Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, marks50 napisał:

Już niemcy się postaraja by emigranci chcieli zostać w PL :) kontrola graniczna na granicy PL_D stały sie faktem . Kolejki po 25 km

I już krok do polexitu pierwszy by był 

8 minut temu, jahooo napisał:

Bank Światowy ocenił, że 80 do 85% funduszy kierowanych w ramach pomocy , ginie w niewiadomych okolicznościach. W związku z tym wszystkie kraje zachodu ograniczyły lub ograniczają pomoc dla Ukrainy do czasu, aż ograniczy ona korupcję do akceptowalnego poziomu nie odbiegającego on norm dla cywilizowanych pastw.

Złoto

• Like 1
Opublikowano

Wyszukałem słowa Pietrzaka 

Tutaj mam okrutny żart z tymi imigrantami. Oni liczą na to, że Polacy są przygotowani, bo mamy baraki. Mamy baraki dla imigrantów w Auschwitz, w Majdanku, w Treblince, w Sztutowie. Mamy dużo baraków zbudowanych tu przez Niemców. I tam będziemy zatrzymywać tych imigrantów, wpychanych nam nielegalnie przez Niemców. Nielegalni nie są ci ludzie, którzy uciekają do lepszego świata. Nielegalne są te władze, które ich wpuszczają. Czyli nielegalne są Niemcy. Ich hasło witające przybyszów było nielegalne, pozatraktatowe, niezgodne z jakimikolwiek prawami. To jest nielegalna działalność niemiecka. Powinniśmy na to się uczulić w nadchodzącym roku, bo zdaje się, że na głowę zaczynają nam bardzo wchodzić, a mnie to denerwuje

No straszne. 

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Tutaj mam okrutny żart z tymi imigrantami. Oni liczą na to, że Polacy są przygotowani, bo mamy baraki. Mamy baraki dla imigrantów w Auschwitz, w Majdanku, w Treblince, w Sztutowie. Mamy dużo baraków zbudowanych tu przez Niemców. I tam będziemy zatrzymywać tych imigrantów, wpychanych nam nielegalnie przez Niemców. Nielegalni nie są ci ludzie, którzy uciekają do lepszego świata. Nielegalne są te władze, które ich wpuszczają. Czyli nielegalne są Niemcy. Ich hasło witające przybyszów było nielegalne, pozatraktatowe, niezgodne z jakimikolwiek prawami. To jest nielegalna działalność niemiecka. Powinniśmy na to się uczulić w nadchodzącym roku, bo zdaje się, że na głowę zaczynają nam bardzo wchodzić, a mnie to denerwuje

No straszne. 

Pamiętasz słowa Tuska ,,Polskość to nienormalność " 

Mamy wolną Europę, wolność słowa...itd 

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Roman4321 napisał:

zróbcie lepiej podsumowania roku i zmykać do tematu

do nowego roku

jeśli według algorytmów gugla to może nie róbcie :D

często zdarza mi się użyć zwrotu - forma zabiła treść i tak było w przypadkach i Pietrzaka i Brauna bo cóż z tego że Obaj mają rację jeśli zamierzają opróżniać szamba granatami, zadymę z mediami też  tu można zaliczyć.
 no to do kompletu jeszcze i moje powiedzonko; "no gdzie nie spojrzeć - debile - oj ile ich ile"

pierwszy raz mam okazję napisać - treść zabiła formę bo cóż z tego że notowania walut tak ładnie i efekciarsko wyglądają i wszystko pokazane w locie jeśli bzdury pokazane i długo nie odzyskają wiarygodności te portale które się spięły z jedną bazą danych nie budując własnej

a swoją drogą to pożyteczne doświadczenie z tymi notowaniami potwierdzającymi tylko jaką współczesny pieniądz jest fikcją; nie ważne czy wydrukowany na świstkach papieru czy zapisany w formie cyferek bo kurs wymiany tak samo się stosuje przy transakcjach czysto wirtualnych jak i przy wymienianiu się papierkami

a chociaż już działa temat tegoroczny? bo nawet nie wiem gdzie sprawdzać a szukać mi się nie chce bo dla porządku ten powinien być zamknięty postem przekierowującym a - jak widać - nie jest, to piszę w tym.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

No straszne. 

A wiesz ze oni u siebie ich w też w jakimś tam obozie trzymali?

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Pamiętasz słowa Tuska ,,Polskość to nienormalność " 

Mamy wolną Europę, wolność słowa...itd 

właśnie z tą wolnością się coś robi bo się cenzurować zaczyna, dobitnie pokazał przykład strażaka Brauna, bez wyroku i zapytania strony o powody już go skazano i spalono na stosie, cenzura postępująca np usuwanie zbiórek, reportarzy, przedmiotów na aukcjach czy obrazków z gaśnicą jako obrazoburczych, poprawność polityczna aż się wylewa

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Agrest napisał:

No straszne. 

Tyle lat po wojnie, tyle się mówi że to nie nasze obozy tylko niemieckie, hitlerowskie na terenie Polski. a tu wychodzi jeden jełop i mówi że "mamy baraki w Aschwitz". Jak trzeba być głęboko popierdolonym, żeby po tylu latach walki i tłumaczenia światu, odwalić takie wynurzenie?

Edytowane przez mirro
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie wiem, ale to na pewno nie prawda, przecież Niemcy tak by nie postąpiły.

Pietrzak mocno wypowiedzią nadepnął na odcisk Niemcom i poplecznikom( tu pewno mamy świadomość o kogo chodzi) 

Przytoczył stan obecny i przypomniał historię. 

Tak, to były niemieckie obozy - nie hitlerowskie, nie nazistowskie. I przede wszystkim nie polskie. I chyba to najbardziej boli, bo już tak ładnie to po wierzchu pływało.

No to trzeba go antysemityzm posądzić, bo to wciąż działa.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał:

Tyle lat po wojnie, tyle się mówi że to nie nasze obozy tylko niemieckie, hitlerowskie na terenie Polski. a tu wychodzi jeden jełop i mówi że "mamy baraki w Aschwitz". Jak trzeba być głęboko popierdolonym żeby, żeby po tylu latach walki i tłumaczenia światu, odwalić takie wynurzenie?

W jednym czasie dodaliśmy posty. No ja zupełnie inaczej odczytałem tą wypowiedź

W pogrubionym wyraźnie -Mamy dużo baraków zbudowanych tu przez Niemców.

Chyba że startujemy z poziomu że w 39 roku Niemcy rozpoczęły odbudowę Polski po okresie 20sto lecia międzywojennego

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Tyle lat po wojnie, tyle się mówi że to nie nasze obozy tylko niemieckie, hitlerowskie na terenie Polski. a tu wychodzi jeden jełop i mówi że "mamy baraki w Aschwitz". Jak trzeba być głęboko popierdolonym, żeby po tylu latach walki i tłumaczenia światu, odwalić takie wynurzenie?

Kto ma trochę rozumu to wie kto wybudował te baraki a pelikany będą głosić to co usłyszą w tvnie. Gdyby powiedział "możemy ich umieścić w barakach obozów które zostały nam po poprzednim ubogacaniu kulturowym Polski przez Niemców" i wilk by był syty i owca syta 

5 minut temu, Agrest napisał:

Nie wiem, ale to na pewno nie prawda, przecież Niemcy tak by nie postąpiły.

Pietrzak mocno wypowiedzią nadepnął na odcisk Niemcom i poplecznikom( tu pewno mamy świadomość o kogo chodzi) 

Przytoczył stan obecny i przypomniał historię. 

Tak, to były niemieckie obozy - nie hitlerowskie, nie nazistowskie. I przede wszystkim nie polskie. I chyba to najbardziej boli, bo już tak ładnie to po wierzchu pływało.

No to trzeba go antysemityzm posądzić, bo to wciąż działa.

Antysemityzm i rasizm! 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Kto ma trochę rozumu to wie kto wybudował te baraki a pelikany będą głosić to co usłyszą w tvnie.

Pelikany na całym świecie. Szczególnie te ortodoksyjne w Izraelu, Rosji. 

Opublikowano

Co za syf, co za katastrofa
To kara za grzechy nasze, Bóg nas już nie kocha
Teraz Bóg kocha Niemców mają więcej pieniędzy
Chociaż wojnę przegrali a my żyjemy w nędzy
Co za upadek, co za gnój
To kara za winy nasze na nic nasz znój
Żale nasze daremne połączeni lamentem
Co za los wycieraj oczy i nos
Ref.
Polska płonie
Polska płonie
Polska płonie od morza do Tatr
A ja stoję na balkonie i patrzę jak Polska płonie
Wieje wiatr wieje ogniowy wiatr
Polska płonie od Bałtyku do Tatr
Obudzeni za wysoko zaropiałym okiem
Na nic ciężka nasza praca kradną pracę łajdacy
Co za pech to za grzechy nasz pech
Nie kocha nas wcale ratuj nas generale
Ref.
Gorące powietrze oddychać nie pozwala
Każdą myśl pali każdego z nóg zwala
Co za syf kolejna katastrofa
To kara za pychę naszą Bóg nas już nie kocha
Polska płonie Polska płonie
Polska płonie od morza do Tatr
A ja stoję na balkonie i patrzę jak Polska płonie
Wieje wiatr wieje ogniowy wiatr...
Polska płonie Od Bałtyku do Tatr
Polska płonie Od Bałtyku do Tatr
Od Bałtyku do Tatr Od Bałtyku do Tatr

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

No straszne. 

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

nawet w kilku i nawet w tvn o tym mówili

a teraz zamordysta, po-lszewik bodnar nakazał prokuratorowi ściganie pietrzaka, przy uciesze takich tomaszów i hubertów; to jest pokarm dla ich duszy; tusk może wszystko zrobić, nie mają żadnych hamulców - liczy się tylko żeby kaczyński nie rządził

Poprosiłem Prokuratora Krajowego Dariusza Barskiego o zajęcie się sprawą wypowiedzi Jana Pietrzaka na antenie Republika TV oraz o wszczęcie śledztwa.

dajcie człowieka, podstawa prawna się znajdzie 

teraz będzie wolność słowa, jak powiedział tusk "tak jak my ją rozumiemy"

tak jak z przywróceniem pluralizmu w tvp, programy informacyjne to sabat dziennikarzy z neesweeka, wyborczej, onetu i wp

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Tamtym To ich chęć poprawienia finansów narzuca myślenie a że mają siłę przebicia to robią co chcą. Czy to nie jest cyrk żeby mniejszość rządziła większością?

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

uczenie świń savoir vivre-u jest z góry skazane na porażkę
wlezą w szkodę z samej swej natury i tym chętniej wlezą do tych co się przejmują "kulturą przekazu" niż do tych co walą po ryju bez zbędnych konwenansów

• Like 1
Opublikowano

Hola hola. Jakie musimy nauczyć się żyć? A kto się temu przeciwstawi?

Patrzta to. Chcielibyście żeby wasze dzieci takie wieloryby oglądały? Dla młodego chlopaka jak taką poczwarę zobaczy to nie dziwne ze orientację może zmienić 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dysydent napisał:

uczenie świń savoir vivre-u jest z góry skazane na porażkę

No nie wiem, pewnie tak. Tylko szkoda tego co za PiS było robione, tzn całej akcji prostującej wyobrażenie świata o tych obozach. Juz trochę i świnie pozamykały ryje w tym temacie.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

No nie wiem, pewnie tak. Tylko szkoda tego co za PiS było robione, tzn całej akcji prostującej wyobrażenie świata o tych obozach. Juz trochę i świnie pozamykały ryje w tym temacie.

Prostującej wyobrażenie świata o tym a te towarzystwo ze świeczkami ulokowało w sejmie...

4 minuty temu, Roman4321 napisał:

Tak. Potentatami będziemy. Jak się ma do tego zapłata za emisję?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v