Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, 6465 napisał:

A co to za muzeum? 

no Dutry niby nie widać tak że nawet na muzeum się nie nadaje bo za mało "egzotyczne" wiekiem i technologią

kombinatory państwowe se dożywalnię do emerytury zostawili dla co głupszych spośród siebie i se kombinują jak tu doczekać tak że jeśli stąd geneza że to

8 minut temu, Roman176 napisał:

kombinat 

to i owszem xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 godzin temu, mirro napisał:

A to myślisz że pracownicy PGR nagle poczuliby własność prywatną i ostro wzięli się do roboty? 😂Może każ im jeszcze spółdzielnię założyć?

Nic z tego, tak jak nic z grup producenckich nie będzie.🤣

spółdzielnia Witkowo –

https://www.agrofoto.pl/articles/aktualnosci-branzowe-technika/witkowo-jedyna-taka-spoldzielnia/

https://www.deere.pl/pl/o-firmie/aktualności-i-media-info/informacje-prasowe/2019/listopad/agrofirma-witkowo.html

- Kiedy w latach 90. wszystkie zakłady wokół padały i rosło bezrobocie, my tworzyliśmy nowe miejsca pracy, w sumie około 1500 osobom w regionie

4 godziny temu, DTaras napisał:

Romana chcecie rozdrażnić?

oj tam oj tam zaraz rozdrażnić 

8 minut temu, dysydent napisał:

no Dutry niby nie widać tak że nawet na muzeum się nie nadaje bo za mało "egzotyczne" wiekiem i technologią

gdybyś wiedział co one robią to byś tak nie gadał ......😋

Opublikowano
mirro napisał:

53 minuty temu, jahooo napisał:

Da się, nawet dość chętnie kierują , jak masz wyższe wykształcenie, to tylko kurs oficerski i masz podporucznika

Jakoś tak w czwartek miałem okazję uczestniczyć w dyskusji na ten właśnie temat. Tak se powymienialiśmy uwagi w wąskim gronie czyli trzech generałów jednogwiadkowych i kpt rezerwy, I co ? Ano smutne wnioski były na koniec.

No bo taki patent to jak nagroda z czipsów. Poza tym tam większość to czyjeś pieszczoszki.

Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Dostać się traz na oficerską szkołę aby wystartować do pułkownika? Trza zagadnienie dobrze rozgryźć i kontaktów narobić...

Dawaj namiary i mów gdzie chcesz iść.

W moim wieku? Ja ten czas przerąbałem na mocne wrażenia. Ale jaki head hunter powinien krążyć między ludźmi w tym przybytku.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

gdybyś wiedział co one robią to byś tak nie gadał ......😋

a skąd wiesz co ja wiem a czego nie wiem
znaczy nie wiem czy Ty o Dutrach to nawet za młodu na tym jeździłem a jeśli o Kietz chodzi to cóż po za rolnikowaniem mogą robić więcej? w kosmos nie latają krowie świńskich cycków nie przeszczepili co by na sześć dojarek trzeba było doić
127510_r0_940.jpg

ani buraka cukrowego nie skrzyżowali z ogórkiem co by pod spodem surowiec na spirit na wierzchu na zakąskę z jednego pola zbierali xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 godzin temu, dysydent napisał:

Ona sama przyznaje że nie wie o czym mówi i ma rację

udaje bardziej ineligentną niż jest w rzeczywistosci .  Ale jedno jest pewne ze przed nowymi technologiami nie uciekniemy a jesli chodzi o bankowość to Polska jest jakby pionierem i wprowadza dosc szybko nowoczesne rozwiazania w płatnosciach elektronicznych .

Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

jesli chodzi o bankowość to Polska jest jakby pionierem i wprowadza dosc szybko nowoczesne rozwiazania w płatnosciach elektronicznych .

Nie Polska tylko zagraniczne banki, nasze banki jak PKO czy Banki Spółdzielcze mają najbardziej zacofaną bankowość elektroniczną ...

• Haha 2
Opublikowano
8 godzin temu, Siedzacybyk napisał:

Myślę, że kłótnia miedzy zwolennikami PiS i PO jest na rękę polityką PiS i PO :)

Nobla trzeba dać za takie , odkrycie w dziedzinie , Polityka .

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Nie Polska tylko zagraniczne banki, nasze banki jak PKO czy Banki Spółdzielcze mają najbardziej zacofaną bankowość elektroniczną ...

Co po tym że mają , zmień bank i po jaki h*j krytyka .

Opublikowano

Narzekacie na Banki Spółdzielcze - one nie są takie do tyłu, po prostu maja mało wymagających klientów i nie opłaca im się inwestowac kupy kasy dla tych kilku, co by umieli korzystać z apek na telefon

A jak uważacie, że Polska to bankowy zaścianek, jedźcie do Niemiec,a najlepiej do USA, tam to jak za króla Ćwieczka

Opublikowano (edytowane)

a ile płacicie za utrzymanie konta ? ja za zeszły rok 235 zł w tygodniu otrzymałem zestawienie kosztów . Bank PKO SA .           CHCIAŁEM ZAŁOZYS w banku  spółdzielczym ale kasjerka powiedziała ze musze założyć konto dla rolnika ponad 2 razy drozsze w utrzymaniu od zwykłego , i podziękowałem 

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jarecki napisał:

a ile płacicie za utrzymanie konta ? ja za zeszły rok 235 zł w tygodniu otrzymałem zestawienie kosztów . Bank PKO SA 

Ile ??? Tyle to ja w sumie nie płacę za 2 konta, jedno w MBank i drugie w BNP ;) 

Nawet jakbym nie spełniał warunków na darmowe utrzymanie konta, to nie zapłaciłbym tyle co ty, bo w MBanku jak nie spełnię warunków mam 4zł/mies czyli 48zł rocznie, a w BNP jest 7zł/mies jak nie spełnię warunków, czyli wyszło by 84zł/rok ;) 

3 minuty temu, jacus napisał:

dziwne bo krakowski bank spoldzielczy ma apke na telefon.mozesz telefonem  placic, tylko blika sie jeszcze nie dorobili.

Nasz spółdzielczy też ma, BLIK wynaleźli miesiąc temu ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

rzeczywiscie chyba to konto jest drogie i oprocentowanie depozytu zerowe .  zresztą wszystko co państwowe jest drogie .

szkoda ze wyrzuciłem zestawienie kosztów , bo 10 zł mam za prowadzenie konta , 1 zł za obsługe karty i jeszcze było 8 zł za cos tylko zapomniałem za co 

Opublikowano
37 minut temu, jahooo napisał:

Narzekacie na Banki Spółdzielcze - one nie są takie do tyłu, po prostu maja mało wymagających klientów i nie opłaca im się inwestowac kupy kasy dla tych kilku, co by umieli korzystać z apek na telefon

A jak uważacie, że Polska to bankowy zaścianek, jedźcie do Niemiec,a najlepiej do USA, tam to jak za króla Ćwieczka

Niby czemu zacofane , mi się podoba , tylko gotówka nic więcej .

Opublikowano (edytowane)

a , bo jam eurokonto z dodatkowym ubezpieczeniem tzn w razie coś się sp***doli w domu czy samochodzie jak zmiana opony , brak paliwa to mam pomoc ,, fachowca '' tyle lat i nigdy nie skorzystałem                            Tomek , a masz darmowe wypłaty z bankomatów czy w placówkach bez ograniczeń ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
9 godzin temu, dysydent napisał:

a skąd wiesz co ja wiem a czego nie wiem
znaczy nie wiem czy Ty o Dutrach to nawet za młodu na tym jeździłem a jeśli o Kietz chodzi to cóż po za rolnikowaniem mogą robić więcej? w kosmos nie latają krowie świńskich cycków nie przeszczepili co by na sześć dojarek trzeba było doić
127510_r0_940.jpg

ani buraka cukrowego nie skrzyżowali z ogórkiem co by pod spodem surowiec na spirit na wierzchu na zakąskę z jednego pola zbierali xD

Też byłeś jakimś parobkiem w pgr że jeździłeś na dutrach ?

Ale maciore ma pan ładną 👍 prosiąt wykarmi to chyba złotnicka biała 

Opublikowano
15 godzin temu, galan99 napisał:

Taka jedność w koalicji .

Hołownia zapowiedział zmianę decyzji. "Wszyscy byli kompletnie zaskoczeni"
Z informacji Onetu wynika, że w czwartek wieczorem Szymon Hołownia poinformował pozostałych liderów opozycji, że wyłamie się z wcześniejszych ustaleń i jego posłowie zagłosują przeciwko nowelizacji ustawy o Sądzie Najwyższym. Stało się na to na dzień przed głosowaniami w Sejmie. — Zapadła prawdziwa konsternacja.

— Wszyscy byli kompletnie zaskoczeni .

Tylko tak udają jacy są dogadani i chcą uzdrowić  Polskę .

To ciekawe. Do tej pory opozycja apelowała o blokadę funduszy dla Polski a teraz nagle zwrot o 180 stopni ? Co to się stało, jaka przyczyna takiej wspaniałomyślności :ph34r: ?

10 minut temu, jarecki napisał:

a ile płacicie za utrzymanie konta ? ja za zeszły rok 235 zł w tygodniu otrzymałem zestawienie kosztów . Bank PKO SA .           CHCIAŁEM ZAŁOZYS w banku  spółdzielczym ale kasjerka powiedziała ze musze założyć konto dla rolnika ponad 2 razy drozsze w utrzymaniu od zwykłego , i podziękowałem 

10zł miesięcznie w Spółdzielczym. Wpłaty i wypłaty w podobnych kosztach.

Wreszcie ktoś się odważył ale politycy sami bata na siebie nie ukręcą a szkoda. Te opinie chyba też "przeprowadzane" w pokoju a nie na ulicy.

https://www.fakt.pl/pieniadze/tusk-i-kaczynski-nie-beda-mogli-byc-poslami-projekt-ustawy-jest-juz-gotowy/h0kjkz6

Aha pojawił się węgiel t.z.w. rządowy. Muszę zmartwić co niektóre tutaj osoby. Z mułem ma niewiele wspólnego i niestety ale skubaniec się pali normalnie w piecu. Może by tak przeprowadził test na łopacie 🤔 :ph34r:.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v