Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

w sumie ?? obiad ugotowalem wczoraj, z domu to nawet tesciowej bym nie wygonil, ,gosci nie planuje..ale i tak mi sie nie chce 🤣.

paragony grozy to mam w koszu na smieci- wypilem przed chwila kawe w restauracji minimum 15 zl , za granica nawet taniej, krokiet z barszczem ze 20 dychy, diwe kanapki z wedlina, kawa rozpuszczalna,herbata do woli -niedawno 40 z zaplacilem .

mazurka widzialem w lazienkach - musialem sobie przypomniec skad go znam.

gdyby jeszcze dal inny kawalek baciarow to moze bym i siebie zobaczyl na filmie.

Opublikowano

Moje Jastrząb namierza, rejestruje i dezaktywuje.

W duupie taki biznes. Koszt swojego jaja , jakby z ręką na sercu policzyć to z 10zł wyjdzie albo więcej

Opublikowano

Jak ktoś zboże musi kupować to oczywiście nie ma sensu. 

A taka poza tym to wiadomo. Świń już prawie nikt nie trzyma prywatnie teraz kury trzeba rejestrować. Trzaskowski jak nic te kartki na mięso wprowadzi jak mówili w szczujni.😄

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Jak ktoś zboże musi kupować to oczywiście nie ma sensu. 

A taka poza tym to wiadomo. Świń już prawie nikt nie trzyma prywatnie teraz kury trzeba rejestrować. Trzaskowski jak nic te kartki na mięso wprowadzi jak mówili w szczujni.😄

kiedys oglądałem filmy z Patrickiem Swayze jak szczur był rarytasem w wielkich miastach - idziemy w tym kierunku, ewentualnie sędzia Dredd ze scalonym

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

Może jest zdrowy i pożywny heheh?😄 Francuzi żaby jedzą i ślimaki i inne paskudztwa.😄i żyją? śmiać mi się chce jakie macie zmartwienia. Kurę w szafirek se u hodujesz by armir nie znalazła i będziesz żył. Albo karpia w wannie.

1676484074_zfmxvi_600.jpg

1676536440_qvrhpi_600.jpg

1676557531_w9nnht_600.jpg

1676637665_dbnbmw_600.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Dnia 15.02.2023 o 21:01, witejus napisał:

Ani ja , ani ty , nikt.Te reparacje i to KPO to mamidło dla wszystkich, i nie wyjeżdżać mi tu z PISem.

KPO to jest bezzwrotne bo nie w temacie jestem a jak widzę służy do tego aby skłócić społeczeństwo.

Dnia 15.02.2023 o 21:30, racyl napisał:

Rydzyk dostał od PiS 250 mln zł. Dwieście pięćdziesiąt milionów!!!

I ten chciwy łajdak apeluje do wiernych, by go wspierali, bo w jego radyjku "cienko przędą"... Polska PiS. Raj rydzykopodobnych

Facet ma mocne plecy. Nawet Dziwisz odszedł na emeryturę po osiągnięciu wymaganego wieku a ten ma się dobrze.

Dnia 16.02.2023 o 11:14, Mariusz2903 napisał:

Do nawozu była dopłata , suszowa aplikacja dla rodzin była , do zboża wychodzi na to że będzie .

Brałeś coś z tego ?

11 minut temu, hubertuss napisał:

Jak tam kury po rejestrowane?

1675321882_srohup_506.jpg

To już nieaktualne, pod warunkiem że mięso i jaja będą na własne potrzeby.

Opublikowano

Szybciej szczur upoluje mieszczucha, jak mieszczuch szczura.

Szczury rozwijają inteligdncję, ludzkość ją traci.🤣

Co raz więcej osobników typu zombi z filmów.

Opublikowano

Bo to by było najłatwiejsze i nie wykluczone , że przyszłość taki scenariusz napisze, zwłaszcza że ludzkość została już wypatroszona z godności, zasad i zdrowego rozsądku.

Puści się film instruktażowy jak przygotować człeka do spożycia z komentarzem Davida Atenborougha i będzie git.🤣

Nie mylić z przygotowaniem człeka do spożycia alkoholu🤭

Opublikowano
40 minut temu, Agrest napisał:

Puści się film instruktażowy jak przygotować człeka do spożycia z komentarzem Davida Atenborougha i będzie git.

Nie trzeba żadnych filmów, ludzkie mięso jest najbardziej podobne do wieprzowiny, bo człowiek ma najwięcej wspólnych genów ze świnią. Wystarczy je przygotować jak wieprzowinę na co jest tysiące przepisów.

Opublikowano (edytowane)

to już taka sytuacja polityczna w Polsce? kulinarny stosunek do współobywateli?

ale koszernie to by było jak się poda na obiad dziczyznę z własnej czy przeciwnej opcji politycznej?

39 minut temu, witejus napisał:

Nie trzeba żadnych filmów, ludzkie mięso jest najbardziej podobne do wieprzowiny, bo człowiek ma najwięcej wspólnych genów ze świnią. Wystarczy je przygotować jak wieprzowinę na co jest tysiące przepisów.

tak tu sobie zajrzałem przy chwili wolnego czasu i takie tematy to pytam bo jeszcze nie czytałem o czym wcześniej było ale skoro do takich doszło to może nie warto czytać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

ale koszernie to by było jak się poda na obiad dziczyznę z własnej czy przeciwnej opcji politycznej?

Jak dziczyzna z ulicy Wiejskiej, to barwy partyjne znaczenia nie mają.🤣

Opublikowano (edytowane)

tamci z wiejskiej to drapieżniki lub padlinożercy i z takich mięso za smaczne nie jest (ponoć padliną zalatuje)
z resztą zanim cokolwiek to sami się wzajem powyżerają

a tak przy okazji - nalazł się ten łukaszenka czy przepadł na amen pod moskwą?
bo jakoś nic jeszcze nie znalazłem na ten temat

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Jak tam kury po rejestrowane?

Pytanie odnosnie kur.

Cos mi wynosi jajka z kurnika, Co chwile znajduje pelne jajka, albo skrupki w roznych ciasnych miesjach na podworku. 

2 dni temu podpialem przyczepe skorupe do ciagnika, zlozylem noge podporowa, wczoraj odczepiam ja i jajko wylecialo z tej nogi i sie zbilo... haha

Co to moze byc?

Kury nie ruszone

Opublikowano (edytowane)
Rok 2040, granica polsko-rosyjska. Przez płot graniczny bawią się dzieci. Polskie dzieci krzyczą:
- A my mamy chleb!
Na to rosyjskie:
- A mamy chleb z masłem!
- A my mamy Rafała Trzaskowskiego!
- My też możemy mieć Rafała Trzaskowskiego!
- Ale wtedy nie będziecie mieć chleba z masłem!

0jVCQEsIOKmbcpNIZkf1kpt8mNOHPCIV.jpg
Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, ahten napisał:

Pytanie odnosnie kur.

Cos mi wynosi jajka z kurnika, Co chwile znajduje pelne jajka, albo skrupki w roznych ciasnych miesjach na podworku. 

2 dni temu podpialem przyczepe skorupe do ciagnika, zlozylem noge podporowa, wczoraj odczepiam ja i jajko wylecialo z tej nogi i sie zbilo... haha

Co to moze byc?

Kury nie ruszone

Np kuna

Opublikowano (edytowane)

szczur wyniesie jajko z kurnika, zrobi to też lis, tchórz i kuna, czasem pies też takie sztuczki potrafi

a i zapomniałbym, łasica też potrafi

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

ok tylko szczur raczej nie schowa tego jajka w deskach, pod autem, ktore stoi kilka dni, oraz jak wczoraj w nozce od przyczepy skorupowej...

Wiec pozostaje tchorz, kuna, bo pies nie wejdzie do 2m siatki,.... tylko odpukac nic nie rusza kur

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v