Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

kartki na żywność grożą całej unii jak jeszcze parę pomysłów typu zaganiania kur do szeregu wprowadzi

wiecznie nie będzie lat urodzajnych jak ostatnia dekada i zanim odpuszczą z durnotami typu kiedy orać kiedy nie a najlepiej to pługi na złom odesłać zanim nie sprawdziły ię inne metody i wiele innych kretynizmów

nadprodukcja żywności uśpiła czujność i pojawiają się coraz bzdurniejsze pomysły które wcześniej czy później muszą skończyć się krachem a wystarczy drobny impuls np jednego nieurodzajnego roku na większym obszarze niż zwykle

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał:

parę pomysłów typu zaganiania kur do szeregu wprowadzi

Ja tez zostałem zagoniony do szeregu.😂 Za spamowanie w temacie cen pszenicy. Ale jak tam zajrzałem to moja banicja sytuacji nie poprawiła, Tak więc zaganianie kur odbywa sie w każdej dziedzinie życia. Szereg ładnie wygląda jak sie patrzy z boku. 😂

• Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, dysydent napisał:

wiecznie nie będzie lat urodzajnych jak ostatnia dekada i zanim odpuszczą z durnotami typu kiedy orać kiedy nie a najlepiej to pługi na złom odesłać zanim nie sprawdziły ię inne metody i wiele innych kretynizmów

nadprodukcja żywności uśpiła czujność i pojawiają się coraz bzdurniejsze pomysły które wcześniej czy później muszą skończyć się krachem a wystarczy drobny impuls np jednego nieurodzajnego roku na większym obszarze niż zwykle

Z powodzeniem ludzie uprawiają bez pługa, a klęski są co roku. Dopóki nie zaplanują realnie zaorać np. hodowli przez podatki czy zwykły zakaz, to żywność będzie. Niestety, bo realny głód by się przydał, na otrzeźwienie paru gorących głów. 

Opublikowano

gdyby wziac pod uwage miliony ton zywnosci marnowanej w calej europie to do glodu droga daleka- zanim ze smietnikow przetworcow,sklepow,restauracji ,domow zniknie zywnosc wiele lat minie..

8 godzin temu, nie napisał:

42 lata temu wprowadzono kartki na mięso i wędliny.

Zdjęcie

to jest nowy program wyborczy po :) teraz to się będzie nazywało program C 40

i tak się skończy :D 

-----------------------------------------------------

odnośnie pomysłu tuska na kredyt zero procent, balcerowicz napisał:

Są dwa rodzaje populistów;
1.wierzący w swoje obietnice.
2.niewierzacy.
Co pierwsi to populiści - idioci,
Ci drudzy to populiści - oszuści.

a to jest najlepszy komentarz:

Kredyt Zero IQ

az dziw ze tak idealnie podsumowale pis-owcow..

zawsze podkreslam ze lepiej miec do czynienia z oszustem niz z idiota, 

na dzialalnosc oszusta mozesz sie przygotowac na idoty nigdy on sa nie wiec co zrobi.

Opublikowano
mirro napisał:

Ja tez zostałem zagoniony do szeregu.😂 Za spamowanie w temacie cen pszenicy. Ale jak tam zajrzałem to moja banicja sytuacji nie poprawiła, Tak więc zaganianie kur odbywa sie w każdej dziedzinie życia. Szereg ładnie wygląda jak sie patrzy z boku. 😂

Spamowanie? Toć tam każdy spamuje... marksy o Tusku, witejusy o Putinie. Cośnie się zdaje że był wycisk przez nadepnięcie na odcisk...

nie napisał:

odnośnie pomysłu tuska na kredyt zero procent, balcerowicz napisał: Są dwa rodzaje populistów; 1.wierzący w swoje obietnice. 2.niewierzacy. Co pierwsi to populiści - idioci, Ci drudzy to populiści - oszuści. a to jest najlepszy komentarz: Kredyt Zero IQ

Jak brałeś kredyt to wiesz że nie tylko odsetki bank sobie przytula zatem pole do popisu jest to jest raz. Dwa kolego to fakt iż populista to populista więc czy wierzy w swe obietnice to niema znaczenia. Idiota to ten co daje się na to złapać i każdemu z nas zdarza się być idiotą. Zatem w równaniu populista to oszust. Balcerowicz się rozdrobnił stawiając znak równania między populista a oszust otrzymujemy tylko dwa rodzaje oszustów: oszusta idiotę i oszusta fachowca co z mojego punktu widzenia oznacza iż w istocie niema to najmniejszego znaczenia.

kuchwa tam nie wszedł spójnik "a" w zdaniu o Bdlcerowiczu. Po "rozdrobnił"

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

a bo temat o pszenicy to już "na temat" "jądra" portalu a nie jakiś hyde park jak tutaj

no i też prawdopodobne podejrzenia @DTaras-a

1 godzinę temu, jacus napisał:

zawsze podkreslam ze lepiej miec do czynienia z oszustem niz z idiota, 

na dzialalnosc oszusta mozesz sie przygotowac na idoty nigdy on sa nie wiec co zrobi.

no jest wyjątek - saper; oszust powie że rozminowane  i jak mu jaki idiota uwierzy to rzeczywiście będzie rozminowane ale razem z idiotą
gdy zaś saper idiota to bodaj jedną minę unieszkodliwi osobiście :P

jako wyborca w najbliższych wyborach czuję się jak ten pierwszy saper wysyłając polityka w taką przyszłość jaka nam się zanosi i moje zaufanie do polityka jako sapera nic nie ma wspólnego z solidarnością zawodową xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

kolejny ad hoc traf ślepej kurze z neta (jakoś te kury mnie prześladują o.O) no mem to nie bardzo choć jak by tak co stosownego dopisał (np tytuł obrazka ;) (?)

na zajawce z yt tak patrzę i nie wiedziałem zrazu czy to Kaczyński czy putin i choć wyszło że putin to podobieństwo uderzające i nie wiem czy zamiarem superexpresu to było czy tylko tak samo wyszło?

trzeci blizniak.JPG

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Skąd wniosek żem wyborca rudego?

a putin to czasami nie rudy ??

wiosna sie zaczela od falstartow.

jeden jechal do pola o 5:15 a wracal o 5:30

mi sztrzelila chlodnica-dobrze ze mialem w garazu uszczelniacz.

Opublikowano (edytowane)

u mnie pola zamarznięte dzisiaj i tylko z wierzchu do słońca mazią puściło tak że co najwyżej błotniki bym poobrywał gdybym  te nasze gliny wjechał w pole z czymkolwiek
wedle prognoz wiosna polowa ma się opóźnić bo jeszcze większe mrozy a i śniegi obiecują co najmniej do połowy marca

no dobra - puściło "do gruntu" ale i tak lśni rola od wody wyciągniętej mrozem na powierzchnię pola a na noc znów mróz i końca nie widać tej przeplatanki tak że za wcześnie wiosennych siewów się nie uda zrobić bo marzec dla odmiany ma/może być zimniejszy od średniej wieloletniej i pewnie dopiero gdy dzień przerośnie noc większe przyrosty średniej dobowej bo teraz jeszcze dłużej stygnie niż się grzeje i nie nadrabia
ocieplenie klimatu to cieplejszy początek zimy ale niekoniecznie jej koniec

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Wczoraj w Zamościu na Plantach zamordowano młodego , chłopaka w biały dzień .

16-latek, który wczoraj został śmiertelnie skopany na Plantach w Zamościu, miał na imię Eryk. Był uczniem drugiej klasy Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 (Ekonomik). Grzeczny, spokojny chłopak, fajny kolega – tak mówią o nim jego rówieśnicy.

W szkole, w której uczył się Eryk, od rana pracują pedagodzy i psycholodzy; szkolni oraz specjaliści z poradni psychologiczno-pedagogicznej.

https://www.tygodnikzamojski.pl/artykul/127861/zamosc-eryk-z-bdquoekonomikardquo-zakatowany-na-smierc-w-j.html?fbclid=IwAR1ZEYw-N9eRVBS51IPrO_o-OB_Y7YOZ6P9yB__phTDJMc4EgnkSmid3EuI

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jacus napisał:

Obajtek chroni rolników przed zbyt tanim nawozem, tak jak i chronił wszystkich Polaków w grudniu przed zbyt tanim paliwem ... xD Gaz kosztuje obecnie tyle, co na początku 2021 a nawozy 3x droższe ... A szerzej patrząc, to cena gazu wynosiła na światowych rynkach przed wszystkimi zawirowaniami COVID-owymi około 3USD a saletra kosztowała około 900-1200zł . A teraz gaz też 3 USD a saletra 3000zł ... Ale chwalmy PIS, że zesłał nam takiego Obajtka, co dba o dobro polskiego społeczeństwa ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale chwalmy PIS, że zesłał nam takiego Obajtka, co dba o dobro polskiego społeczeństwa ...

I widział Pan że było, to dobre i podobały się Panu czyny Obajtka.😂

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

podobały się Panu czyny Obajtka.

cześć.

za co byłeś na wygnaniu? długo?

Opublikowano (edytowane)

Za spam w temacie o cenach pszenicy i przestępstwo cytowania posta poprzedniego. Choć wydaje mi się że cytowałem selektywnie. 

Wypoczynek w dniach 19-28 luty

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

cytowania posta poprzedniego

nie chce mi się sprawdzać , ale to nie powinno być karalne.'

też wypoczywałem. połowicznie, bo z modem... 😄

Opublikowano (edytowane)

Ale w tamtym temacie bez zmian. To chyba trafili nie tych co trzeba. Albo tylko tych musieli trafić.😂 Było minęło. Najwyżej zgłoszę do IPNu że byłem represjonowany.🤣

Edytowane przez mirro
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Najwyżej zgłoszę do IPNu że byłem represjonowany.🤣

o to dobry pomysł. ja też czuję sie mocno sponiewierany... nie wiem czy jakiegoś uszczerbku na zdrowiu nie doznałem... :ph34r:

Opublikowano
35 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Obajtek chroni rolników przed zbyt tanim nawozem, tak jak i chronił wszystkich Polaków w grudniu przed zbyt tanim paliwem ... xD Gaz kosztuje obecnie tyle, co na początku 2021 a nawozy 3x droższe ... A szerzej patrząc, to cena gazu wynosiła na światowych rynkach przed wszystkimi zawirowaniami COVID-owymi około 3USD a saletra kosztowała około 900-1200zł . A teraz gaz też 3 USD a saletra 3000zł ... Ale chwalmy PIS, że zesłał nam takiego Obajtka, co dba o dobro polskiego społeczeństwa ...

Słyszeli Orlen ma wybudować 10 tyś stacji doładowania samochodów  elektrycznych i maja służyć . Nie tylko Polakom , to zaciekawia dana wypowiedz ?.

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

o to dobry pomysł. ja też czuję sie mocno sponiewierany... nie wiem czy jakiegoś uszczerbku na zdrowiu nie doznałem... :ph34r:

A To już lepiej o tym nie wspominać bo jeszcze gotów to kto zinterpretować po swojemu i wykorzystać🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v