Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

gdzie te dodatkowe krowy wsadzisz gdy obory pekaja w szwach i co jej dasz jesc

A widzisz. Bo jak dasz jeść mniej tym co rozsadzają oborę, to te schudną i zrobi się miejsce dla jeszcze kilku. A i paszy zostanie od tamtych, chyba że troszkę dokupisz.🤣 taki mam plan i lekarstwo na ten problem.😂

Opublikowano

Mam takiego dłużnika. Sztuk coraz więcej, mleka mniej, długu więcej.

Opublikowano
mirro napisał:

A widzisz. Bo jak dasz jeść mniej tym co rozsadzają oborę, to te schudną i zrobi się miejsce dla jeszcze kilku. A i paszy zostanie od tamtych, chyba że troszkę dokupisz.🤣 taki mam plan i lekarstwo na ten problem.😂

genjusz... taki PiSowski ale jednak 😁 (bez urazy - nie mam kursywy)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

mamy z synem  😂-tak naprawde to w tym ile jest naprawde twojego ,ile syna a ile synowej -jej  pewnie z polowa .

to tak jabym ja napisal ze mam  z corka 2 mieszkania i blizniaka w krakowie i pare ha budowlanego pod wieliczka 

To se napisz że masz syna ...Tylko tyle możesz zrobić kaleko 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

pisałem nie raz ile czyje jest pociotku ...😋

twoje dzieci to mają ale gole d*py z którymi ich puściłeś w świat 😜

Ty to wszystkim się zajmowałeś i gowno z tego wyszło i drapiesz pole starymi gratami ...🤭

trza było lepiej zostać tym pastuchem i doić te cudze krowy może byś się czego nauczył ...🤷‍♂️

Mówisz że i bydłem mięsnym się zajmowałeś ...A czyje to było bydło i za ile robiłeś 🤔🤭

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

co te psychiatry ci robią to nie wiem że ich ciągle wspominasz 🤔 ...kura ja to nie znam żadnego lekarza 🤭

to coraz bardziej widac...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał:

troche dziwne ze najwiekszy problem  z moja ziemia maja najwieksi nieudacznicy na forum.

następny co się mu wydaje że kogoś obchodzi jego ogródek...

no w końcu na kolację szczaw.... ale doooobry... mniaaaam.

Jacus w Galicji mata szczaw? czy zbyt szlachetne ziemie by rósł?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

swirow na pewno obchodzi 🤣, poczytaj ostatnie strony.

ja nawet mirabelki mam.. juz przekwitly . szczawiowej dawno nie jadlem, kurna wysle stara na wal zeby poszukala.

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

jaka ma byc -ziemista.

troche dziwne ze najwiekszy problem  z moja ziemia maja najwieksi nieudacznicy na forum.

Dziwne to jest że przewracasz tą ziemie kilkadziesiąt lat i nawet nie wiesz z czym masz do czynienia.  Nic dziwnego że dziadujecie od pokoleń.

• Haha 1
Opublikowano

upośledzony genetycznie nigdy z biedy i zacofania nie wyjdzie 😜Zreszto to pociotek nie chłop 🤭

Ja strasznie jestem ciekawy tych zacofanych metod 🤔

placek zajmował się, znaczy najmował się do bydła i krow 😋

szlachta panie na całego 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
Dnia 7.05.2023 o 17:04, Agrest napisał:

Nr gospodarstwa wprowadź.

Pewno są problemy techniczne.

No i przed logowaniem zalecają czyścić ciasteczka

Faktycznie były chyba problemy techniczne. W zasadzie problem z logowaniem występuje od zeszłego roku. Wcześniej lepiej to działało.

Dnia 7.05.2023 o 18:19, Ulman napisał:

Banderowcy dokładnie tak robią. Wpadają raz na miesiąc po socjal i zaraz powrót na upainę, a potem krzyworyjce na nasz koszt. Większych frajerów od nas chyba w całej europie nie ma.

Ile kosztuje bilet w dwie strony ?

Opublikowano

dobrze ze wy z ogarkiem juz dawno macie to za soba i dalej plyniecie  w odmety zeswirowania...

wiesz juz ile masz tych hektarow ?? przypomnie ze niedawno przypomniales sobie ze masz kilkanascie hektarow ilu II klasy.

Opublikowano

Drugiej i trzeciej. Pył ilasty , klasa agronomiczna 4 , głęboka rędzina czarnoziemna na wapieniu kredowym. A ty co potrafisz powiedzieć o swojej ziemi poza tym że jest to ił? 

Kilkanaście ha to pewnie dla ciebie ilość przerażająca a u mnie to niewielka część tego co uprawiam. Ciekawe ile tygodni byś orał ten mój jeden kawałek🤣

Opublikowano

ale tak konkretnie ile ??? pamietasz ile kiedys podales ??podpowiem ci ze to nie wiele wiecej niz te kilkanascie ilow ...pisz co konfabulujesz bo klamstwo ma krotkie nogi 🤣

Opublikowano

Konkretnie to  nie mniej , nie więcej tylko właśnie tyle ile mam. Nigdy konkretnie nie napisałem i nie napiszę ile mam bo to moja sprawa a i ta cyfra co jakiś czas się zmienia. 

Opublikowano

Partia Nowa Nadzieja, której prezesem jest Sławomir Mentzen wynajęła za 1230 zł złotą figurkę Mateusza Morawieckiego od firmy Kancelaria Mentzen, której prezesem jest Sławomir Mentzen. Umowa została zawarta w trybie negocjacji.

jeszcze widoku na władzę nie mają a już przekręty robią; zepsucie coraz większe w gatunku ludzkim

Opublikowano (edytowane)

Ale to wynajęcie , to z figurką negocjowali? Nie obrazili aby Premiera tak niską stawką za wynajem postaci jego w figurce zaklętej?🤣 A może to nie Pan Premier był , tylko Oscara se kupili za wybitne dzieło filmowe jakie?😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano
4 godziny temu, nie napisał:

Partia Nowa Nadzieja, której prezesem jest Sławomir Mentzen wynajęła za 1230 zł złotą figurkę Mateusza Morawieckiego od firmy Kancelaria Mentzen, której prezesem jest Sławomir Mentzen. Umowa została zawarta w trybie negocjacji.

jeszcze widoku na władzę nie mają a już przekręty robią; zepsucie coraz większe w gatunku ludzkim

Przecież te 1230zł to jakieś marne grosze w porównaniu z 70mln zł które przejebał Sasin na wybory kopertowe które się nie odbyły xD 

• Like 2
Opublikowano

5e7781da67b11427c995a634f6e46192.jpg

7b621d3da8fc7a160d3b5356334e681a.jpg

bb51b0f2eda18d00688a6fda651b4d9e.jpg

090c1e978ad6bd05ed4928aa00801fb5.jpg

5 godzin temu, nie napisał:

No jak nie ma widoku na władzę? Z pisem już się ustawiali w koalicję. Tylko jeszcze złodziejstwa tak jak ci z pisu nie opanowali.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v