Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

nie bardzo rozumiem do kogo to

52 minuty temu, DTaras napisał:

le jako ten co rusza do takich sytuacji i zdarzyło się i przyjąć dawkę od smarków

czyżby nowe informacje dzisiaj na temat tej tragedii

nie czytałem neta jeszcze dzisiaj a i niedawno zmieniałem hasła w tym i do af to oczywiście zapomniałem i hasła nowego i gdzie zapisałem i sprawdzam jak po resecie na kolejne nowe af zadziała

chyba jeszcze raz wszystkie hasła muszę zmieniać i to szybko bo kto wie czy nie sprzedałem dysku z zapisanymi danymi w tym plikiem z hasłami

a wracając do pytania to nie rozumiem; ktoś coś w rodzaju samosądu czy co? bo jakoś Ci nieskładnie wyszło że nie wiem co

4 godziny temu, DTaras napisał:

A tymczasem transpłciowa niemka startuje na miss germanii... Nosz wygląda jak zwykła...

jeszcze link

hitler się w grobie przewraca

i dobrze mu tak, jeszcze jak by toto wygrało to już całkiem faszyzm u szkopów wypleniony i pora nowy zaczynać ;) ze skrajności w skrajność
czyli zrównoważenie toto nie jest i Historii ciąg dalszy nastąpi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Dysydent coś napisał i nie weszło.. Czyżby nadgorliwiec moderator?

Ano kuźwa napisane, w sprawie Zamościa, iż przyglądało się temu kilka innych osób...

Ano... niech się przewraca. Wzruszona ziemia da znak do kopania dla wyznawców. Teraz strach będzie przy kretowinie przystanąć w obawia aby nie zostać denazyfikowanym...

• Thanks 1
Opublikowano

Miłościwie nam  panujący minister (nie)Obrony Błaszczak ogłosił nowe podwyżki dla żołnierzy, które obejmą swoimi dodatkami całą mundurówkę. 

"Przeciętne wynagrodzenie w Siłach Zbrojnych RP wraz z dodatkami wynosi obecnie 7976 zł."

dla policji

Po nowelizacji przepisów przeciętne uposażenie policjantów należne na dzień 1 marca 2023 r. wyniesie 7361 zł

W 2023 r. średnie wynagrodzenia nauczyciela brutto wyniosą odpowiednio:

nauczyciel początkujący - 4777,86 zł
    nauczyciel mianowany -  5733,43 zł
    nauczyciel dyplomowany - 7326 zł

Czyli już żyjemy w państwie policyjnym., bo jak mawiał towarzysz Iljicz Uljanow
 "państwo policyjne, to państwo w którym policjant zarabia więcej od nauczyciela"

• Like 1
Opublikowano
Takeda napisał:

(...)nauczyciel początkujący - 4777,86 zł nauczyciel mianowany - 5733,43 zł nauczyciel dyplomowany - 7326 zł

Czy Wy rozumiecie słowo "przeciętne"? Szeregowy żołnierz po podwyżkach będzie zapewne miał mniej niż szeregowy nauczyciel w tych liczbach. Warto przestać się gotować jeno pogłębić informacje. Bo są niepełne.

Opublikowano
1 godzinę temu, Takeda napisał:

Miłościwie nam  panujący minister (nie)Obrony Błaszczak ogłosił nowe podwyżki dla żołnierzy, które obejmą swoimi dodatkami całą mundurówkę. 

"Przeciętne wynagrodzenie w Siłach Zbrojnych RP wraz z dodatkami wynosi obecnie 7976 zł."

dla policji

Po nowelizacji przepisów przeciętne uposażenie policjantów należne na dzień 1 marca 2023 r. wyniesie 7361 zł

W 2023 r. średnie wynagrodzenia nauczyciela brutto wyniosą odpowiednio:

nauczyciel początkujący - 4777,86 zł
    nauczyciel mianowany -  5733,43 zł
    nauczyciel dyplomowany - 7326 zł

Czyli już żyjemy w państwie policyjnym., bo jak mawiał towarzysz Iljicz Uljanow
 "państwo policyjne, to państwo w którym policjant zarabia więcej od nauczyciela"

Nauczyciele tez dostaną 20 % podwyżki .

Nie ma mało zarabiają .

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, DTaras napisał:

Dysydent coś napisał i nie weszło.. Czyżby nadgorliwiec moderator?

znaczy że nie widzisz tego posta?
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297390-polityka-okiem-rolnika-2023/?do=findComment&comment=3978454

nie modeator
ja pokićkałem bo resetowałem hasło ale już powinno być dobrze

teraz i w necie wojna i może jakie poprzeczulane zapory poustawiane i byle nietypowe zachowanie to blokują webmasterzy
ja zaostrzam u siebie ochronę komputerów to i inni pewnie też

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

ja zaostrzam u siebie ochronę komputerów to i inni pewnie też

A to ( z całym szacunkiem) z małżonką bedziecie na zmianę wartę trzymać przy komputerach?😂

Opublikowano

Przez ostatnie 2 godziny nie miałem dostępu do AF   na komórce na żadnej przeglądarce jak i aplikacji.

Myślałem że awaria forum, ale na innym telefonie działało.

Po aktualizacji oprogramowania jest ok, ale czemu tak nagle zdechło w każdej formie to nie wiem.

A już myślałem że Mosad zamknął za wczorajsze dowcipy o żydach🤭

Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

A to ( z całym szacunkiem) z małżonką bedziecie na zmianę wartę trzymać przy komputerach?😂

sam się będzie pilnował a właściwie to jeden komputer specjalnie wyekspediowany do kontroli ruchu sieciowego; taki wyższy poziom "pi hole"-a z własnym DNS-em i zasada nie black list a white list .... jeśli kto wie co to znaczy. Co do zasady wszystkie wywołania sieci są blokowane i dopiero przypisane do "białej listy" są łączone bez koniecznej akceptacji użytkownika. taki rozszerzony noscript i na początku mam więcej roboty w budowaniu tych list ale jaki teraz net się zrobił leciutki dla kompa

szybkie ładowanie z wiekiem tylko na kompie zostaje i zmiana z małżonką tu już nie pomoże
małżonki z resztą też ;)

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

Czy Wy rozumiecie słowo "przeciętne"? Szeregowy żołnierz po podwyżkach będzie zapewne miał mniej niż szeregowy nauczyciel w tych liczbach. Warto przestać się gotować jeno pogłębić informacje. Bo są niepełne.

dobra dobra trep broni swoich? jak zwykle

)nauczyciel początkujący - 4777,86 to jak szeregowy czyli i tak byle szeregowa ciapa ma więcej od byle nauczyciela

• szeregowi – od 4560 do 4630 zł, do tego zakwaterowanie lub dodatek mieszkaniowy 360-900 teraz chyba nawet do 1500 do tego w zeszłym roku 540pln dodatku rozłąkowego i zwrot kosztów dojazdu do rodziny, nauczyciele tego nie mają.                                                                                 
Edytowane przez Takeda
Opublikowano
Dnia 1.03.2023 o 09:34, Ulman napisał:

Skąd wniosek żem wyborca rudego?

bronisz go ........ niczym sie nie różnią jedni od drugich 

53 minuty temu, Takeda napisał:

nauczyciel początkujący - 4777,86 to jak szeregowy czyli i tak byle szeregowa ciapa ma więcej od byle nauczyciela

jednak wydaje mi sie ze żołnierz powinien więcej zarobić naraża swoje życie broni kraju a nauczyciel ? 

Bundeswehrze nawet 5,5 tys. euro miesięcznie. żołnierz 

Zestawiając pensje nauczycieli z 15-letnim stażem pracy, w szkole podstawowej w Zgorzelcu nauczyciel na rękę dostanie 4,8 tys. złotych, w Goerlitz około 2,8 tys. euro, czyli niemal 12 tysięcy złotych. w Niemczech pracuje 39 godzin 

20 godzin tygodniowo w Polsce jedyny zawód co zarobkami nie odbiega od zachodu   

• Confused 1
Opublikowano

nauczyciel zdrowie... ale ma na to profity podobno. Wszyscy do kupy - porównanie 4,5 tys. do 7,5 tys. wypada conajmniej inaczej niż 4700 do 4500. Na łechtaniu zazdrości buduje się sterowanie tłumami... Jeżeli lubicie - to spoko, nie wnikam.

Nauczyciel pracuje 40 godzin Roman. Jako, że w szkołach niema gabinetów różnice ma na home office.

Opublikowano

Takie przekleństwo jest. Obyś cudze dzieci uczył. Stawiam flaszkę Balvenie 16 przeciw flaszce Tymbarka, że byś spierniczał ze szkoły pod ziemię po kwartale.

mirro napisał:

Ooooo to i waloryzacja emek będzie.Chyba ze to nie podniesienie podstawy.

Podniesienie podniesienie. Minimalna w czerwcu drugi raz do góry idzie...

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

Takie przekleństwo jest. Obyś cudze dzieci uczył. Stawiam flaszkę Balvenie 16 przeciw flaszce Tymbarka, że byś spierniczał ze szkoły pod ziemię po kwartale.

no wiesz nie moje powołanie ale nie znam nauczyciela co zrezygnował ......... albo co zaczął i zrezygnował bo robota ujowa 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Roman176 napisał:

jednak wydaje mi sie ze żołnierz powinien więcej zarobić naraża swoje życie broni kraju a nauczyciel ?

Podsumujmy ostatnie70 lat obrony ojczyzny

1968 tłumienie "praskiej wiosny", 1981 stan wojenny i obrona ojczyzny w kopalni wujek, 2003 wchodzą w skład sił okupacyjnych w Iraku (taką samą wolność to nam sowiety dawały)

na plus to się z pewnymi oporami mogę zgodzić na 1995 i IFOR na Bałkanach.

Gdyby nie chętni do wojaczki to nie byłoby konfliktów zbrojnych na wielką skalę.

Niestety każdy naród który nie kładzie nacisku na dobra edukację jest skazany na zagładę lub bycie państwem kolonialnym czy sterowanym przez indywidua  co najmniej dwuznacznie moralnie.

Przykłady są wszędzie Rosja, Korea Północna, cała postkolonialna Afryka, nie ma szeroko pojętej inteligencji i mass wykształconych i świadomych przynajmniej w średnim stopniu to potem jest co jest.

hitlerowskie Niemcy, czy stalinowski ZSRR nie wybijali chłopków roztropków, co to najdalej byli we młynie bo i po co.

Edytowane przez Takeda
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

nie porównuj komuny bo gdyby nie komuna, nauczycielom budowali domy nie wspomnę o przywilejach , po za tym w starej unii żołnierz zarabia 2 razy tle co nauczyciel ...   a za komuny powstała patologia gdy nauczyciele byli kimś amen 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

no wiesz nie moje powołanie ale nie znam nauczyciela co zrezygnował ......... albo co zaczął i zrezygnował bo robota ujowa 

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Zawsze łatwo patrzeć jak to dobrze mają inni.  

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

bronisz go ........ niczym sie nie różnią jedni od drugich 

Pokaż gdzie rudego bronię.

8 godzin temu, Roman176 napisał:

To ze ty nie znasz to nie ma żadnego znaczenia, tym bardziej ze sie od szkoły z daleka trzymałeś 

8 godzin temu, Roman176 napisał:

nie porównuj komuny bo gdyby nie komuna, nauczycielom budowali domy nie wspomnę o przywilejach , po za tym w starej unii żołnierz zarabia 2 razy tle co nauczyciel ...   a za komuny powstała patologia gdy nauczyciele byli kimś amen 

Nauczyciel jest kimś i jest to swoiste poświecenie by głąbów twojego pokroju próbować edukować jak widać bez sukcesów. Popatrz na swoim przykładzie jakie mamy patologiczne społeczeństwo kretynów i ciemnoty niechętnej edukacji. Najlepiej jakby nauczycieli w ogóle nie było. Czarnek w TVPis powie co masz mysleć,  pinokio wyliczy na ile cię oskubać i powie że dla twojego dobra Macierewicz opowie alternatywną prawdę i szafa gra. 

Jesli uważasz że za komuny nauczyciele mieli przywileje to jesteś gorszym od naszych komuchów. Nadał byś się do rewolucjomistów Lenina - to były ciemne masy bez żadnej edukacji i gardzące wiedzą.

Prawda jest taka że edukacja nie powinna byc obowiązkowa. Jak ci sie nie podoba to won ze szkoły i idź pracować w kopalni. Druga sprawa to PISowska patologia w dbaniu o najgorszych leni i głąbów. Człowiek bez wykształcenia i leniwy powinien mieć bardzo źle - wręcz przymierać głodem. Tylko wtedy dotarło by do ciemnoty ze warto sie kształcić i pracować. Obecnie pisowska neokomuna dokłąda leniom i najgorszym głąbom kolejne socjale wiec po co maja się uczyć?  To jest postepująca degeneracja społeczeństwa pod rządami lewicowej swołoczy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Skoro o Czarnku... Czy tylko mi się wydaje, czy i inni widzą jaki arogancki się zrobił i jaka ...no taka buta bije od niego...i ten wzrok spod łba.

Dziwnie się zachowuje. Normalnie zły na całe otoczenie. 

No ale może tylko mi się tak wydaje...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
22 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Skoro o Czarnku... Czy tylko mi się wydaje, czy i inni widzą jaki arogancki się zrobił i jaka ...no taka buta bije od niego...i ten wzrok spod łba.

Dziwnie się zachowuje. Normalnie zły na całe otoczenie. 

No ale może tylko mi się tak wydaje...

No bo dał kasę na willę dla swoich kolegów, i ktoś się odważył o tym publicznie powiedzieć... xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v