Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Socjalizm zawsze jest patologią nieróbstwa a pochwałą lenistwa i postaw roszczeniowych od wszelkiego rodzaju leni i nieudaczników. Właśnie lenie i niedojdy wymyśliły i wypromowały socjalizm bo inaczej by wyzdychali z głodu. Nie mieszam świętowania z lenistwem. Ja w niedzielę czasem pracuję i nie przeszkadza mi to by dzień święty święcić. Bardzo cenię ludzi którzy chcą pracować i nie robi im różnicy czy pracują w piątek świątek czy w niedzielę bo wszelki dostatek i rozwój biorą się właśnie z pracy a nie ze świętowania i nieróbstwa. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

Jakbym niemca słuchał o Polakach...

xD Ulman brzmi z niemiecka.   :P

2 minuty temu, Ulman napisał:

Socjalizm zawsze jest patologią nieróbstwa a pochwałą lenistwa i postaw roszczeniowych od wszelkiego rodzaju leni i nieudaczników. Właśnie lenie i niedojdy wymyśliły i wypromowały socjalizm bo inaczej by wyzdychali z głodu. Nie mieszam świętowania z lenistwem. Ja w niedzielę czasem pracuję i nie przeszkadza mi to by dzień święty święcić. Bardzo cenię ludzi którzy chcą pracować i nie robi im różnicy czy pracują w piątek świątek czy w niedzielę bo wszelki dostatek i rozwój biorą się właśnie z pracy a nie ze świętowania i nieróbstwa. 

To ty pewnie i pedałów i lesby popierasz w swoim interpretowaniu wiary, a co tam byle dziura była.   :P

Opublikowano
Desperado napisał:

Nie mieszaj nic nie robienia z nierobieniem rzeczy zbędnych w niedzielę i Święta, nie usprawiedliwiaj pogoni za kasą pracowitością.

Aaa w Państwowe można? Istnieje praca konieczna i niekonieczna i wg tych kryteriów jest rozpatrywana wina. Człowiek o tym decyduje we własnym sumieniu ale sumienie musi być blisko Boga. Człowiek też musi służyć drugiemu człowiekowi zatem i praca rolnika, policjanta, górnika je kwalifikowana odrębnie. Rzecz e tym aby innych nie gorszyć a gdy służba czlowiekowi zmienia się w służbę bogactwu to taka praca staje się grzechem... To chyba będzie wszystko co mi na ten temat księdzu klarował. Toteż sztywne trzymanie się grila w niedzielę nie jest święceniem dnia a konieczna praca jest Boga chwaleniem.

Desperado napisał:

To ty pewnie i pedałów i lesby popierasz w swoim interpretowaniu wiary, a co tam byle dziura była.   

Yyy ja żem kiedyś napotkał taką parkę około trzydziestoletnich psiapsiułek i oczu oderwać było ciężko - złego słowa zabraniam mówić.

Opublikowano (edytowane)

Polska jest liderem pod względem tempa wzrostu PKB w I kwartale tego roku, wynika ze statystyk Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju (OECD). Nie tylko w Europie nie miała sobie równych.

PKB.png

Mamy najniższe bezrobocie w Europie, a na świecie przebija nas tylko Japonia. Bez pracy w naszym kraju jest zaledwie 2,7 proc. siły roboczej.

Dobrze/raczej dobrze swoją sytuację ocenia blisko 50% gospodarstw domowych

Zdjęcie

kiedy koniec polski i świata? :D już osiem lat patoopozycja ze swoimi patomediami i z brukselczykami szkodzą polsce i ........ nie dają rady :D patologiczne nieudaczniki :D 

Edytowane przez nie
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, nie napisał:

Mamy najniższe bezrobocie w Europie, a na świecie przebija nas tylko Japonia. Bez pracy w naszym kraju jest zaledwie 2,7 proc. siły roboczej.

Yyyyyyy no to po kija te krzyki że Scania zamknie jakiś zakład i zwolni ludzi, że Puławskie Azoty też pozbędą sie pracowników? Przy tak niskim bezrobociu zaraz ich ktoś zatrudni.🤣

4 godziny temu, nie napisał:

Dobrze/raczej dobrze swoją sytuację ocenia blisko 50% gospodarstw domowych

A te drugie 50% to ocenia jako bardzo dobrze i wspaniale?🤣

8 godzin temu, v11 napisał:

Kilka dni temu ukraiński minister rolnictwa w Brukseli stwierdził że kraje przyległe Ukrainie żerują na ich produktach rolnych

W zasadzie to prawda. Kraje żerują, a ich rolnictwo idzie w pizdu.🤣

6 godzin temu, Desperado napisał:

jesteś ateistą to nikt nie broni ci pracować, bo niby dlaczego masz nic nie robić,

No jak nie broni? Ateista przychodzi do pracy a tu brama zamknięta bo chrześcijanin świętuje i zakładu nie otworzył.🤣Przecież to jawna dyskryminacja.😂

Opublikowano
7 godzin temu, Desperado napisał:

xD Ulman brzmi z niemiecka.   :P

To ty pewnie i pedałów i lesby popierasz w swoim interpretowaniu wiary, a co tam byle dziura była.   :P

Jak juz nie masz argumentów to lepiej nie pisz nic, niż tak nieudolnie zmieniasz temat.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Ateista przychodzi do pracy a tu brama zamknięta bo chrześcijanin świętuje i zakładu nie otworzył.🤣Przecież to jawna dyskryminacja.

Jaka dyskryminacja?święte prawo własności, ateista jak chce pracy w niedzielę niech otworzy własny zakład.😜

Opublikowano

biedna onuca musi ciezko pracowac - pol nocy pisal i od rana...musowo stawke podniesli od pierwszego. po ile rubelki sa ?? stanialy jak dolary czy jak ??

a moze onuca nie ukrainiec tylko niemiec ?? i jak byly kanclerz niemiec przeszedl na sluzbe putina ??

kurna, znam prawdziwego ulmana-tyle ze to nie on, ten ma zone i dzieci 😂, poprzedni wlascicel domu nazywal sie hofmann.

9 godzin temu, Ulman napisał:

Co ty możesz wiedzieć o papierach na Polaka jako upaiński pomiot?

w odroznieniu od ciebie mam z ksiag parafii i to katolickiej 😂🤣 a nie cerkwi jak ty przechszto..

cesarsko-krolewska biurokracja zadbala o to zeby kazdy znal swoich przodkow od poczatkow XIX w.

Opublikowano

No i co z tego że masz papiery jak żeś mentalnie banderowiec pełną gębą i to jeszcze niewydolny intelektualnie. Ciągle tylko rubelkiem, onuca, służba Putina i czepianie się rodziny. To szczyt twoich możliwości? Chociaż tak w sumie to czego mozna wymagać od upainca🤣

Opublikowano

sam nim jestes wiec oceniles sie idealnie 🤣, typowe dla przechszty jest to ze, on musi byc bardziej zeby, inni  nie zaczeli podejrzewac ze to swiezej daty.

jak mowia anglicy -smoking zaczyna pasowac w trzecim pokoleniu a ty  w ktorym jestes polakiem ??? 

Opublikowano
15 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Jak nawadniasz to piękne , przez twoje opryski w niedzielę nie ma deszczu u mnie .

Znów cię bóg każe za grzechy innych? Przecież, skoro w niedzielę nie pracujesz, nie powinieneś mieć suszy, a plony 10+.

Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał:

Znów cię bóg każe za grzechy innych? Przecież, skoro w niedzielę nie pracujesz, nie powinieneś mieć suszy,

Oooooo Panie. Taka niedzielna susza po dobrze podlanej sobocie, to straszna sprawa.🤣 Ja to wiem, znam i współczuję.🤣

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

sam nim jestes wiec oceniles sie idealnie 🤣, typowe dla przechszty jest to ze, on musi byc bardziej zeby, inni  nie zaczeli podejrzewac ze to swiezej daty.

jak mowia anglicy -smoking zaczyna pasowac w trzecim pokoleniu a ty  w ktorym jestes polakiem ??? 

Popluj sobie, popluj. Frustracja dziada od pokoleń musi mieć ujście. Żaden  banderowiec nie będzie Polakiem żeby nie wiem co miał w papierach.

Opublikowano

wiec widzisz ze nie masz szans na polaka jedynie mozesz kucem konfederacji zostac.. 

na czlowieka bez zdolnosci honorowej rzeczywiscie mozna tylko napluc,nawet spoliczkowac go, to ponizej godnosci czlowieka honorowego

Opublikowano

Przecież to ciebie się dowcipy trzymają o twoim rzekomym honorze. Honorowy upainski dupoliz to taki sam dowcip jak prawicowy PIS🤣. Kto głupi to może uwierzy.

Opublikowano

najlepszy sposob na susze - pic tylko wode dzien wczesniej..

55 minut temu, Ulman napisał:

Przecież to ciebie się dowcipy trzymają o twoim rzekomym honorze. Honorowy upainski dupoliz to taki sam dowcip jak prawicowy PIS🤣. Kto głupi to może uwierzy.

onuca i honor-to sie nie zgrywa. ty jeste tak samo pseudo -prawicowy jak i pis, w twoje bajki to juz nawet najglupsi nie wierza..

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

najlepszy sposob na susze - pic tylko wode dzien wczesniej..

onuca i honor-to sie nie zgrywa. ty jeste tak samo pseudo -prawicowy jak i pis, w twoje bajki to juz nawet najglupsi nie wierza..

to że najgłupsi nie wierzą najlepiej widać po tobie.

Opublikowano

Nasz prezydent najpierw podPISał ustawę, potem skierował ją do TK bo nie jest pewien czy aby konstytucyjna a teraz się zreflektował że jakąś bzdurę podpisał i chce to zmienić.  PISowski kabaret nabiera tempa

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v