Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Roman176 napisał:

ty umiesz czytać ? 

Umiem lepiej od ciebie. Gdzie na to odpowiedziałeś?

U mnie dziś 2x10mm

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
Dnia 21.06.2023 o 23:34, Roman176 napisał:
Dnia 21.06.2023 o 16:49, Ulman napisał:

Czy głównym powodem dla którego nie chcesz beżowych jest bezpieczeństwo?

nie tylko ... lubisz suko socjal i się z tym nie kryj 😛

Zacytuj gdzie i kiedy napisałem żeby ciapatym dać mieszkanie i kasę żeby mógł nic nie robić i żyć? 

a ty naprawde udajesz idioty ze od 2015 cos sie zmieniło pracują zapierdalają czy jesteś taki gupi jak na wyborcy po przystało 

mam ci jeszcze podać linka ze 0,5 tylko pracuje ?

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Ten pijacki bełkot nazywasz odpowiedzą? Przecież to tylko w chorym umyśle i po pijaku może się uroić.

Ani o bezpieczeństwie ani o cytacie jakobym chciał im dać mieszkanie i socjal nie ma ani słowa . Jesteś chory Roman - czas to zaakceptować i rozpocząć leczenie

Zacytuj gdzie i kiedy napisałem żeby ciapatym dać mieszkanie i kasę żeby mógł nic nie robić i żyć? 

No to spróbujmy jeszcze raz - umiesz na to odpowiedzieć czy dalej będziesz bełkotał?

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Ten pijacki bełkot nazywasz odpowiedzą? Przecież to tylko w chorym umyśle i po pijaku może się uroić.

Ani o bezpieczeństwie ani o cytacie jakobym chciał im dać mieszkanie i socjal nie ma ani słowa

a wypuszczają ich pod most ?  i hulaj dusza czy udajesz bezmózga ? 

Opublikowano

da się jeszcze prościej ?

W myśl zwyczajowego islamskiego prawa mężczyzna może pozwolić sobie na tyle żon, ile jest w stanie utrzymać. Tymczasem mieszkający w Niemczech islamscy bigamiści mają ten problem z głowy. Muszą łożyć tylko na utrzymanie tej żony, z którą zawarli ślub cywilny i utrzymywać dzieci z tego związku. Druga żona, zaślubiona w rytuale religijnym, z punktu widzenia niemieckiego prawa jest niezamężna, więc przysługuje jej cały wachlarz zapomóg socjalnych z zasiłkiem na dzieci, przejęciem kosztów mieszkania i dodatkiem dla samotnych matek włącznie.

Pożar tesli na A1

autostradzie A1 

tesla 

Wczoraj wieczorem po godz 21 zostaliśmy zadysponowani do pożaru samochodu osobowego marki Tesla na autostradzie A1.
Na miejsce przybyło 6 jednostek straży pożarnej Państwowej, Wojskowej i Ochotniczej.
Działania zakończyliśmy po godz 1 w nocy.

Opublikowano

Roman , pytania są proste. Umiesz odpowiedzieć jak normalny człowiek czy nie? 

Dla przypomnienia pytania są takie.

Odpowiesz czy nie?

Opublikowano

można się spodziewać domniemań nierzetelności śledztwa w sprawie zabójstwa na wyspie Kos ale ja jestem pewien nierzetelności i zaniechań w sprawie tej śmierci
https://wiadomosci.onet.pl/lublin/tajemnicza-smierc-policjanta-pracowal-przy-sledztwie-przeciwko-bratu-komendanta/15n4kwr

jednoznacznie można ocenić która z tych tragedii jest pokłosiem gorszej patologii

już bez dalszych moich sugestii i niech każdy oceni sam

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

jednoznacznie można ocenić która z tych tragedii jest pokłosiem gorszej patologii

Powiem tak. Jest coś nie halo w strukturach lubelskich służb i śmierdzi co raz bardziej.  To bodaj już trzeci przypadek, gdzie gościu "ze względu na postępującą chorobę " odbiera obie życie. Ja rozumiem że stres, słuzba itd., czasem żona się puszcza, ale Lublin to nie Chicago i ludzie się znają. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, mirro napisał:

Powiem tak. Jest coś nie halo w strukturach lubelskich służb i śmierdzi co raz bardziej.  To bodaj już trzeci przypadek, gdzie gościu "ze względu na postępującą chorobę " odbiera obie życie. Ja rozumiem że stres, słuzba itd., czasem żona się puszcza, ale Lublin to nie Chicago i ludzie się znają. 

no tu właśnie argument dla mnie w naszej rozbieżności stosunku co do tzw "służb" w/g mnie im bardziej skutecznych tym konieczniejszych do odstrzelenia nie ważne czy to będzie CIA, FBI, FSB, ZOMO, ORMO, ABW, MOSAD, GESTAPO, KGB ... już mi się niedobrze zrobiło od samego wymieniania a to dopiero początek listy
Skrajnym przypadkiem sukcesu tych służb jest GESTAPO, a ostatnio KGB/FSB gdy zawłaszczają sobie te służby całe państwo i jak to się kończy dla państw ościennych a później dla obywateli tego państwa i profilaktycznie bym zalecał sezonowy odstrzał wszystkich którzy tajność mają w doktrynach działania bo nigdy nic dobrego z tego nikomu nie wynikło i nie wyniknie.

no bo weźmy teraz gdybym coś natrafił na przekręty ukrów w Polsce to co? mam zgłosić do właściwej sobie jednostki terenowej służb jakichkolwiek jeśli mam spore odejrzenia że w samej jednostce nadrzędnej wojewódzkiej coś śmierdzi?
Z kolei pisdzielce uśmierciły państwo obywatelskie i wzbudzenie oddolnych mechanizmów obronnych będzie tylko wołaniem na puszczy bo - i tu pytanie już do wszystkich - co zrobisz jeśli nawet ktoś udowodni ponad wszelką wątpliwość że nasze własne państwo jest opanowane od góry przez zwykłych bandziorów którzy mają i środki i ochronę prawną tajności ich poczynań że zwykłemu szarakowi nawet nie wolno pytać?
Pytać choćby o to np dlaczego ze zwykłej pofilaktyki do dziś nie odsunięto jeszcze ze stanowiska tego... jak mu tam... a ..uj z nim, no tego co se sufit na łeb oberwał ukraińskim "prezentem". Ten gościo powinien być osunięty od jakiegokolwiek kontaktu z jakimikolwiek służbami nie tylko dla naszego dobra ale i jego samego. Przynajmniej oficjalnie
Co to ostatnie trochę kłóci się z moim oglądem ale to na prawdę mógł być zamach i nic tak nie motywuje jak osobiste pobudki, ale to już temat pod inne rozważania; jak inicjatywa prywatna jest śmiertelnie groźna dla zdegenerowanych machin państwowych czego przykład choćby w buncie prigożyna

ojawiają się już nawet pytania - komu kibicować w konflikcie moskwy z.. rostowem (?)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Dnia 22.06.2023 o 17:46, Mariusz2903 napisał:

Kaczyński został wicepremierem , de facto premierem , to ma być takie wzmocnienie PISu przed wyborami . 

Ja bym tu nie szukał jakichś teorii spiskowych. Jarkowi po prostu jako emerytowi pewnie nie starcza od pierwszego do pierwszego i chce dorobić 

Opublikowano
Dnia 22.06.2023 o 18:20, jahooo napisał:

Gdy ziemia pali się pod nogami, tonący brzytwy się chwyta. Chcą pokazać, że są w stanie walczyć z koteriami, patologiami, że panują nad sytuacją. Tak z 5 lat na to za późno, na ten krok.

Tam już się musiał taki syf, złodziejstwo i układy rozpanoszyć, że już sami się tego przestraszyli. Patologia jakich mało. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ulman napisał:

Jak brzmią odpowiedzi na te pytania? Tylko nie bełkot "pod wpływem" a normalne kilka zdań.

do ciebie to nie argument ze nie chcą pracować trzeba dać im kasę na życie i mieszkanie .. ?  od 15 roku nie pracują ze wszystkich gwałtów w Europie 60% to imigranci w Niemczech 70%   ....

teraz twoje za ? 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Nic nie trzeba . To jest tylko wersja dla straszenia PISowskiej ciemnoty. Gdzie ja napisałęm że trzeba im coś dać i żeby nie pracowal? Zacytujesz? 

Czy nie chcesz ich przyjmować ze względów bezpieczeństwa?

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Nic nie trzeba . To jest tylko wersja dla straszenia PISowskiej ciemnoty. Gdzie ja napisałęm że trzeba im coś dać i żeby nie pracowal? Zacytujesz? 

wkleiłem ci link co unia każe im dać .. wiec nie gadaj ze nie trzeba im dać 

5 minut temu, Ulman napisał:

Gdzie ja napisałęm że trzeba im coś dać i żeby nie pracowal? Zacytujesz? 

a gdzie pracują ?

5 minut temu, Ulman napisał:

Czy nie chcesz ich przyjmować ze względów bezpieczeństwa?

nie widzę celu ich przyjmowania ani nie bd pracować ani nie dają żadnej korzyści ... to lepsze jest pozwolenie na czas pracy jak nie to aut 

jeszcze raz zapytam po co chcesz ich przyjmować korzyści 

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

a gdzie pracują ?

nie widzę celu ich przyjmowania ani nie bd pracować ani nie dają żadnej korzyści ... to lepsze jest pozwolenie na czas pracy jak nie to aut 

Słusznie Roman. Nie daj tu wpuszczać syfu. Swojego dosyć mamy...

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

a gdzie pracują ?

A od kiedy jak unia coś każe to my to robimy? 

Jak nie pracują to nie żrą i sprawa sama sie rozwiąże. Tobie Roman dramatycznie brakuje kreatywności. Wpuścić kilka tysięcy skoro PIS wpuścił już kilkaset , nic im nie dawać a jak spieprzą na zachód to rozłożyć bezradnie ręce i powiedzieć że chcieliśmy pomóc ale nie skorzystali z naszej gościnności. Tak samo zrobiła Łotwa kilka lat temu i nie użerali się z UE. Niestety naszym durniom i ich głupiemu elektoratowi takie igrzyska są niezbędne.

Opublikowano

Co to w ogóle za spektakl w tej Rosji się odwala? Teraz gdzieś podali, że kolumna 4 tyś najemników zmierza ku Moskwie. Czyli jakieś 500 km. I co? Niby nie mają ich jak zatrzymać? Jaja jakieś. Może Putin już dawno zimny i teraz takie marsze poparcia tam robią jak u nas POPiS? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v