Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeśli ten "naród" nie potrafił przez tysiąclecie stworzyć państwa to jest to raczej plemię. Złodziejstwo, łapówkarstwo i bandyterka to za mało żeby tworzyć państwo.

Opublikowano
45 minut temu, thor1984 napisał:

@racyl każdy naród chce stanowić o swoim istnieniu. Myślisz, że o nas w różnych zawirowaniach historii nie mówili i nie zastanawiali się tak samo jak Ty? A jednak jesteśmy i mamy swoje miejsce bo byli ludzie często pokolenia ludzi którzy dążyli do tego. 

Mieć się czym bronić to trzeba kupować broń a oni nic nie robili. Chcieć należeć do Nato to tak samo trzeba się zbroić i za to płacić

Ukraina w UE to nasz koniec, tego chcemy ?

Ukraina to taki naród co wszystko chciałby za darmo i za którego ktoś by płacił

Opublikowano
4 godziny temu, dsbh napisał:

Jeżeli chodzi o Smoleńsk to ze stenogramów wynika że piloci nie byli samobójcami i nie chcieli lądować za wszelką cenę.

Jak taki lot wygląda ? Piloci wsiadają o 7 ej do samolotu, ustawiają gps na Smoleńsk na przykład i lecą sobie ?

Piloci cywilni zlali by całe towarzystwo, piznęli drzwiami do kokpitu i wywiesi kartkę "nie przeszkadzać". Jedynie co by zapytali, to czy wracamy, czy lądujemy na zapasowym.

Piloci wojskowi tego nie zrobią. Szczególnie z przełożonym na pokładzie i w sytuacji kiedy słyszy sie że to rozkaz. Potwierdza to stwierdzenie "ktoś za to beknie".

Tak, wsiadają i lecą dostają wysokość korytarz. Kontrola obszaru prowadzi dokąd może a potem przejmuje ich następna. Kontrola lotniska przejmuje ich przed lądowaniem, bo to ona zabezpiecza ruch w rejonie lotniska. Tu akurat było nie lotnisko, tylko kartoflisko albo pastwisko i takie mieli wyposażenie.

5 godzin temu, dsbh napisał:

Lot Tupolewa podobno był cywilny. Odpowiesz na poprzednie pytanie. Gdy w firmie  dochodzi do zaniedbań, to rozwiązuje się firmę czy zwalnia prezesa ?

Nie rozumiem do czego zmierzasz. Ale to że był określony jako cywilny nie zmienia faktu że za sterami siedzieli żołnierze. A czy rozwiązuje się firmę? Ano widać tak, bo pułk transportowy jednak rozwiązano.

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:
Zapraszamy wszystkich szczekaczy z całej Polski.
Skoro zarobki w górnictwie są tak atrakcyjne, to proszę składać podania na kopalnie ☺️

Jak zaczniesz protestować że masz za małe zarobki, to całym sercem Cię poprę. Tylko ukop mi węgla na przyszłą zimę. Proszę.😂

• Like 1
Opublikowano

spoko miruś wegla bd pod dostatkiem i nie bd drogi ludzie mają zapasy na 2/3 lata i teraz kupują do przodu na 2 /3 lata do przodu 

4 minuty temu, mirro napisał:

Jak zaczniesz protestować że masz za małe zarobki, to całym sercem Cię poprę.

ja mam branże Proces metalurgiczny stal itp twój fendt był pewnie na polskim kosie 

Opublikowano

Ostatni węgiel w 2008r za giertychowe becikowe kupowałem🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

A po co pracować w brudzie i branży bez przyszłości?

ulmanku wiza wi ukrainna też ma taniej a tyś głupi 

1 minutę temu, mirro napisał:

Ani ja ani moje traktory koksu nie wciągamy.🤣

fend ćwiczył na polskim kosie ....  ty sie smarowałeś polskim alkoholem 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

ulmanku wiza wi ukrainna też ma taniej a tyś głupi 

Tańsze wizy  na ukrainę? To w ogóle są? Teraz wprowadzili?  

Co ty chciałeś wczoraj z tą konfederacją? Zamilkłeś tak nagle ze albo ci prąd wyłaczyli albo film ci się urwał

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

nie smaruję się. Nie zmarnowałbym takiego dobra.🤣

ty jak w tym fendzie olej ...  ty od środka się smarowałeś i rozpływało się po całej magistrali żylnej 

Tańsze wizy  na ukrainę? To w ogóle są? Teraz wprowadzili?  

wiza wi to znaczy wzajemnie 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Co ty chciałeś wczoraj z tą konfederacją? Zamilkłeś tak nagle ze albo ci prąd wyłaczyli albo film ci się urwał

nic ładnie udowodnili co znaczy onet wp i reszta gówna  ... wskoczyło im poparcie te niemiecko żydowsko media ich zaatakowały i wypisują bzdury ....    a ty tam masz inspiracje 

Opublikowano

Czyli finalnie o co ci chodziło z tą ukraiuną?

ze mogą mieć dużo taniej niż ty ........... pisałem ci kiedyś pamiętasz ?  powiedziałeś ze się nie boisz ............  ja to jestem prawdziwym strategiem biznesu i przedsiębiorczym 

Przed chwilą, Ulman napisał:

Kto  i co udowodnił? 

fb konfederacji od bosaka po metza czy jak go się pisze 

Opublikowano

Bynznemsmen z ciebie co wyprzedza swoje czasy. To jest bezapelacyjne i każdy ma tego swiadomość.

Co ty mi takiego pisałeś i kiedy,  bo jakoś nie mogę tego faktu skojarzyć.   

Opublikowano

słabą masz pamięć śmiałeś się ze tam zdegradują czaro ziem i nic nie bd już coś ci świta 

16 minut temu, racyl napisał:

w promieniu 20km od kopalni 😄

cała polska ... po za tym masz licencyjne składy co kosztuje tylko 100zł więcej niż na kopalni jak z azotami też licencyjni maja kolosalną różnice w cenie ach ci prywaciarze 

polecam zobaczyć teraz polsat news   unia chce nam zarzucić kare za to ze blokujemy zborze ukraińskie 🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v