Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Blanka na 19 miejscu , ale najważniejsze że Pokonała Polska Niemców sukces jest .

Dobrze, że tych Patriot'ów od Niemców nie wzięliśmy, to sobie rosyjska rakieta spokojnie pod Toruń mogła dolecieć xD 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Blanka na 19 miejscu , ale najważniejsze że Pokonała Polska Niemców sukces jest .

Teraz cały dzień będzie jaki to sukces!

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano

Moim zdaniem Ruskie drożą tunel i ziemia się zatrzęsła  w Polsce , chcą wypompować wodę z Bałtyku .

W Polsce zatrzęsła się ziemia? Duńczycy badają przyczynę co było skutkiem .

Wstrząsy o sile 2,3 w skali Richtera nawiedziły północną Polskę i są prawdopodobnie spowodowane trzęsieniem ziemi.  

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dobrze, że tych Patriot'ów od Niemców nie wzięliśmy, to sobie rosyjska rakieta spokojnie pod Toruń mogła dolecieć xD 

No to teraz chyba dotarło do Pisowskich łbów, że baterie Patriot jednak przydałyby się i u nas. Jak to jest ta słynna "strategia obronna" co jej zapisy są tak tajne ,że nawet Pan Wolski nie może się do nich dokopać, to śmiem twierdzić iż dalej nie mamy strategii. Naiwnie myślałem że może jakaś myśl wartościowa sie tam znalazła, ale chyba u tych ludzi to niemożliwe.🤣

Opublikowano
15 minut temu, galan99 napisał:

W Polsce zatrzęsła się ziemia? Duńczycy badają przyczynę co było skutkiem .

To skutek nacisków śledzia bałtyckiego.🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

to już na religie każdy dzieciak musi chodzić obowiązkowo ? 🤣

Od zarania dziejów prawdziwym Polakom przyświecał cel - Bóg , Honor , Ojczyzna , walczyli z krzyżem i różańcem w obronie ojczyzny.

Trzasko podobnym , żaden taki cel nie przyświeca . Nauka religii owszem nie jest obowiązkowa ale na nią nie chodzi mniejszość uczniów . Takie wypisanie z lekcji religii świadczy o lewackim pochodzeniu rodziców . W Polsce 97 % obywateli to katolicy .

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

W Polsce 97 % obywateli to katolicy .

tiaaaa. i kościoły pękają w szwach..., a Ziemia jest płaska...

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Trzasko podobnym , żaden taki cel nie przyświeca . Nauka religii owszem nie jest obowiązkowa ale na nią nie chodzi mniejszość uczniów . Takie wypisanie z lekcji religii świadczy o lewackim pochodzeniu rodziców . W Polsce 97 % obywateli to katolicy .

Chyba zatrzymałeś się jakieś 10 lat temu, obecnie większość młodzieży NIE CHODZI na religię ;) Na religię chodzą tylko maluchy przed komunią, a po komuni to już tylko fala wypisów z religii xD  

Opublikowano
16 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Od zarania dziejów prawdziwym Polakom przyświecał cel - Bóg , Honor , Ojczyzna , walczyli z krzyżem i różańcem w obronie ojczyzny.

W co ludzie wierzą to powinna być ich prywatna sprawa tak jak z kim i gdzie śpią i niema potrzeby się z tym obnosić

Ludzie zacofani, ograniczeni umysłowo będą wierzyć że jak ktoś przyjdzie katolicki to zaraz nie będzie dobrym gospodarzem i nie będzie kradł czy oszukiwał

Po co kupować czołgi, samoloty zadłużając sie na kolejne lata jak jak można sie obronić różańcem ? 😄

Opublikowano
23 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

W Polsce 97 % obywateli to katolicy

Niech wprowadzą opłatę na rzecz religii którą deklaruje obywatel to szybko wyjdzie ile jest tych katolików. Okazało by się że 97% społeczeństwa jest bezwyznaniowa czy też raczej wierzy w siłę pieniądza.

Opublikowano
1 minutę temu, mikad napisał:

Niech wprowadzą opłatę na rzecz religii którą deklaruje obywatel to szybko wyjdzie ile jest tych katolików. Okazało by się że 97% społeczeństwa jest bezwyznaniowa czy też raczej wierzy w siłę pieniądza.

Przecież tego właśnie uczy kościół, że pieniądze są najważniejsze

Opublikowano

niestety eurowizji nie obejrzalem - na imieninach nie ogladali , jak tam nasi ?? sukces jest ?? pierwsze miejsce ??

38 minut temu, Mariusz2903 napisał:

od zarania dziejow polacy byli poganami i tak naprawde do dzisiaj sa 😂

nigdy polska nie przyjech chrztu a jedynie mieszko i jego dwor.

co chlop pansczyzniany, czy zakuta i zapita szlachecka pala rozumiala z religii ? z mszy po lacinie ?? 

mariusz- sprawdz dane ze swojej parafii ile ludzi chodzi do kosciola . 

romna -gdy nie pije to calkiem sensownie pisze...

Opublikowano

Nauka twierdzi że bóg nie istnieje .

Każdy ma swoją wiarę . Tu nauka napotyka na problem z BOGIEM nie ma dowodów , jest tylko wiara .

Czy istnieje takie zjawisko jak ciepło  ?.

Tak .

Czy istnieje takie zjawisko jak zimno ?.

Można powiedzieć że tak .

A wprawdzie zimo nie istnieje .

Można mówić dużo ciepła ,więcej ciepła ,mega ciepło , rozgrzać do białości . Ale nie ma niczego takiego co można nazwać zimnem . można schłodzić do temperatury 273 stopnia , co oznacza brak ciepła , nie potrafimy osiągnąć niżej temperatury . Niema takiego zjawiska jak zimno , przeciwnym razie byśmy potrafili schłodzić do temperatur poniżej -  273 stopnia .

Tak samo jak ciemność nie istnieje .

Opublikowano

@galan99 wiesz po co Bóg był chłopom pańszczyźnianym ?? 

W niedzielę taki chłop szedł do kościoła do spowiedzi, ksiądz pochodził z warstwy szlacheckiej, po mszy szedł do okolicznego pana na obiadek, tam mówił z czego chłopki się spowiadały i w poniedziałek były baty na plecy za kradzież 3 kartofli czy garści pszenicy xD Pan szlachcic w poniedziałek rano dostawał olśnienia że został okradziony xD 

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, hubertuss napisał:

Balon to dzisiaj wtedy była rakieta.

To w takim razie teoria spiskowa jest jak najbardziej prawdopodobna. Komendant celowo strzelał sobie w komendzie aby odwrócić uwagę od rakiety a skupić  uwagę na sobie i to mu się udało :ph34r:.

Co do samej rakiety. Zamach na arcyksięcia Franciszka doprowadził do wybuchu wojny. Może nasi politycy po naradzie stwierdzili aby wyciszyć temat, który mógłby doprowadzić do konfliktu zbrojnego. To jest tylko moja teoria. Chcieli byście być powołani w kamasze ? Bo ja nie specjalnie a kiedyś już coś takiego przechodziłem.

13 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

a po co wynagrodzenie? toż nauczają że zapłata ... trochę później przychodzi...

Tylko zanim ta zapłata przyjdzie to z czegoś trzeba żyć.

13 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Niech kościół sam finansuje swoją propagandę... Niech z tacy finansują albo biskupi swoje mercedesy na fiaty niech zmienia... Naprawdę mnie to nie interesuje jak się będą finansować, byle nie z naszych podatków. Kto chce na to chodzić to sobie płaci, a kto nie, to nie płaci, jak z innymi zajęciami dodatkowymi typu gitara, piłka nożna czy karate.

Po części się z Tobą zgodzę. Jestem przeciwnikiem Rydzyka i uważam, że jego stacje mogą utrzymać się z tacy pomimo dosyć dużych kosztów nadawania. Samego Trwam i Radia Maryja nie będę krytykował czy chwalił bo nie oglądam i słucham tych stacji, także na jakiej podstawie miałbym to robić skoro nie wiem jaką maja zawartość ? Tylko na jakiej podstawie osoba która nie chodzi do kościoła czy lekcje religii, później je krytykuje ? Tego nie wiem.

Co do propagandy, jestem zdania aby politycy sami finansowali swoje kampanie a nie z subwencji państwowych, czyli podatków, moich czy Twoich. Mają swoich wyznawców , niech ich dotują.

12 godzin temu, mirro napisał:

No to jak będą Abramsy , to lepiej uważaj. Chyba że nasi kupią lawety do przewożenia tego czegoś co waży 60 ton. Bo jak zaladowali Leopardy i gościu puścił zestaw przez wagi, to każda oś była przeciążona. A Leopard lżejszy. No i chyba nasze drogi też dostaną po d*pie.

A to już można ciężkim sprzętem jeździć po asfalcie ? Bo kiedyś laweta albo skład kolejowy.

11 godzin temu, Ulman napisał:

Ty chyba nie masz o tym bladego pojęcia. Jeśli są jakiekolwiek transfery między podmiotami powiązanymi to zawsze trzeba to robić po wartości choćby przybliżonej do rynkowej. Przekazanie za darmo wiąże się z unikaniem choćby obowiązku vat  a w tym przypadku widać że masz 1000 pln + 23%vat czyli 1230 pln.  Teraz skarbówka może ich cmoknąć no chyba że komuś z US wartość wyda się za mała i zacznie sie korespondencja. Przetransferowanie tego bez kasy może zrobić syf ze skarbówką a co najgorsze mogliby wyciągnąć podczas kampanii że nie płacą podatków.

Akurat nie chodziło mi o US czy te 1200 zł, czy nawet wybory Sasina bo to są drobne w porównaniu do kwot jakie można przetransferować z firmy do firmy, które mają tego samego właściciela.

10 godzin temu, dysydent napisał:

gra "Gothic" to był łabędzi śpiew niemieckiej Informatyki

Gothic to była świetna gra. Miała klimat. W następcę czyli Risena nie grałem ale mam jeszcze zafoliowaną :). Może by tak kiedyś odfoliować 🤔.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Eurovision Song Contest 2023 .

Polska dała głos na Izrael , swoi poparli swoich .

Ukraina ile dała nam punktów ?

• Thanks 1
Opublikowano

5 dowodow na istnienie boga spotyka sie z 5 na nieistnienie- to i wiele roznych filozoficznych bzdur mozna znalezc w internecie..

29 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@galan99 wiesz po co Bóg był chłopom pańszczyźnianym ?? 

W niedzielę taki chłop szedł do kościoła do spowiedzi, ksiądz pochodził z warstwy szlacheckiej, po mszy szedł do okolicznego pana na obiadek, tam mówił z czego chłopki się spowiadały i w poniedziałek były baty na plecy za kradzież 3 kartofli czy garści pszenicy xD Pan szlachcic w poniedziałek rano dostawał olśnienia że został okradziony xD 

taaaa,chlop byl taki glupi ze opowiadal katabasowi...

zeby zostac ksiedzem czy zakonnica to potrzebne byly pieniadze na nauke i "wiano" dla kosciola-temu maja tyle majatku ..

wiara nie miala tu najmniejszego znaczenia-ojciec kazal i dziecko musialo isc do seminarium czy klasztoru- czesto tylko po to zeby nie dzielic majatku.,

pierwsi ksieza z chlopow pod koniec XIX w zaczeli sie pokazywac-w tym ksiadz jacus z moje wsi w gazecie byl opisany[juz rodo mieli wtedy ?]- probowalem znalezc nazwisko -ale w seminarium ksiegi sa od XX w dostepne. innego znalazlem - na jego domu rodzinnym ziemniaki sadze, jeszcze kamienie sie wyorywuja z fundamentow.

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Niedziela dzień święty , co byście odpowiedzieli własnemu dziecku jeśli by zadało wam pytanie czy bóg istnieje ?

Powiedział bym, że z względu naukowego nie istnieje, a z punktu wiary, to już zależy, jeżeli dziecko wierzy w jego istnienie to wtedy bóg istnieje, a jak w istnienie boga nie wierzy, to bóg nie istnieje ...

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v