Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

To po jaki czort dra ryja na drogach i blokują drogi , może by ktoś normalnie chciał jechać .

Stoją i liczą wagony po jaki czort rolnicy tak robią tak źle im jest .

Po co w Ministra jakami rzucali , bardzo nie ładnie ze strony rolników .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

Nie wstrzymasz się tylko nie masz za grosz własnego zdania. Nie istnieją u ciebie żadne autonomiczne procesy myślowe a jedyne co potrafisz to wklejać  wyrywkowo fatalistyczne informacje. Ty naprawdę powinieneś już od dawna współpracować z dobrym psychiatrą.

To w tym roku żniwa mają być w grudniu? 

Może o kukurydziane żniwa mu chodziło 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

O czym ty chłopie piszesz? 

O rolnikach że tak upadają ich gospodarstwa , że są zadłużeni , nic nie słyszał , że upada całe rolnictwo w Polsce .

5 minut temu, Ulman napisał:

O czym ty chłopie piszesz? 

Co oni mówią .

Opublikowano
47 minut temu, damian303 napisał:

Mówię tu o koncetracie i pulpie gdzie zdaje towar. Mroźnie rządzą sie innymi zasadami i skupują tylko 20 % produkcji.

Nie rozumiem ostatnich dwóch akapitów.

Pulpa i koncentrat to nie moja działka. Choć czasami plączę sie po Dohlerze. Ale to raczej inne powody.

Ostatnie dwa akapity wymagają dłuzszego wywodu ale aby je do końca wyjaśnić ( a widzę że szacunek dla Ciebie tego wymaga) musiałbym polecieć informacją nie do końca wskazana do upublicznienia. Parę danych i po zabawie. Oczywiście mógłbym też powiedzieć że mnie to wali ale zdaję sobie sprawę z konsekwencji dla samych firm. Tak mnie wyszkolono i tego się trzymam. Jednak dyskusję z tobą uważam za pożyteczną i pewnie wymiana informacji mogłaby być interesująca.:gent:

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

To po jaki czort dra ryja na drogach i blokują drogi , może by ktoś normalnie chciał jechać .

Stoją i liczą wagony po jaki czort rolnicy tak robią tak źle im jest .

Po co w Ministra jakami rzucali , bardzo nie ładnie ze strony rolników .

dlatego że spora wina rządzących w tym co się dzieje. kiedy to zrozumiesz?

Opublikowano (edytowane)

Przecież to ty ciągle piszesz że 

8 minut temu, galan99 napisał:

O rolnikach że tak upadają ich gospodarstwa , że są zadłużeni , nic nie słyszał , że upada całe rolnictwo w Polsce .

Ja pytam gdzie tak jest ale nie umiesz na to odpowiedzieć bo to twoje paranoiczne urojenia a nie prawdziwy obraz sytuacji.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Na marsie tak jest jak nie wiesz kosmito .

Polska Wieś upada. Rolnicy desperacko walczą o swój byt.

Co ci rolnicy chcą , po co oni to robią .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, DTaras napisał:

Tu jest sztos Robi się ciekawie majstry.

Trochę szczęka mi opadła i o mało nie wylałem kawy. Parę zastosowań od ręki by znalazł. Ale żadne dobrze mi sie nie kojarzy.😂Ale to tylko moja wieczna nieufność.

Opublikowano

Ludzie zamawiali na jesieni jak zboże drogie było czy mleko. Teraz kalkulacje co niektórym mogły się pozmieniać. Kopara nie jednemu opadła. Jak zboże zjechało a nowy sprzęt za setki tys kupił. Pamiętam jak wielu tutaj rentowność wyliczało bo zboże takie drogie.

Opublikowano (edytowane)

@galan99, no widzisz jaki ty śmieszny jesteś? Coś gdzieś ktoś ma podobno zbankrutować bo ci się tak wydaje. Niestety jesteś osobą chorą i dlatego nie masz żadnych konkretów i argumentów - jedynie lęki, fobie , psychozy które pielęgnujesz zamiast od dawna leczyć.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Na marsie tak jest jak nie wiesz kosmito .

Polska Wieś upada. Rolnicy desperacko walczą o swój byt.

Co ci rolnicy chcą , po co oni to robią .

Z kiedy to

Po 4 zł tera😁😁😁 i 200 dokładki😁😁😁

Opublikowano (edytowane)

To starszy film ale cięgle  rolnicy płaczą .

Nie patrzę obecnie , ale były ogłoszenia komornicze , licytowali rolników .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Jakbyś znał pana Maliszewskiego to byś wiedział że płakać trzeba, bo jak się płacze to rząd pomaga. Rok wyborczy mamy to można kaski od rządu wyciągnąć, oni muszą sobie głosy kupić a jak to prezes mówi, polski rolnik jest łasy na pieniążki xD 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Desperado napisał:

A co najmniej z rok temu, galan wstawia byle wstawiać.

masz nowe , po jaki czort to robią  , nie ma źle .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Chodziło o przekaz że drą ryja i sam narzekasz .

No i dobrze że drą, rolnikom co niektórym się tylko wydaje że mają coś ze swojej roboty, firmy w covidzie dostały taką kasę że ci się nawet nie śniło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v