Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Roman176 napisał:

mechanik naprawia itp ........ a a ślusarz dodatkowo odtwarza uszkodzone

Byś się z Czarnkiem nadał... Technik mechanik, bo o tym mowa, to ślusarzowi rysunki robi Panie szanowny. Ameryki nie odkrywa ale potrafi sporo rzeczy przeliczyć. Pod ziemią wszystko inaczej najwyraźniej albo technicy mają szkołę za pochodzenie...

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

2016

Czyli reasumując - 

Od 2016 roku do kopalń są przyjmowani wyłącznie ludzie po technikum którzy idą do pracy na dole . Zgadza się? 

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Byś się z Czarnkiem nadał... Technik mechanik, bo o tym mowa, to ślusarzowi rysunki robi Panie szanowny. Ameryki nie odkrywa ale potrafi sporo rzeczy przeliczyć. Pod ziemią wszystko inaczej najwyraźniej albo technicy mają szkołę za pochodzenie...

specjaliści w zawodzie ślusarz –  poszukiwani są przede wszystkim na Śląsku, a także w regionie opolskim. Ich praca polega na naprawach narzędzi, remontach maszyn i planowaniu przeglądów, a także na wdrażaniu nowych narzędzi do produkcji, diagnozowaniu przyczyn usterek oraz prowadzeniu dokumentacji napraw i konserwacji.

1 minutę temu, Ulman napisał:

Czyli reasumując - 

Od 2016 roku do kopalń są przyjmowani wyłącznie ludzie po technikum którzy idą do pracy na dole . Zgadza się? 

szykować lawetę ?

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

ci rodzice tez tak gadali 😛

Tamci rodzice gadali a ja wiem co mówię. Kontrola najwyższą formą zaufania.😂

Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał:

Byś się z Czarnkiem nadał... Technik mechanik, bo o tym mowa, to ślusarzowi rysunki robi Panie szanowny. Ameryki nie odkrywa ale potrafi sporo rzeczy przeliczyć.

jak nie wiesz to zostań przy naprawie zamków ...   zobacz w przemyśle też jest ślusarz 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał:

zobacz w przemyśle też jest ślusarz 

Jak se dane stanowisko pracy nazwiesz ślusarskim, to se na nie zatrudnisz ślusarza.🤣Kwestia semantyki. Teraz wszystko jest inaczej bo i narzędzia pracy inne. Pilnik juz podstawowym nie jest.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

Jak se dane stanowisko pracy nazwiesz ślusarskim, to se na nie zatrudnisz ślusarza.🤣Kwestia semantyki.

To bardzo konkretna specjalizacja, dlatego znaleźć można niewiele ogłoszeń o pracę w tym kierunku. Pracodawcy wolą zatrudniać osoby, będące tzw. „złotymi rączkami” i posiadające wiedzę w każdym rodzaju ślusarstwa.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Co tam panowie w polityce ? bo zrobiliście sobie prywatną jazdę nie na temat , nie da się już tego czytać .

a żebyś wiedział że personalne pokazywanie kto ma większ... bardziej gadane nikogo postronnego nie interesuje
Właśnie (też) znudzony czytaniem af obejrzałem sobie jeden film ok 16 minut
https://www.youtube.com/watch?v=OybTLd86A6A&list=TLPQMDUwMzIwMjNWKR9UCT_bNA&index=1

co prawda autor pod filmem  prosi aby nie podawać tej drugiej firmy jak i sam jej nie wymienia
rzecz okazała się na tyle ciekawa że poszperałem samodzielnie w necie i odkopałem (tylko przy pomocy gugla) drugi film ok 12 minut
https://www.youtube.com/watch?v=PyMb-CuUGEw

no że akurat nie na temat tutaj? ale przynajmniej z tematów jeszcze tu nie poruszanych
jak by co to jak najbardziej
zaskarż i mnie do moderacji ;)

jaki mój osąd sytuacji z filmów? Otóż jeśli ktoś jest w Polsce sprawny technicznie zostaje dostawcą podzespołów na linie produkcyjne nowych w tym wypadku samochodów a nie regeneracją złomu

a po za tym ten drugi jest łysy a do tego rudy czyli do politycznych skojarzeń pasuje a i jeszcze niepolska nazwa firmy, no nie lubię cwaniaczka już po tych filmach jak i logika sama jest przeciwko niemu
Ciekawe jak oceni to sąd? pewnie zapomnę i nie sprawdzę ale ja już osądziłem to po co sprawdzać

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
galan99 napisał:

tylko bezstresowe wychowanie jakie zostało wprowadzone prze z Unię .

Ty desperacie nie potrafisz inaczej do dzieciaka dotrzeć? "Bezstresowe wychowanie" to zupełnie inny temat a już na bank mamy rzecznika praw dziecka dłużej niż jesteśmy w Unii...

galan99 napisał:

Rodzicom jest na rękę masz 50 zł i spierdalaj bo nie mam czasu i jest patologia .

To jest to bezstresowe wychowanie wg Ciebie? Czy sąsiada? Powielasz jakieś kretynizmy

Opublikowano
Roman176 napisał:

specjaliści w zawodzie ślusarz –  poszukiwani są przede wszystkim na Śląsku, a także w regionie opolskim. Ich praca polega na naprawach narzędzi, remontach maszyn i planowaniu przeglądów, a także na wdrażaniu nowych narzędzi do produkcji, diagnozowaniu przyczyn usterek oraz prowadzeniu dokumentacji napraw i konserwacji.

pgłoszenie z olxa przepisujesz?

Roman176 napisał:

9 minut temu, mirro napisał:

Jak se dane stanowisko pracy nazwiesz ślusarskim, to se na nie zatrudnisz ślusarza.🤣Kwestia semantyki.

To bardzo konkretna specjalizacja, dlatego znaleźć można niewiele ogłoszeń o pracę w tym kierunku. Pracodawcy wolą zatrudniać osoby, będące tzw. „złotymi rączkami” i posiadające wiedzę w każdym rodzaju ślusarstwa.

Najlepiej złotoustego zlotegorączkę.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Ty desperacie nie potrafisz inaczej do dzieciaka dotrzeć? "Bezstresowe wychowanie" to zupełnie inny temat a już na bank mamy rzecznika praw dziecka dłużej niż jesteśmy w Unii...

To jest to bezstresowe wychowanie wg Ciebie? Czy sąsiada? Powielasz jakieś kretynizmy

Tak podział jest wielki , jedni maja kasę i telefony , skutery wczasy a inne nie .

Moim nigdy niczego nie brakowało są dorośli , czy swoim tak zapewnią zobaczymy .

Na pewno będę konkurował z drugą stroną kto da więcej wnukom i będą mnie woleli wnuki .

Może być ilustracją przedstawiającą ‎4 osoby, ludzie stoją i ‎tekst „‎Το nie wstyd nie mieć pieniędzy. ۔ Wstyd jest mieć pieniądze i myśleć, że jest się lepszym od innych.‎”‎‎

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Co tam panowie w polityce ? bo zrobiliście sobie prywatną jazdę nie na temat , nie da się już tego czytać .

W polityce to samo co na forum w tym dziale. ;) Publiczne pranie brudów i wycieczki personalne. 

Opublikowano
dysydent napisał:

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

a żebyś wiedział że personalne pokazywanie kto ma większ... bardziej gadane nikogo postronnego nie interesuje
Właśnie (też) znudzony czytaniem af obejrzałem sobie jeden film ok 16 minut
https://www.youtube.com/watch?v=OybTLd86A6A&list=TLPQMDUwMzIwMjNWKR9UCT_bNA&index=1

co prawda autor pod filmem  prosi aby nie podawać tej drugiej firmy jak i sam jej nie wymienia
rzecz okazała się na tyle ciekawa że poszperałem samodzielnie w necie i odkopałem (tylko przy pomocy gugla) drugi film ok 12 minut
https://www.youtube.com/watch?v=PyMb-CuUGEw

no że akurat nie na temat tutaj? ale przynajmniej z tematów jeszcze tu nie poruszanych
jak by co to jak najbardziej
zaskarż i mnie do moderacji ;)

jaki mój osąd sytuacji z filmów? Otóż jeśli ktoś jest w Polsce sprawny technicznie zostaje dostawcą podzespołów na linie produkcyjne nowych w tym wypadku samochodów a nie regeneracją złomu

a po za tym ten drugi jest łysy a do tego rudy czyli do politycznych skojarzeń pasuje a i jeszcze niepolska nazwa firmy, no nie lubię cwaniaczka już po tych filmach jak i logika sama jest przeciwko niemu
Ciekawe jak oceni to sąd? pewnie zapomnę i nie sprawdzę ale ja już osądziłem to po co sprawdzać

Jest rudy, łysy a do tego sepleni bo jedynka została już osądzona wcześniej. Jeżeli ktoś mi mówi, że robi dużo to mu odpowiadam iż to większe prawdopodobieństwo spartolenia. Teraz. Jeżeli producent nie przewiduje regeneracji linia obrony może być dobrze poprowadzona, jeżeli przewiduje to jest miejsce do oceny gościa pracy i o ile rudy działa autorsko to ma przesrane. W temacie 4,2 serwisówka wskazuje jak ocenić zużycie tulei, cylindra oraz uszczelnienia i jedyne kompetencje jakie tam są wymagane to: mechanik i umiejętność czytania aby to zrobić zgodnie z instrukcją. Żadnych narzędzi Pan inżynier przebarszczył. Regeneracje polegają na roztoczeniu otworu obudowy i wyprodukowaniu nowej tulei łączącej. Czasem wprowadza się tuleję w rozdzielacz. Zatem myster indżynier powinien wiedzieć iż jak który ślusarz spier...li centrowanie to temat się po prostu nie uda. W zamian pacan jeden prezentuje ślepą wiarę w sprzęt za miliony i akordowca ślusarza ponad wiarę w swoje wykształcenie. O.

jacus napisał:

https://www.olx.pl/praca/q-górnik/

roman ma absolutna racje- zadnego mlodego absolwenta szkoly zawodowej nie da sie zatrudnic- bo dawno je zlikwidowano 🤣, teraz sa szkoly branzowe I stopnia.

Ale łon to niecnie wykorzystuje do samozadowolenia.

Opublikowano
19 minut temu, jacus napisał:

https://www.olx.pl/praca/q-górnik/

roman ma absolutna racje- zadnego mlodego absolwenta szkoly zawodowej nie da sie zatrudnic- bo dawno je zlikwidowano 🤣, teraz sa szkoly branzowe I stopnia.

Tyle że Romanek się upiera że od 6 lat zatrudniają tylko po technikum ale jakoś dziwnie nie możemy dobrnąć do końca tej dyskusji. Pewnie wie że będzie się musiał kolejny raz zaorać😆

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, DTaras napisał:

Jest rudy, łysy a do tego sepleni bo jedynka została już osądzona wcześniej. Jeżeli ktoś mi mówi, że robi dużo to mu odpowiadam iż to większe prawdopodobieństwo spartolenia. Teraz. Jeżeli producent nie przewiduje regeneracji linia obrony może być dobrze poprowadzona, jeżeli przewiduje to jest miejsce do oceny gościa pracy i o ile rudy działa autorsko to ma przesrane. W temacie 4,2 serwisówka wskazuje jak ocenić zużycie tulei, cylindra oraz uszczelnienia i jedyne kompetencje jakie tam są wymagane to: mechanik i umiejętność czytania aby to zrobić zgodnie z instrukcją. Żadnych narzędzi Pan inżynier przebarszczył. Regeneracje polegają na roztoczeniu otworu obudowy i wyprodukowaniu nowej tulei łączącej. Czasem wprowadza się tuleję w rozdzielacz. Zatem myster indżynier powinien wiedzieć iż jak który ślusarz spier...li centrowanie to temat się po prostu nie uda. W zamian pacan jeden prezentuje ślepą wiarę w sprzęt za miliony i akordowca ślusarza ponad wiarę w swoje wykształcenie. O.

Ale łon to niecnie wykorzystuje do samozadowolenia.

Większość tych wykształconych , co posiadają dyplom to cepy niedouki .

Zwykły mechanik po zawodówce jest praktycznym mechanikiem , czy innym fachowcem .

• Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, galan99 napisał:

Na pewno będę konkurował z drugą stroną kto da więcej wnukom i będą mnie woleli wnuki .

I takie podejście tworzy patologię i zidiocenie której jesteś tak wielkim krytykiem. Jako lewak chcesz kasą kupić wnuki tak jak PIS socjalem twoje poparcie. Trudno o większa głupotę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v