Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Czyli uważasz że jak nikt nam nie każe dmuchać to pijemy? To że ty byś chlał jakby cie nie kontrolowali nie oznacza że inni też tak mają. Nieświadomie zdradziłeś swój pogląd który świadczy żeś typowy alkoholik. 

dmuchać nie musisz ... dzieci nigdzie już nie wozisz po kursach do przecz kola itp  ... do pracy nie ........... wystarczy wejść kurierlubelski wpisać pijany rolnik i cyk lista się nie zamyka  .... a ile jeździ i udaje się  policja to tak gatunek na wyginięciu ... a u mnie rano jedziesz akcja trzeźwości z do pracy ........ czasami kontrola na obwodnicy ....... gdybym pił 2 dni to na bank gdzieś bym wydmuchał ......... wiec twoja teoria jak twoja inteligencja ... teraz ty wstajesz hlejesz   i co i gdzie ? argument nie do zbicia 

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ponad 437 mln zł pensji i nawet do 45 mln zł nagród wypłaciły ludziom związanym z PiS giełdowe spółki z udziałem państwa

main_01ponad_437_mln_z_pensji_i_nawet_do_45_mln_z_nagr_d_wyp_aci_y_ludziom_zwi_zanym_z_pis_gie_dowe_sp_ki_z_udzia_em_pa_stwa_ny_sekcja.jpg

Szefowie ośmiu z siedemnastu resortów w 2009 roku wypłacili swoim pracownikom niemal 30 milionów złotych premii i nagród

W 2011 roku urzędnicy pracujący w administracji publicznej otrzymali 600 milionów złotych premii i nagród.

Rekordzistą jeżeli chodzi o przyznawanie nagród okazał się minister infrastruktury Cezary Grabarczyk. Podczas jego kadencji 950 pracowników resortu otrzymało łącznie 48,5 mln złotych nagród i premii. To średnio dodatkowy tysiąc do pensji dla każdego podwładnego przez 4 lata.

Pieniądze podatników hojnie rozdawał pracownikom Ministerstwa Spraw Zagranicznych minister Radosław Sikorski. Szef MSZ w 2011 roku rozpisał ogromny przetarg na bony towarowe dla pracowników resortu. Ponad 43 tysiące talonów kosztowało podatników 2,16 mln zł.

Radosław Sikorski w czasie szefowania w MSZ przeznaczył na nagrody 60 mln złotych, a minister Skarbu Państwa Aleksander Grad 15 mln w ciągu 4 lat. Jacek Rostowski przeznaczył a dodatki dla pracowników Ministerstwa Finansów 70 mln zł, czyli średnio 660 zł nagrody do każdej miesięcznej pensji.

Także w 2011 roku Kancelaria Prezydenta Bronisława Komorowskiego wydała ogromną kwotę na nagrody dla urzędników. Było to 5,3 miliona złotych, czyli każdy z nich, średnio dostał 16 743,39 zł.

Tak odmładza dieta poselska

trzeba być idiotą i wierzyć w smoki prawdziwi wyborcy platformy 

images?q=tbn:ANd9GcSlAGxDM-4J-Jh4lBnQVQO

Opublikowano
34 minuty temu, Roman176 napisał:

dmuchać nie musisz ... dzieci nigdzie już nie wozisz po kursach do przecz kola itp  ... do pracy nie ........... wystarczy wejść kurierlubelski wpisać pijany rolnik i cyk lista się nie zamyka  .... a ile jeździ i udaje się  policja to tak gatunek na wyginięciu ... a u mnie rano jedziesz akcja trzeźwości z do pracy ........ czasami kontrola na obwodnicy ....... gdybym pił 2 dni to na bank gdzieś bym wydmuchał ......... wiec twoja teoria jak twoja inteligencja ... teraz ty wstajesz hlejesz   i co i gdzie ? argument nie do zbicia 

Roman, ty masz poważny problem. Po pierwsze  zaczynasz coraz to nowe wytłumaczenia wymyślać jakobyś nie mógł wypić nawet jak byś chciał. To dośc typowe dla pijaka.

Po drugie na podstawie urojeń, domysłów i kłamstw próbujesz zrobić ze mnie pijaka na twój obraz. Nie masz i nigdy nie miałeś pojecia o tym co się dzieje w lubelskim, z resztą tak samo jak i o innych rejonach Polski.   Notorycznie dopowiadasz sobie jakieś dziwne teorie , w zasadzie w każdej materii. Nawet sam sobie dopowiedziałeś że jesteś prawicowcem mimo że wyznajesz typowo socjalistyczne poglądy. To jest kwintesencja twojej nieświadomości.  Tak do końca nie można cie winić - PISowska sekta robi to notorycznie a jak do tego dodać wódę i kompleksy intelektualne to wychodzi dziwny twór.

Opublikowano
51 minut temu, Ulman napisał:

Roman, ty masz poważny problem. Po pierwsze  zaczynasz coraz to nowe wytłumaczenia wymyślać jakobyś nie mógł wypić nawet jak byś chciał. To dośc typowe dla pijaka.

dla ciebie tak bo nie masz kontroli ani motywacji żeby przestać 

51 minut temu, Ulman napisał:

Po drugie na podstawie urojeń, domysłów i kłamstw próbujesz zrobić ze mnie pijaka na twój obraz. Nie masz i nigdy nie miałeś pojecia o tym co się dzieje w lubelskim, z resztą tak samo jak i o innych rejonach Polski.   Notorycznie dopowiadasz sobie jakieś dziwne teorie , w zasadzie w każdej materii. Nawet sam sobie dopowiedziałeś że jesteś prawicowcem mimo że wyznajesz typowo socjalistyczne poglądy. To jest kwintesencja twojej nieświadomości.  Tak do końca nie można cie winić - PISowska sekta robi to notorycznie a jak do tego dodać wódę i kompleksy intelektualne to wychodzi dziwny twór.

zmień płytę bo piszesz to każdemu jest to nudne ......... nietrzeźwi umysłowi tak robią  

Opublikowano

Możesz sobie dopowiadać do woli. Kto tu po pijaku bełkocze wszyscy wiedzą od wielu lat. 

Nie ma potrzeby zmieniać płyty skoro to prawda. A że niewygodna to cie uwiera, ale to już nie moja wina😆 

Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał:

Nie ma potrzeby zmieniać płyty skoro to prawda. A że niewygodna to cie uwiera, ale to już nie moja wina😆 

nie oto chodzi ta sama płyta idzie galanowi i Mariuszowi i innym 

35 minut temu, Ulman napisał:

Możesz sobie dopowiadać do woli. Kto tu po pijaku bełkocze wszyscy wiedzą od wielu lat. 

jeśli czujesz satysfakcje to ok ..  przecież ja niczego ci nie musze udowadniać .. nie raz ci rzuciłem ze podobne myślenie mają ludzie bardzo dobrze wykształcenie co ostatnio ci udowodniłem 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Roman176 napisał:

Szefowie ośmiu z siedemnastu resortów w 2009 roku wypłacili swoim pracownikom niemal 30 milionów złotych premii i nagród

W 2011 roku urzędnicy pracujący w administracji publicznej otrzymali 600 milionów złotych premii i nagród.

Rekordzistą jeżeli chodzi o przyznawanie nagród okazał się minister infrastruktury Cezary Grabarczyk. Podczas jego kadencji 950 pracowników resortu otrzymało łącznie 48,5 mln złotych nagród i premii. To średnio dodatkowy tysiąc do pensji dla każdego podwładnego przez 4 lata.

Pieniądze podatników hojnie rozdawał pracownikom Ministerstwa Spraw Zagranicznych minister Radosław Sikorski. Szef MSZ w 2011 roku rozpisał ogromny przetarg na bony towarowe dla pracowników resortu. Ponad 43 tysiące talonów kosztowało podatników 2,16 mln zł.

Radosław Sikorski w czasie szefowania w MSZ przeznaczył na nagrody 60 mln złotych, a minister Skarbu Państwa Aleksander Grad 15 mln w ciągu 4 lat. Jacek Rostowski przeznaczył a dodatki dla pracowników Ministerstwa Finansów 70 mln zł, czyli średnio 660 zł nagrody do każdej miesięcznej pensji.

Także w 2011 roku Kancelaria Prezydenta Bronisława Komorowskiego wydała ogromną kwotę na nagrody dla urzędników. Było to 5,3 miliona złotych, czyli każdy z nich, średnio dostał 16 743,39 zł.

Tak odmładza dieta poselska

trzeba być idiotą i wierzyć w smoki prawdziwi wyborcy platformy 

images?q=tbn:ANd9GcSlAGxDM-4J-Jh4lBnQVQO

Większego idioty od ciebie tu nie ma. Ty nie rozumiesz nawet tego co wklejasz. CO innego wypłacanie nagród pracownikom administracji którzy wykonują swoją robotę bez względu na rząd i dzięki którym dana instytucja tak naprawdę działa. A co innego wypłacanie milionów politycznym pasożytom zatrudnionym na kilku stanowiskach na raz. Którzy nic nie robią w tych instytucjach oprócz pobierania kasy.

PS zdjęcia Kopacz sobie daruj. Popatrz jak wygląda twoja mama czy żona. Bo tylko pokazujesz jak bardzo upośledzony jesteś nabijając się z czyjegoś wyglądu. Szacun dla Kopacz, że zadbała o sobie. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

Jeśli czujesz satysfakcje to ok ..  przecież ja niczego ci nie musze udowadniać .. nie raz ci rzuciłem ze podobne myślenie mają ludzie bardzo dobrze wykształcenie co ostatnio ci udowodniłem 

Wspaniały przykład tego jak nie masz nic do powiedzenia ale koniecznie chcesz to zrobić. Niczego nie musisz udowadniać ale udowodniłeś 😁 jak chcesz napisać inteligentną i blyskotliwą ripostę to jeszcze musisz sporo popracować.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Większego idioty od ciebie tu nie ma. Ty nie rozumiesz nawet tego co wklejasz. CO innego wypłacanie nagród pracownikom administracji którzy wykonują swoją robotę bez względu na rząd i dzięki którym dana instytucja tak naprawdę działa. A co innego wypłacanie milionów politycznym pasożytom zatrudnionym na kilku stanowiskach na raz. Którzy nic nie robią w tych instytucjach oprócz pobierania kasy.

Niechciałem już tego wklejać ale bym cię upokorzył na całego kto pasożyt ....   ale wypłacanie pracownikom administracji .🤣  wklejałem ostatnio co sie dzieje w ratuszu Krakowie Wrocławiu Bytomiu Chorzowie   

pato pato 

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-tak-dorabiaja-prezydenci-miast-nieformalna-siec-powiazan-sto,nId,6474473

platforma to bada złodziei była i jest  a ty debil z wioski zabitej deskami 

O powiązaniach pomiędzy prezydentami z woj. śląskiego a Wrocławia pierwsi zaalarmowali członkowie stowarzyszenia Akcja Miasto. - Prześwietliliśmy spółki miejskie we Wrocławiu, przeglądnęliśmy oświadczenia majątkowe zasiadających w nich osób i połączyliśmy kropki. Część nazwisk była dla nas zagadkowa. A potem się okazało, że to są prezydenci śląskich miast i tak wykluła się z tego jakaś niejasna pajęczyna politycznych powiązań. Tak naprawdę samorządowcy dorabiają sobie w radach nadzorczych miejskich spółek - mówi w rozmowie z Interią Jakub Nowotarski, prezes Akcji Miasto.

podkreślam ze tam gdzie platforma jest szpitali gdzie jest bieda jak uj stworzono spółki nadzorcze co zarabiają po 50tyś miesięcznie a szpitale

oszczędzają 

• Agnieszka Gładysz - wiceprezydent Siemianowic Śląskich

- Sosnowiecki Szpital Specjalistyczny w Sosnowcu - od października 2020 r.

W 2021 r. zarobił 73,7 tys. zł 

Inauguracja otwarcia zmodernizowanej części Przych... - SZPZLO  Warszawa-Ochota
RADA NADZORCZA - Szpital Praski

Olga Pilarska-Siennick 

Szukanie przez Trzaskowskiego winnych budzi niesmak". Gajewski o awarii  "Czajki" - Wiadomości - polskieradio24.pl

Trzaskowski wskazuje winnych awarii: Błędne decyzje podejmowane w  przeszłości - Dziennik.pl

Michał Stępniewski

Władze OIRP i prezydent Warszawy uruchomili biuro Izby – Pl. Konstytucji 5  - SerwisPrawa.pl

sprawdź każdy szpital spółkę nadzorczą wawie 

a później konia wal jak widzisz tłumy poparcia dla Tuska  4 czerwca armia urzędasów przyjechała sprawdz wszystkie baseny w miastach aqua parki 

przykład kolejny Chorzów  

Małgorzata Kern: oczekujemy rozwiązań gwarantujących dostęp do funduszy  unijnych - YouTube

• Małgorzata Kern - Przewodniczący Rady Nadzorczej ChŚPWiK Sp. z o.o.
  • image.jpeg.95fbf6c3f8414edd273dcd508eaa4038.jpeg
  • Sławomir Pośpiech - Członek Rady Nadzorczej ChŚPWiK Sp. z o.o.

image.jpeg.9dec09c25e05623e2d31044518db85ef.jpeg

Przemysław Ramos 

znasz te pasniuśie co krzyczały jebać Kaczyńskiego  to właśnie te blondyneczki 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

.🤣platforma to bada złodziei była i jest  a ty debil z wioski zabitej deskami 

PO to drobni kieszonkowcy w porównaniu z mafia jaka są PiSiory...  Nawet kraść to trzeba umieć... 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

tu nawet nie ma szans ratować budżetu bez zmian całego sektora budżetówki. 

jakie urwa nagrody coroczne i zaco?

sołtys kilku wiosek co się wójtem nazywa 18 miesięcznie. 

ilość pracowników, aby tylko stanowisko wymyślić, to się swoim znajdzie, mierny, ale wierny. 

20 lat temu w technikum, przedmiot "wiedza o społeczeństwie "podział na grupy i jednostki terytorialne 

dobrze pamiętam urząd miasta 52 pracowników zatrudnionych razem z kadrą sprzątającą. 

dziś przypadkiem sprawy załatwiam i odpowiedź 114 i zewnętrzna firma sprzątająca i dbająca o zieleń. 

gmina też 60 nie przekraczała teraz tylko wiem że grubo ponad setkę stołków 😂

Opublikowano
11 minut temu, HF86 napisał:

tu nawet nie ma szans ratować budżetu bez zmian całego sektora budżetówki. 

jakie urwa nagrody coroczne i zaco?

A ja, to chciałbym zostać w rządzie pełnomocnikiem od spraw jakichś. Np, tych dziwnych i ulotnych.:)

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Tomasz0611 napisał:

PO to drobni kieszonkowcy w porównaniu z mafia jaka są PiSiory...  Nawet kraść to trzeba umieć... 

masz racje gdzie moje ofe 300mld ? 

prywatyzacja 0,5 biliona ?

jedyna partia co zadziałał mechanizm zadłużenia konstytucyjny pastwa  ...  sory ale to pisek kradnie 

Deficyt budżetowy po lipcu wyniósł 260 mld 351,1 mln zł, czyli 55,5 proc. zapisanego w tegorocznym budżecie deficytu na poziomie 47 mld 505,1 mln zł - poinformował resort finansów. Jeśli nie ograniczymy krajowego deficytu, Komisja Europejska może sięgnąć po sankcje. Najdotkliwsze, to ograniczenie lub nawet wstrzymanie dotacji unijnych. A Komisja zaczyna tracić cierpliwość, bo na to, abyśmy naprawili finanse państwa, czeka już piąty rok. Donald Tusk musi znaleźć w tym roku 17, a w przyszłym - 21 miliardów złotych, aby deficyt sektora finansów publicznych spadł poniżej wymaganego poziomu trzech procent.

Donald Tusk jest pod presją Komisji Europejskiej

Zgodnie z unijnymi przepisami 3 procent PKB stanowi bowiem maksymalny, dopuszczalny pułap deficytu, który może zostać osiągnięty przez instytucje rządowe i samorządowe w danym kraju. Inaczej mówiąc, maksymalnie o tyle wydatki publiczne mogą przewyższać dochody.

Reforma OFE pomoże obniżyć deficyt podatkowy

Rząd nie ma wyjścia - musi zabrać pieniądze z OFE

Reforma OFE ma naprawić finanse państwa

W 2011 roku decyzją Komisji Europejskiej państwa członkowskie zostały zobowiązane do raportowania wysokości długu i deficytu publicznego według ujednoliconej metody obliczania, co miało na celu ograniczenie wpływu rozmaitych zabiegów fiskalnych stosowanych w celu jego ukrycia. Według tej metody dług publiczny Polski wynosił w 2014 roku 50,4% PKB, zaś deficyt – 3,3% PKB[20]. W 2014 r. dług publiczny został sztucznie zmniejszony poprzez przeksięgowanie pieniędzy zgromadzonych na kontach Otwartych Funduszy Emerytalnych (150 mld zł).

Część organizacji pozarządowych prowadzi niezależne badania długu publicznego w Polsce. Forum Obywatelskiego Rozwoju opracowuje licznik długu publicznego[21], w którym prezentuje również dane o tzw. długu ukrytym. Według danych z 15 listopada 2015 wartość długu publicznego w Polsce przekroczyła 1090 mld z

7 minut temu, mirro napisał:

A ja, to chciałbym zostać w rządzie pełnomocnikiem od spraw jakichś. Np, tych dziwnych i ulotnych.:)

Pełnomocnik ds. równego traktowania

wawie w ratuszu 

wawa 

Piotr Frączak: Komitet do spraw Pożytku

podczas którego spróbowaliśmy z Przemkiem Żakiem ustalić obszary zainteresowań. A potem, w marcu 2022, wysłaliśmy pierwsze zapytanie o to, kiedy odbyło się ostatnie posiedzenie Komitetu. Ponieważ, gdy przeglądaliśmy stronę internetową, okazało się, że jest ona właściwie niefunkcjonalna, nic na niej nie można znaleźć. Poprosiliśmy więc po prostu o to, aby przekazano nam informacje o ostatnim spotkaniu Komitetu do spraw Pożytku Publicznego, z protokołem, z listą obecności. Dostaliśmy odpowiedź, że spotkanie odbyło się 1 lutego. Ta informacja wisi u nas na stronie, podobnie, jak wszystkie inne, które zdobywamy.

Edytowane przez Roman176
  • Haha 3
Opublikowano

Marnotrawna polityka prorodzinna. Rząd nawet nie wie, ile wydaje

Oczekiwania rodzin wobec państwa

Przygotowanie strategii, rozliczenie z jej wdrażania i koordynacja działań – najlepiej przez rządowego pełnomocnika – takie są rekomendacje pokontrolne NIK w obszarze polityki prorodzinne

Dziennik Gazeta Prawna

13 lipca 2015, 07:49

Opublikowano

@dysydent coś z naszej ulubionej kategorii, czyli nie mam domu nie mam renty ale jestem pier ,olnięty.:lol:

https://www.o2.pl/informacje/koniec-legendarnej-linii-666-godzila-w-chrzescijanski-porzadek-6908472653855296a

"W 2018 roku prawicowy portal Fronda zaczął nawoływać PKS w Gdyni do zmiany numeru tej linii, ponieważ liczba 666 w połączeniu ze słowem Hel, które przypomina angielskie słowo hell (piekło), jest "antychrześcijańska".

• Haha 1
Opublikowano

ja bym sie nadawał w minister spraw stosunku kobiecych i relacji 

qurwa 

Szalet za 430 tys. zł. Jeszcze nie został otwarty, a już trwa rozbiórka
Szalet miejski za 432 tys. złotych - ta inwestycja w Białymstoku zelektryzowała opinię publiczną jesienią ub. roku. Choć publiczna ubikacja nie została jeszcze oficjalnie otwarta, miasto rozpoczęło już jej rozbiórkę. Wszystko dlatego, że wybudowany szalet nie spełniał wymogów technicznych. W jego miejsce ma powstać nowy.

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/podlaskie/news-szalet-za-430-tys-zl-jeszcze-nie-zostal-otwarty-a-juz-trwa-r,nId,6838532#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

pewnie synek sie platformowca dorobił 

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, mirro napisał:

@dysydent coś z naszej ulubionej kategorii, czyli nie mam domu nie mam renty ale jestem pier ,olnięty.:lol:

https://www.o2.pl/informacje/koniec-legendarnej-linii-666-godzila-w-chrzescijanski-porzadek-6908472653855296a

"W 2018 roku prawicowy portal Fronda zaczął nawoływać PKS w Gdyni do zmiany numeru tej linii, ponieważ liczba 666 w połączeniu ze słowem Hel, które przypomina angielskie słowo hell (piekło), jest "antychrześcijańska".

no ale ktoś tam właściwie zinterpretował kto się zgłosił z protestem i że to jakieś popirdoleń..y a że ci akurat u władzy to tak pod nich skoro nie trzy szóstki to "sześć na dziewięć"
-"Jak przekazuje przewoźnik, od 24 czerwca wakacyjna linia 666, która kursuje przez Półwysep Helski, zmieni swój numer na 669."

i jak było a'propos tak jest

noż qwa;l czyżby przyszło mi się urodzić w mniej ciemnych czasach niż przyjdzie zemrzeć?

a tak na marginesie to coraz mniej to już śmieszy a oraz bardziej zaczyna wqrwiać

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

Deficyt budżetowy po lipcu wyniósł 260 mld 351,1 mln zł, czyli 55,5 proc. zapisanego w tegorocznym budżecie deficytu na poziomie 47 mld 505,1 mln zł - poinformował resort finansów. 

Nie wydaje ci się to dziwne?

Ot i draństwo niewdzięczne Ukraina twierdzi, że dopłaty dla polskich rolników są sprzeczne z regułami WTO » Kresy - wiadomości, wydarzenia, aktualności, newsy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v