Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ziemią pod budowę 

Grunt komercyjny, idealny pod data center, usługi medyczne, park handlowy, centrum convenience, a także inne budynki usługowe, budynki usługowo-mieszkalne.

M P Z P - uchwała Rady Gminy Tarnowo Podgórne nr X L II /666/2017 w sprawie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego terenów w Górze przy ulicy Szamotulskiej.

Opublikowano (edytowane)

najbardziej socjalistyczny stan USA i jednocześnie najbogatszy - Kalifornia; zaczyna bankrutować. Upadłość tego tam banku co nie chce mi się nawet szukać jak się zwał jednoznacznie o tym świadczy. To był bank/zaplecze sławetnej doliny krzemowej i skoro upada węzeł finansowy jakiejś branży to jest skutek choroby tej branży.
Wcześniej tylko się obawiałem a teraz mam pewność że to początek końca dominacji jankesów w elektronice i technologiach IT

siku ping z putinem nie omieszkają igristnoje se walnąć po lampce z tej okazji a samo się w moskwie mają spiknąć
kolejny krok świata w kierunku totalitaryzacji politycznej tylko jeszcze się nie zdecydowało czy i gospodarczej też na wzór kacapski czy jakaś forma pogodzenia zamordyzmu politycznego ze względnym liberalizmem gospodarczym na wzór chiński.

nie jest to mój pogląd jakoby dobrze czy źle iż tak się dzieje a czysto techniczna ocena sytuacji na podstawie suchych faktów
Po prostu kolejna kara za emitowanie pustego pieniądza a to dopiero początek i wcale ruski pogląd nie musi być na straconej pozycji co sama rosja tylko za to że zbyt wcześnie dała się sprowokować do wojny z nazbyt jeszcze jak na nią silny zachód i sama rosja może tego nie przeżyć (akurat mnie to wcale nie martwi) ale punkt widzenia już niekoniecznie (to trochę mnie już martwi w kontekście wyborów w Polsce które mogą być ostatnimi wolnymi na dłuższy"|>bardzo dłuższy czas a dla czego to przy innej okazji) Od wielu już lat widać narastające społeczne przyzwolenie na rządy twardej ręki któe powoli zaczyna się przeradzać w oczekiwanie

no ale deklaracja szukania winnych upadku tego banku i to przez kogo deklarowana czy jest wskaźnikiem dążenia do liberalizacji czy zamordyzmu? (to pytanie retoryczne)

"Joe Biden obiecał też, że osoby odpowiedzialne za ten "bałagan" zostaną pociągnięte do odpowiedzialności. USA ma się też dalej wzmacniać nadzór i regulacje nad dużymi bankami, by nigdy więcej nie doszło do takiej sytuacji. Ponadto w poniedziałek Biden ma przedstawić środki, którymi rząd USA ma zamiar zapewnić bezpieczeństwo sektora bankowego."

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,29553709,drugi-bank-w-usa-upadl-wladze-obiecaly-ochrone-depozytow-biden.html

to już przestało być śmieszne
i to dawno temu
sekwencja - murzyn, idiota, tetryk może i śmieszna ale skutki....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał:

o był bank/zaplecze sławetnej doliny krzemowej i skoro upada węzeł finansowy jakiejś branży to jest skutek choroby tej branży.
Wcześniej tylko się obawiałem a teraz mam pewność że to początek końca dominacji jankesów w elektronice i technologiach IT

Upadek to raczej efekt działania samego banku i po trosze właśnie samych firm z tej branży. Ale pra-przyczyna jest zawsze taka sama. Rząd USA chciał dobrze (czyli wtłoczył w ten sektor w ciul pieniądza) i powiedział "ratujemy Was". Firmy odpowiedziały "no to za***iście" i zamiast wydać na rozwój technologiczny władowały kasę do banku na lokaty. Bank nakupił obligacji a firmy przyszły po kasę z lokat. I wszystko pizło. Ot taka Tarcza Covidowa made in USA.😆

• Like 1
Opublikowano

Pompowanie kasy w te rynki finansowe pewnie już przekroczyło taki poziom absurdu, że tych pieniędzy jest kilkanaście razy więcej niż realna ilość towarów i usług. Tylko wiara ludzi w tą iluzje powoduje, że  to jeszcze działa. 

Opublikowano
28 minut temu, dysydent napisał:

sekwencja - murzyn, idiota, tetryk może i śmieszna ale skutki....

Poszli polską drogą. Chcieli załatwić problem napędzeniem konsumpcji wewnętrznej.😂 Pewnie  "jaszczomb" jaki poradnik im napisał, tylko tego rozdziału o kiszonej kapuście nie pojęli.🤣

• Haha 3
Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

Upadek to raczej efekt działania samego banku i po trosze właśnie samych firm z tej branży. Ale pra-przyczyna jest zawsze taka sama. Rząd USA chciał dobrze (czyli wtłoczył w ten sektor w ciul pieniądza) i powiedział "ratujemy Was". Firmy odpowiedziały "no to za***iście" i zamiast wydać na rozwój technologiczny władowały kasę do banku na lokaty. Bank nakupił obligacji a firmy przyszły po kasę z lokat. I wszystko pizło. Ot taka Tarcza Covidowa made in USA.😆

zauważ co dopisałem w edycji już po/w trakcie Twego wpisu

32 minuty temu, dysydent napisał:

"Joe Biden obiecał też, że osoby odpowiedzialne za ten "bałagan" zostaną pociągnięte do odpowiedzialności. USA ma się też dalej wzmacniać nadzór i regulacje nad dużymi bankami, by nigdy więcej nie doszło do takiej sytuacji. Ponadto w poniedziałek Biden ma przedstawić środki, którymi rząd USA ma zamiar zapewnić bezpieczeństwo sektora bankowego."

no przecież to nic innego jak deklaracja iście marksistowsko leninowska

bo tych "tarcz" ma być aż bronionego zaduszą swym ciężarem i skoro coś powinno uaść a państwo będzie w zaparte bronić to w końcu upadnie całe państwo

Opublikowano

Bo zauważyli co odjebali. I teraz próbują zrobić to, co PiS u nas potrafi najlepiej. Będą bohatersko rozwiązywać stworzony przez siebie problem.🤣 Widać nasz sojusznik ma ten sam problem co my. Tylko pod innym szyldem.😂

6 minut temu, dysydent napisał:

zauważ co dopisałem w edycji już po/w trakcie Twego wpisu

widziałem zrozumiałem, wykonuję.😂

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, mirro napisał:

Poszli polską drogą. Chcieli załatwić problem napędzeniem konsumpcji wewnętrznej.😂 Pewnie  "jaszczomb" jaki poradnik im napisał, tylko tego rozdziału o kiszonej kapuście nie pojęli.🤣

noż do diabła jeszcze wezmę i wyszukam oracje miszcza od polskiej mamony bo już awno przestałem tracić czas na uwagę na te "mondrości" ale ta kiszona kapusta mi nie daje spokoju o co chodziło

znaczy ja parę lat temu naszatkowałem tyle kapuchy że do dziś jedna beka w stodole stoi bo popyt nie podołał
tyle naszatkowali tej "kapuchy" znaczy mamony że im też skisła i teraz jak przyjdzie do wyładunku to będzie smród?
czy o co innego tam chodziło?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, mirro napisał:

Rózne rzeczy w życiu odpierdalałem, ale takie cuś to już wstyd.🤣

https://wiadomosci.wp.pl/ziobro-chodzi-z-bronia-polecam-strzelectwo-bardzo-dobrze-relaksuje-6876067520768800a

To nie wstyd to wschodnie standardy. Wataszkowie z klamkami na ulicach. Próba budowy oligarchii w postaci Obajtków i innych do tego sztandarowe inwestycje typu Ostrołęka realizowane na zasadzie bo jakiś polityk powiedział w kampanii że tu będzie elektrownia. Plus grabież pieniędzy milionami przez kręgi władzy. Rosja Węgry jak nic.

Klamka za paskiem jest skierowana do elektoratu do którego chce trafić Ziobro i włożona tam specjalnie. Gdyby chciał mógł by ją se nosić w kaburze pod garniturem by nikt jej nie zobaczył. Ale tę klamkę miały widzieć sebiksy.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Na wrzuconym zdjęciu to akurat Żyleta czyli Legia ;) 

A "pokój" po śmierci papieża zakończyła bojówka Wisły mordując niewinnego chłopaka na mieście.

niemozliwe ??   czarni maja za malo kiboli zeby toczyc walki z wojskowymi.

to tylko u nas i na slasku -walki moga toczyc sie na rownym-mafijnym -poziomie..

jesli ktos posluguje sie kibolami dla udowodnienie swoje racji to nizej nie mozna upasc...

zero ma manie przesladowcza- od czasow gdy przeniosl sie z malego ukrainskiego miasteczka do krakowa a tam jak wiadomo nienawidza ukraincow 🤣

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, gregor1284 napisał:

Czemu Ty próbujesz robić bohaterów z ludzi którzy kiedyś za to dostali by jedyna słuszna karę?

To są najemnicy i są tam z całego świata .

Walczą i im płacą tak praca najemnika .

12 godzin temu, Ulman napisał:

Nie zmieniam zdania ani tematu o który ci chodziło. Jak ty nie potrafisz sklecić jednego sensownego zdania to co ty mozesz rozumieć z negocjacji handlowych i wzajemnych umów Europa - USA. Jedyne na co cię stać to myśli typu  - "USA przyjdzie bo jak nie, to w Europie handel przejmą Chiny a wtedy to nikt nic,  tylko pa, pa . Wtedy murzyni zaczną eksportować import żeby saldo wyszło na poziomie Tajlandii,  bo tam jest jak na Islandii, tyle że cieplej ale i mniej deszczu w marcu. No i kto powie że nie,  skoro tam wulkany co jak strzelą to opalają owcom wełnę? A wełna się jara tak,  że robi się dziura ozonowa i kosmos przez nią wysysa surowce i dlatego tak podrożały"

Tak @Ulman Amerykanie tak naciskali na daną Umowę , handlową z Europą żeby Europa nie była dla Ameryki konkurencją . Ameryka ma teraz jeden plan tylko , Chiny Ich gospodarkę osłabić .

Europa jest gospodarczo bardzo słaba do Ameryki .

Europa jest  uzależniona też gospodarczo od Chin , jak telefony , komputery i metale , rzadkie jak lid . Akumulatory litowe Europa nie posiada .

Teraz Unia ma jeden cel , jedna Armia i jeden kraj Unijny i rząd w Brukseli .

Tylko nie prześpij tych wydarzeń .

Teraz nie ma czasu kawka wypita do wieczorka .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Klamka za paskiem jest skierowana do elektoratu do którego chce trafić Ziobro i włożona tam specjalnie. Gdyby chciał mógł by ją se nosić w kaburze pod garniturem by nikt jej nie zobaczył. Ale tę klamkę miały widzieć sebiksy.

Zakładając że ma ochronę, przywiózł go samochód ochrony, to spokojnie kierowcy, który pewnie i tak siedział w samochodzie mógł przekazać broń pod ochronę. Nikt by mu łba nie urwał. bo nikt by nie wiedział że wozi się z klamką. Czyli faktycznie głupota albo pod publikę robione. Ale co innego broń służbowa noszone jawnie a co innego jakaś broń noszona skrycie i ujawniona przez wiatr. 😂

No włąśnie, to czego albo kogo boi się Ziobro że nie wierzy ochronie.? I ciekawie by wyglądała sytuacja, gdyby próbował wyciągnąć tę broń w otoczeniu ochrony, a nie daj Bóg jeszcze z niej strzelać. Współczuję chłopakom z SOP, bo nie wiadomo czy najpierw osłaniać chronionego, czy unieszkodliwić, żeby cię nie zastrzelił.🤣

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano

No niestety do władzy pchają się pajace którzy szukają różnych metod by znaleźć poparcie. Ziobro i jego ludzie jak Janusz Kolaski mówią, że to ze strachu bo dostaje pogróżki ponoć nawet trumnę do jego biura poselskiego ktoś przysłał. MI się wydaje, że to celowe pod publikę. Jednym pokazać, że tak tych przestępców gnoi ,że ci chcą go zabić a innym, że swój chłop z klamką lata i w ogóle.

Opublikowano
mirro napisał:

Zakładając że ma ochronę, przywiózł go samochód ochrony, to spokojnie kierowcy, który pewnie i tak siedział w samochodzie mógł przekazać broń pod ochronę. Nikt by mu łba nie urwał. bo nikt by nie wiedział że wozi się z klamką. Czyli faktycznie głupota albo pod publikę robione. Ale co innego broń służbowa noszone jawnie a co innego jakaś broń noszona skrycie i ujawniona przez wiatr. 😂 No włąśnie, to czego albo kogo boi się Ziobro że nie wierzy ochronie.? I ciekawie by wyglądała sytuacja, gdyby próbował wyciągnąć tę broń w otoczeniu ochrony, a nie daj Bóg jeszcze z niej strzelać. Współczuję chłopakom z SOP, bo nie wiadomo czy najpierw osłaniać chronionego, czy unieszkodliwić, żeby cię nie zastrzelił.🤣

Znaczyy... kiedyś tam coś gdzieś mi ktoś przez przypadek o ochronie opowiadał to przedmiot ochrony musiał być bezwzględnie nieuzbrojony ale to dawno a teraz są drony...

Opublikowano
11 godzin temu, galan99 napisał:

Tak @Ulman Amerykanie tak naciskali na daną Umowę , handlową z Europą żeby Europa nie była dla Ameryki konkurencją . Ameryka ma teraz jeden plan tylko , Chiny Ich gospodarkę osłabić .

Europa jest gospodarczo bardzo słaba do Ameryki .

Europa jest  uzależniona też gospodarczo od Chin , jak telefony , komputery i metale , rzadkie jak lid . Akumulatory litowe Europa nie posiada .

Teraz Unia ma jeden cel , jedna Armia i jeden kraj Unijny i rząd w Brukseli .

Tylko nie prześpij tych wydarzeń .

Teraz nie ma czasu kawka wypita do wieczorka .

Co ty możesz o świecie wiedzieć jak ty nie rozumiesz kilku zdań  prostego komunikatu🤣 

Miałeś  paranoje, masz paranoje i tak ci zostanie do końca dni twoich, chyba że zaczniesz się leczyć.  Nie próbuj zrozumieć r zeczywistosci poza twoim powiatem bo to przekracza twoje możliwości.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v