Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, galan99 napisał:

Co ma dać jej matura , bez niej też potrafi .

Bagatelizowanie wykształcenia ciąg dalszy? To nie wróży dobrze przyszłości naszego narodu. 

Opublikowano (edytowane)

Daj se spokój z tym wychwalaniem z tymi dyplomami .

Wielu znajomych pokończyło studia i co maja dziś z tego a no nic klepią biedę za marne grosze .

Kilku w Gminie usiadło na kilka lat i to wylecieli , bo woleli młodszych zatrudnić ach ta polityka dyplomowa nic nie gwarantuje .

Nowy ład światowy oczekuje ,czegoś całkiem nowego  od ludzi .

Sam zapewne zauważasz .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano

A dziewczyna? Zrobi maturę wyruszy na studia i na bazie naukowego i biznesowego doświadczenia pójdzie w kierunku innym niż świń pasienie. A może dwa biznesy razem ogarnie, może trzy... Studia to kontakty, kolejne środowisko, pomysły. Reklama samego siebie to poważna umiejętność.

galan99 napisał:

Daj se spokój z tym wychwalaniem z tymi dyplomami .

Wielu znajomych pokończyło studia i co maja dziś z tego a no nic klepią biedę za marne grosze .

Kilku w Gminie usiadło na kilka lat i to wylecieli , bo woleli młodszych zatrudnić ach ta polityka dyplomowa nic nie gwarantuje .

Są tacy co robią papier a są tacy co potrzebują wiedzieć.

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, mirro napisał:

Matura i studia to młodość, radość zabawa. Jak ktoś tego nie jarzy, tylko od razu ląduje w oborze, to w pizdu z takim życiem.

Proces studiowania jest najfajniejszy.😂

stawiam transporter wodki ze gdy bedzie w moim wieku zadnych swin juz nie bedzie chodowac.🤣.

2 minuty temu, Leszy napisał:

Bagatelizowanie wykształcenia ciąg dalszy? To nie wróży dobrze przyszłości naszego narodu. 

to nie bagatelizowanie wyksztalcenia a jego jakosci............ pierwszy polski uniwersytet jest na 401 miejscu w swiecie... ilu mamy naukowcow swiatowej klasy ???

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

Matura i studia to młodość, radość zabawa. Jak ktoś tego nie jarzy, tylko od razu ląduje w oborze, to w pizdu z takim życiem.

heh , mów za siebie , zmarnowane prawie pół dekady i często sie nie pracuje w wyuczonym zawodzie tylko robi co popadnie lub się spodoba 

koleżanka z firmy szkołe średnią rzuciła i do roboty sie wzięła to przynajmniej ma swoje a nie na garnuszku rodziców 

znajomego kołchoźnika syn po technikum 3 razy podobno podchodził do zaocznych studiów i nie wyszło bo na etacie robi na magazynie i jeszcze z dziewczyną córke w wieku przedszkolnym mają 

ja nie korzystałem z uroków studenckiego życia za bardzo bo codziennie dojeżdżałem autobusem 

Opublikowano
galan99 napisał:

Studia to kontakty, kolejne środowisko, pomysły. Reklama samego siebie to poważna umiejętność.

Tak  dokładnie do stać się do rządu i zostać Posłem .

Ty jesteś jakiś zboczony?

konteno napisał:

13 minut temu, mirro napisał:

heh , mów za siebie , zmarnowane prawie pół dekady i często sie nie pracuje w wyuczonym zawodzie tylko robi co popadnie lub się spodoba 

koleżanka z firmy szkołe średnią rzuciła i do roboty sie wzięła to przynajmniej ma swoje a nie na garnuszku rodziców 

znajomego kołchoźnika syn po technikum 3 razy podobno podchodził do zaocznych studiów i nie wyszło bo na etacie robi na magazynie i jeszcze z dziewczyną córke w wieku przedszkolnym mają 

ja nie korzystałem z uroków studenckiego życia za bardzo bo codziennie dojeżdżałem autobusem 

A co to za problem? Większość studentów niema na bilet i na jedzenie ale zabawić się jest za co... Przynajmniej ja tak to wspominam. Zawsze się znalazło miejsce do waletowania, często pokój, nierzadko damski...

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, mirro napisał:

A pewnie , pobieraj nauki i jeszcze idź sie obrzezać. Będziesz miał powodzenie.😂

35 minut temu, galan99 napisał:

Trzeba nauki pobierać od pejsatych i w życiu będzie się wiodło .

widzieliście co tam w państwie tych pejsatych się teraz wyrabia?
Janke na yt ze dwa tyg temu wrzucił reportaż

coś mi się zdaje że kolejny raz własne państwo rozsadzą od środka i nawet sporo analogii tam do Polski bo i konflikt wokół sądów i okół fundamentalistów religijnych i bezreligijnych
Coś mi się zdaje że jaką ziemię by im nie obiecać i obietnicy dotrzymać to ją przeputają i rozlezą się niedobitki na poniewierkę po innych ziemiach i tym razem

oni już tak mają

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 minut temu, Leszy napisał:

Pis takich lubi ciemnotą lepiej rządzić. Bo nic nie wie i nie rozumie. Można powiedzieć ,ze to wszystko Putin i uwierzą

Opublikowano

Statystyki Polskie i światowe mówią wprost, że wykształcenie przekłada się na wyższe zarobki. Zawsze się znajdzie osoba po studiach, która ledwie wiąże koniec z końcem, i ktoś kto bez podstawówki się dorobi jakiś pieniędzy. To jest jednak jedynie dowód anegdotyczny. Ginący w ogólnym ujęciu wszystkich ludzi. Nie wmawiajcie ludziom i może swoim dzieciom, by się nie uczyły, bo będą klepać biedę. To jest patologia nad patologię. 

Opublikowano

Statystyki Polskie i światowe mówią wprost, że wykształcenie przekłada się na wyższe zarobki.

W korporacjach gdzie panuje jedna zasada tyrać i milczeć .

Czasy są okrutne.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Pis takich lubi ciemnotą lepiej rządzić. Bo nic nie wie i nie rozumie. Można powiedzieć ,ze to wszystko Putin i uwierzą

Właśnie mam takie wrażenie. PiS walczy z nauczycielami i szkołą. Nasz proboszcz nawet wyzwał ich od lewaków w pewnym okresie. Roman na tym forum też coś wypisywał, że ich praca nie ma znaczenia. Jakaś zorganizowana akcja deprymująca edukacje i ludzi wykształconych? 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Leszy napisał:

Statystyki Polskie i światowe mówią wprost, że wykształcenie przekłada się na wyższe zarobki. Zawsze się znajdzie osoba po studiach, która ledwie wiąże koniec z końcem, i ktoś kto bez podstawówki się dorobi jakiś pieniędzy. To jest jednak jedynie dowód anegdotyczny. Ginący w ogólnym ujęciu wszystkich ludzi. Nie wmawiajcie ludziom i może swoim dzieciom, by się nie uczyły, bo będą klepać biedę. To jest patologia nad patologię. 

w czasach gdy takie czarnki za nauczanie się biorą namawianie na takich "nauczycieli" podważa sporo z powyższego.... sztuka czego i od kogo się uczyć

w Polsce jak nie marksistowskie uczelnie to znów jakieś KUL-e a po czymś takim ... właśnie widać że nawet latającej rury bojowej nikt sklecić nie potrafi, tu rolniczy portal to ani maszyny sensownej, ani chemii ani nasiennictwa ani... no nic nie ma polskiego co by jakością konkurowało z obcym i wszystko u obcych trzeba kupować za ciężką charówę w najgorszych profesjach za psi pieniądz.

tam @galan99 świniarkę za przykład stawia
znamienne
za dwa gramy krzemu który z maszyny sypie się jak sieczka ile to świń trzeba?
taki np Intel Core i7-12700K kosztuje ok 1700zł a to tylko parę gramów przetopionego piasku metalu i węglowodorów i kilka sekund pracy automatycznej linii produkcyjnej a to tylko konsumencki hurtowy procek wcale nie najwyższej wydajności

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
21 minut temu, Leszy napisał:

Właśnie mam takie wrażenie. PiS walczy z nauczycielami i szkołą. Nasz proboszcz nawet wyzwał ich od lewaków w pewnym okresie. Roman na tym forum też coś wypisywał, że ich praca nie ma znaczenia. Jakaś zorganizowana akcja deprymująca edukacje i ludzi wykształconych? 

To samo było za bolszewików. Dziwne koleje losu pis mający wszystkich za lewaków robi w Polsce bolszewickie porządki.

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

A co to za problem? Większość studentów niema na bilet i na jedzenie ale zabawić się jest za co... Przynajmniej ja tak to wspominam. Zawsze się znalazło miejsce do waletowania, często pokój, nierzadko damski...

Jakoś z tym problemów nie było. Na trzecim roku to już  i tak wszystko było na zasadzie znajomości stada i nawet panie w recepcji wiedziały kto gdzie lezie i z kim sypia.🤣

Opublikowano

Trzeba mieć pomysła by coś zdobyć .

https://www.sadownictwo.com.pl/super-wczesna-truskawka-zamiast-jablka?fbclid=IwAR2CoqinArd6rACfMSyY_29ltfLfaDJ_Ea6cxIKxuznt9T6xeYI7qwcFx2M

Sadownik... gdyż wcześniej uprawiał jabłonie lecz momentu #embarga na polskiej jabłka zdecydował się przestawić cała produkcje owoców z jabłek na #truskawki. W chwili obecnej na powierzchni około 14 hektarów uprawia truskawkę w gruncie, a od tego sezonu również pod osłonami. VIDEO

Opublikowano
11 godzin temu, DTaras napisał:

Bądź moją edukacją, Roman...

mechanik naprawia itp ........ a a ślusarz dodatkowo odtwarza uszkodzone  części metalurgia tokarz w jednym ........ tak po swojemu ci to napisałem ...   z resztą u was też fabrykach jest ślusarz  .......... chyba nie myślałeś ten od drzwi i kluczy ?  

ja dodatkowo jestem o specjalności hydraulicznej do 800bar

6 godzin temu, Ulman napisał:

Roman nie rozumie o czym piszesz i przez to  nie rozumie że sam głupoty wypisuje.

za to twoje wiocha sie dobrze zna 

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Da jej to, ze będzie umiała żyć w współczesnym świecie poruszać się w urzędach załatwiać sprawy. Będzie umiała szukać informacji szkoleń zdobywać dalszą wiedze i się rozwijać. A jak gdzieś pojedzie w świat to będzie umiała się porozumieć z ludźmi i to na jakimś sensownym poziomie. Czasy gdy rolnik nie musiał mieć żadnej szkoły dawno minęły. Ale widać wielu tu takich zostało.

co ty pier**lisz ...  dzieci w podstawówce umieją już angielski jak kiedyś ruski ... moja mała już umie gadać i czytać a ma 5 lat ...........  bd miała studia inżyniera czy cos bd starała się o dofinasowanie   o premie młodego to bd musiała zrobić kurs rolniczy .....

najbogatsi ludzie w PL nie mają nawet matury  Solorz ma technikum górnicze 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Jakoś z tym problemów nie było. Na trzecim roku to już  i tak wszystko było na zasadzie znajomości stada i nawet panie w recepcji wiedziały kto gdzie lezie i z kim sypia.🤣

na zmechu wtedy studiowalo wiecej dziewczyn niz w seminarium czy tyle samo ??? 🤣

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

na zmechu wtedy studiowalo wiecej dziewczyn niz w seminarium czy tyle samo ??? 🤣

Na ZMECHU nie było wtedy dziewczyn i nie było akademików tylko koszarowce. Ale urzędowaliśmy w akademikach zaprzyjaźnionych wrocławskich uczelni. Tzn zaprzyjaźnione były mieszkanki. A najfajniejszy był ten farmacji na Krzykach, No i farmaceutki.😂

Opublikowano
26 minut temu, Roman176 napisał:

mechanik naprawia itp ........ a a ślusarz dodatkowo odtwarza uszkodzone  części metalurgia tokarz w jednym ........ tak po swojemu ci to napisałem ...   z resztą u was też fabrykach jest ślusarz  .......... chyba nie myślałeś ten od drzwi i kluczy ?  

A co to ma wspólnego z tym czy jest po technikum czy po zawodówce? 

Co do tego że napisałeś że na kopalni tylko po technikum jesteśmy już zgodni.

Jednocześnie twierdzisz że po technikum pracują pod ziemią a po zawodówce na powierzchni. Czy tak? 

Opublikowano

współcześni ludzie są jak roboty nie wiele potrzebują , wystarczy nimi sterować , czym młodsi  tym lepiej .

Może być komiksem

@Ulman Nie uczyli cię o tym na studiach , wiec jesteś nie do uczony nie jesteś z nauką na czasie .

Ludzie w Brukseli są uczeni myślą co dnia jak pomóc ludziom na świecie .

CAŁY FILM obejrzą Państwo tutaj:
Prosimy o przekazanie/udostępnienie Państwa znajomym. Ten film Łukasza Korzeniowskiego koniecznie powinno obejrzeć jak najwięcej osób. Wielu jeszcze nie wie, niektórzy wiedzą, lecz nie wierzą w to, co widzą i słyszą. Niestety, taka jest prawda. Im szybciej to zrozumiemy, tym więcej będziemy mogli zrobić, by powstrzymać szaleństwo...
Polecamy Państwu obejrzenie całości filmu "Czy nadchodzi zielony komunizm?" oraz podzielenie się linkiem do nagrania z Państwa bliskimi i znajomymi. W przypadku tej produkcji szczególnie zależy nam na szerokim rozpropagowaniu w opinii publicznej informacji i opinii, które zostały w niej zawarte. Miliony Polaków nie zdają sobie sprawy ze skali zagrożeń, jakie unoszą się nad naszym dotychczasowym modelem życia.

Zachęcamy także do lektury bezpłatnego ebooka, który szerzej przybliża poruszoną w filmie tematykę, wskazując też na źródła elementów składających się na ideologię zrównoważonego rozwoju. Ebook autorstwa Agnieszki Stelmach "Zrównoważony rozwój - zaklęcie globalistów, instrument totalnego zniewolenia odnajdą Państwo tutaj:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v