Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Roman176 napisał:

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Dobierasz już rozmiar czy jak leci?🤣😂

Opublikowano
18 minut temu, witejus napisał:

Pewnie znów unia nałoży srogie kary za ,,nieprawomyślność... tfu niepraworządność🤣

Niech zaczną badac wpływy rosyjskie od 2005, PiS to taka czysta partia, transparentna, to czego się boją? 

Opublikowano

Deseń na przekaz podprogowy? No to mi się przypomnialy czasy jak dostałem takie wdzianko w zamian mojego, ciut popalonego a w powietrzu często było słychać swojskie ku*wa...

Tomasz0611 napisał:

18 minut temu, witejus napisał:

Pewnie znów unia nałoży srogie kary za ,,nieprawomyślność... tfu niepraworządność🤣

Niech zaczną badac wpływy rosyjskie od 2005, PiS to taka czysta partia, transparentna, to czego się boją? 

po dupie niech się drapią i wąchają palce - to jedyne badania jakie im można powierzyć.

galan99 napisał:

Wylecą liderzy opozycji i tak ledwo się koalicja dogaduje miedzy , sobą a teraz to postawią w stan oskarżenia i nie wystartują w wyborach .

Przed wyborami wszystko się robi . Niema żadnych zasad .

Będą ciekawe zjawiska się działy .

Na wakacje chyba... Jedno pytanie: wrak sptowadzony?

Opublikowano
16 godzin temu, Roman176 napisał:

nie chodzi o to ....   on pisze ze p[opiera konf...    a ładnie narracje ciągnie od rudego Donalda   zobacz sobie jak konfederacja manifestuje przeciw głosowaniu polski jak jełopy z opozycji głosują  ... wszystko ujawniają ... o wywłaszczeniach Polaków lasach państwowych o doprowadzeniu do ruiny gospodarki polskiej tym czasem zobacz co on pisze sprawdź fb konfederacji ... bosaka itp 

Takiemu analfabecie wszystko kojarzy się z Tuskiem a każdego kto twierdzi że PIS to idioci i lewacy można podpiąć pod Tuska.

Jako czlowiek kompletnie bez swojego zdania, od lat nie umiesz zrozumieć że nikt samodzielnie myślący nie zgadza się w 100% z partią na którą glosuje. Wyjątkiem jest sekta PIS.

Opublikowano

Bardzij z humorym czeba... Pszenica będzie po tyle aby rolnik zostawił na wołka a z wołka zrobi się schabowego. Był czas co sprokurowano jazdę o elektrownię. I kopali się z Czechami a pyskowali. Niemiec sobie siedział, cośtam się odezwał że jego kopalnia będzie zamykana ale nie wychylał. Kopalnie od strony Goerlitz tłoczą wodę do Szprewy a z tej rzeki pije Berlin. Nadchodzi rok zmniejszania tłoczenia a tym samym Szprewa będzie latem jak Warta. W Berlinie już mają problem co wpompować do kranów o jeziorach wokół nie wspominając a nasze jaszczembie o tym do tej pory nie mają pojęcia. Nawet do zalewania wyrobisk Niemce brali wodę z Nysy aby Berlin nie wysechł... To co Wy chcecie od tych jełopów? Kolejny kryzys który sami stworzyli i za który będą pomniki.

• Thanks 1
Opublikowano

Uwaga! 

Zadanie dla Romana, galana i innych pisowców

Minister Czarnek powiedział wczoraj coś takiego 

"Minister edukacji i nauki, zwracając się do opozycji, powiedział, że trzymali Polaków, także nauczycieli na wynagrodzeniu minimalnym o 100 procent niższym, niż teraz. "

Co o tym myślicie?

• Haha 1
Opublikowano

Zgadnie z PiSowską logiką jest to prawda. Przed PiSem nauczyciele nic nie zarabiali, a teraz zarabiają 100% tego co zarabiają, czyli tego co dał im PiS. Przed Pisem nie mieliśmy inflacji a teraz mamy i to jaką wysoką. 100% tego co za PO. Powód do radości jest? Ano jest. Tylko szkoda że nie mamy takiego na 100% Ministra Edukacji, bo dostał nam sie wyrób ministro podobny.

Opublikowano
33 minuty temu, Ulman napisał:

Uwaga! 

Zadanie dla Romana, galana i innych pisowców

Minister Czarnek powiedział wczoraj coś takiego 

"Minister edukacji i nauki, zwracając się do opozycji, powiedział, że trzymali Polaków, także nauczycieli na wynagrodzeniu minimalnym o 100 procent niższym, niż teraz. "

Co o tym myślicie?

POPIERASZ RUDEGO , to powinieneś wiedzieć , ha ha ha .

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

POPIERASZ RUDEGO , to powinieneś wiedzieć , ha ha ha .

Poznać głupiego po śmiechu jego.....

Co ja o tym mysle to wiem. Pytam o twoje zdanie. Jeśli rozumiesz co powiedział minister to chyba na jakieś własne przemyślenie cie stać?

Opublikowano

Większość nauczycieli to PO - SLD popiera , co tu myśleć , zarobki im PIS podniósł , tak jak ci co pobierają 13 , 14 , po 400 zł podwyżki dostali , 500 + biorą i srają na PIS . Jak dla mnie PIS powinien przegrać ale tylko po to by nowa władza wszelkie profity pozabierała  .

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Większość nauczycieli to PO - SLD popiera , co tu myśleć , zarobki im PIS podniósł , tak jak ci co pobierają 13 , 14 , po 400 zł podwyżki dostali , 500 + biorą i srają na PIS . Jak dla mnie PIS powinien przegrać ale tylko po to by nowa władza wszelkie profity pozabierała  .

Bardziej niż zarobki pis tym nauczycielom jak i nam wszystkim podniósł koszty życia. Koniec końców jak my wszyscy i tak dostali po d*pie.

Poza tym nauczyciele to ludzie wykształceni ich nie tak łatwo nabrać jak ludzi po podstawówce którzy zamykają się na inne źródła przekazu niż tvp.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

PIS powinien przegrać ale tylko po to by nowa władza wszelkie profity pozabierała  .

Yyyy a to jaszcze czegoś nie zabrali? 🤣

Przed chwilą, galan99 napisał:

Teraz to chyba zarabiają po 8 tyś

Taaaaa wszyscy, co do jednego. I woźna też.🤣

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ulman napisał:

ooo dobrze  że jesteś. Zgadzasz się z tą wypowiedzią ministra?

Jak PiS podniósł a za , PO nie chciało to się zgadzam .

Czy woźna to nauczyciel ?. 

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v