Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiles sobie globus polski ????

12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jeżeli Budapeszt Split czy Wiedeń to wg Ciebie wokół komina to gratuluję ;) W tym roku za mokra kukurydzę po 450 sobie nie popodrozujesz autobusikiem xD

to kukurydza pojdzie do pieca a bede podrozowal za wyplate zony 😂.  kasa za kukurydze z tamtego roku to na lokacie lezy. nietrudno sie domyslic ze ja nie tylko  zrolnictwa zyje..

dla mnie wieden czy budapeszt to kolo komina 😂, split samolotem to kolo kominka 😂.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jacus napisał:

nietrudno sie domyslic ze ja nie tylko  zrolnictwa zyje..

No wiadomo.... Karta dużej rodziny... Pinsety....,,,,a i rynta..

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
mirro napisał:

2 godziny temu, DTaras napisał:

Allied force to też była taka specjalna operacja wojskowa

Ano była. Tylko tam nie było dwu stron. Tam były trzy. Dwie wyrzynające się wzajemnie i trzecia naparzająca co się ruszało.

2 godziny temu, DTaras napisał:

a u nas już koszą

Eeee tam ja już groszek trzeci tydzień koszę.

Były miejsca, gdzie koparka potem coś wygrzebała, były takie że szukali jak broni chemicznej w Iraku. A są też takie gdzie koparkę ktoś wysadzi jak pojedzie grzebać. Dlatego uważam iż dobrze zrobili choć nauczyli przy tym rusków robienia wojny bez wojny...

jacus napisał:

wy o zniwach, a ja na urlopie jestem bardziej zmeczony niz w polu...

To znaczy, że urlop się dobrze układa. Ja też jak wracam to tydzień pewności nie mam czy za kółko mogę siadać.

jacus napisał:

jesli do c-k armii go nie przyjeli tylko do niemcow sie zglosil na ochotnika-to nie jest oznaka normalnosci..

4 minuty temu, hubertuss napisał:

Ale teraz stać ja by wynająć lub kupić po cenie rynkowej. Pycha kroczy przed upadkiem politycy pisu pokazują gdzie mają ludzi. I oczywiście udają biednych choć sa milionerami by zamydlić oczy ciemnocie.

widzialem w tv wywiad z na ze dom sobie juz zbudowala i bedzie sie przeprowadzac.

troche historii

ta czesc chorwacji nalezala kiedys do krolestwa wegier. a polnoc do austrii, czyli zupelnie jak dzis dziadkowie mogli bez paszportow wyjechac na wywczasy..

jeden pradziadek nawet tu byl na kuracji klimatycznej  w triescie[to wlochy obecnie] niezupelnie z wlasnej woli w kamasze poszedl, na okrecie byl majtkiem.

dzisiaj dzien wewnetrzny- parasol na tarasie,herbatka ,laptop, chwila przerwy to na morze popatrze,gdy sie wychyle to na gory..

takie wczasy polegajace na plazowaniu to nie dla mne..niedlugo wyjezdzamy a w sumie 2 dni bylem na plazy i to niecale.

gdybyscie kiedys jechali to gora tydzien-bo mozna pierdolca od slonca i kamieni dostac, albo dolozyc pareset euro i wedrowac i kraju i bliskiej zagranicy.

Było na Istrię jechać albo w Słowenii zostać - ładne góry i morze. Prawie jak Polska...

jahooo napisał:

Największa głupota ukraińców to mordowanie polaków w momencie, gdy oba narody były pod okupacją. Niemcom po prostu udało się ukraińców podpuścić, omamić marzeniami o autonomii. Dlatego pomagali w eksterminacji innych narodów. Budowanie wiadomości narodowej na "bohaterach" z tego okresu to po prostu brak wiedzy , brak świadomości narodowej . Zresztą mają wielu innych bohaterów, których mogliby hołubić, jak na przykład Petlura - ale ten narów zawsze był sterowany przez niemców, a Petlura skumal się z polakami. Więc jest nie "trendy"

Ty weź o zweryfikuj kto to nakręcił. Niemcy się na gotowe wbili ...

Ulman napisał:

To co ty nigdzie nie wyjeżdżałeś i dopiero na starość odkryłeś że plażowanie to nie dla ciebie?    To że na bałkanach w lipcu jest gorąco a plaże są kamieniste to tak oczywiste i wiadome że nie wiem po co to piszesz? Zaskoczyło cię to?

Przecież napisał aby w jednym miejscu nie siedzieć. Akurat po 7 dniach to się człowiek aklimatyzuje. Tak samo jest z wysokoscią jak i pustynią...

mirro napisał:

Powiem Ci tyle. Młodzież izraelską i ukraińską wali to po całości. 

Młodą dziewczynę z Izraela też bym se przypomniał po całości... Kto to wymyślił ten średni wiek i zmianę pokoleń? Nie udało się to wcale...

Opublikowano

te kierunki nie sa popularne -ale beda ,niedlugo na chorwacji bedzie drozej niz w polsce. 😂. a nawet juz jest..

47 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A to wpuszczają na pokład z termosem i kanapkami ?? xD

wez sprawdz, naloz bobu do termosa,truskawek do kanapki i do radomia dawaj na czarter..

47 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No wiadomo.... Karta dużej rodziny... Pinsety....,,,,a i rynta..

jak renta ??  kolejny raz powtarzam -ja mam tylko grupe inwalidzka, te marne grosze zwane renta czy emerytura w dobra sobote zarobie. a w marna to zasilek dla bezrobotnych..

na ra, ide w miasto.

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

te kierunki nie sa popularne -ale beda ,niedlugo na chorwacji bedzie drozej niz w polsce. 😂. a nawet juz jest..

wez sprawdz, naloz bobu do termosa,truskawek do kanapki i do radomia dawaj na czarter..

Nie będę z siebie wieśniaka robił, stać mnie na jedzenie i napoje na pokładzie ;)

Opublikowano
Ulman napisał:

11 minut temu, mirro napisał:

A oni budują. I co im zrobisz? Nasi już dawno powinni zajarzyć że bohaterów im nie wymienią. Może nie naciskać na personalne potępienie ich ulubieńców a bardziej skupić się na odnalezieniu naszych pomordowanych. Po pewnym czasie już nie da się zaprzeczyć faktom i ktoś sam wyciągnie wnioski.

On nigdy na masowe ekshumacje nie pozwolą bo rozniosłoby się na pół świata i ludziach z roztrzaskanymi czaszkami, obciętymi kończynami czy zmiażdżonych niemowalakach. Banderland wie co upowcy robili i na masowe ekshumacje nie pozwoli.

Patomorfologia jest bez znaczenia. Trup to trup i po tylu latach to z przyczyn naturalnych jak i obiektywnych ilość nie zgodzi się z książkami. Na Białorusi dla przykładu w miejscach pamięci organizują teraz jarmarki. Najważniejszy w tym wszystkim będzie i tak jakiś list pojednawczy. Papier to jest papier. W chwili obecnej ruscy im produkują bohaterów w odmiennej jakości do tamtych to i przyjdzie czas stawiania kapliczek.

jacus napisał:

Aaale pogoda z gwarancją i morze ładniejsze.

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

te marne grosze zwane renta czy emerytura w dobra sobote zarobie

Oooo.

A powiesz gdzie tak zarabiasz?

Nikomu nie powiem...

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Przecież napisał aby w jednym miejscu nie siedzieć. Akurat po 7 dniach to się człowiek aklimatyzuje. Tak samo jest z wysokoscią jak i pustynią...

Żeby się 7 dni aklimatyzować to trzeba mieć jakiś defekt albo nigdzie nie jeździć. Mnie tam cieszy że się jacus w końcu ze swojego pierdziszewa wyrwał. Jara się tą Chorwacją jak dzieciak z podstawówki. Z drugiej strony to się nie dziwię że mu się nudzi. Nie wyobrażam sobie żeby gdzieś jechać i nie mieć do dyspozycji samochodu. Może w miejsca gdzie nie ma nic do zobaczenia a z założenia leży się do góry wentylem. 

Opublikowano
41 minut temu, Ulman napisał:

Żeby się 7 dni aklimatyzować to trzeba mieć jakiś defekt albo nigdzie nie jeździć. Mnie tam cieszy że się jacus w końcu ze swojego pierdziszewa wyrwał. Jara się tą Chorwacją jak dzieciak z podstawówki. Z drugiej strony to się nie dziwię że mu się nudzi. Nie wyobrażam sobie żeby gdzieś jechać i nie mieć do dyspozycji samochodu. Może w miejsca gdzie nie ma nic do zobaczenia a z założenia leży się do góry wentylem. 

Nudzi się mu bo to spierdziały dziad i kaleka nie tylko umysłowa  ... Do czego on zdatny ?do niczego i tyle ///🤪szkoda tylko kobiety co z takim niedojdo musi się męczyć 🫣.

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

https://wpolityce.pl/swiat/654054-szalenstwo-miss-holandii-zostal-mezczyzna-po-zmianie-plci

Chcieli byście ją za żonę bo ja nie , ciekawi mnie co ma między nogami .

Mnie nie ciekawi. Kiedyś odniosłem wrażenie że na Śląsku wszystkie są bez talii a potem jeszcze tyją aż poznałem Emilie zwaną Milka. No i Śląsk już nie był obły. Ale do tego czasu to ten podrób byłby nawet fajny. Ot. Wszystko zależy od okoliczności jednak.

Opublikowano
mirro napisał:

2 minuty temu, Ulman napisał:

Żeby się 7 dni aklimatyzować

Może On dekompresję przechodził, nie aklimatyzację?🤣

Sie śmiej. Jak byłem młodszy to popadłem w takie miejsce gdzie jako normalny zdrowy chłop 200 m przebiec nie mogłem. Dopiero po tygodniu się unormowało. To samo było z gorącem. Żeśmy w pięciu jeden po drugim ryjem w pioch padali...

Opublikowano

oni w d*pie byli i gowno widzieli 😂

4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Nie będę z siebie wieśniaka robił, stać mnie na jedzenie i napoje na pokładzie ;)

a ze nigdzie nie jezdzisz czy latasz to juz drobiazg 😂

mnie to stac na dzambo-dzeta 🤣

4 godziny temu, DTaras napisał:

Patomorfologia jest bez znaczenia. Trup to trup i po tylu latach to z przyczyn naturalnych jak i obiektywnych ilość nie zgodzi się z książkami. Na Białorusi dla przykładu w miejscach pamięci organizują teraz jarmarki. Najważniejszy w tym wszystkim będzie i tak jakiś list pojednawczy. Papier to jest papier. W chwili obecnej ruscy im produkują bohaterów w odmiennej jakości do tamtych to i przyjdzie czas stawiania kapliczek.

Aaale pogoda z gwarancją i morze ładniejsze.

za tydzien z 3 razy padalo-z tego raz mocniej,ale chwila. morze rzeczywiscie piekne-chco cieple zbytnio nie jest.

widok ludzi opalajacych sie na betonie,skalach, lawkach, zaroslach i krzakach bezcenny. 

plaza szerokosci 5 metrow i piec rzedow hoteli do gory..

4 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Oooo.

A powiesz gdzie tak zarabiasz?

Nikomu nie powiem...

im mniej wiesz tym krocej zeznajesz....

3 godziny temu, witejus napisał:

Spodziewasz się obfitych plonów, całe 3 tony?

moga byc nawet niecale. zalezy z ilu rzadkow.

ja nie jestem bajkopisarzem ktory bez nawozow i deszczu zbiera 13 ton suchej..

3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

https://wpolityce.pl/swiat/654054-szalenstwo-miss-holandii-zostal-mezczyzna-po-zmianie-plci

Chcieli byście ją za żonę bo ja nie , ciekawi mnie co ma między nogami .

twoj prezes nie byl taki wybredny i z balbina mieszkal..

3 godziny temu, Ulman napisał:

nie wiem czy wiesz ale sa wypozyczalnie samochodow,agencje ktore organizuja wycieczki na miejscu. 

wyobraznia nie jest twoja mocna strona..

nigdy kucyk nie zostanie kucem a tym bardziej koniem 🤣 palcem po mapie..

2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Nudzi się mu bo to spierdziały dziad i kaleka nie tylko umysłowa  ... Do czego on zdatny ?do niczego i tyle ///🤪szkoda tylko kobiety co z takim niedojdo musi się męczyć 🫣.

jak parobek ?? jeszcze cie nie zostawil ?? ile lat jak zona cie zostawila ? jakie rogi miales ??

Opublikowano (edytowane)

Nie  ma się co dziwić. Państwowe zawsze jest niewydolne a jak zarządzane przez durni to się kończy katastrofą. 

1 godzinę temu, jacus napisał:

oni w d*pie byli i gowno widzieli 😂

a ze nigdzie nie jezdzisz czy latasz to juz drobiazg 😂

mnie to stac na dzambo-dzeta 🤣

za tydzien z 3 razy padalo-z tego raz mocniej,ale chwila. morze rzeczywiscie piekne-chco cieple zbytnio nie jest.

widok ludzi opalajacych sie na betonie,skalach, lawkach, zaroslach i krzakach bezcenny. 

plaza szerokosci 5 metrow i piec rzedow hoteli do gory..

nie wiem czy wiesz ale sa wypozyczalnie samochodow,agencje ktore organizuja wycieczki na miejscu. 

Bardzo się wszyscy cieszymy że zobaczyłeś jak jest parę godzin jazdy od domu. Przeczytać jak sie emocjonujesz - bezcenne. 

Agencja która organizuje grupę która dojeżdza wypożyczonymi samochodami?  No to jest jakies nowum. Jak oni to organizują jak kilkadziesiat osób w kilkunastu samochodach przemieszcza sie z miejsca na miejsce, nie znając tras i miast. Część się zgubi, część zabłądzi........ Jak tu dotrzymać harmonogramu?  Samochód wypożycza sie po to by zwiedzać samemu , tyle ile ci pasuje i kiedy ci pasuje a agencje to zbieraja ludzi z termosami w autokar i wiozą jak barany.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Nie  ma się co dziwić. Państwowe zawsze jest niewydolne a jak zarządzane przez durni to się kończy katastrofą. 

Bardzo się wszyscy cieszymy że zobaczyłeś jak jest parę godzin jazdy od domu. Przeczytać jak sie emocjonujesz - bezcenne. 

Agencja która organizuje grupę która dojeżdza wypożyczonymi samochodami?  No to jest jakies nowum. Jak oni to organizują jak kilkadziesiat osób w kilkunastu samochodach przemieszcza sie z miejsca na miejsce, nie znając tras i miast. Część się zgubi, część zabłądzi........ Jak tu dotrzymać harmonogramu?  Samochód wypożycza sie po to by zwiedzać samemu , tyle i le ci pasuje i ile ci pasuje a agencje to zbieraja ludzi z termosami w autokar i wiozą jak barany.

Może takie ?

637a3204e1555_o_original.jpg

• Haha 1
Opublikowano
59 minut temu, Ulman napisał:

Agencja która organizuje grupę która dojeżdza wypożyczonymi samochodami?  No to jest jakies nowum. Jak oni to organizują jak kilkadziesiat osób w kilkunastu samochodach przemieszcza sie z miejsca na miejsce, nie znając tras i miast. Część się zgubi, część zabłądzi........ Jak tu dotrzymać harmonogramu?  Samochód wypożycza sie po to by zwiedzać samemu , tyle ile ci pasuje i kiedy ci pasuje a agencje to zbieraja ludzi z termosami w autokar i wiozą jak barany.

o czym ty bredzisz ?? slonko ci przygrzalo czy wiatr znad ukrainy zawial ??

gdybys kucyku nie wiedzial to na miejscu mozesz wypozyczyc samochod albo busa,autobus cokolwiek co ci pasuje...

cwoku ze wsi - w kazdej miejscowosci turystycznej sa biura ktore organizuja wycieczki  w promieniu wielu dziesiatkow kilometrow. 

ja jutro jade do mediogourie-kupilem u lokalnego tour-operatora wycieczke, to rzut beretem ,dwie granice, minuta polaczenia 7 zl  🤣

55 minut temu, jahooo napisał:

Może takie ?

637a3204e1555_o_original.jpg

tez bylem...corka do zoo jedzie po powrocie..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v