Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A uje oszusty. Zrobiłem wniosek na dopłaty i mniej dostanę do ha niż na starych zasadach. A pier**lili w tvpis z dopłat będą większe. A tfuu. Miałem nie iść na wybory ale pójdę.

• Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

A uje oszusty. Zrobiłem wniosek na dopłaty i mniej dostanę do ha niż na starych zasadach. A pier**lili w tvpis z dopłat będą większe. A tfuu. Miałem nie iść na wybory ale pójdę.

Przejść na uprawę , ekologiczną będą większe dopłaty .

• Haha 1
Opublikowano

Czy dobre jak bym miał dzieci małe i pobierał , to bym powiedział że bardzo dobre i tak odpowie , wielu zapytanych .

Co do darmowych leków zapytaj emerytów , to odpowiedzą .

Opublikowano

Te darmowe to tylko wybrane... Teraz też starsi mają coś darmowych.... Taki pic na wodę...

Opublikowano

Te leki to ściema. Do tej pory były ściemą i teraz tak będzie. Czas by ludzie bardziej od samych obietnic zaczęli pytać o sposób ich wykonania. Nie mają konkretnej ustawy ze sprecyzowanym sposobem finansowania, to znaczy że niczego nie będzie. A poza tym, to wszystkich leków? Bo raz się cieszą ci co chorują na serce a raz płaczą, bo już się zmieniło. Bujda w stylu PiSowskim.

29 minut temu, Ulman napisał:

Jak to skąd? Od złych przedsiębiorców co na vacie oszukiwali, wyzyskiwali i spekulowali na szkodę ludu pracującego🤣

A potem kupowali se Mercedesy i Fendy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

No i prezes obiecał nierobom osimset zamiast pińcet.  Leczenie będzie za darmo, leki za darmo autostrady za darmo i w zasadzie to prawie wszystko będzie za darmo

A na koniec wszyscy za darmo dostaniemy nocnik żeby spokojnie móc w nim trzymać rękę.

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

No i prezes obiecał nierobom osimset zamiast pińcet.  Leczenie będzie za darmo, leki za darmo autostrady za darmo i w zasadzie to prawie wszystko będzie za darmo a PIS będzie jeszcze dawał kasę każdemu komu popadnie. Chodzi tylko o to żeby utrzymać się przy korycie  i dalej kraść przez kolejną kadencję. Ot Patologia I Swołocz😆

Kaczyński zapowiada zmianę w 500 plus. Od nowego roku nowa kwota - Wiadomości (onet.pl) 

Zapomniał dopowiedzieć że praca ludzka też za darmo będzie.

Jeszcze stwierdził że ten program nie podbije inflacji🤣🤣🤣... chyba w ujęciu trzy miesięc nym po wejściu w życie. Ekonom źoliborski🤭🤭🤭

39 minut temu, 6465 napisał:

Nie mniej, a dużo mniej. Kolejny aspekt to utrata części dochodów by wogóle spełnić minimum podstaw do przyznania dopłat. Realnie to może 30% wyjdzie tego co w starym rozdaniu

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Nie mniej, a dużo mniej.

Nooooo już miałem parę telefonów czemu właściciel uprawianej przeze mnie gleby będzie miała tak niskie dopłaty.🤣

Opublikowano

Bo tvp kłamie.

I niech gryzą i analizują  temat

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Nooooo już miałem parę telefonów czemu właściciel uprawianej przeze mnie gleby będzie miała tak niskie dopłaty.🤣

Bo wybrałeś bardzo nie korzystnie dla niego , dopłacisz z kieszonkowego , do tej samej sumy co było .

Opublikowano

Kurna niech te samoloty przekierują na Radom.

Toć na Okęciu istny armagedon co minutę , dwie lądowanie podobnie starty.😁

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Bo wybrałeś bardzo nie korzystnie dla niego , dopłacisz z kieszonkowego , do tej samej sumy co było .

Ale co niekorzystne? Przecież to On składa a nie ja.🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

@Roman176 co sądzisz o żonie ministra :) ?

Ten drugi mem z Dudą się im udał.

ale niby w jakim sensie ?

5 godzin temu, jacus napisał:

polskich firm od informatyki czy gier takze nie brakuje-ilu u nas hindusow czy innych azajtow po ulicach chodzi  a nie wygladaja na takich od lopaty..

pozory 

3 godziny temu, mikad napisał:

Tak bo najlepsze to są warzywka z działki na oborniku jak twierdzą wszyscy, wiadomo po jednym oprysku trzeba zrobić nawet na działeczce, a to na zarazę a to na robaki żeby nie zjadły wszystkiego i na parcha itp. I tylko po łyżeczce na plecakowy czy ręczny opryskiwacz i jeb dawka razy 10 albo 20 przekroczona. Działkowcy nie rozumieją że po takiem zabiegu roślina już tego nie rozłoży.

dokładnie na szkoleniu gadali ze największa grupa trucicieli .......... dlatego zrobili te 10ml i instrukcja dla amatora  

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Ciekawe skąd kasa....

a uj cie to obchodzi na pewno nie od ciebie bo ty też jesteś beneficjentem 

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Ciekawe skąd kasa....

a uj cie to obchodzi na pewno nie od ciebie bo ty też jesteś beneficjentem 

2 godziny temu, jacek1296 napisał:

Zabierz swoje dzieci ( jeśli masz ) na oddział onkologii dziecięcej, gdzie leżą 2, 3, 4-latki i im wyjaśnij.

ze niby co ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Czy dobre jak bym miał dzieci małe i pobierał , to bym powiedział że bardzo dobre i tak odpowie , wielu zapytanych .

Co do darmowych leków zapytaj emerytów , to odpowiedzą .

Ja mam dzieci i mówię, że to obłęd szaleńca. 

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, Roman176 napisał:

uj cie to obchodzi na pewno nie od ciebie bo ty też jesteś beneficjentem 

Mylisz się

Obchodzi bo mieszkam w tym kraju. A beneficjentem to sam jesteś...🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v