Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

gdy tesciowa kazala jej robic  w polu i kaczki odpasac , to dala mezowi ultimatum albo wyprowadzka albo rozwod

To nie dziwota że żałują, u was widocznie same lenie i obiboki, nawet po doktoracie.

Opublikowano

Tu trzeba się domyślać, bo chłopki przyzwyczajone do pługa nie potrafią się poprawnie wysłowić. Jeszcze, ze słownikiem piszą, żeby byków nie nawalić a ten lubi przekręcać, więc ciężko czasami się połapać co tam w tym chłopka łbie się tli.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

jesteś tak głupi ? powiedziałeś ze kłamstwo to czekam ze to potwierdzisz   

Masz bałwanie. Już jacus to wklejał i pisał że ci się jak zwykle poj...... Ludność Angoli. Demografia 2023: przyrost naturalny, średni wiek. Prognozy i dane historyczne. (populationof.net)

12 mln było w 1990 a nie w 2006. Szesnaście lat ci umknęło🤣

Na bazie twoich danych jest nie możliwe by był taki przyrost naturalny bo tak jak pisałem nie mogą wszystkie pary mieć po 4 dzieci w jednym roku. To oczywista brednia więc nie brnij i nie zaoruj się kolejny raz.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacus napisał:

corka mojej nauczycielki matematyki, po doktoracie ozenila sie tam, gdy tesciowa kazala jej robic  w polu i kaczki odpasac , to dala mezowi ultimatum albo wyprowadzka albo rozwod 🤣 dwoje dzieci maja ..

i miała rację. Niestety wcześniej była głupia bo się widać ożeniła z synkiem mamusi, albo parobczakiem, teściowa to sobie może swoim mężem rządzić jak pozwala, albo uzależnionymi finansowo od niej dzieciakami. Jak się hajtasz to sorki ale żona ważniejsza niż matka, niedorobionych Edypów w tym kraju od groma

Edytowane przez Takeda
Opublikowano (edytowane)
Dnia 17.07.2023 o 21:41, Roman176 napisał:

37 minut temu, Ulman napisał:

Masz bałwanie. Już jacus to wklejał i pisał że ci się jak zwykle poj...... Ludność Angoli. Demografia 2023: przyrost naturalny, średni wiek. Prognozy i dane historyczne. (populationof.net)

12 mln było w 1990 a nie w 2006. Szesnaście lat ci umknęło🤣

Na bazie twoich danych jest nie możliwe by był taki przyrost naturalny bo tak jak pisałem nie mogą wszystkie pary mieć po 4 dzieci w jednym roku. To oczywista brednia więc nie brnij i nie zaoruj się kolejny raz.

czyli jak ja to wkleiłem byłem idiota up ????? 

Niezależnie od tego czy jesteś biznesmenem, prowadzisz badania statystyczne czy jesteś studentem szukającym informacji do kolejnego projektu, w temacie demografii nie znajdziesz lepszego źródła. Włożyliśmy wiele energii i czasu w zbudowanie najlepszej internetowej bazy danych demograficznych. Zdajemy sobię sprawę, jak trudno znaleźć w internecie informacje które są jednocześnie kompletne, wiarygodne i podane w przystępny sposób. Postanowiliśmy to zmienić i przygotować stronę która oferować będzie dokładnie takie informacje - pewne, pełne i nie wymagające przekopywania się przez tabele i bazy danych czytelne tylko dla specjalistów.

Baza danych, jaką dla Państwa przygotowaliśmy, zawiera zarówno aktualne, jak i historyczne dane. Do najistotniejszych należą: wskaźniki dzietności, średnia wieku, gęstość zaludnienia, wskaźniki migracji czy struktura płci. Nasza strona prezentuje także prognozy dalszych zmian demograficznych.

PopulationOf.net – to kolejny z anglojęzycznych serwisów prezentujących w przejrzysty i efektywny sposób różnego rodzaju istotne dane, z którym ostatnio nawiązaliśmy współpracę. W jej ramach będziemy się zajmowali przede wszystkim skutecznym pozycjonowaniem serwisu, m.in. za pomocą takich fraz kluczowych jak: live population Wikipedia  wskazujących na charakter prezentowanych danych.

o qurde 😆

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Czemu znowu kłamiesz? 

Twój post brzmiał tak 

Dnia 17.07.2023 o 21:41, Roman176 napisał:

on chyba studiował ale szmatę na podłodze na studiach 

To nie ty wklejałeś ten link a jacus a ty tylko cytowałeś jego post. 

Ty wklejałeś to 

Dnia 18.07.2023 o 00:15, Roman176 napisał:
42 Angola Angola 12 127 071 12 263 596 12 531 357 12 799 293 13 338 541 18 056 072 20 172 332 29 310 273 30 355 880 34 795 287

https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_państw_świata_według_liczby_ludności

tak oto mamy debila roku psełdo studia itp 

To co ja i jacus wklejaliśmy jest realne. To co ty wziąłeś z wikipedii jest po prostu niemożliwe  technicznie i sam to przyznałeś głupkowato komentując że bocian dzieciaki podrzuca

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Ulman napisał:

To nie ty wklejałeś ten link a jacus a ty tylko cytowałeś jego post. 

Ty wklejałeś to 

ja wklejałem 5 linków miedzy innymi ten nawet z licznikiem porodów i śmierci 

Dnia 17.07.2023 o 22:30, jacus napisał:
  Dnia 17.07.2023 o 18:36, Ulman napisał:

Konkurujesz z Romanem w robieniu z siebie głupka? 

Dnia 17.07.2023 o 22:30, jacus napisał:
  Dnia 17.07.2023 o 18:36, Ulman napisał:

Konkurujesz z Romanem w robieniu z siebie głupka? 

13 minut temu, Ulman napisał:

To co ja i jacus wklejaliśmy jest realne. To co ty wziąłeś z wikipedii jest po prostu niemożliwe  technicznie i sam to przyznałeś głupkowato komentując że bocian dzieciaki podrzuca

robisz z siebie idioty czy jak ? 

Dnia 16.07.2023 o 22:40, Ulman napisał:

Tak, tak....... niedawno 70 lat temu🤣 Może u was od 70 lat się nic nie zmieniło to i dla ciebie niedawno😆

chyba jakiś burak pisał ze nawet to niemożliwe ??? 

a co jest najlepsze źródło wiki

Przypisy[edytuj | edytuj kod]

1.  CIA World Factbook. cia.gov. [zarchiwizowane z tego adresu (2017-11-07)]..
  2.  Monthly Bulletin of Statistics Online.
  3.  Ludność Indii. Demografia 2022: przyrost naturalny, średni wiek. Prognozy i dane historyczne., www.populationof.net [dostęp 2022-04-27].

pozdrawiam tych bardzo ograniczonych 

czekałem na tą chwile cierpliwych bóg nagrodzi   wystarczyło spojrzeć wiki niżej  no ale z głupkami zawsze jest zabawa   

volksdeutschów u nas się to tak nazywa  takich 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
8 godzin temu, witejus napisał:

To podaj które piwo zaspokaja twoje wyrafinowane gusta smakosza, niech pospolici chlacze żubra i harnasia spróbują ,,prawdziwego" piwa.

widzę, że zabolało jakbyś był góralskim żubrochlejcą xD. Piję piwo bardzo rzadko i nigdy z własnej inicjatywy, wino, nalewka, wódka to i owszem. Jak ci smakują koncernowe lagery i lubisz mieć po nich kaca jakbys walił kiepską wódę przez pół dnia twoja sprawa,  już pal licho smak bo to kwestia subiektywna, mnie wystarczą w składzie dodatki typu syrop glukozowy, jeszcze gorzej glukozowo-fruktozowy, podkręcanie temperatury fermentacji  w sezonie letnim, bo "czas i kasa misiu". Przez co te wszystkie masówki są jeszcze gorsze niż poza sezonem, pomijając że smakują na jedno kopyto.

Dlaczego ze 20 lat temu Lech nagle zjechał ostro z jakością i piwa? Nie dlatego, że nagle przez witaminę C to się stało, którą zaczął dodawać do piwa, tylko zaczął ją dodawać bo ciął koszty i  skrócił czas fermentacji (wyższa temperatura, stąd fuzle i ból głowy, starzy bimbrownicy to znają jak sp***dolą produkcję) czas leżakowania itp i trzeba było dodać coś by piwo się nie "rozsypało" stąd to nieszczęsne e300/kwas askorbinowy/witamina c jak zwał tak zwał jeden pies.

Masówka piwna to jak śmieciowe żarcie, od czasu do czasu może być ale bez przesady, z tym że śmieciowe żarcie bywa czasem nawet smaczne. Wypij sobie piwo handmade najlepiej od osobnika co się jeszcze przykłada do tworzenia, nawet z gotowych brewkitów, różnica jest kolosalna.

Nie trzeba wydać 10PLN na piwo by było dobre, albo w miarę (skład, sposób produkcji, dopiero 3 miejsce smak), ale jak mam wybór to zamiast takich masowych koncernowych lagerów to wole już pić wodę jak zwierzęta.

BTW: z tego co się orientuję to nadal raczej nie trzeba podawać pełnego składu piwa na etykiecie.

Opublikowano

Roman, nie wyrywaj z kontekstu bo jesteś za cienki by manipulować i nie próbuj rozmywać tematu.

70 lat odnosiło się do tego postu jacusia

Dnia 16.07.2023 o 19:52, jacus napisał:

znawcy afryki sie znalezli- ja kraje ktore jeszcze niedawno mialy po 6 milionow mieszkancow a dzisiaj maja 40 moga ich wyzywic jesli ziemi uprawnej ciagle ubywa, susze pojawiaja sie coraz czesciej a i w afryce srednia temperatura wzrasta ??? 

No to żeby sprawę wyjaśnić - które według ciebie dane o populacji Angoli sa prawidłowe . Te które kilka razy podawałeś i twierdziłeś że są poprawne choć kazdy normalny człowiek wie że tyle dzieci zrobić się nie da czy może jakieś inne.

Czy poniższe dane z twoich postów są poprawne? 

Dnia 16.07.2023 o 21:54, Roman176 napisał:

Angola Angola  12 127 071 2006 roku       

2022  liczba  34 795 287         

Dnia 16.07.2023 o 23:25, Roman176 napisał:

a tok 06 a 22 to ile ? 

Dnia 18.07.2023 o 00:15, Roman176 napisał:
42 Angola Angola 12 127 071 12 263 596 12 531 357 12 799 293 13 338 541 18 056 072 20 172 332 29 310 273 30 355 880 34 795 287

https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_państw_świata_według_liczby_ludności

tak oto mamy debila roku psełdo studia itp 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Takeda napisał:

widzę, że zabolało jakbyś był góralskim żubrochlejcą xD. Piję piwo bardzo rzadko

Zupełnie nic, tak samo często pije piwo jaki i ty, ale chętnie poznam które to prawdziwe piwo wg ciebie.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał:

Roman, nie wyrywaj z kontekstu bo jesteś za cienki by manipulować i nie próbuj rozmywać tematu.

70 lat odnosiło się do tego postu jacusia

dobra dobra nie konwersuj tutaj ... wyzywałeś nas wzajemna adoracja idiotów  .. a najlepszy jest twój link  a wystarczyło przeczytać źródło 

Internet do dla ciebie czarna magia 

Memy lubelskie - artykuły | Lublin Nasze Miasto

Opublikowano

Rząd PIS robi ukłon do producentów zbóż którzy teraz staną w rozkroku bo zakaz na import zbóż z UA będzie . Mieli głosować na opozycję a opozycja wiadomo przyjmie każdą decyzję UE o zaprzestaniu zakazu wwozu ziarna z UA . Także PIS zapunktował wśród rolników przed wyborami , naprawia błąd  z zimy 2023 roku .

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

pozdrawiam tych bardzo ograniczonych 

czekałem na tą chwile cierpliwych bóg nagrodzi   wystarczyło spojrzeć wiki niżej  no ale z głupkami zawsze jest zabawa   

volksdeutschów u nas się to tak nazywa  takich 

Dziękuję za pozdrowienia.🤣

• Haha 2
Opublikowano
22 godziny temu, jacus napisał:

pis-owski glupku to sondaz panstwowego cebos-u 😂..

jak szybko sie pojawil tak szybko zniknal ale w internecie nic nie ginie...

w latach 80 jako ankieter cbos-u pracowal twoj najwyzszy prezes-falszowal wyniki sondazy 😂, ale mu sie praca znudzila i przeszedl na utrzymanie cia i bnd- to niestety nie zart..

Masz skrzywienie lewicowe , w TVN to żydowskie są sondaże a nie państwowe i dzwonią do widzów .

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

w TVN to żydowskie są sondaże a nie państwowe

A to gdzie oni sondaże robią? Przed synagogą w Tel Awiwie?🤣 Czy od Mossadu dostają jak się spotykają z nimi w tajnych lokalach? A nie przepraszam to PiS się z Mossadem spotykał po wytyczne.😂

• Haha 2
Opublikowano

Ty popatrz na mordy typu Fogiel , Niedzielski albo Morawetzky. To są dopiero rasowe icki.

31 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Także PIS zapunktował wśród rolników przed wyborami , naprawia błąd  z zimy 2023 roku .

Niczego nie naprawia a jedynie zdali sobie sprawę że są idiotami i nie powielają  błędu. Czy zakaz wwozu zbóż  z upadliny jest działaniem prorosyjskim?

23 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Masz skrzywienie lewicowe , w TVN to żydowskie są sondaże a nie państwowe i dzwonią do widzów .

Jeśli tak to czemu PO nie ma 60% a PIS 10%?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Ty popatrz na mordy typu Fogiel , Niedzielski albo Morawetzky. To są dopiero rasowe icki.

Niczego nie naprawia a jedynie zdali sobie sprawę że są idiotami i nie powielają  błędu. Czy zakaz wwozu zbóż  z upadliny jest działaniem prorosyjskim?

Jeśli tak to czemu PO nie ma 60% a PIS 10%?

Pamiętasz rząd Tadeusza Mazowieckiego ? powiedz mi dlaczego Polacy to takie głupki .

Opublikowano
12 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Pamiętasz rząd Tadeusza Mazowieckiego ? powiedz mi dlaczego Polacy to takie głupki .

Brak wykształcenia, brak myślenia bo ani rodzice ani szkoła tego nie uczy. Durne podejście do historii, braki w logice, duże braki w matematyce i ekonomii. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

co ty bierzesz? masz prezydentową  nie dosyć, że niemowa to Zydówka, do tego niemiecka firma raz za razem drukuje nam karty wyborcze, a Gather druck und vertrieb (właściciele samindruku) jest kontrolowana przez niemieckich Zydów (jacyś widać nawet za odrą zostali). To jak tam albo zapuszczasz pejsy albo musisz się obrzezać, ewentualnie nauczyć ukraińskiego jako dobry i prawilny pisior

Edytowane przez Takeda
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, witejus napisał:

To nie dziwota że żałują, u was widocznie same lenie i obiboki, nawet po doktoracie.

wiekszosc ludzi ma tyle warzyw co w ogrodka -ar czy 2, wiec nikt nie jest nauczony ciezkiej pracy bo i po co w sklepei kupi i taniej wyjdzie 🤣

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

czlowieku ograniczony umyslowo-czytaj wyborco pis-u ..

to byl podany sondaz cebos-u !!!!!!!!!!!!!!!!! ukazal sie na ich stronie ale szybko zniknal bo pokazywal 1 % przewage pis-u nad po...........

-rozumiesz co sie do ciebie pisze ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v