Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, thor1984 napisał:

ciekawe jakby to była Twoja stara to też byś tak ironizował?

Na pewno by nie poszła z tym do telewizji .

11 minut temu, Ulman napisał:

Ty jednak jesteś idiotą🤔

Pożytecznym ?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Dla pisowskiej sekty z pewnością tak. Jaki był mechanizm tego wstrząsu co nim Morawetzky rynkami wstrząsnął?

Po wypowiedzi premiera rzepak na skupach w PL skoczył do góry i tyle w temacie .

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Dla pisowskiej sekty z pewnością tak. Jaki był mechanizm tego wstrząsu co nim Morawetzky rynkami wstrząsnął?

znając życie to obiecał, że wpuści całe ukraińskie zboże do Polski i już dalej nie wypuści, zagłodzi świat, stąd ta panika...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Po wypowiedzi premiera rzepak na skupach w PL skoczył do góry i tyle w temacie .

Ale jaki jest mechanizm? Przecież ta wypowiedź nic nie zmieniła , więc skąd te wzrosty?

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Byłem przekonany, że potrzeba czasu, lat propagandy i utrzymywania tylko rządowych mediów by produkować ciemnych tłuków, ale myliłem się, za ułamek tej kwoty i czasu co poświęciła ekipa Putina na wychowanie rosjan, PiS uzyskał ciebie, ciemniejszego niz  wieśniaka z Powołża, albo inszej Buriacji

Opublikowano
19 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Szaleństwo w bankach po starcie rządowego kredytu 2% istna nawałnica chętnych na zakup mieszkania czy budowy domu .

Pis to wie jak podnieść ceny mieszkań. nabywca zapłaci mniej za kredyt przez kilka lat ale drożej za m2 mieszkania i wyjdzie na tym jak Zabłocki na mydle.

11 minut temu, Mariusz2903 napisał:

https://wpolityce.pl/gospodarka/655338-wynagrodzenia-rosna-szybciej-niz-inflacja-sa-dane-gus

Czyli społeczeństwo pod rządami PIS nie biednieje . A miała inflacja doprowadzić do zubożenia Polaków .

Nie czytaj tych bredni pisowskich. Ubóstwo w społeczeństwie rośnie za 500 plus w 2016 roku kupiłeś więcej niż teraz jak nawet 800 plus wprowadzą. 

Opublikowano
33 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Na pewno by nie poszła z tym do telewizji .

Pożytecznym ?

To jest logika pisowskiego pustaka. Uj, że by matkę by upokorzyli ale ważne aby do mediów nie poleciała. A co by ją upokorzyli to jej.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Szaleństwo w bankach po starcie rządowego kredytu 2% istna nawałnica chętnych na zakup mieszkania czy budowy domu .

Jakie będą za chwile konsekwencje tej nawałnicy? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Mariusz2903 napisał:

https://wpolityce.pl/gospodarka/655338-wynagrodzenia-rosna-szybciej-niz-inflacja-sa-dane-gus

Czyli społeczeństwo pod rządami PIS nie biednieje . A miała inflacja doprowadzić do zubożenia Polaków .

Co tu czytać gusy...Stać Cię teraz na więcej? No nie wiem. Kupiłeś np droższy traktor niż za Tuska?...no czy coś reprezentujesz innego??

Źle pytam... Młodszy, bo droższe to wiadomo. Inflacja....

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

Ceny mieszkań już rosną. Pis zawsze robi inaczej niż chcieli. Miał być tanie mieszkania to zrobili kredyt na 2% ludzie się rzucili na mieszkania i ceny cyk do góry. Trzeba się uczyć, ze jak pis chce tak to wychodzi odwrotnie. Mieli podnieść czy tam zrównać dopłaty do Niemieckich a wyszło, że obniżyli.

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

No Targowicą mi zajechało , nie zależy ci pod jakim panem byś był aby tonie był by PIS .

Zależy mi na tym, żeby Pan był mądry i dobrze rządził, a czy to Niemiec Polak czy Żyd to mi na prawdę obojętne, jak ma Polską rządzić Janusz Kowalski to już wolę Niemca lub Żyda ...

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Patrz, a ja w tym roku zarobiłem 15% tego co w ubiegłym roku. A ściślej to miałem sprzedaż w wysokości 15% ubiegłego roku

Jak żyć? Zastanawiałem się co tak popiskuje w obejściu jak podwórkiem idę. Przyczaiłem się i przez moment zauważyłem że to bida podchody robi i piszczeć zaczyna.🤣

Opublikowano

jacus napisał:

moze byc z sokiem malinowym z aronii ??

Kuźwa. Dziś wydałem na nalewki takich dwanaście flaszek... Ja tego do domu znoszę co i rusz - nie odzie przepić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v