Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, dsbh napisał:

? Chyba, że tak jak galan wyjechać za granicę aby tam zarobić, tu wydać aby tamci zarobil

No i odkryłeś przyczynę tańszego Euro.🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Proszę mnie tu na czarnka nie jechać, bo łun synowi dał prezenta - zestaw do naprawy dętki rowerowej termos i zestaw kluczy🤭

Oryginalne prezenty🤣

Szkoda tego dzieciaka😟

Opublikowano

Na spotkanie nie poszedł, ale prezenty sobie załatwił choć były tylko dla uczestnikòw🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Na spotkanie nie poszedł, ale prezenty sobie załatwił choć były tylko dla uczestnikòw🤣

To jak Czernecki z tymi kilometrówkami ;). Nada się do polityki może. 😜 

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

No i odkryłeś przyczynę tańszego Euro.🤣

O, co do euro.

6 lat temu kupiłem auto. W fotelu pasażera zacinała się regulacja fotdla. Wczoraj podczas jazdy syn zaczą z nerwem szarpać  za rączki i wyleciało 2 euro. 🤣🤣🤣

Jaki ucieszony, . A ono tyle lat z nami jeździło.  I fotel się naprawił. 😂

Ciekawe czy jak w Zmiennikach fotel gotówką nie wypchany😁

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Proszę mnie tu na czarnka nie jechać, bo łun synowi dał prezenta - zestaw do naprawy dętki rowerowej termos i zestaw kluczy🤭

Oryginalne prezenty🤣

No faktycznie - ludzki Pan.🤣

Opublikowano

@mirro - karłem się RAVko z dwoma silnikami elektrycznymi noo to Ci powiem że jak nie wciskasz gazu za daleko to wcale nie zapuszcza spalinówki. Jak startujesz wtedy z pełną baterią to spalanie leci poniżej siódemki a nawet zaryzykuję że bliżej szóstki. Z kolei jak dasz opór w podłogę to ma podwójnym gazie ładnie ciągnie. Jak masz CLSa tego 220 konnego to może być szybsza.

Opublikowano
30 minut temu, dsbh napisał:

A co my mamy takiego do zaoferowania ? A zapomniałem. Mamy rynek zbytu :ph34r:.

Nie chce mi się szukać, także podaj link to sobie poczytam o tych punktach.

Te nasze Migi co miały wywołać 3 wojnę, to stoją nadal w hangarach u nas czy wysłaliśmy je na Ukrainę ?

-kiedy Morawiecki był doradcą Tuska ?

- wszyscy skupili się lub celowo uwaga została skierowana na tym kto nagrywał, kiedy , skąd sprzęt pochodził a sama treść to szczegół. Nie wart komentowania. Tak to wygląda.

- za których rządów polski węgiel leżał na składach bo był droższy od rosyjskiego ? Kto chciał zamykać polskie kopalnie a otwierać w Afryce ?

Jedni i drudzy  czyli PO i PIS dzielą równo a społeczeństwo  łyka to jak pelikany.

A to jakaś okrągła rocznica będzie  ? Ze świętowaniem to będzie miało mało wspólnego.

2010-12 pinokio jako bankster byl doradca..

kto chcial otwierac w afryce ?? bo nie wiem.

12 minut temu, Agrest napisał:

Oryginalne prezenty🤣

a do komuni byl ?? rower dostal ? wiec prezent jak znalazl..

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Mój podciągnięty na 270.😂Ale te 340 kucy w GLE to idzie jak trza.🤣

Biorę po 24 pkt od Państwa i słucham, kto jedzie szybciej...🤣

Opublikowano

najlepiej wyslijcie nagrania z samochodow - z widokiem licznikow i mijanymi po drodze znakami ograniczenia predkosci, a potem ogolna sylwetka samochodow  z widocznymi numerami rejestracyjnymi.. 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

nagrania z samochodow -

nie podpuszczaj...

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

najlepiej wyslijcie nagrania z samochodow - z widokiem licznikow i mijanymi po drodze znakami ograniczenia predkosci, a potem ogolna sylwetka samochodow  z widocznymi numerami rejestracyjnymi.. 

Taaaaa piznę se fotę na najbliższym radarze, a jak przyjdzie kwit to wstawię na galerię. Może być?🤣

Opublikowano

Akurat dziś miałem stłuczkę a wy odpierdalacie swoje bohaterstwo -gdybym nie zjechał to miałem czołowe a tamten ścinał zakręt 100%po przeciwnym pasie 

Opublikowano
Przed chwilą, v11 napisał:

dziś miałem stłuczkę

są poszkodowani, obrażenia?

Opublikowano
5 minut temu, v11 napisał:

Akurat dziś miałem stłuczkę a wy odpierdalacie swoje bohaterstwo -gdybym nie zjechał to miałem czołowe a tamten ścinał zakręt 100%po przeciwnym pasie 

Rozumiem że adrenalina skoczyła, ale nie przypierdalaj się do naszego wieczornego darcia łacha.🤣 Tak se gadamy maskując problemy wieku średniego.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

bo będzie bulił

jak to? nie miał ubezpieczenia?

Opublikowano
mirro napisał:

Ale łun ma durbo między głowicami - ciepło tam jest i bez podciągania... Te GLE to to wypatroszone AMG? Jakieś słabe... 340 kW by pasowało do AMG. Ale niewiem.

Agrest napisał:

3 minuty temu, mirro napisał:

Biorę po 24 pkt od Państwa i słucham, kto jedzie szybciej...🤣

Ja tylko za miastem, na torze i w Niemczech.

Tak dodam, że RAVka nie pojechała więcej jak 180. We fabryce zepsuli - dali jakiś limiter.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, thor1984 napisał:

pany da się  jakoś zapisywać ulubione posty na forum?

każdy post ma swój unikalny link i jest on zaszyty w tekście - "napisano x temu"  na zielonym pasku nad postem i może Ci wystarczy kolekcja takich linków zapisana czy to w tym notatniku czy w pliku worda excella lub jakiegoś edytora stron internetowych WYSiWYG np taki ma wbudowany przeglądarka SeaMonkey NjEyXzAuYQskGy5Jbg5sHmdDehMoV2JIMFtiWG5EfFJ1AXcTLBJgDiobKh8xByENNxg1A28FIkUMFDkdJAZhJCAOK1V2Rn5Yc1ZqSnBDf1h3S2lLcEN_WBpJdgovEmwX(w opcji "edytuj stronę" czy jakoś tak) gdzie plik z takimi linkami zapisany w formacie *.htm otwiera się jak zwykła strona int w byle chrome czy dowolnei innej przeglądarce a linki powadzą wprost to postów na af; oczywiście jeśli komp podpięty do neta i post nie został usunięty
w excelu nawet można i link przypiąć do komórki i treść posta wkopiować do tej samej lub innej ..... no tysiące sposobów tylko pomyśleć bo robienie screenów to najprymitywniejsze co może być a i niewspółmiernie dużo miejsca zajmuje no ale choćby i to też jest jakimś sposobem
Tobie zapewne jednak chodzi o jakąś opcję samego portalu typu - "dodaj do ulubionych" i no nie ma czegoś takiego gdzie można zagregować w jednym miejscu jako osobną listę linów jaką jest każda stona dowolnego tematu ale po lajkach danych wybranym postom można co nieco wyszukać w "moja aktywność" przez wejście z własnego profilu

a no @witejus nasz komediant ....zdaje się coś mu się skapło że przegiął pałę i rakiem zaczyna że: a to jakieś prywatne to było i mu niby to wykradli a on to by tego na publiczne nie wrzucił...

no gdzieś to wyczytałem ale jest piąta rano i.. no nie chce mi się szukać gdzie ani nawt Twojego posta aby zacytować do czego piszę

a piszę bo kawa mi się parzy to mam chwilę a i dzieci mi powyrastały i za duże aby Im jakiekolwiek rady .... zatem moje w necie "wycieki" nie będzie tak "ciekawe' jak Seweyna

bo i bez Seweryna to samo wiedzą ;)
z resztą czy aby ten Seweryn zapomniał do listy dodać Putina czy jednak coś więcej sprawiło i ma ta historia swoje drugie "dno" dokładnie to samo na którym osiadły

9 godzin temu, dsbh napisał:

Te nasze Migi co miały wywołać 3 wojnę, to stoją nadal w hangarach u nas czy wysłaliśmy je na Ukrainę ?

bo nawet jak co wysłali nasi rządziciele ( a nie "myśmy" bo np ja tam niczego nie wysyłałem) to cichaczem i po kawałku tak że jak Seweryn powie że przypi,...oli to się wszyscy śmieją a jak Putin to takie Seweryny amnezji dostają co do kompletności list faszystów ;)

a i banderyzm też lewactwem na pewno nie jest

trend jest ogólnoświatowy i ludzkość pogrąża się dla odmiany w odmętach nie czerwonego a tym razem brunatnego szaleństwa gdy najbardziej pożądanym nie jest ani dobry komediant, ani wybitny naukowiec, ani medyk genialny czy dobry i uczciwy pracodawca plus dobry pacownik (no literówka ale "pacownik" jak dobry to też - czemu nie? xD ) a najbardziej pożądany jest (tfu!) - sprawny generał

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, DTaras napisał:

Ale łun ma durbo między głowicami - ciepło tam jest i bez podciągania..

No i raz już jedna głowica pękła.🤣

Te GLE to to wypatroszone AMG? Jakieś słabe..

Bo to tuning optyczny. Taki działający na psychikę kierowcy. Tu naklejka, tam napisik.🤣 Te prawdziwe nie dla mnie.

1 godzinę temu, dysydent napisał:

z resztą czy aby ten Seweryn zapomniał do listy dodać Putina czy jednak coś więcej sprawiło

Putin to jednak inna liga. Tu przypierdolenie wymaga jednak większego wysiłku ( czytaj -zasięgu). Tym bardziej że urósł już do rangi demona zdolnego odpalić świat, albo przynajmniej taki se ukuł wizerunek. A liga tych co wymienił, to jednak poziom burka szczekającego. 

We fabryce zepsuli - dali jakiś limiter.

Nowe i zepsute? 🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

no "buda" Trumpa też prymitywnym wigwamem nie jest a Tego do "zaszczytnego grona" zaliczył.

smutne jest to że jak na komedianta to bardzo poważny fakt i prawdziwy że może na razie większość tych "dzieci" nie rozumie jakie demony siedzą w tych; jak ich nazywasz mianem 

36 minut temu, mirro napisał:

burka

bo siedzą.
Nacjonalizm, fundamentalizm wyznaniowy, fanatyczne misjonarstwo fałszywie "patriotyzmem" zwane i może kto dopisze co jeszcze i to są predyspozycje prowadzące do jak najmrocznieszych i strasznych zdarzeń w Historii o wiele gorszych niż nieefektywność gospodarcza tzw "lewactwa". Lewactwo może co najwyżej zbankrutować gdy "prawactwo" .... strach pisać bo najczęściej co tu (w tym "hyde parku") napiszę to tak w cztery pięć lat później się sprawdza

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v