Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, witejus napisał:

Stetryczałym wariatem stał się pod koniec wojny.

już po koniec lat 30-tych był faszerowany lekami na tyle, że nie zawsze był świadomy sytuacji, zresztą, wśród elit niemieckich było to bardzo modne

Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Ot cały ty 🤔nie dosyć ze dziad to i zdrajca ...🤪

jak tam w domu wszyscy zdrowi ?? jak tam parobek ?? dobrze cie traktuje?? 

na nie-po-suwalszcyznie tez grzeje czy zimno jak zawsze ??

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jakbym udawał to bym się jarał byle wyjazdem w zaśmierdziałym autokarze

nawet kucyka nie umiesz udawac ??

u was na sokalszczyznie naprawde ludzie sie nie myja ?? pozostaly ci wspomnienia z autokaru szkolnego ??

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Nie pierwszy raz ukraińcy na Wołyniu dokonali mordu na Polakach . Przy biernej postawie hitlerowców banderowcy wspierani przez kościół prawosławny oraz chłopów dokonali rzezi . Czyli to nie byli tylko nacjonaliści z UPA których domeną był darwinizm a także kościół wschodni który święcił siekiery i widły ukraińskim chłopom .

a ile razy polacy mordowali ukraincow ??

tutaj "katoliccy" chorwaci mordowali serbow,zydow,muzulmanow setkami tysiecy a potem sie dziwili ze ci im oddali..

jeden problem w tym ze zemsta dosiega niewinnych..

co bylo w rwandzie ?? tam ksieza "katoliccy" co robili..

mamy nowego kardynala-z os.podwawelskiego.

Opublikowano (edytowane)

Co ty masz z tymi kucykami? Pewnie żeście na tych małopolskich grządkach kucykami orali bo normalny koń by się nie obrócił żeby sąsiadowi nie wejść na pole. No cóż, jakie gospodarki  - taki sprzęt😆

Myją to się może pod Krakowem bo na wodzie oszczędzają . My, zażywamy kąpieli😁

Roman, ile się w tym tygodniu elektryków koło ciebie spaliło? Będzie choć z 5?🤔

Edytowane przez Ulman
  • Haha 2
Opublikowano

Roman, ile się w tym tygodniu elektryków koło ciebie spaliło? Będzie choć z 5?🤔

jednego 

@Ulman a co piz*a cie boli ? 

on pisał o kopaniu nie zażywaniu to ze tam pijecie co popadnie zostaw dla siebie 

4 godziny temu, jacus napisał:

pewnie jak onuca jestes ukraincem z dziada pradziada a polakiem swiezej daty 🤣.

mi sie wydaje ze typowym rusem 

8 godzin temu, Ulman napisał:

No fakt, rolników wydymał jak mało kto to powodu do chwalenia się nie ma

kto wydymał ? 

6 godzin temu, hubertuss napisał:

W latach 90. sprzedano ten budynek. Pani Anna, będąca wówczas pracownikiem geodezji, została wyrzucona na bruk i musiała zamieszkać w garażu. Dopiero później przydzielono jej to mieszkanie, o którym teraz jest tak głośno, jako rekompensatę

• Haha 1
Opublikowano

Ja nie wiem jak tobie się udało podstawówkę skończyć.  Na pytanie "ile" odpowiada się jeden, a ty odpowiadasz jednego. Masz ten defekt od urodzenia czy po prostu znowu sie napiłeś? 

Jaki się elektryk w tym tygodniu spalił? Masz jakiś link?

41 minut temu, Roman176 napisał:

on pisał o kopaniu nie zażywaniu to ze tam pijecie co popadnie zostaw dla siebie 

mi sie wydaje ze typowym rusem 

No i znowu to samo.....O.o O jakim znowu kopaniu? Może tobie kopanie w głowie bo ryjesz w ziemi ale tu chodziło o zgoła inną czynność. Kąpiel, bo tak to sie nazywa to taka ekskluzywna forma mycia się. Napuszczasz wody do wanny, zanurzasz się po szyję i pluskasz ile zechcesz. To że zaraz po kopaniu nawiązałeś do picia to chyba podświadomość ci podpowiedziała - najpierw kopiesz , potem pijesz🍺

To co ci sie wydaje nie ma żadnego znaczenia. Od dawna wydaje ci się że jesteś prawicowcem a ostatnio wydawało ci sie że spaliło się 10 elektryków w twojej okolicy. Parametr "wydawania się" w twoim przypadku można pominąć 

Opublikowano
31 minut temu, Ulman napisał:

No i znowu to samo.....O.o O jakim znowu kopaniu? Może tobie kopanie w głowie bo ryjesz w ziemi ale tu chodziło o zgoła inną czynność. Kąpiel, bo tak to sie nazywa to taka ekskluzywna forma mycia się. Napuszczasz wody do wanny, zanurzasz się po szyję i pluskasz ile zechcesz. To że zaraz po kopaniu nawiązałeś do picia to chyba podświadomość ci podpowiedziała - najpierw kopiesz , potem pijesz🍺

no błądzik się  wtargnął  a ile zażywasz tej wody dużo ? 

Opublikowano

lulu

taka ciekawość 

Ceny polis OC drastycznie wzrosną przez samochody elektryczne

Nawet o 100 proc. mogą zdrożeć obowiązkowe ubezpieczenia OC w Polsce po upowszechnieniu się aut elektrycznych.

Takie wnioski płyną z raportu na temat rzadko dostrzeganych konsekwencji zastąpienia aut spalinowych przez elektryczne przygotowanego przez Fundację Warsaw Enterprise Institute. Jego autorzy zwracają uwagę europejskie regulacje środowiskowe, które zakładają m.in. osiągnięcie neutralności klimatycznej do 2050 r. czy ograniczenie emisji gazów cieplarnianych do 2030 r. o co najmniej 55 proc. w porównaniu z poziomami z 1990 r. Jednym ze środków do ich realizacji jest zakaz wprowadzania do obrotu nowych pojazdów z silnikami spalinowymi od 2035 r. Zastąpić mają je przede wszystkim auta elektryczne. Te są jednak znacznie droższe. Autorzy raportu podają, że dane, z których wynika, że w 2022 r. średnia cena ważona dla ogółu aut osobowych wyniosła 151 541 zł i była o 13,6 proc. niż rok wcześniej, względem roku poprzedniego), natomiast ta sama wartość dla elektryków to 245 034 zł, po wzroście o 23,8 proc. w ciągu roku.

- Także koszty likwidacji szkód i napraw są w przypadku samochodów elektrycznych znacznie wyższe niż w przypadku aut spalinowych – mówiła w czasie poniedziałkowej prezentacji raportu Katarzyna Rumiancew, główna analityczka WEI.

Wskazywała też na brak wyspecjalizowany zakładów, które świadczyłyby odpowiednie usługi, co wpływa na wysokie wynagrodzenia mechaników. Koszty surowców stsowanych do produkcji aut elektrycznych wpływają również na wyższe ceny części zamiennych. - Powoduje to sytuacje, w których naprawa niewielkich uszkodzeń może być nieopłacalna – mówiła Katarzyna Rumiancew.

Autorzy raportu przywoływali przykład Norwegii, gdzie z powodu wysokich kosztów wiele samochodów elektrycznych jest złomowanych, mimo że zapewne mogłyby zostać naprawione. Także koszty aut zastępczych dla klientów warsztatów w przypadku aut elektrycznych będą wyższe.

2 minuty temu, Ulman napisał:

dużo , ale nie zażywam 

1 godzinę temu, Roman176 napisał:
  2 godziny temu, Ulman napisał:

3 godziny temu, Ulman napisał:

My, zażywamy kąpieli😁

hm  jak kogoś wyzywasz od analfabetów 

Edytowano 2 godziny temu przez Ulman

zacznij od siebie 

41 minut temu, Ulman napisał:

Ja nie wiem jak tobie się udało podstawówkę skończyć.  Na pytanie "ile" odpowiada się jeden, a ty odpowiadasz jednego. Masz ten defekt od urodzenia czy po prostu znowu sie napiłeś? 

12 minut temu, Ulman napisał:

dużo , ale nie zażywam a używam.  

Edytowano 10 minut temu przez Ulman

bełkocesz po pijanemu ? 

Opublikowano

No i po co robisz z siebie głupka? Jesli pisałeś post godzinę temu a ja edytowałem 2 godziny temu to odnosiłeś sie do treści po edycji. Może ci się po wódzie czasoprzestrzeń zagina ale na to ja nic nie poradzę. 

Jako że chyba nie masz pojęcia czym jest kąpiel to teraz wyjaśnię. Kąpieli się zażywa. Abu móc zażyć kąpieli trzeba napuścić dużo wody a to nazywa się zużyciem wody. 

Tak więc Roman - ty zużywasz wodę do mycia a ja zażywania kąpieli. I cytuj całe posty bo takie żałosne próby manipulacji są dobre dla głupków a dla większości kolegów z forum będą obrazą ich intelektu

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

No i po co robisz z siebie głupka? Jesli pisałeś post godzinę temu a ja edytowałem 2 godziny temu to odnosiłeś sie do treści po edycji. Może ci się po wódzie czasoprzestrzeń zagina ale na to ja nic nie poradzę. 

nie musze wystarczy sprawdzić mój post 

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

Opublikowano

.. jedynie na zatopione drzewa. Pobliskie kałuże zajmowały - podobnie jak my zażywając kąpieli - tłuściutkie świnki.
Zaopatrzeni w szkicową mapę terenu (prezent od leśniczego...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v