Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Każdy może sobie przeczytać czym ten koszyk jest więc możesz jechać że swoją  teorią. Dawaj, pośmiejemy się 😆

a myślałem ze siedzisz  .........  czyli koszyk inflacyjny opiszesz czy nie ?

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

jesteś patolem 

Volvo Buses w czwartym kwartale 2024 r. zamknie fabrykę autobusów we Wrocławiu - podała spółka w komunikacie prasowym. Likwidacja zakładu przyczyni się do utraty pracy przez 1500 osób.

niedawno fiat bd zwalniał 

czekajcie jesteśmy montownią innych koncernów 

W Vargas stale analizujemy możliwości przyspieszenia dekarbonizacji i wejścia w nowe branże i projekty przemysłowe. Nasze najnowsze przedsięwzięcie będzie związane z rozwiązaniami energetycznymi dla domów. Mając to na uwadze, jesteśmy pod wrażeniem zarówno obiektów, jak i wysoko wykwalifikowanych pracowników zakładu we Wrocławiu - powiedział Carl-Erik Lagercrantz, dyrektor generalny Vargas Holding.

hehehe 😁

ja otwieram biznes bd montował furmanki łunia mi bd za to płacić 

Hucuł + - Obrazkowo.pl - najlepsze memy w sieci.

Opublikowano

w latach 60 osuszono bagna a teraz trzeba bedzie je znowu zalac-tylko skad wode wziac .

po starym wislisku labedzie plywaja-ciekawe jak dlugo wody wystarczy ?? , 

Opublikowano

Skala wycinki lasów jest tak olbrzymia, że bez wpływu na lokalny klimat raczej nie pozostaje. Susze stają się pewnikiem.

Ulewy będą ale w miastach.

Opublikowano
9 godzin temu, Agrest napisał:

Skala wycinki lasów jest tak olbrzymia, że bez wpływu na lokalny klimat raczej nie pozostaje. Susze stają się pewnikiem.

Ulewy będą ale w miastach.

Święte słowa ale pis musi skas kasę brac to wytniemy lasy i będzie kasa a na zebraniu pinokio powie ze tusk chciał sprzedać lasy . Niech popatrzą co oni robią.  Nawet na mazurach tną na potęgę.  Polska spustynnieje będą chłopy płakać ze susza nic nie rosnie . Ale pójdą ludzie wtedy po rozum do głowy 

Opublikowano
1 godzinę temu, alfa napisał:

Święte słowa ale pis musi skas kasę brac to wytniemy lasy i będzie kasa a na zebraniu pinokio powie ze tusk chciał sprzedać lasy

" W wyniku wieloletnich zaniedbań poprzedniej ekipy, musieliśmy dokonać wyrębu lasów"🤣

• Thanks 1
Opublikowano

zawsze rabali -tylko teraz sprzet i technika powoduje takie spustoszenia jakich przy wyciaganiu koniem czy nawet mtz-82 nie bylo widac. do tego brak sniegu i mrozu powoduje masakre w lesie.. cale podszycie jest niszczone, koleiny ,wymieszanie cienkiej warstwy gleby z litym piaskiem .

u nas lasow jest z 5 % do tego na najgorszych piaskach, sadzenie na takim zmasakrowanym terenie to mija sie z celem.

w wielu wsiach ludzie protesowali ,pisali pisma do nadlesnictwa,nawet wojtowa z pis-u podpisywala petycje.

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Pitekk napisał:

oprócz polskich nawozów można też na banderowskim olc kupić podarowaną przez poliński żondy karetkę aj waj

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mercedes-sprinter-skoraya-pomosch-2009-god-2-2-cdi-shvidka-dopomoga-IDR9VUq.html

dalej pomagacie Okrainie?

Powiedz no mi, czy sam z siebie jesteś tak durny czy ktoś ci za to płaci? 

Ta karetka i inne były wystawione w przetargu w 2020 i 2021. 

https://pogotowie-ratunkowe.pl/wp-content/uploads/2020/09/PRZETARG-sprzedaz-pojazdow-sanitarnych.pdf

https://gazetawroclawska.pl/wypadek-karetki-na-sygnale-na-skrzyzowaniu-grabiszynskiej-i-hallera-zdjecia/ar/13802527

https://www.wroclawskiportal.pl/na-tropach-antyukrainskiego-fake-newsa-nie-ta-karetka-nie-jest-darem-wroclawia/

f0e24364fd05f1c859a7d03799fee1937476d236c90c4b50ab05bf302d70013b.jpg

IMG_20230317_102005.jpg

Opublikowano
mirro napisał:

7 godzin temu, Pitekk napisał:

oprócz polskich nawozów można też na banderowskim olc kupić podarowaną przez poliński żondy karetkę aj waj

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mercedes-sprinter-skoraya-pomosch-2009-god-2-2-cdi-shvidka-dopomoga-IDR9VUq.html

dalej pomagacie Okrainie?

Pewnie silnika nie mają na wymianę jak padnięty. 

Silnik walnięt to ktoś wystawił strupa. Niżej jest napisane pochodzenie auta ale to dla tych co potrafią więcej niż tylko ferment powielać.

Opublikowano

Oo ktoś już napisał. Żart Putina słyszeliście? Jako to na karaluchy w Rosji mówi się Prusaki a w u Niemca Rusaki. Ale to sąsiedzi przecież mogą z siebie żartować. Cały problem z Putinem właśnie polega na tym iż nie umie żartować - bo do ubogiej ladacznicy: JACY KUCHWA SĄSIEDZI?

Opublikowano

Nie jestem wrogiem nikogo , bo każdy ma prawo do swego biznesu i szczęścia . 

Tych dużych co niby nazbierali po 300 ha i 500 ha nie szkoda mi ich , bo jak to powiadają , ci mniejsi nie mają prawa bytu .

Prawda jest taka czy ma 1 ha to ma prawo bytu i nikomu nie powinno wadzić .

J

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

emeryci rolnicy i mniejsi i tak zagłosują na PIS .

nie prawda.

jestem małym rolnikiem i za nic nie zagłosuję na tych kłamców!

Opublikowano (edytowane)

Poczytajcie sobie nawet to forum i zobaczycie, że nie tylko dużym nie podobają się rządy pisu. No chyba, że duży to taki od 15 czy 12 ha w górę. Emeryt też nie każdy za pisem a to raczej wymierający elektorat. Taki można powiedzieć mało perspektywiczny

Mnie tylko ciekawi sąd te trzydzieści parę procent w sondażach. Bo widać wkurw a poparcie się trzyma.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Mnie tylko ciekawi sąd te trzydzieści parę procent w sondażach.

bo brak alternatywy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v