Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Najgorsi ludzie jacy są to tacy co , zmieniają poglądy , tacy są najgorsi , takich trzeba unikać jak ognia .

Rano jest lewicowy , w obiad prawicowy zaś wieczorem liberalny .

PSL - partia chłopska niby to , czemu nigdy sama nie  rządziła ,tylko przykleją się jak pijawki aby do koryta .

Liczy się tylko twardy wierny elektorat wedle zasad wierny do końca . 

Takie skoczki dziś , jest w PO , JUTRO poleciał do PSL , za perę dni do innych dziwadeł powstałych . Tacy ludzie są nic nie warci , nie mają żadnych zasad .

Edytowane przez galan99
  • Like 2
Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

PSL - partia chłopska niby to , czemu nigdy sama nie  rządziła ,tylko przykleją się jak pijawki aby do koryta .

A Ty dalej se wbijaj do baniaka że PSL jest chłopski🤣 Tak sobie uroiłeś i teraz będziesz miał do nich pretensje że nie są tacy, jak Twoje o nich wyobrażenia.😂

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Co niby se uroiłem , nie interesuje mnie PSL . Wierny do końca tylko PiS .

To już pewne że koniec Pisu?

Nie może być, i co potem? Jaka przyszłość, kto ogarnie ten kraj w ruinie, kto przejmie elektorat, kto jeszcze więcej obieca... ech tyle pytań, tak mało odpowiedzi...🤣

Źle się dzieje, dolar tanieje. Aż strach co USmany wymyślą, gdzie będą demokrację zaprowadzać by pokazać siłę gospodarki.

I jak tu Rosji i Chinom juana z głowy wybić. Toć to położy tekturowego dolara na łopatki.

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Wierny do końca tylko PiS

a to już widać ten koniec? ;)

na razie zabrali się za obronę złotówki, trochę za późno ale i tak muszę przyznać zaskoczenie bo obawiałem się większej inflacji i na razie mamy tylko tragiczną a zanosiło się na pogrom już w tym roku.
Oczywiście nie ma co liczyć na stabilizację cen a tym bardziej powrót tych co były jeszcze pół roku temu no ale skoro sami przyznali że z inflacją nie wyszło to już dużo.
Wiedzą że muszą bodaj cokolwiek uratować z wartości pieniądza bo przerżną wybory.

czyżby wyczerpali wszystkie inne sposoby i zaczęli działać racjonalnie?
Trochę z inflacją pomógł ten import z Ukrainy bo nie ważne czy chleb z połową Tablicy Mendelejewa ale tańszy niżby mógł być gdyby jednak ceny podstawowych zbóż nie spadły. Pewnie to tylko chwilowe no ale nie bądźmy zamierzonymi pesymistami. Może będą mieli więcej szczęścia niż rozumu (jak to głupki) i uda się bodaj do wyborów ten choćby chleb półkilowy obronić przed dychą za bochenek. bo po wyborach ktokolwiek by ich nie wygrał.... a tak - nie bądźmy zamierzonymi pesymistami żeby nas od totalsów nie wyzwali ;)

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

ale skoro sami przyznali że z inflacją nie wyszło to już dużo.

Ja tam żadnej refleksji dającej nadzieję nie widzę. Szli w zaparte aż doszli do ściany a ta przesunąć się nie chce. 

Opublikowano

Kościół w Warszawie przesunęli to ściany nie ruszą? Jak nie ustąpi, tym gorzej dla ściany🤣

Opublikowano
18 godzin temu, Roman176 napisał:

za to z Tuskiem to został bym jego lewą ręką 

Was wollen wir trinken, sieben Tage lang?

Was wollen wir trinken, so ein Durst!

Was wollen wir trinken, sieben Tage lang?3

Was wollen wir trinken, so ein Durst!

ty to się zdecyduj bronisz pisu i ich węglowych decyzji czy jednak ramię w ramię z po. Będzie mi tu wyjeżdzał niemieckim folkiem DArtagnan, by nikt nie myślał błędnie, że to twoja twórczość, Santiano też będziesz wrzucał? Ewidentnie ukryta opcja niemiecka z ciebie...

"für Deutschland" to pewnie na makatce wyszyte i na ścianie przed łóżkiem by przed snem rzucić okiem?

A może tyś po prostu kurek na wietrze? Gdzie korzyści tam ty, po co sobie życie utrudniac zasadami.

BTW zdajesz sobie sprawę, że lewa ręka jest przeklętego, a prawa błogosławionego?

Opublikowano
3 minuty temu, Takeda napisał:

BTW zdajesz sobie sprawę, że lewa ręka jest przeklętego, a prawa błogosławionego?

A błogosławiony robi to prawą ręką, czy lewą? Tak pytam, z ciekawości.🤣

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Agrest napisał:

To już pewne że koniec Pisu?

Nie może być, i co potem? Jaka przyszłość, kto ogarnie ten kraj w ruinie, kto przejmie elektorat, kto jeszcze więcej obieca... ech tyle pytań, tak mało odpowiedzi...🤣

Spokojnie zawsze jest opcja gdy nie będzie stabilnej większości czy to od strony PO czy od strony PiS-u na przedterminowe wybory, a tam brunatni jeszcze urosną w siłę. Konfederacja wjedzie na białym koniu, a i może potem spali się nam reichstag znaczy sejm, ten scenariusz już przewidział Machulski w świetnym spektaklu teatru telewizji " 19 południk" i to już w 2003 roku

4 minuty temu, mirro napisał:

A błogosławiony robi to prawą ręką, czy lewą? Tak pytam, z ciekawości.🤣

w tym kraju pewnie z ministrantem

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
6 godzin temu, Takeda napisał:

ty to się zdecyduj bronisz pisu i ich węglowych decyzji czy jednak ramię w ramię z po. Będzie mi tu wyjeżdzał niemieckim folkiem DArtagnan, by nikt nie myślał błędnie, że to twoja twórczość, Santiano też będziesz wrzucał? Ewidentnie ukryta opcja niemiecka z ciebie...

"für Deutschland" to pewnie na makatce wyszyte i na ścianie przed łóżkiem by przed snem rzucić okiem?

A może tyś po prostu kurek na wietrze? Gdzie korzyści tam ty, po co sobie życie utrudniac zasadami.

przecież kochasz rudego to w czym problem on jest bardziej niemiecki niż ja 

https://i.pl/byly-wiceminister-rafal-baniak-zatrzymany-przez-cba-to-szef-organizacji-pracodawcy-rp/ar/c1-17252341

Tzw. afera śmieciowa w Warszawie

Były wiceminister skarbu na początku lutego usłyszał w śląskim wydziale Prokuratury Krajowej zarzuty m.in. kierowania zorganizowaną grupą przestępczą oraz powoływania się na wpływy. Zarzuty związane są z ustawianiem kontraktów z warszawskim MPO wartych 600 mln zł w zamian za łapówkę w wysokości 4 mln 990 tys. zł.

qurwa musze sobie zrobić jakąś mapę swoich pól   dzisiaj rozlewałem RSM  zostało mi 500l   i cieszę się zostanie do oprysków zjeżdżam , jestem w domu chce to przelać ..... i przypominało mi się ze mam pole 8 km od domu i o tym zapomniałem ... 21 jadę  zanim przyjechałem oczywiscie trzeba umyć maszynę 23 50 teraz jem jestem umyty 24 spać 4; 50 pobudka zaje Biście  a wy tu od rana do wieczora tik tok  

Opublikowano
57 minut temu, Roman176 napisał:

znajdź jeden mój post, gdzie popieram Tuska, PO lub piszę, że głosowałem/będę głosował na tą partię ty kłamliwy folksdojczu.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Roman176 napisał:

https://i.pl/byly-wiceminister-rafal-baniak-zatrzymany-przez-cba-to-szef-organizacji-pracodawcy-rp/ar/c1-17252341

Tzw. afera śmieciowa w Warszawie

Były wiceminister skarbu na początku lutego usłyszał w śląskim wydziale Prokuratury Krajowej zarzuty m.in. kierowania zorganizowaną grupą przestępczą oraz powoływania się na wpływy. Zarzuty związane są z ustawianiem kontraktów z warszawskim MPO wartych 600 mln zł w zamian za łapówkę w wysokości 4 mln 990 tys. zł.

qurwa musze sobie zrobić jakąś mapę swoich pól   dzisiaj rozlewałem RSM  zostało mi 500l   i cieszę się zostanie do oprysków zjeżdżam , jestem w domu chce to przelać ..... i przypominało mi się ze mam pole 8 km od domu i o tym zapomniałem ... 21 jadę  zanim przyjechałem oczywiscie trzeba umyć maszynę 23 50 teraz jem jestem umyty 24 spać 4; 50 pobudka zaje Biście  a wy tu od rana do wieczora tik tok  

Cza sie było łuczyć....

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

Kanadyjczycy mają plan na ukraińskie zboże. Chcą, by w Polsce powstały elewatory

Kanadyjscy parlamentarzyści proponują budowę w Polsce elewatorów na ukraińskie zboże. To niejedyna propozycja.

Kanadyjscy parlamentarzyści pracują nad propozycjami pomocy dla ukraińskich rolników, a wśród rekomendacji znajdują się m.in. propozycje budowy w Polsce elewatorów na ukraińskie zboże.

W najnowszym raporcie na temat globalnego bezpieczeństwa żywnościowego komisja ds. rolnictwa kanadyjskiej Izby Gmin wskazała, że Kanada w ramach pomocy Ukrainie może dostarczyć "dodatkowe możliwości magazynowania". Portal National Newswatch cytował we wtorek przewodniczego komisji Kody Blois, który powiedział, że komisja sugeruje rządowi niezwłoczne wsparcie budowy elewatorów na ukraińskie zboże w Polsce, na granicy z Ukrainą.

Inne propozycje, które mają ochronić 22 mln ton ukraińskiego zboża do czasu powrotu możliwości eksportu, to dostarczenie przez Kanadę i sojuszników przed wrześniem br. nowoczesnych typów worków na zboże do tymczasowego magazynowania.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/kryzys-zbozowy-kanadyjczycy-chca-by-w-polsce-powstaly-elewatory/df4e1bz

Opublikowano
38 minut temu, galan99 napisał:

to dostarczenie przez Kanadę i sojuszników przed wrześniem br. nowoczesnych typów worków na zboże do tymczasowego magazynowania.

Innowacyjne typy worków to.

big bag bez dna i worki 25kg ze sznureczkiem do wiązania w komplecie. Jako broń ostateczna mogą być wykorzystane stare pasy startowe na lotniskach co zostały po ruskich. Taki worek poziomy.🤣

Oooooo a tu o tym że jak się chce i poszuka, to można znaleźć.

https://wiadomosci.wp.pl/samobojstwo-syna-poslanki-hejt-i-madzia-z-prokuratury-6891196769229408a

Opublikowano (edytowane)

Wiemy, ile wyniesie płaca minimalna od stycznia. To będzie rekordowa podwyżka .

Takiej podwyżki wynagrodzenia minimalnego jeszcze nie było. Wszystko wskazuje, że od stycznia 2024 r. najniższa pensja będzie musiała wynosić co najmniej 4 254,40 zł, czyli o 654,40 zł więcej niż w drugim półroczu 2023 r. To skutek wysokiej inflacji. W przyszłym roku też trzeba się spodziewać waloryzacji dwa razy w roku.

https://businessinsider.com.pl/prawo/praca/placa-minimalna-wiemy-o-ile-wzrosnie-w-2024-roku-to-bedzie-rekordowa-podwyzka/5mb4gs8

Zmiana nazwy Partii .

Paweł Kukiz ma nową partię

KUKIZ15 – tak, z użyciem wielkich liter i bez apostrofu, nazywa się nowa partia lidera Kukiz'15. Zarejestrował ją 19 kwietnia Sąd Okręgowy w Warszawie – informuje środowa "Rzeczpospolita".

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/pawel-kukiz-ma-nowa-partie/lpme9fd,79cfc278

Nazwa zmieniona i można już głosować i zmieniać poglądy .

Tak wodzą za nos, naiwnych ludzi oczarują złapią i wyplują .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v