Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, galan99 napisał:

spaniała

🧐

a propo tych paniałych... Galan Twój Pan na którego robisz, to dobry człowiek? chodzi do kościoła?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Opozycja chciała Błaszczaka odwołać licząc że Grupa Wagnera szybko wejdzie z Białorusi i obali PIS .

Ty tak poważnie myślisz?

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Taaa jak zwykle wina wszystkich tylko nie pisogłupków. W 2018 rzadził PIS który płacił za sadzonki maliny naszymi pieniedzmi a potem dał je za darmo upaińcom. Teraz wielce zdziwieni że zalali nas maliną i znowu za nasze pieniądze będą próbowali naprawić problem który sami stworzyli. Powiedzieć o nich debile to komplement.

Jakoś mętnie tłumaczysz tą kalkulacje to moze zróbmy to na przykładzie. Miałem 9 t/ha i sprzedałem po 900 pln. Ile do hektara dostanę?

Kaczyński to tez syn komucha i jakos nie masz z tym problemu.  Ty masz wtłoczone pod beret ze jak ktos sie z PIS nie zgadza to broni sedziów, komuchów, niemców, pedziów oraz żydów i masonów.

Z tego co piszesz jasno wynika ze nie masz najmniejszego pojęcia jak to powinno działać. Najpierw się zaorujesz twierdząc że sędzia podpadł PISowi i go usadzili, a teraz coś piszesz o głosowaniu na sedziów i tym że sędziowie nie są władzą ustawodawczą. A kiedy mieli takie możliwości? Masz problem że popierają PO i SLD i dla sekty to oczywiste. Czy jeśli sędziowie  popierają PIS to też uważasz to za patologię?

9 ton ? z 2 ha , 9 ton na czarnoziemach się osiąga których w Polsce jest 0, 5 % gleb 

Kaczyńskiego z jakimś karierowiczem postkomunistycznym , pociotkiem SBeckim porównujesz .

Nie popieram sędziów co są za PIS , jak dla mnie jest określona grupa zawodów które 100 % powinny być apolityczne , dam ci przykład- sędziowie , dziennikarze , nauczyciele , lekarze , mundurowi a dlaczego nie są bo chodzi o kasę .

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

sędziowie , dziennikarze , nauczyciele , lekarze , mundurowi a dlaczego nie są bo chodzi o kasę .

a księża?

Opublikowano
16 minut temu, Pafnucy12 napisał:

🧐

a propo tych paniałych... Galan Twój Pan na którego robisz, to dobry człowiek? chodzi do kościoła?

Bardzo dobry Pan , lubi polaków i Polskie święta też przyznaje .

Kościół Zielonoświątkowy  wyznaje .

Opublikowano

gdzie ja o Bogu? o zawodzie księża wspomniałem. ciekaw jestem co sądzisz .

Opublikowano
18 minut temu, Mariusz2903 napisał:

9 ton ? z 2 ha , 9 ton na czarnoziemach się osiąga których w Polsce jest 0, 5 % gleb 

Kaczyńskiego z jakimś karierowiczem postkomunistycznym , pociotkiem SBeckim porównujesz .

Nie popieram sędziów co są za PIS , jak dla mnie jest określona grupa zawodów które 100 % powinny być apolityczne , dam ci przykład- sędziowie , dziennikarze , nauczyciele , lekarze , mundurowi a dlaczego nie są bo chodzi o kasę .

Ty masz jakieś problemy z percepcją? Dziesiątki razy było pisane że mam większość pierwszej klasy czarnoziemów wytworzonych na lessach. 8 ton jest bez proszenia a rekordowo w ubiegłym roku 10,9 T/ha z działki 10 ha i blisko 10t/ha średniej z całości. Na wyniki 8 ton nie trzeba mieć pierwszej klasy - z reguły wystarczy trzecia. Tak więc wylicz mi ile powinienem dostać sprzedając 9t/ha po 900 pln

Kaczyński sam jest karierowiczem postkomunistycznym i niczym od Tuleyi się nie rózni

Opublikowano
20 minut temu, Ulman napisał:

Ty masz jakieś problemy z percepcją? Dziesiątki razy było pisane że mam większość pierwszej klasy czarnoziemów wytworzonych na lessach. 8 ton jest bez proszenia a rekordowo w ubiegłym roku 10,9 T/ha z działki 10 ha i blisko 10t/ha średniej z całości. Na wyniki 8 ton nie trzeba mieć pierwszej klasy - z reguły wystarczy trzecia. Tak więc wylicz mi ile powinienem dostać sprzedając 9t/ha po 900 pln

Kaczyński sam jest karierowiczem postkomunistycznym i niczym od Tuleyi się nie rózni

Nie rób ze mnie wariata , skoro masz czarnoziem to jako jeden z nielicznych z tych 0, 5 % i ty na dopłatach nie zyskujesz ale nie tracisz bo dostaniesz do 5,5 tony a np . ja dostanę do 4 ton bo tyle u mnie sypie .

Kim był ojciec Kaczyńskiego a kim był ojciec sędziego Tuleyi ?

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

a czy to jest ważne?

Opublikowano

O ile któryś nie był balsamowany, to robak pewno nie poczuł różnicy🤣

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

a czy to jest ważne?

Dla mnie tak .

Osoba która pracowała w komunistycznym SB a osoba która posiadała legitymację PZPR to takie same osoby ?

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano (edytowane)

toż wszyscy od Adama i Ewy.    kurna, ale na początku to mały wybór mieli,,, 🤔

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Nie rób ze mnie wariata , skoro masz czarnoziem to jako jeden z nielicznych z tych 0, 5 % i ty na dopłatach nie zyskujesz ale nie tracisz bo dostaniesz do 5,5 tony a np . ja dostanę do 4 ton bo tyle u mnie sypie .

To oznacza że Kaczyński kłamie i razem z dopłatą nie dostane za pszenice 1400. Jak u ciebie sypie 4 tony to ty sobie daj spokój z rolnictwem bo się do tego nie nadajesz.

Kaczyński senior lizał komuchom tyłek. Jeśli w wojnę był AKowcem to musiał z nimi współpracować żeby mógł pracować na uczelni, mieć chatę na Żoliborzu i aby synkom załatwić główne role w filmie. Istnieje też mozliwość że był kretem w AK a po wojnie dostał za to nagrodę. 

Kim był ojciec Tuleyi? Też pewnie ktoś pokroju Kaczyńskiego tyle że się teraz synalek chociaż ojca nie wypiera.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

To PIS nie producenci sadzonek malin zarabiali na sprzedaży na UA ? może JK kopał w szkółkach i wysyłał .

Cena pszenicy w skupie + 3025 zł dzielone na 5, 5 tony daje 1400 zł w lubelskim , pszenżyto , jęczmień po dopłacie 1125 zł do 4,5 tony daje 1100 zł .

Sędzia Tuleya syn komucha ty taki liberał i go bronisz , ja głosuje na partie polityczne a nie na sędziów to sejm , prezydent , senat są władzą ustawodawczą a nie sędziowie popierający PO , SLD .

Płacili uczciwie to dlaczego mieli nie sprzedawać ukraińcom. Każda jedna szkółka europejska oferuje sadzonki na ukrainie i tu nie ma jakieś winy polskich szkółek czy chłopów

Chłopie jak ktoś zbiera 5,5 to już dawno powinien zakończyć przygodę z rolnictwem

A do pierdzenia i drapania się po jajach są dopłaty do pszenicy której pazernii chłopi nie sprzedawali bo im było mało i mało

Jak można po przyzwoitej cenie nie sprzedać pszenicy przez kilka miesięcy a potem domagać sie dopłat do swojego lenistwa

Niekontrolowany import z ukrainy to jest zasługa tylko i wyłącznie PIS a nie jakiegoś tulei

Opublikowano
mirro napisał:

Kuzyn dostał etat w WOG. Mówiłem, prosiłem, namawiałem ( już nawet wódkę piłem na te okazję) idź na dowódcę plutonu, do WOT albo batalionu logistycznego. Zobaczysz o co kaman, zaliczysz podstawowy szczebel dowodzenia, wrócisz do WOG to choć głupoty nie będziesz powielał. No to się uparł że do WOG i już. Jak go walną na S-3 to umrze między papierami i tyle z jego roboty. 

Aaalbo wróci z płaczem. Byle się biurowym honorem nie chciał unosić i przyszedł i jak mężczyzna się rozpłakał. Jeszcze uratujesz...

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Osoba która pracowała w komunistycznym SB a osoba która posiadała legitymację PZPR to takie same osoby ?

A to nie ojciec Kaczyńskich legitymizował komunistycznym aparatczykom dyplomy na jakiejś uczelni?🤣

Opublikowano

usa przekażą ua amunicję kal. 105mm i 155mm, w tym kasetową, rakiety do Patriotów i HIMARSów:  AIM-7 i TOW, systemy Stinger i Javelin, wozy bojowe Bradley i Stinger (po 32) oraz 31 haubic kal. 155mm

Opublikowano
9 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Dla mnie tak .

w latach 70 -80 żeby dostać przydział na ciągnik nie jeden zapisał się do PZPR .A było i tak że w latach 40 był w Hitlerjugend póżniej w PZPR następnie w radzie parafialnej i jako szafarz a dziś szczycą się byciem w opozycji albo PIS i na dodatek opowiadają te swoje brednie każdy na inny temat . 

p

i

s

p

Opublikowano

Myślisz, że zapisanie się do partii było takie hop siup i już ?

Trzeba było mieć "nieposzlakowaną opinię" czyli być wzorowym komunistą, człowiek bez "zasług"  książeczki nie dostał

Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał:

w latach 70 -80 żeby dostać przydział na ciągnik nie jeden zapisał się do PZPR .A było i tak że w latach 40 był w Hitlerjugend póżniej w PZPR następnie w radzie parafialnej i jako szafarz a dziś szczycą się byciem w opozycji albo PIS i na dodatek opowiadają te swoje brednie każdy na inny temat . 

Skończ już z tymi bredniami o Hitlerjugend, dziś garstka tych ludzi ma blisko 100lat i ci którzy byli w Hitlerjugend nie byli przyjęci do PZPR, chyba że piszesz to z doświadczenia dziadka lub babki.Zapisanie do PZPR wcale nie dawało gwarancji otrzymania przydziału na ciągnik

Opublikowano
34 minuty temu, witejus napisał:

Zapisanie do PZPR wcale nie dawało gwarancji otrzymania przydziału na ciągnik

Ale zapisanie się do PiS już taką gwarancję daje. Patrz Pan Kaczmarczyk.:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v