.lublin.pl/2023/07/mozna-rwac-za-darmo-tlumy-na-plantacji-porzeczek/?fbclid=IwAR24h-4BZkPS1FRDGOzEbafTAFsJnX5sieFjlWpa9VSnBrhBLyImIm8OplU

20230726_105216.jpg

Ale dobrobyt PiS zapewnił. Wszystko za darmo... Normalnie Marks i Lenin szczęśliwi by byli...

Opublikowano

Po 0,4zł porzeczkę czerwoną sprzedałem.

To jest aż o 33,333% więcej od 30gr.

Więc bez takich mi tu.

Procenty robią wrażenie, każdy to zauważy,  a wrogi element nie śpi i sieje dezinformację🤣🤣🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Politycznie bo przecież jak by oni rządzili to zboże max 500 zł , malina 1,8 zł , porzeczka 0, 30 zł wiśnia 0, 80 zł 

Przypomnę ci, że w 2018 r. porzeczka czarna była po 0,3zl, wiśnia na tłok też kosztowała około 0,8 zł, maliny dokładnie nie pamiętam, ale coś koło 2zl z groszem.

Reasumując. To co wyżej przytoczyłes, to już było, tylko nie za rządów PO, a PiS.

Opublikowano

dodać inflację to dobro jak cholera pis rolnikom zapewnia...

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, ws71 napisał:

lada dzień wybierają sie do Polski z wizytą

ooo. cza bedzie kury zagnać do kurnika...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

po-wska ośmiornica

➡️ Prezydent Chorzowa  w 2022 roku dorabiał w spółkach z Wrocławia i Tychów.
➡️ Prezydent Dąbrowy Górniczej w spółkach z Wrocławia i Zabrza.
➡️ Prezydent Gliwic w spółkach z Rudy Śląskiej, Tychów i Rybnika.
➡️ Prezydent Katowice w spółkach z Katowic i Gliwic.
➡️ Prezydent Sosnowca w spółkach z Dąbrowy Górniczej i Wrocławia.
➡️ Prezydent Tychów w spółkach z Sosnowca, Wrocławia i Katowic.
➡️ Prezydent Wrocławia w spółkach z Tychów i Gliwic

to nie jest mafia :) 

Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał:

po-wska ośmiornica

A gdzie ta szwaczka Obajtkowa zarobiła 2mln złotych, bo na pewno nie cerując gacie ??

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, ws71 napisał:

Według niektórych Ci panowie lada dzień wybierają sie do Polski z wizytą

Czyli ktoś szykuje jakąś ofensywę na Ukrainie, Pewnie ostatnią.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, nie napisał:

po-wska ośmiornica

Tak ludzie związani z po i psl dorabiają w spółkach. Nie jest to godne pochwały. Ale nie ma się co oszukiwać ostatnimi czasy pis każdą patologie wyniósł na inny niestety wyższy poziom. Grabią więcej. Nie tylko sami politycy ale ich rodziny często bez kompetencji jak ta szwaczka często w kilku firmach na raz garną miliony.

7 godzin temu, ws71 napisał:

Czymś ciemny lud trzeba straszyć. Po tym jak nie wypaliły kolejne sztandarowe wątki kampanii pis i płoną w PL wysypiska z odpadami niebezpiecznymi których import za pisu wzrósł 3 krotnie. Pis nie bardzo ma co w kampanii pokazać. Można by rzec, że pisowski rząd tak samo nie pilnował importu śmieci z za granicy jak tego zboża z UA.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Ale tu nie ma żadnych konkretów oprócz propagandowej narracji sekty PIS. Pytam raz jeszcze - o czym konkretnie mówi ta poprawka?

Zadajesz pytania o poprawkach senatu mając na myśli obronę senatu bo to przecież jedyna większość parlamentarna . Głosując przeciw coś chcą ugrać , może w sejmie ktoś się wyłamie i po dopłatach . To chcesz tych dopłat czy nie ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v