Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

co najwyżej sam starasz się pluć gó..nem z coraz mniejszym ładem i składem bo co ma wspólnego to co wyżej z lekcjami religii?

aż się boję co mieli by na tych lekcjach w/g ciebie uczyć?

ostro odpowiadam bo tak prymitywne metody jakich się chwytasz nawet na miano propagandy nie zasługują i nic o Trzaskowskim świadczą a wiele o Tobie
proszę - nie kontynuuj już tego wątku dalej w przede wszystkim swoim ale i Twoim interesie

Ocho obrońca ... To dlaczego gdy pańscy koledzy (ników nie wymienię bo są bardzo rozpoznawalni w tym temacie) z kółka politycznego na AF srają jeszcze lepszym gównem na polityków, to pan wtedy siedzisz cicho 🤔 bo to koledzy , może na właściwych polityków srają ??

Opublikowano

Miało tak być maga dobrze , wszystko do gadane a tu co nic nie ma , dno i muł .

Hołownia słabnie, Tusk to wykorzysta. "Pójdzie z kimś albo zginie"

Wolta Szymona Hołowni w sprawie ustawy o Sądzie Najwyższym komplikuje rozmowy na temat opozycyjnej listy w wyborach do Sejmu. Politycy Koalicji Obywatelskiej są przekonani, że nerwowe ruchy lidera Polski 2050 świadczą o wewnętrznym konflikcie w jego ugrupowaniu. To sprawia, że Donald Tusk bierze pod uwagę start tylko z PSL.

Tusku reklamuje starych osłów co wywodzą się tez z PiS .

Komedia czysta z ta polityką PO .

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ocho obrońca ... To dlaczego gdy pańscy koledzy (ników nie wymienię bo są bardzo rozpoznawalni w tym temacie) z kółka politycznego na AF srają jeszcze lepszym gównem na polityków, to pan wtedy siedzisz cicho 🤔 bo to koledzy , może na właściwych polityków srają ??

ja tu raczej nie mam kolegów i tak samo oceniłem ten post który tylko linkiem wskażę aby w moim nie pojawiło się coś jeszcze niżej poniżej poziomu obrzydlistwa jak ten ostatni bardziej oba służące tym politykom niż na nich srające

https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297390-polityka-okiem-rolnika-2023/?do=findComment&comment=3923125

Dnia 16.01.2023 o 09:15, dysydent napisał:

....

ale poziom takich wstawek jak niektóre wyżej może usprawiedliwiać i Kaczyńskiego dlaczego przegrał.....

a rzadko mi się zdarza usprawiedliwiać polityka dowolnej frakcji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Amerykanie i czy tylko oni poczuli .

Rozpad Rosji jest realny. Amerykanie "poczuli krew"

Ewentualny rozpad Rosji, choć dzisiaj często określany mianem fantasmagorii intelektualistów, jest możliwy, tak jak kiedyś – wydawałoby się nieprawdopodobny – upadek ZSRR.

Przywódcy światowych mocarstw. Joe Biden, Władimir Putin i Xi Jinping

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał:

Poczekajmy na ofensywę Putina z Białorusi, mającą na celu odcięcie UPAiny od pomocy z zachodu ...

A już nawet Ukraińcy się tej ofensywy chyba boją, po 2 dni temu ci co u mnie od kilku lat pracowali dzwonili i pytali cię czy będzie jakieś miejsce jakby musieli uciekać ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał:

ja tu raczej nie mam kolegów

no ale logiką i sposobem wypowiedzi podziw mój masz.

Opublikowano

@galan99 wszystko kiedyś się kończy tak że i kacapowo nie jest wieczne i tylko pozostaje kwestia kiedy

rosja albo dorówna technologicznie i cywilizacyjnie do szeregu albo zostanie zniewolona, rozdarta przez tych wobec których nazbyt z tyłu została bo stała się nazbyt łakomym kąskiem surowcowym jak nigdy wcześniej w historii

Opublikowano

Słyszeliście co gamonie z policji w Gdańsku odstawili? Wypuścili jakichś trzech rzekomo Hiszpanów co pływali sobie po zatoce sprzętem wartym gruby hajs na jakimś pontoniku i nie wiadomo czego szukali. Zostali od razu zwolnieni. Tak pis dba o bezpieczeństwo. Bo przeciez pływali sobie koło naftoportu przez pomyłkę

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Taki h*j będzie z biało Rusi atakował , chyba na komarach .

Poczekamy, zobaczymy, ilu już tu było rok temu takich pewnych, że Putin na Ukrainę to na pewno nie ruszy, bo będzie się bał USA, i co ??

Opublikowano
galan99 napisał:

Ewentualny rozpad Rosji, choć dzisiaj często określany mianem fantasmagorii intelektualistów, jest możliwy, tak jak kiedyś – wydawałoby się nieprawdopodobny – upadek ZSRR.

Niby czemu jest realny? Jak stary dawał w palnik i go zmobilizowali to stara teraz zadowolona bo spokój w chaupie a i długi pospłaca albo za żołd albo za odszkodowanie. Emeryci mają podniesione świadczenia, opieka społeczna dostała pakiet jak emeryci, bezdomni pozamarzają a z Moskwy i Petersburga nie było mobilizacji. Każdy kto ma łeb na karku wyjechał w kierunku Turcji i organizuje import równoległy toteż magazynów w Turcji już brakuje, ich lokalni bogatsi koledzy organizują lokalnie dystrybucje więc mają za co się od mobilizacji reklamować. Dobrze by było rozpirzyć wierchuszkę ale Rosja się nie rozpadnie...

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

niskie ryzyko że na srającego spadnie

ale że się uchyli, czy nie zauważy? 🤔

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Poczekajmy na ofensywę Putina z Białorusi, mającą na celu odcięcie UPAiny od pomocy z zachodu ... A już nawet Ukraińcy się tej ofensywy chyba boją, po 2 dni temu ci co u mnie od kilku lat pracowali dzwonili i pytali cię czy będzie jakieś miejsce jakby musieli uciekać ...

To by skutkowało incydentami i na naszym terytorium... Patrząc przez pryzmat szybkiego przetasowania w tej wojnie i byćmoże jej zakończenia to czemu nie, niech startują. Z tym że korzystniej dla wszystkich było by jednak dać Ukrainie broń.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DTaras napisał:

Niby czemu jest realny? Jak stary dawał w palnik i go zmobilizowali to stara teraz zadowolona bo spokój w chaupie a i długi pospłaca albo za żołd albo za odszkodowanie. Emeryci mają podniesione świadczenia, opieka społeczna dostała pakiet jak emeryci, bezdomni pozamarzają a z Moskwy i Petersburga nie było mobilizacji. Każdy kto ma łeb na karku wyjechał w kierunku Turcji i organizuje import równoległy toteż magazynów w Turcji już brakuje, ich lokalni bogatsi koledzy organizują lokalnie dystrybucje więc mają za co się od mobilizacji reklamować. Dobrze by było rozpirzyć wierchuszkę ale Rosja się nie rozpadnie...

Rosja się nie rozpadnie...

A kto mówi tak , ale będzie na 10 lat słaba .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
hubertuss napisał:

Słyszeliście co gamonie z policji w Gdańsku odstawili? Wypuścili jakichś trzech rzekomo Hiszpanów co pływali sobie po zatoce sprzętem wartym gruby hajs na jakimś pontoniku i nie wiadomo czego szukali. Zostali od razu zwolnieni. Tak pis dba o bezpieczeństwo. Bo przeciez pływali sobie koło naftoportu przez pomyłkę

Hiszpanów... Kupa "Hiszpanów" to kubańce...

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Rosja się nie rozpadnie...

A kto mówi tak , ale będzie na 10 lat słaba .

Ani się nie rozpadnie ani nie będzie słaba 

To jest taki amerykański straszak na Europę 

• Like 1
Opublikowano

Ja bym się Chińczyka obawiał bo w ćwiczy temat podboju gospodarczego i nieźle mu to na ruskich wychodzi jak na razie. Razem z Europą wziętych oczywiście.

galan99 napisał:

Nie całkiem straszak ZSRR - BYŁO SILNE I CO ZOSTAŁO TYLKO WSPOMNIENIE .

Czyim kosztem?

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Ja bym się Chińczyka obawiał bo w ćwiczy temat podboju gospodarczego i nieźle mu to na ruskich wychodzi jak na razie. Razem z Europą wziętych oczywiście.

a choćby i chińczyk bo ma do zaoferowania marchewkę a nie tylko pięść
z resztą czy kiedy jakie imperium powstało na negatywnej ofercie?
to dużo pisaniny i mi się nie chce zatem jeśli chcesz to Ty rozwiń bo na pewno rozumiesz o co mi chodzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v